-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
elteo
Εννοώ πως φαίνεται πως δεν θεωρείς τον Γιωργάκη σωτήρα και πολύ καλά κάνεις. Αλλά ακόμη ο Κωστάκης δεν φαίνεται να σε έχει πείσει για το πόσο άχρηστος και ανίκανος είναι...από που το συμπέρανες αυτό; Πρέπει να είμαι κομματόσκυλο για να μην βλέπω τα χάλια μας ως χώρα και οικονομία. Που ακόμα και τα κομματόσκυλα γαβγίζουν μετά τα βατοπέδια και λοιπά σκάνδαλα. Φάντασου που φτάσαμε...
Εκτός αν θεωρείς τα χάλια που έχει η οικονομία, αποκλειστικό φταίξιμο του Γιωργάκη και των ΠΑΣΟΚων, ενώ εάν ενθυμούμαι καλώς, πάνε 5 χρόνια τώρα που τα καημένα τα ΠΑΣΟΚια δεν έχουν δει υπουργείο ούτε με κυάλι...
Το σχόλιο μου στον ιταλάκια από το οποίο πιάστηκες είναι για την άσπρη μέρα που όλοι (?) ελπίζουν με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Να θυμίσω απλά και ενδεικτικά ότι στο σκάνδαλο της Ζιμενς και οι δύο χρηματίστηκαν. Εκεί πάει η ένστασή μου. Δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του Γιωργάκη. Για κοίτα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και πέσμου πόσα στελέχη βλέπεις στην σύνθεση του τα οποία έβλεπες και στις 2 κυβερνήσεις του Σημίτη ή ακόμα ακόμα και του μακαρίτη;
Ε, νομίζω πως έχω το δικαίωμα, για τα σημερινά χάλια, να βρίζω ΚΥΡΙΩΣ, τον Κωστάκη, γιατί αν πρέπει να ανατρέξω ΚΑΙ στο παρελθόν, θα πρέπει να βρίζω τουλάχιστον καμιά ντουζίνα νοματαίους και θα είναι αν μη τι άλλο χρονοβόρο!
Δεν σου αφαίρεσε το δικαίωμα αυτό κανείς. Αλλά θέλει τουλάχιστο 2 για να χορέψεις τον χορό του ζαλόγγου.
-
elteo
OK, δεν χρειάζεται να το τραβάμε περισσότερο, νομίζω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτούς που μας κυβερνάνε (τώρα ή παλιότερα...). -
Μμμμ, φταίνε οι εκπρόσωποι του λαού και όχι ο λαός που τους ανέδειξε. Μμμμμμμμ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μμμμ, φταίνε οι εκπρόσωποι του λαού και όχι ο λαός που τους ανέδειξε. Μμμμμμμμ...Kαι τι να ψηφίσεις; ΚΚΕ, Τσίπρα ή ΛΑΟΣ...
Καλώς ή κακώς οι 2 κυρίαρχες ιδεολογίες είναι αυτά τα 2 κόμματα. Είναι γλυκό και το μέλι στα χέρια των πρόσωπων που τα απαρτίζουν ...
-
Storm
Μιλάμε για το ηρωϊκό Υ , μοντέλο του 99 που έχω στην κατοχή μου 4 χρόνια τώρα. Ευχαριστημένος , θα έλεγα πως ναι. Απολύτως όχι, καθώς είχε τα προβληματά του με το θέμα ψύξη, αφού αναγκάστηκα ν' αλλάξω όλα τα ψυγεία (πλην AC) και την φλάντζα κεφαλής, γιατί έχασε το νερό και την άκουσε κανονικά η φλάντζα. Πλέον όμως, μια χαρά και χάρη στα 86 άλογα από 1.2 λίτρα και τέλη των 112€, θα μείνει μέχρι νεωτέρας το αυτοκίνητό μου. Αν αποφασίσουν επιτέλους τι θα γίνει, θα το χαρίσω στους γονείς και θα πάρω κάτι άλλο... Αν η λογική μείνει στα κυβικά, πάω καρφί για RX-8. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω με τα εταιρικά. Στην Αθήνα θα χρησιμοποιώ κυρίως μετρό και θέλω ένα αμαξάκι να γουστάρω, με χαμηλά πάγια έξοδα. Βενζίνες, δεν με νοιάζει, ουσιαστικά τις πληρώνουν συνήθως άλλοι...Σε βρίσκω πολύ σπέσιαλ!...!
Μια χαρά. Αυτοκίνητο που τα κάνει όλα, οικονομικό, φινετσάτο, μένει φρέσκο στο χρόνο.
Κυκλοφορεί σχεδόν ίδιο από το 1998-1999 αν δεν κάνω λάθος. Πολύ σπέσιαλ!...!Σταθερή αξία... Ωραίος!...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μμμμ, φταίνε οι εκπρόσωποι του λαού και όχι ο λαός που τους ανέδειξε. Μμμμμμμμ...
Kαι τι να ψηφίσεις; ΚΚΕ, Τσίπρα ή ΛΑΟΣ...
http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1b ... re=related
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλώς ή κακώς οι 2 κυρίαρχες ιδεολογίες είναι αυτά τα 2 κόμματα. Είναι γλυκό και το μέλι στα χέρια των πρόσωπων που τα απαρτίζουν ...
Εκτός των κομμάτων (το 'ιδεολογίες' ακούγεται ολίγον κωμικό ) που επιλέγονται, σημαντικότερη είναι η επιλογή προσώπων. Όταν οι βουλευτές που επιλέγονται με σταυρό είναι διαρκώς οι ίδιοι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους άλλους υποψηφίους, κάτι σημαίνει αυτό.
Γιατί μπορώ να δεχθώ ότι θα ψηφίσει σχεδόν αναγκαστικά ο κόσμος 3-4 κόμματα, τα εξής 2, αλλά το να δώσει σταυρούς προτίμησης για διάφορους λόγους σε άτομα που τα σκάτωσαν ως υπουργοί και πολιτευτές γενικότερα, καταδεικνύει το ποιος φταίει στην πραγματικότητα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός των κομμάτων (το 'ιδεολογίες' ακούγεται ολίγον κωμικό ) που επιλέγονται, σημαντικότερη είναι η επιλογή προσώπων. Όταν οι βουλευτές που επιλέγονται με σταυρό είναι διαρκώς οι ίδιοι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους άλλους υποψηφίους, κάτι σημαίνει αυτό.
Γιατί μπορώ να δεχθώ ότι θα ψηφίσει σχεδόν αναγκαστικά ο κόσμος 3-4 κόμματα, τα εξής 2, αλλά το να δώσει σταυρούς προτίμησης για διάφορους λόγους σε άτομα που τα σκάτωσαν ως υπουργοί και πολιτευτές γενικότερα, καταδεικνύει το ποιος φταίει στην πραγματικότητα.Τώρα περί επιλογών του Έλληνα..... Έχουμε λοιπόν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μπασκεμπολίστες, προπονητές, μοντέλα και άλλα. Όλοι άσχετοι με το αντικείμενο των κοινών επιλέγονται με βάση το πόσο δημοφιλείς είναι. Κάτι σαν την Cicciolina & Moana Pozzi (RIP) αλλά στο λιγότερο γκλαμουρέ γιατί ο Έλλην και ως τυπικός ψευτοσυντηρητικός του κερατά δεν θα ψήφιζε ποτέ την Νάτασσα Βούλγαρη ή την Σπάθη έστω και αν ψήφισε την Ανουσάκη που σε κάτι soft πορνό ξεκίνησε την 'μεγάλη' καριέρα της στον χώρο της 'τέχνης'.
-
μην φοβαστε ρε ,δεν κυβερνανε αυτοι αλλα το κεφαλαιο.
-
Νομίζω ότι στις ΑΕ ο πρόεδρος ή κάποιοι βασικοί είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία. Και μάλιστα ακόμα κι αν όταν δούνε ότι τα πράματα ζορίζουν και ότι η επιχείρηση πάει για φούντο μεταβιβάσουν περουσιακά τους στοιχεία σε μέλος της οικογένειάς τους μπορεί ο έλεγχος να πάει μέχρι 5 χρόνια πίσω να πάει και να ακυρώσει την πράξη αυτή...
Επίσης αν κάποιες εταιρείες δεν βγαίνουν και δεν έχουν την δυνατότητα να στηριχτούν στα πολλά κέρδη τους επειδή ο αρχιεπιχειρηματίας έχει αδειάσει το ταμείο και έχουν την απαίτηση να του δανείζουν οι τράπεζες.... να κλείσουν...! Και όχι να το παίζουν και εθνοσωτήρες ότι στηρίζουν την οικονομία της χώρας και δίνουν δουλειές σε κόσμο...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι στις ΑΕ ο πρόεδρος ή κάποιοι βασικοί είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία. Και μάλιστα ακόμα κι αν όταν δούνε ότι τα πράματα ζορίζουν και ότι η επιχείρηση πάει για φούντο μεταβιβάσουν περουσιακά τους στοιχεία σε μέλος της οικογένειάς τους μπορεί ο έλεγχος να πάει μέχρι 5 χρόνια πίσω να πάει και να ακυρώσει την πράξη αυτή...Επίσης αν κάποιες εταιρείες δεν βγαίνουν και δεν έχουν την δυνατότητα να στηριχτούν στα πολλά κέρδη τους επειδή ο αρχιεπιχειρηματίας έχει αδειάσει το ταμείο και έχουν την απαίτηση να του δανείζουν οι τράπεζες.... να κλείσουν...! Και όχι να το παίζουν και εθνοσωτήρες ότι στηρίζουν την οικονομία της χώρας και δίνουν δουλειές σε κόσμο...
όχι στις ΑΕ αυτό που λες δεν ισχύει. Αυτό δεν ισχύει ούτε στις ΕΠΕ. Ισχύει για τον ομόρυθμο έταιρο στις ΕΕ και για το σύνολο των εταίρων στις ΟΕ.
Το 2ο μετά συγχωρήσεως θυμίζει λίγο Παπαρήγα. Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να μην στηρίζεται σε δάνεια για ανάπτυξη σήμερα. Και δεν θα ήταν και οικονομικά λογικό να περιμένεις ο άλλος να μαζέψει κεφάλαια για να προωθήσει την επιχείρηση του. Κατά την ίδια λογική δεν θα πρέπει να υπάρχουν δάνεια για κατοικίες. Από όσο δε, γνωρίζω μόνον στα καζίνο υποχρεώνεται ταμιακά η επιχείρηση να έχει ρευστό ίσο ώστε να καλύψει το σύνολο των μαρκών που υπάρχουν στο καζίνο.
ΥΓ. Ο ΔΣ ή Πρόεδρος λογοδοτεί στους μετόχους. Δεν αδειάζεις έτσι το ταμείο και δεν έχει λογική να έχεις τα λεφτά να κάθονται στο ταμείο και να μην κάνουν τίποτα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γιατί μπορώ να δεχθώ ότι θα ψηφίσει σχεδόν αναγκαστικά ο κόσμος 3-4 κόμματα, τα εξής 2, αλλά το να δώσει σταυρούς προτίμησης για διάφορους λόγους σε άτομα που τα σκάτωσαν ως υπουργοί και πολιτευτές γενικότερα, καταδεικνύει το ποιος φταίει στην πραγματικότητα.Τώρα περί επιλογών του Έλληνα..... Έχουμε λοιπόν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μπασκεμπολίστες, προπονητές, μοντέλα και άλλα. Όλοι άσχετοι με το αντικείμενο των κοινών επιλέγονται με βάση το πόσο δημοφιλείς είναι. Κάτι σαν την Cicciolina & Moana Pozzi (RIP) αλλά στο λιγότερο γκλαμουρέ γιατί ο Έλλην και ως τυπικός ψευτοσυντηρητικός του κερατά δεν θα ψήφιζε ποτέ την Νάτασσα Βούλγαρη ή την Σπάθη έστω και αν ψήφισε την Ανουσάκη που σε κάτι soft πορνό ξεκίνησε την 'μεγάλη' καριέρα της στον χώρο της 'τέχνης'.
Μπορείς να μας πεις ποιος είναι, a priori, σχετικός με το αντικείμενο των κοινών ? Τα επαγγέλματα σε πειράζουν ? Οι σπουδές ? Η (μη) προϋπηρεσία στα κοινά ?
Κατηγορείς κάποιον επειδή είναι προπονητής ή μοντέλο ή επειδή είναι βλάκας ?...Γιατί αν είναι το δεύτερο κακώς κάνεις focus στο επάγγελμα ή στις σπουδές του, δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι ο Rocco Siffredi, ο διάσημος νομομαθής Στέφανος Τζουμάκας ή η σχετική περί των κοινών διάνοια που ακούει στο όνομα Κίμων Κουλούρης...
Μάλλον λοιπόν θα έπρεπε να σε πειράζουν οι αγνοί και ανόθευτοι ηλίθιοι, που σε τόση αφθονία έχουμε, και όχι οι ποδοσφαιριστές.... -
Eλένη Ανουσάκη (αφού αναφέρθηκε παραπάνω) σε παλιά συζήτηση για κάποιο θέμα στην ΤιΒι, κατακεραυνώνοντας τον συνομιλητή με τον οποίο διαφωνούσε κι ο οποίος της είπε 'Μα τι σχέση έχετε εσείς με αυτό και επιμένετε; ':
- Εγώ κύριε έχω 30.000 ψήφους πίσω μου, αυτή είναι η σχέση μου με το αντικείμενο.
Τέλος, τα είπε όλα η εκπρόσωπος του Έθνους.
-
Βρίσκω σαφώς τραγικότερο τον πχ Γιακουμάτο, που αν δεν λαθεύω είναι και ιατρός, στον τρόπο που μιλάει και γενικότερα πολιτεύεται...
Με ποιο φίλτρο ακριβώς θα αφήσουμε εκτός Βουλής αυτούς που...δεν το 'χουν; Δεν βλέπω άλλο, παρά την ψήφο μας. Θεωρώ λοιπόν την κα. Ανουσάκη και τον κο. Γιακουμάτο, αντιπροσωπευτικότατα δείγματα των Ελλήνων ψηφοφόρων και καλώς βρίσκονται εκεί.
-
αν τολμήσω να ψελλίσω?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
..όχι στις ΑΕ αυτό που λες δεν ισχύει. Αυτό δεν ισχύει ούτε στις ΕΠΕ. Ισχύει για τον ομόρυθμο έταιρο στις ΕΕ και για το σύνολο των εταίρων στις ΟΕ.Επιβεβαίωσα από σχετικό (δικαστή) ότι στις ΑΕ έχει ευθύνη ο πρόεδρος του ΔΣ.>...Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να μην στηρίζεται σε δάνεια για ανάπτυξη σήμερα. Και δεν θα ήταν και οικονομικά λογικό να περιμένεις ο άλλος να μαζέψει κεφάλαια για να προωθήσει την επιχείρηση του.
ΥΓ. Ο ΔΣ ή Πρόεδρος λογοδοτεί στους μετόχους. Δεν αδειάζεις έτσι το ταμείο και δεν έχει λογική να έχεις τα λεφτά να κάθονται στο ταμείο και να μην κάνουν τίποτα.
Καταλαβαίνω τη λογική σου δεν μπορείς να έχεις τα χρήματα να κάθονται αλλά πρέπει και να προνοήσεις, κάποια χρήματα πρέπει να έχεις στην άκρη και δεν μπορείς να στηρίζεσαι μόνο σε δάνεια και σε όσους σου χρωστάνε. Καθώς όλο το εμπόριο φαίνεται ότι στηρίζεται στον αέρα με επιταγές μεταχρονολογημένες έχω την εντύπωση ότι όλοι πασάρουν επιταγές από προηγούμενους στους επόμενους. Μόλις όμως ο ένας από αυτούς δεν πληρώσει (έπεσε έξω ή δεν έχει) τότε εφόσον δεν έχουν φροντίσει οι άλλοι να έχουν καβάτζες τότε τους παίρνει όλους η μπάλα, κάτι που νομίζω ότι έχει αρχίσει να γίνεται στην αγορά. Και το να περιμένεις να σε δανείσει η τράπεζα στα δύσκολα, μόλις αποδείχτηκε ότι δεν ήταν καλή καβάτζα... Άρα, αυτό που λέω είναι, αν έχεις φάει αυτά που υποτίθεται υπάρχουν στο ταμείο σου (που θα έφταναν για να σε βγάλουν από τη δυσκολία) είσαι άξιος της τύχης σου. Και φαίνεται ότι είναι πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν έτσι και που θα πέσουν έτσι... Απλά δεν θέλω να κλαίγονται αλλά να παραδεχτούν τη λαλακία τους χωρίς ηλίθιες δικαιολογίες (που είναι το κράτος να με στηρίξει και άλλα τέτοια) και να αποδεχτούν τη μοίρα τους (να ξεπουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν και που αγόρασας παρανόμως και να κινδυνέψουν να πάνε φυλακή). Λυπάμαι αν πρέπει να τους πληρώνω αλλά καλύτερα σαν φυλακισμένους παρά σαν φοροδιαφεύγοντες... Ίσως έτσι όσοι επιβιώσουν να βάζουν λιγότερο χέρι και να έχουν πιο υγιείς επιχειρήσεις.
Επίσης καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να γίνω έμπορος.... απλά βρίσκω τρομερά ριψοκίνδυνο να δουλεύεις με αέρα και να στηρίζεσαι στα λεφτά της τράπεζας που μπορεί να σε πουλήσει σε κάθε κρίση (τότε δηλαδή που την έχεις πιο πολύ ανάγκη) ή κατά πως την βολεύει.... -
Βρίσκω σαφώς τραγικότερο τον πχ Γιακουμάτο, που αν δεν λαθεύω είναι και ιατρός, στον τρόπο που μιλάει και γενικότερα πολιτεύεται...Με ποιο φίλτρο ακριβώς θα αφήσουμε εκτός Βουλής αυτούς που...δεν το 'χουν; Δεν βλέπω άλλο, παρά την ψήφο μας. Θεωρώ λοιπόν την κα. Ανουσάκη και τον κο. Γιακουμάτο, αντιπροσωπευτικότατα δείγματα των Ελλήνων ψηφοφόρων και καλώς βρίσκονται εκεί.
Υποτίθεται ότι επιλέγουμε ανθρώπους για να κάνουν συγκεκριμένη δουλειά, ήτοι για να κυβερνήσουν και να νομοθετήσουν. Όπως επιλέγουμε κάποιους ειδικούς για συγκεκριμένες εργασίες (πχ έναν ψυκτικό για να βάλει A/C, έναν γιατρό για να μας εξετάσει, έναν δικηγόρο για να μας υπερασπιστεί στο δικαστήριο, έναν τραγουδιστή για να μας πει τα σουξέ που γουστάρουμε), έτσι πρέπει να επιλέγουμε άτομα για να μας εκπροσωπήσουν στο νομοθετικό σώμα. Αν επιλέξουμε τραγουδιστή για να μας εγχειρήσει, δικηγόρο για να μας εγκαταστήσει το A/C, γιατρό για να μας τραγουδήσει (χμμ, εντάξει μπορεί να είναι καλούτσικος) και ψυκτικό για να μας βοηθήσει στο δικαστήριο, είμαστε τελειωμένοι.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε κάποιες χώρες, όπως στη Γαλλία, όσοι γίνονται υπουργοί συνήθως έχουν βγάλει μια καλή και δύσκολη σχολή, την ΕΝΑ, κάτι σαν ανώτατη σχολή δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα. Εδώ μπορείς να δεις γιατρό να κάνει τον υπουργό παιδείας, δικηγόρο να χειρίζεται τα θέματα υγείας, δικηγόρο να κανονίζει θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, μοντέλο-αοιδό-ηθοποιό να συν-νομοθετεί για θέματα ύψιστης κοινωνικής σημασίας. Άρα καλά να πάθουμε. -
Μάνο, εξετάζεις όμως το θέμα με βάση αυτά που εσυ πιστευεις και εφαρμόζεις. Που δεν είναι ίδια, σε καμία περίπτωση, με τα κριτήρια των περισσότερων εκεί έξω!
-
Από την άλλη στην Φινλανδία αν δεν κάνω λάθος ελάχιστα μέλη της κυβέρνησης έχουν τρομερές σπουδές και ανώτερα πτυχία... Μια χαρά τα πάνε κι αυτοί... αρκεί να διαθέτεις κοινή λογική και να την χρησιμοποιείς για το καλό της χώρας σου και όλων των συμπολιτών σου....
-
Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε πήξει στην 'κοινή λογική'.....
Του στυλ: Άδειασαν τα ταμεία? Κανένα πρόβλημα, αυξάνουμε τα 'τέλη κυκλοφορίας' και...βουαλά!
Τέλη κυκλοφορίας