-
Αν ισχύουν τα πινακάκια που έδωσε ο GeorgeT, τότε εγώ με το Clio του 2004 και 160 gr/km θα πληρώνω 202 € και κάποιος που θα πάρει καινούριο το 2011 με ίδιες εκπομπές ρύπων, θα πληρώνει ...240 € !!
Οι τύποι είναι απλά φαιδροί, όπως άλλωστε οι προηγούμενοι και οι επόμενοί τους στα κάθε λογής 'υπουργεία' ... -
Ενω στα καινουργια διλιτρα τριλιτρα το αντίθερο
150 ευρω το 320
449 το 320 το παλιό (2009 μοντέλο)αλλά τι έγινε με την εισφορά των κυβικών? Πότε θα μας πουνε?
-
τοσους μηνες αυτο σκεφτοντουσαν??
ολα στη τυχη γινονται
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εσύ πρέπει να έχεις κανα Grand Cherokee 4.7L του 1990 ....και πληρώνεις 1500 ευρώ τέλη.Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο μαζοχισμός να πληρώσουμε σώνει κ καλά 2Ε/λίτρο επειδή είναι λιγότερο άδικο από τα κυβικά.
Άστα. Ξέρεις πόσο καίει στην εθνική με 160+ φορτωμένο με την οικογένεια, το κουτί του σκύλου και το σκάφος;
Δε μπορείς να φανταστείς!
-
μη παρεις το σκύλο
-
Eρώτηση
Αν περάσουν τα τέλη στα καύσιμα, θα επιβαρυνθούν το ίδιο και οι βενζίνες και το πετρέλαιο ή θα φάνε π.χ. 30 λεπτά καπέλο τα υποζύγια με τα βενζινοκίνητα και 10 τα πετρέλαια 'για να μην υποδαυλισθεί κι' άλλο το τέρας του πληθωρισμού και πληγούν αι μεταφοραί'?Να υπενθυμίσω ότι τό 'χει ξανακάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες όταν επιβάρυνε με νέους φόρους
δυσανάλογα τους πολυπληθείς βενζινοκίνητους ΙΧήδες σε σχέση με τους πετρελαιοκίνητους. -
Πρόκειται για αλητήριους και επικίνδυνους τύπους. Θα το πουλήσω μου φαίνεται και θα πάρω την ducati των ονείρων μου.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πρόκειται για αλητήριους και επικίνδυνους τύπους. Θα το πουλήσω μου φαίνεται και θα πάρω την ducati των ονείρων μου.Ελλάδα ... ζήσε το όνειρό σου !!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ωραια..Δηλαδή αν δεν εκπέμπεις πχ (εγω ... αλλά είμαι μοντέλο 2009) θα πληρώσω 450 αλλιως αν το καταθέσω και βγάλω πάλι άδεια (γιατί το έφερα απο γερμανία) θα πληρώνω 150 σαν καινούργιο
ρε μαλάκες....
Είστε βλάκες εντελώς.
Αντε ρε παιδιά να τους καταθέσουμε μία αγωγή.Σε τι θα στηρίξεις την αγωγή;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ωραια..Δηλαδή αν δεν εκπέμπεις πχ (εγω ... αλλά είμαι μοντέλο 2009) θα πληρώσω 450 αλλιως αν το καταθέσω και βγάλω πάλι άδεια (γιατί το έφερα απο γερμανία) θα πληρώνω 150 σαν καινούργιο
ρε μαλάκες....
Είστε βλάκες εντελώς.
Αντε ρε παιδιά να τους καταθέσουμε μία αγωγή.Θα χάσεις! Οι λαμάκες είναι ανίκητοι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πρόκειται για αλητήριους και επικίνδυνους τύπους. Θα το πουλήσω μου φαίνεται και θα πάρω την ducati των ονείρων μου. -
Την εισαγωγή τελών κυκλοφορίας δύο ταχυτήτων εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα υπολογίζονται βάσει του κυβισμού του κινητήρα, ενώ σε όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 τα τέλη θα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα.
Όσον αφορά στις χρεώσεις στην πρώτη κατηγορία που αφορά στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν, ως βάση υπολογισμού θα ληφθούν τα τέλη του 2009 τα οποία κυμαίνονταν από 18 έως και 580 ευρώ και τα οποία αναμένεται να αυξηθούν για το 2011 κατά 15%. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα εισπράξει περίπου 1,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. θα αφορούν στην αύξηση του 15% που θα επιβληθεί σε όλες τις κατηγορίες.
Στη δεύτερη κατηγορία όπου και ανήκουν αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται βάσει των εκπομπών ρύπων του κινητήρα και θα κυμαίνεται από 0,50 έως 2,5 ευρώ ανά γραμμάριο ρύπων που εκπέμπει ο κάθε κινητήρας.
Τέλος, ευνοημένοι εμφανίζονται και οι κάτοχοι παλαιών οχημάτων με μεγάλους κινητήρες, καθώς καταργείται η έκτακτη εισφορά που κατέβαλαν για τα τέλη του 2010 όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. και η οποία κυμαίνονταν από 150 έως 650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231053161
Coyote ακούει; -
Είναι τόσο δύσκολο τελοςπάντων να βγει μια τελεσίδικη και μακροχρόνια λύση σε αυτό το δραμα με το τίτλο 'Ελληνικά τελη κυκλοφορίας'?
Καθε μέρα και κατι άλλο, κάτι καινούριο κλπ!
Σαν έλληνας του προγραμματος ... ζω στη πιο απρογραμμάτιστη χώρα!!! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231053161
Coyote ακούει;Καλό είναι πού και πού να βάζουμε και καμιά πηγή, ειδικά τέτοιες μέρες που διανύουμε...
-
Εγώ το βρίσκω αρκετά πιο δίκαιο το σύστημα με τους ρύπους, τουλάχιστον σε σχέση με τα κυβικά.
Επίσης και ο χρονολογικός διαχωρισμός των τελών έχει βάση.
Κατ'αρχήν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν τώρα θεωρητικά έχουν διαλέξει συγκεκριμένο αριθμό κυβικών και λόγω των τελών, οπότε δεν είναι δίκαιο να αλλαχτεί αυτό μετά την αγορά.
Κάποιος μπορεί να αγόρασε μια Brera 1.75 και πληρώνει 202. Δεν είναι άδικο να πληρώνει απο το επόμενο έτος με διαφορετικό τρόπο και να φτάσει τα 290;
Εκτός απο αυτό, είναι παράλλογο να έχουμε την απαίτηση το κράτος να έχει λίστα των ρύπων όλων των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, όλων των ετών. Κάτι τέτοιο θέλει οργάνωση και πιστεύω μέχρι αρχές του έτους το σύστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σωστά. -
Προσωπικά, το σύστημα το θεωρώ δίκαιο.
Όσοι αγοράσουν μετά τις 31/12/2010, γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα χρεωθούν, δεν βρίσκονται έκπληκτοι προ τετελεσμένων γεγονότων. Η πληρωμή βάσει ρύπων τουλάχιστον έχει ένα περιβαλλοντικό κίνητρο, να προτιμώνται μικρά και οικονομικά οχήματα.
Όσοι έχουν ήδη οχήματα, πληρώνουν αυτά περίπου που πλήρωσαν το 2008, χωρίς τις παράλογες υστερίες περί χρονολογιών (λες και όσοι είχαν παλιά, τα κρατούσαν γιατί γούσταραν να ρυπαίνουν), χωρίς μάλλον την εισφορά των 2.000+ κλπ. Δεν αλλάζει κάτι δραματικά στο status quo τους, μάλιστα ελαφρώς μειώνονται.
Νομίζω ότι κατάλαβαν ότι ο κόσμος θα έχει χτυπηθεί τους τελευταίους μήνες του έτους στον προϋπολογισμό του, οπότε δεν κάνουν άλλες αυξήσεις, δείχνοντας 'κοινωνικό πρόσωπο' αλλά στην πραγματικότητα απλώς διασφαλίζουν τα έσοδά τους. Η επιστροφή σε νούμερα Νοεμβρίου 2008 και όχι 2009 δείχνει ότι όντως ξέφυγε η κατάσταση πέρσι.
Για τα 'παράδοξα' που θα εμφανιστούν, να προσθέσω ότι σε αλλαγές συστημάτων και μεταβάσεων πάντα υπάρχουν και σιγά-σιγά εξαλείφονται.
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
1798cc - 174 γρ./χλμ. CO2
όπως είμαι τώρα 202 ευρώ.
αν το έπαιρνα το 2011 θα πλήρωνα 261 !!
-
Εγώ αισθάνομαι η 'αδικία' να συνεχίζεται!
Όπως παλιά τα ίδια τέλη το Sunny 1,4 75HP με το Civic 1,6 160HP και απο το 2011 σχεδόν ίδια τέλη το Splash 1,2 με το Golf 1,4Tsi 122HP και το 1,2Tsi να πληρώνει και λιγότερα!!! -
Προσωπικά θεωρώ την πρόταση για αναλογική χρέωση ανάλογα με τις εκπομπές διοξειδίου, σωστότερη από τον υφιστάμενο ισοπεδωτικό υπολογισμό με βάση τα κυβικά.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με τα κυβικά το Πρίους (μετά την τριετή περίοδο χάριτος) πληρώνει τα ίδια με το Λάντα Νίβα και το Μερσεντέ Ε200. Τι κι αν το ένα έχει 12.000 ευρώ, το άλλο 35.000 και το άλλο 60.000, τι κι αν το ένα έχει 89gr CO2 και το άλλο 200, ουδεμία σημασία. Είναι όλα 1800? τελείωσε...
Φυσικά θα ήταν προτιμότερο να πάει με τη χρήση, αλλά είναι ακόμη νωρίς για την ελλαδίτσα για κάτι τέτοια. Ακόμη προτιμότερο φυσικά να μην πληρώναμε τέλη κυκλοφορίας.Η είδηση που κρύβεται πίσω από τις γραμμές τώρα :
Τέρμα το κρυφτούλι για τα καινούργια ρόταρυ και τουρμπίδια που αποδίδουν π.χ. για 2.000 κυβικά ενώ ήταν 1300-1400, και με βάση αυτά πλήρωναν μέχρι τώρα χαμηλά τέλη. -
Τιμές ρύπων υπάρχουν εδώ και κάμποσα χρόνια για όλα τα αυτοκίνητα. Θα ήταν ίσως πιο δίκαιο οι κάτοχοι των αυτοκινήτων κατασκευής από πχ 2001 και μετά να μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώνουν με κυβικά ή με ρύπους ή το όριο να είναι από τότε έτσι κι αλλιώς. Ακούγεται βέβαια πιο σωστό να μην ισχύει αναδρομικά...
Γενικά το βρίσκω καλύτερο από το τραγικό υπάρχον σαν σύστημα (αν ισχύσει έτσι όπως νομίζουμε τώρα...) αν και όχι καταπληκτικό.
Μια και κάνουν την αλλαγή ας σκεφτεί κάποιος εκεί μέσα να μην είναι ανά χρονιά αλλά ετήσιο, δηλαδή αν πάρεις όχημα το Νοέμβριο να πληρώνεις για 1 χρόνο μέχρι του χρόνου το Νοέμβριο και όχι να πληρώνεις ένα χρόνο για μόνο 2 μήνες....
Τέλη κυκλοφορίας