-
Μην χαίρεσαι, αποκλείεται να καταργηθούν τα τέλη.... θα πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας και επιπλέον φόρο στη βενζίνη αντί για τα τέλη τα πράσινα και επιπλέον ό,τι σκαρφιστούν κλπ....
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
σχετικα με την καταβολη των 11 λεπτων ανα λιτρο βενζινης αντι για τελη κυκλοφοριας, νομιζω οτι συμφερει αυτους που δε κανουν πολλα χλμ οπως εγω.
10.000 χλμ κανω κατα μ.ο. το χρονο, με μεση καταναλωση 10lt/100km, αρα θελω περιπου 1.000 lt βενζινης το χρονο και θα πληρωνα 1.000*0,11=110 € αντι για 184 €.μήπως, μήπως, λέω εγώ τώρα ...... βάλουν τα +11λεπτά, αλλά αφαιρέσουν ΜΟΝΟ τα πράσινα τέλη ......
-
δεν ειναι και απιθανο αυτο που λες... αρα στο παραδειγμα μου θα πληρωνω 184+110=294 € ???
καλα ειμαστε και ετσι τοτε... -
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
δεν ειναι και απιθανο αυτο που λες... αρα στο παραδειγμα μου θα πληρωνω 184+110=294 € ???
καλα ειμαστε και ετσι τοτε...Το ποιό λογικό θα ήταν να υπάρχει ένας πράσινος φόρος «κατοχής» στην θέση των παλαιών τελών κυκλοφορίας και να έμπαιναν τα τέλη στην τιμή της βενζίνης.
Έτσι θα πληρώναμε για το αμάξι μας ένα ποσό ανάλογα με την ηλικία του και το πόσο «πράσινο» είναι και παράλληλα μέσω της βενζίνης θα επιβαρυνόμασταν με την χρήση του.
Όσο περισσότερα χιλιόμετρα τόσο περισσότερα τέλη.Δυστυχώς όμως, παραφράζοντας αυτό που λέγαμε όταν υπηρετούσαμε, εκεί που σταματά η λογική ξεκινά το ελληνικό δημόσιο...
-
-
-
-
Θα περάσει από συνέντευξη, θα πάρει τη θέση και κατόπιν θα απολυθεί
-
Γράφω δε γράφω, το σίγουρο είναι ότι θα πάρω, ότι και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.....
Τα πελέ μου
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Γράφω δε γράφω, το σίγουρο είναι ότι θα πάρω, ότι και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.....Τα πελέ μου
Πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκιο kyr80, μόλις τώρα άκουσα στο mega ότι το υπουργείο οικονομικών εξετάζει το θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας και το πιο πιθανό σενάριο είναι να καταργηθούν τα περιβαλλοντικά τέλη με φόρο στη βενζίνη. Τα τέλη κυκλοφορίας δηλαδή θα ισχύουν κανονικά.
-
Και τι σχέση έχει η κατανάλωση με το περιβάλλον. Το UNO μου του 1989 έκαιγε όσο καίει το IMA εκτός πόλης και εντός άνετα δεν υπερέβαινε τα 7.5 λίτρα στα 100. Όμως ήταν EURO 0 με ότι αυτό συνεπαγόταν.
Έχουμε χάσει το παιγνίδι και το επικοινωνιακό έχει την τιμητική του. Φόρος στη βενζίνη δεν οδηγεί στην ανανέωση του στόλου.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και τι σχέση έχει η κατανάλωση με το περιβάλλον.Όση έχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου με το περιβάλλον. Τα EURO 1...n περιορίζουν ρύπους όχι CO2. Φυσικά οι κατασκευαστές πλέον κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αυξήσουν την απόδοση των ΜΕΚ --> Περιορισμός κατανάλωσης --> μικρότερες εκπομπες CO2, εν τούτοις δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο, όχι ακόμα τουλάχιστον.
Το UNO σου πιθανότατα εξέπεμπε λιγότερο CO2 από ένα ίδιας κατανάλωσης σημερινό EURO 5. Φυσικά οι ρύποι ήταν through the roof
Εφόσον πλέον έχουμε μειώσει αρκετά το θέμα των ρύπων (σε σχέση με τα επιβατικά Ι.Χ. πάντα), έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο CO2. Και αυτό συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση. Ο ρυπαίνων (ή μάλλον ο θερμαίνων) πληρώνει.
Δεν είναι άδικος λοιπόν ένας φόρος στην βενζίνη που θα επιβαρύνει γραμμικά τον χρήστη αυτοκινήτου.Τα παραπάνω φυσικά δεν αποτελούν λόγο να μην ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων και είμαι κατά της απόσυρσης...της απόσυρσης που έγινε. Όπως είμαι κατά και στα εφάπαξ χαράτσια που μας επιβλήθηκαν ανεξάρτητα από το πόσο χρησιμοποιούμε ο καθένας το αυτοκίνητό του.
-
αν τα σεναρια για την αλλαγη στα τελη κυκλοφοριας βγουν αληθηνα τοτε η βενζινη, μαζι με την επιπλεον φορολογια στα καυσιμα, θα παει κοντα στο 1,25 με τα τωρινα δεδομενα . μιλαμε για μεγαλη αυξηση!! περσυ που το βαρελι ειχε φτασει στα 150 δολαρια το βαρελι βαζαμε βενζινη στο 1,15. τωρα με τιμη βαρελιου 72 δολ. θα βαζουμε στο 1,25!
α ρε και να παρει μια ανοδο το βαρελι παγκοσμιος τι εχει να γινει!!!!!!Και τα τελη ποσο θα ειναι αραγε.? θα υπαρχει ενα κατοτατο ποσο π.χ 100 € και τα υπολοιπα απο την αυξηση της βενζινης?
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
...
Και τα τελη ποσο θα ειναι αραγε.? θα υπαρχει ενα κατοτατο ποσο π.χ 100 € και τα υπολοιπα απο την αυξηση της βενζινης?Aν είναι 100 € καλά θα είναι. Μην παραμείνουν ως έχουν φοβάμαι
-
αν παραμηνουν οπως εχει τοτε δεν υπαρχει νοημα!
η σκεψη ειναι ο καθενας να πληρωνει αναλογα με τα χιλιομετρα που θα κανει. -
Ο χρήστης noe έγραψε:
η σκεψη ειναι ο καθενας να πληρωνει αναλογα με τα χιλιομετρα που θα κανει.η σκέψη, είναι να πληρώνει .... ΚΑΙ με τα χλμ που κάνει
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
η σκεψη ειναι ο καθενας να πληρωνει αναλογα με τα χιλιομετρα που θα κανει.η σκέψη, είναι να πληρώνει .... ΚΑΙ με τα χλμ που κάνει
Γελάκια γελάκια αλλά είναι λογικό.... δυστυχώς αυτό διευκολύνει την εφαρμογή του...
-
Η πιο απλή εφαρμογή δεν είναι της βενζίνης; Είσπραξη μόνο από τους επαγγελματίες και μηδενικό κόστος εφαρμογής σε χαρτί, ουρές, υπηρεσίες κλπ.
Αλλά με τον φόρο ΜΟΝΟ τα σαϊνια του Υπουργείου δεν θα μπορούν να υπολογίσουν τις συνέπειες, είμαι σίγουρος...
-
γινεται να παει η βενζινη 2€/lt ο φπα 20% και να μην μας ζαλισουν ξανα ;;;;
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
γινεται να παει η βενζινη 2€/lt ο φπα 20% και να μην μας ζαλισουν ξανα ;;;;Θα παραιτηθώ από τη δουλειά... Αν είναι να πληρώνω 350€ + το μήνα σε βενζίνες, μόνο για το πήγαιν' έλα στη δουλειά, καλύτερα να δουλεύω στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς χαμάλης...
Τέλη κυκλοφορίας