-
Ξαναδιαβασε τις τιμες των τελων και θα διαπιστωσεις οτι εχουν πεσει συνολικα οι τιμες.
Το περιοδικο δεν μπορει να δειξει καμια δυναμη .
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Ξαναδιαβασε τις τιμες των τελων και θα διαπιστωσεις οτι εχουν πεσει συνολικα οι τιμες.Το περιοδικο δεν μπορει να δειξει καμια δυναμη .
από το 2010 έχουν πέσει
από το 2009? για μας? δε κατάλαβα... Μειώνοντας τη μαλακία του σουφλιά και κρατόντας του παπαθανασίου.
Παραμένει μαλακία -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Τον οκτώβριο είναι τα 40 χρόνια των 4Τ.
Περιμένω από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού σοβαρό ρεπορταζ, με άποψεις και ανάληψη πρωτοβουλιών. Ας κατέβασουμε όλη τα αμάξια μας στο σύνταγμα να τα παρκάρουμε και να πάνε να πάρουν πινακίδες μόνοι τους. Από 372 σε 600 σε 2 χρόνια είναι 62% πάνω, ποιος πληθωρισμός, ποια αντποδοτική λογική τελών επιβάλλει τέτοια αύξηση. Και είναι προφανές ότι είδαν ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι 2000 κεκ και για αυτό αν μελετήσατε τον πίνακα εκεί πήγαν και χτυπήσανε. Σου λέει σας άφησαν οι προηγούμενοι καταργώντας το τεκμήριο να πάρετε ραβ να πηγαίνετε στα χωριά σας, θα σας τσακίσουμε. Τι θα κάνετε, θα τα πουλήσετε? στο 25% της αξίας και αν πουληθεί. Θα παραδώσετε πινακίδες? Πως θα πάτε στα χωριά σας? Θα τα σκάσετε και θα πείτε και ευχαριστώ που δεν σας τα βάλαμε στη βενζίνη.Σοβαρά τώρα. Περιμένω σοβαρή πρωτοβουλία, καμπάνια, εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με άλλα μμε για την έκφραση της αγανάκτησης και της αδικίας που υφιστάμεθα όλοι. Και μην ακούσω ξανά ότι πληρώνουμε λιγότερα από τα περσινά, γιατί τα περσινά τα φάγαμε ως προσωρινά και μαζί με άλλα στείλαμε τον άλλο να ευχαριστηθεί το playstation στη ραφήνα. ΓΙα δείτε που πήγαν οι πωλήσεις από το πέρσι μέχρι σήμερα, πιστεύετε ότι τα τέλη δεν έπαιξαν το ρόλο τους. Μόνο όποιος είχε πραγματική ανάγκη αγόρασε αμάξι φέτος. Ο στόλος αγοράστηκε προπέρσι και πίσω, όταν τα τέλη ήταν άλλα. Και ο καθένας έκανε το κουμάντο του με αυτά που έβλεπε και σε εύλογο πλαίσιο έκανε τις προβολές για το μέλλον. Το ίδιο ισχύει για όλους, αυτός που έδινε 90κάτι ευρώ για το 1300αρι του τώρα καλείται να δίνει 120, +33%, γιατί? Ανέβηκε ο μισθός του? μειωθήκαν τα άλλα έξοδα του, βενζίνη, ασφάλειες (που πήραν γαμώ τις αυξήσεις και αυτές), συνεργεία, ανταλλακτικά, ανέβηκε η αξία των αυτοκινήτων και δεν το ξέρουμε?
8 χρόνια είμαι γραμμένος στο φορουμ και το παρακολουθώ, νομίζω ότι είναι ώρα να δείξει τη δυναμή του μαζί με το περιοδικό, όχι μόνο βόλτες στα brand clubs, είναι ώρα να μας ακούσουνε όχι μόνο να μας διαβάζουνε.
το περιοδικό δε θα κάνει τίποτα γιατί ποτέ δεν έκανε τίποτα.
εχω προκαλέσει και παλιά το περιοδικό να παει στα δικαστήρια για τα diesel.τιποτα ειναι γνα πινουν κοκτειλ με τους εισαγωγείς και για βόλτες. Αρθρο κατηγορώ δεν είδα ποτε.
και για να είμαι δίκαιο. σταμάτησα να το διαβάζω.
-
Περσι ξεσκισαν τους ιδιοκτητες παλιων αυτοκινητων και εριξαν τις τιμες για αυτους των καινουριων.
Αυτο που δεν σκεφτηκαν ειναι που θα βρει ο φουκαρας τα λεφτα για πληρωσει τελη για το παλιο αμαξι .Φετος θα πληρωσουν τα πιο καινουρια,δικαιο το βλεπω.Τι να κλασουν τα περιοδικα αυτοκινητου ρε παιδια,ψευδαισθησεις εχετε;
-
Ξαναδιαβασε τις τιμες των τελων και θα διαπιστωσεις οτι εχουν πεσει συνολικα οι τιμες.Το περιοδικο δεν μπορει να δειξει καμια δυναμη .
Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λές ,παρατηρειται
μειωση στα μικρά μεσαία κυβικά ,κυριώς για αυτοκίνητα παλιά ( >5ετών) ,ενώ αυξήθηκαν γενικά για όλα
τα κυβικά της τελευταίας πενταετίας ( 1.928cc**Κυριοι και γω νομιζω ότι κατι πρεπει να γίνει ,μας δουλευουν η Τινα και Ρεππας **
-
600 η BMW και 120 η Lancia. Πέρυσι πλήρωσα 638 και 202 αν θυμάμαι καλά...
Κάτι λιγότερο μεν, αλλά είναι βλαμμένοι το δίχως άλλο!
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
**Κυριοι και γω νομιζω ότι κατι πρεπει να γίνει ,μας δουλευουν η Τινα και Ρεππας **συγνωμη φιλε, δηλαδη ολα ειναι καλα στην Ελλαδα και καταλαβες οτι μας δουλευουν απο τα τελη κυκλοφοριας???
δηλαδη αν αποφασισεις να κανεις κατι, θα το κανεις γιατι ειναι ακριβα τα τελη?
-
όχι αλλά ξέρεις κάτι...
σε λίγο θα έρθει η ασφάλεια αυτοκινήτου.
να την κάνω για καμιά εταιρία μαιμου... αφου έτσι κι αλλιως δε θα με πληρώσουν
Να σου πω κάτι άλλο
Να πληρώσω τον άλλο μήνα ΤΕΒΕ?
θα πάρω ποτέ σύνταξη από αυτους... σαν ελ. επαγγελματίας? ή θα μου τα φάνε.Το σύστημα είναι ΠΑΣΟΚ αλλά κακό ΠΑΣΟΚ
Εχουν γίνει όλοι πάμπλουτοι... και μας δουλεύουν. Ας μας πει κάποιος που δουλεύει ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΤΩΡΑ?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είπαν ότι απλά κάνουμε πολλαπλασιασμό τα CO2 του αυτοκινήτου επί τον αντίστοιχο πολλαπλασιαστή.
Είπα και εγώ!!!
Ηταν και στην αρχή των δελτίων τους και οι τηλεδημοσιογράφοι θετικοί και νόμισα ότι τα Cayenne τους ίσα που θα φτάνουν το 100ευρω!!!Οπότε το QQ 1,6 πληρώνει 240€. Αν το έπαιρνα το 2011 με τα 155 CO2 (που γραφει το προσπέκτους για το 1,6) επί 1,50€ τότε 232,50€.
7,50€ λιγότερα δηλαδή! Μικρό, πολύ μικρό το κακό!!!Θεωρεις ομως εσυ αυτα τα 7,5 ευρω κερδος κινητρο για να παρει καποιος καινουριο αυτοκινητο (οχι εσυ, εσυ το πηρες παει );
Εγω εκανα εναν υπολογισμο με για το megane και ειδα οτι τωρα εχει 220€...Με το νεο καθεστως 153*1,5 = 229,5€ ...
Αρα παιρνεις καινουριο αυτοκινητο με εναν συγχρονο κινητηρα και βγαινεις ζημιωμενος...
Και καποιος φιλος πιο πισω εχει ενα παραδειγμα με τη Cayman οπου το κερδος ειναι
τεραστιο σε μια τετοια περιπτωση...Σ αυτη τη περιπτωση ποιος οφελειται; ο μεσος πολιτης που κανει το σκατο του παξιμαδια να παρει ενα αξιοπρεπες αυτοκινητακι ή τα πολλα - παρα πολλα κυβικα;
Και δεν ειναι αυτο μονο. Στο κρατος που ζουμε θα παμε του χρονου και θα πουμε γιατι να παρω 1.2; θα παρω το 1.6, η διαφορα στους ρυπους ειναι μικρη αρα και στα τελη αρα θα παρω το μεγαλυτερο...Αναλογως γιατι να παρω το 1.6, θα παρω ενα καθαρο 2λιτρο να βγαλω και το απωθημενο μου τοσα χρονια...Μας λεει κανενας ομως οτι του χρονου δεν θα βφουν να πουνε 'μμμ μαλακια καναμε το 11, γυρναμε στο καθεστως του '10'
-
το 11 είναι πρώτος αριθμός, δεν διαιρείται με κανέναν άλλο (εκτός απο το 1) και άρα πρέπει να έχει δικό του μοναδικό τρόπο υπολογισμού τελών.
είμαστε τυχεροί το 12 διαιρείται με πολλούς και άρα παίζει να έχουμε επαναφορά παλιότερου καθεστώτος
όχι για πολύ όμως γιατί μετά έρχεται το 13 (ή το τέλος του κόσμου) και ξαναπάμε σε φάση 11.
14,15,16 στανταράκια
για 17 βλέπουμε, παίζει να είμαστε ποδηλατάκι και άγιος ο θεός. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το 11 είναι πρώτος αριθμός, δεν διαιρείται με κανέναν άλλο (εκτός απο το 1) και άρα πρέπει να έχει δικό του μοναδικό τρόπο υπολογισμού τελών.
είμαστε τυχεροί το 12 διαιρείται με πολλούς και άρα παίζει να έχουμε επαναφορά παλιότερου καθεστώτος
όχι για πολύ όμως γιατί μετά έρχεται το 13 (ή το τέλος του κόσμου) και ξαναπάμε σε φάση 11.
14,15,16 στανταράκια
για 17 βλέπουμε, παίζει να είμαστε ποδηλατάκι και άγιος ο θεός.Μεχρι τοτε θα εχουμε πτωχευσει, δεν παιζει αλλο σεναριο
-
Τι.... λέτε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας;;; Δεν είναι καλά και αυτά έτσι;;; Και να πει το κράτος δώστε ότι θέλει ο καθένας πάλι δε θα είσαστε ευχαριστημένοι!!!!! Ας πει κάποιος ότι είναι ευχαριστημένος!!!! Εγώ και πέρσι ήμουν ευχαριστημένος αλλά και φέτος, εσείς;;;;;;;;;;
-
**Και να πει το κράτος δώστε ότι θέλει ο καθένας **
Μετα θα κατηγορουν το κρατος οτι το κανει επιτηδες για να μην πληρωσουν οι εχοντες .
-
Το θέμα είναι απλό και καθαρά πολιτικό .
Ψάχνουν να βρούν τα όρια μας . Και όσο κοιμόμαστε τόσο θα μας σκίζουν .
Οσοι έχουμε 2λιτρα δεν έχει νόημα να πληρώνουμε τέλη αφού δεν πρόκειται ποτέ να τα πουλήσουμε .
Ετσι ας τα αφήσουμε απλήρωτα .
Το θέμα είναι αν θα αντιδράσουμε .
Εχουμε μιά ευκαιρία σε 1 μήνα .
Τόσα άλλα κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές . Ψηφίστε κάποιο από αυτά και δείξτε τους ότι ΩΣ ΕΔΩ .
Οπως πήγε ο προγηγούμενος σπίτι του έτσι πρέπει να πάει και ο υπάλληλος . -
Για να δούμε λοιπόν: αν υποθέσουμε πως θα ισχύσει ακριβώς έτσι το σύστημα (έχω κάτι αμφιβολίες...)
πότε συμφέρει κανείς να αγοράσει μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς;-
για κυβικά μέχρι 785 συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 101g/Km CO2 και πάνω.
-
για κυβικά από 786 μέχρι 1071 (μέσα τα διάφορα χιλιάρια, έξω το i10 1.1 το Picanto, τα 1.1 της PSA και
το Colt, μέσα όμως το ανανεωμένο i10 1.0) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 121g/Km CO2 και
πάνω. -
για κυβικά από 1072 μέχρι 1357 (μέσα όλα τα 1.1, 1.2, 1.25, 1.3 και 1.35 της αγοράς, έξω όλα τα 1.4)
συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 121g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1358 μέχρι 1548 (μέσα όλα τα 1.4 και τα ελάχιστα 1.5, κανένα όμως 1.6) συμφέρει αν το
όχημα εκπέμπει από 147g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1549 μέχρι 1738 (μέσα όλα τα 1.6, κάποια 1.7 με ντίζελ, έξω όμως τα 1.75 του γκρούπο φίατ) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 161g/Km CO2 και πάνω.
-
για κυβικά από 1739 μέχρι 1928 (μέσα όλα τα 1.75, 1.8 και 1.9 ντίζελ, έξω όλα τα δίλιτρα) συμφέρει αν το
όχημα εκπέμπει από 161g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1929 μέχρι 2357 (μέσα όλα τα δίλιτρα, 2.2, έξω τα 2.4 και κυρίως κάποια Jeep για
μόλις 2 κυβικά...) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 241g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 2358 μέχρι 3000 συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 267g/Km CO2 και πάνω.
Δε συζητάμε για παραπάνω κυβικά, εκεί μάλλον δεν καίγεται καρφί όσα κι αν είναι τα τέλη...
Πρέπει πάντως να σκεφτεί κανείς πως αφού ξεκινά τώρα αυτό το σύστημα, τα αυτοκίνητα που
αγοράζονται από 1/1/11 λογικά (ποτέ δεν ξέρεις στη χώρα αυτή...) δε θα υπαχθούν ποτέ σε σύστημα σαν
το ισχύον (με τα κυβικά) αλλά από την άλλη καθώς θα πέφτουν ουσιαστικά είτε τεχνητά τα CO2 των
νέων αυτοκινήτων τα όρια θα αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω ή, καλύτερα, για τα ίδια CO2 θα
πληρώνει κανείς όλο και περισσότερα. Πχ σε μερικά χρόνια τα 99ρια CO2 μπορεί να πληρώνουν κάμποσα
ενώ τώρα τίποτα...Όπως βλέπετε μπορεί κανείς να (υποκριθεί πως) κρατά την ψυχραιμία του και να κάνει αντικειμενικές
αναλύσεις εν μέσω γενικότερου αναβρασμού. Το ποστ αυτό θα αυτοκαταστραφεί όταν θα πληρώσω το
δικό μου μπουγιουρντί... -
-
**Και να πει το κράτος δώστε ότι θέλει ο καθένας **Μετα θα κατηγορουν το κρατος οτι το κανει επιτηδες για να μην πληρωσουν οι εχοντες .
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εν τω μεταξύ χάθηκε το τοπικ της προσφυγής όσο έγραφα και πάει το κατεβατό
Ενσωματώθηκε στο παρόν θέμα. Συγνώμη για τον επιπλέον κόπο [Mod]
Είμαι μέσα για οποιαδήποτε προσφυγή, οι δοκηγόροι να πληρωθούν με τις επιστροφές των τελών που θα πετύχουν γιατί τα φετινά δεν τα γλυτώνουμε.
Δεν γίνεται να αγοράζω αυτοκίνητο πριν 2 χρόνια έχοντας στο μυαλό μου τα 372 ευρώ το χρόνο και μια λογική άυξηση το χρόνο και τώρα να μου λέει 600!! Ούτε να αγοράζει ο διπλανός το ίδιο αμάξι με τον ίδιο κινητήρα το Γενάρη του 2011 και αρκετά φθηνότερα λόγω κρίσης και αυτός να πληρώνει περίπου 360 ευρώ.
Να χέσω τη δικαιοσύνη τους, μην αρχίσω...που είναι το κείμενο της αγωγής....?
viewtopic.php?f=5&t=35661&start=3270#p1995724
-
Λίγα λόγια για τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Καταργείται η προσαύξηση λόγω ηλικίας. Για άλλους καλό για άλλους κακό.
-
Η κλίμακα γίνεται πιο προοδευτική. Για να δούμε τι σημαίνει για το μέσο χρήστη που έχει 1.0 ή 1.3 ή 1.4 ή 1.6 ή 1.8 λίτρα. Η σύγκριση γίνεται με τα τέλη του 2009 πριν την λαίλαπα της παλαιότητας της κακιάς δεξιάς.
Κυβικά Τέλη 2009 Τέλη 2011 Διαφορά
1000 112€ 110€ -2€ (όλοι οι κουβάδες)
1356 112€ 120€ +8€ (όλοι οι Ιάπωνες των 1.33 λίτρων κ.λπ.)
1400 202€ 220€ +18€ (το σύνολο των Ευρωπαίων)
1600 202€ 240€ +38€ (το σύνολο των Ευρωπαίων και Ιαπώνων)
1800 (1738) 202€ 270€ +68€ (το σύνολο των Ευρωπαίων και Ιαπώνων)
2000 446€ 600€ +154€
2400 580€ 800€ +220€
3000 580€ 1000€ +420€
4000 580€ 1200€ +620€Γιατί θεωρώ ότι μειώσεις δεν υπάρχουν αλλά το βλέπω διαφορετικά? Το λέω αυτό καθώς μπορεί μεν για τους έχοντες >5 ετών όχημα σε σχέση με τα τέλη του 2010 να έχουμε μείωση τελών αλλά το μέτρο εκείνο ήταν σε συνάρτηση με κάποιο μέτρο απόσυρσης που τώρα δεν ισχύει.
Πάντως επικοινωνιακά πρέπει να βγάλω το καπέλο στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιο καθεστώς ούτε επί Γκέμπελς στη Γερμανία ..... Το μαύρο άσπρο........
-
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Όπως βλέπετε μπορεί κανείς να (υποκριθεί πως) κρατά την ψυχραιμία του και να κάνει αντικειμενικές
αναλύσεις εν μέσω γενικότερου αναβρασμού. Το ποστ αυτό θα αυτοκαταστραφεί όταν θα πληρώσω το
δικό μου μπουγιουρντί...απλα ο κοσμος αγανακτει απ την ασυνεπεια οσον γινονται...
Οταν καποιος μεχρι προπερσυ πληρωνε ενα ποσο χ και ξαφνικα περσυ πληρωσε ενα ποσο y=χ+πολλα και βγηκαν οι διοικουντες της χωρες και ειπανε καναμε λαθος και κοσμος πληρωσε πολλα και του χρονου θα το διορθωσουμε περιμενες να πληρωσεις ενα ποσο κοντα στο χ ομως φετος οι περισσοτεροι πληρωνουν ενα ποσο z= y - πολυ λιγα...
christo εχω την εντυπωση οτι εγω για το δικο μου 1.2 πληρωνα 89€ (μπορει να μαι λαθος ομως και να θυμαμαι ακομα πιο παλια)...
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Για να δούμε λοιπόν: αν υποθέσουμε πως θα ισχύσει ακριβώς έτσι το σύστημα (έχω κάτι αμφιβολίες...)
πότε συμφέρει κανείς να αγοράσει μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς;-
για κυβικά μέχρι 785 συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 101g/Km CO2 και πάνω.
-
για κυβικά από 786 μέχρι 1071 (μέσα τα διάφορα χιλιάρια, έξω το i10 1.1 το Picanto, τα 1.1 της PSA και
το Colt, μέσα όμως το ανανεωμένο i10 1.0) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 121g/Km CO2 και
πάνω. -
για κυβικά από 1072 μέχρι 1357 (μέσα όλα τα 1.1, 1.2, 1.25, 1.3 και 1.35 της αγοράς, έξω όλα τα 1.4)
συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 121g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1358 μέχρι 1548 (μέσα όλα τα 1.4 και τα ελάχιστα 1.5, κανένα όμως 1.6) συμφέρει αν το
όχημα εκπέμπει από 147g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1549 μέχρι 1738 (μέσα όλα τα 1.6, κάποια 1.7 με ντίζελ, έξω όμως τα 1.75 του γκρούπο φίατ) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 161g/Km CO2 και πάνω.
-
για κυβικά από 1739 μέχρι 1928 (μέσα όλα τα 1.75, 1.8 και 1.9 ντίζελ, έξω όλα τα δίλιτρα) συμφέρει αν το
όχημα εκπέμπει από 161g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 1929 μέχρι 2357 (μέσα όλα τα δίλιτρα, 2.2, έξω τα 2.4 και κυρίως κάποια Jeep για
μόλις 2 κυβικά...) συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 241g/Km CO2 και πάνω. -
για κυβικά από 2358 μέχρι 3000 συμφέρει αν το όχημα εκπέμπει από 267g/Km CO2 και πάνω.
Δε συζητάμε για παραπάνω κυβικά, εκεί μάλλον δεν καίγεται καρφί όσα κι αν είναι τα τέλη...
Πρέπει πάντως να σκεφτεί κανείς πως αφού ξεκινά τώρα αυτό το σύστημα, τα αυτοκίνητα που
αγοράζονται από 1/1/11 λογικά (ποτέ δεν ξέρεις στη χώρα αυτή...) δε θα υπαχθούν ποτέ σε σύστημα σαν
το ισχύον (με τα κυβικά) αλλά από την άλλη καθώς θα πέφτουν ουσιαστικά είτε τεχνητά τα CO2 των
νέων αυτοκινήτων τα όρια θα αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω ή, καλύτερα, για τα ίδια CO2 θα
πληρώνει κανείς όλο και περισσότερα. Πχ σε μερικά χρόνια τα 99ρια CO2 μπορεί να πληρώνουν κάμποσα
ενώ τώρα τίποτα...Όπως βλέπετε μπορεί κανείς να (υποκριθεί πως) κρατά την ψυχραιμία του και να κάνει αντικειμενικές
δικό μου μπουγιουρντί...συμφωνουμε μαζί σου.
Απλά αυτός ειναι νας κανόνας που εγινε φέτος και δε ξέρεις ποσο θα ισχύσει.
ηδη οσοι πειραμε αμάξι euro 5 δε κερδίσαμε τίποτα αν και το κράτος έχει 2 χρόνια που μας λεει πάρτε αμάξι με χαμηλου΄ς ρύπους... Κοινώς πλήρωσα το euro (κάτι) αλλά το κράτος εξακολουθεί να δηλώνει ότι δε μπορώ να ελέγξω τι γράφει η άδεια σου.
Εχετε όλοι δίκιο
φετος θα ψηφίσω μικρό κόμμα. απλά για να φοβηθούν λίγο -
Τέλη κυκλοφορίας