-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν και δε μπορώ να το ανοίξω..... πρέπει να κέρδισε ο φίλος μου ο Ζάκρις!!!!!! ε;;;;;
Α οκ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ!!!!!! Ζάκρις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Τελικά είναι υποχρεωτικό να κολληθεί το σήμα?
-
εγω τα κολλησα αλλα η κατασταση ειναι μπαχαλο... ουτε μηχανοργανωση υπαρχει ουτε τπτ... γνωστος μου περσυ δεν πληρωσε για σημα και ολο το 2009 κυκλοφορουσε ανετοτατα, σε μπλοκο ουτε καν τον ρωτησαν ουτε σε ατυχημα που ειχε εμπλακει (εφταιγε)... φετος πηγε στην εφορια και το πηρε αλλα φοβοταν μηπως και στον υπολογιστη δουν πως δεν παρελαβε σημα για το 2009... τελικα τπτ... πληρωσε, το πηρε και ουτε γατα ουτε ζημια.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τελικά είναι υποχρεωτικό να κολληθεί το σήμα?Ναι, τουλάχιστον θεωρητικά.
Από την άλλη, δεν πολυελέγχουν τέτοια πράγματα γενικώς.
-
Εμένα μια φορά, καθ' οδόν για Θεσσαλονίκη, αφού ζήτησαν δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια, με ρώτησαν αν έχω σήμα τελών κυκλοφορίας και τότε τους το έδειξα. Μου είπαν πως πρέπει να είναι κολλημένο γιατί, κάλλιστα κάποιος που έχει δύο αυτοκίνητα μπορεί να το έχει από το ένα στο άλλο και έτσι με ένα σήμα να κυκλοφορεί και τα δύο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Με βλέπω για αγγελία πωλείται σηματάκι 2010 σε συμφέρουσα τιμή
Εγώ έχω άθικτα (δεν έχουν κολληθεί) σηματάκια του '06 και του '08, επίσης το σήμα του '09 ξεκόλλησε σε ένα κομμάτι. Να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα συλλεκτικό πακέτο;
Και εγώ έχω σε άριστη κατάσταση (μη κολλημένο) του 08. Το πλήρωσα για 2 μήνες (κερατιάτικα και εκεί ), οπότε είπα τουλάχιστον να μην το κολλάω χωρίς λόγο.
Και το 2007 το είχα πληρώσει για 5 μήνες (σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης νόμιζε ότι θα το έπαιρνε στο νέο του αμάξι και το έκανε τελικά κομματάκια)...
Έχουν λύσει το πρόβλημα τους μαζί μου. Αλλά φέτος δε θα περάσει, θα πάω στην εφορία να πάρω πίσω τα χρήματα για το ένα σήμα, ο,τι και να γίνει. Αλλιώς θα εφαρμόσω αναρχικές πρακτικές -
-
Σε λίγο θα γίνει κ αυτό. Μαζί με το τσιπ του 666!
-
Εγώ το κόλλησαν μόλις το πήρα γύρω στις 15 Δεκέμβρη. Γιατί πρέπει να είμαι ο μοναδικός Έλληνας που έχουν γράψει για αυτόν τον λόγο (πλρωμένο αλλά όχι κολλημένο)
-
Λίγο γκαντεμούλης
-
Θα το κολλησω οποτε μου ρθει , Στη BMW το κολλησα μετα απο 7 μηνες γιατι ετυχε να πεσω σε ελεγχο και μου το ζητησαν, οποτε το εβγαλα απο το ντουλαπακι μαζι με την αποδειξη και τους το δειξα οποτε και αμεσως μετα το κολλησα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Λίγο γκαντεμούληςΕντάξει δεν είπα όλη την αλήθεια
Δεν φορούσα μπροστά πινακίδα(δεν μου άρεσε), έκανα πάντες κλπΕκεί που θα με έσκιζε(αν ήθελε), με έγραψε για αυτή τη μ@λακία
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κατά εκεί βαδίζουμε....
-
Χθες τα κόλλησα στο τζάμι βγάζοντας τα παλιά.
Πολύ σκουρόχρωμα είναι ... το βράδυ ιδίως το μονο που φαίνεται είναι το άσπρο χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας! -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Στην ΔΟΥ μαλλον θα ρωτησεις.Πηγαινε απο Δευτερα.
Σημερα πηγα σε 2 τραπεζες και ηταν αδειες.Το ειπα στον ταμεια γιατι μου εκανε εντυπωση και μου λεει οτι απο την στιγμη που εδωσε παραταση κοπηκε μαχαιρι η προμηθεια σηματων και η κινηση.Συγκεκριμμενα την ημερα πριν δοθει η παραταση εδωσαν 180 σηματα και την επομενη 15.
Πράγματι η τράπεζα (δυστυχώς τελικά) δεν είχε καθόλου κόσμο...
Θα πάω στη ΔΟΥ αλλά αν γνωρίζει κάποιος κάτι παρόμοιο ας μου πει.
Πώς την πάτησα έτσι
Με βλέπω για αγγελία πωλείται σηματάκι 2010 σε συμφέρουσα τιμήTην είχαμε πατήσει και μεις πριν χρόνια, αλλά όχι εις διπλούν, απλά πληρώσαμε τέλη για αυτοκίνητο που είχαμε καταθέσει πινακίδες.
Ακόμα περιμένουμε το 100άρικο από τη ΔΟΥ Παλλήνης... -
Πριν 3 χρόνια ο πατέρας μου απο λάθος αγόρασε το αυτοκόλλητο για αυτοκίνητο που είχε πουληθεί εκείνη τη χρονιά. Τον θυμάμαι να τρέχει για αρκετό καιρό στη ΔΟΥ Καλαμαριάς -ακόμα και τώρα έχει να λέει τα χειρότερα- και τελικά να τα παίρνει πίσω τα λεφτά!
Δεν θυμάμαι πως αλλά μου φαίνεται μίλησε με τον αγοραστή τότε ο οποίος είχε στείλει αντίγραφο της απόδειξης απο την αγορά του τέλους και απο εκείνον και έτσι φαινόταν ένας αριθμός κυκλοφορίας να έχει 2 διαφορετικούς α/α απο τα αυτοκόλλητα με δύο αποδείξεις για το ίδιο έτος! -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα θα στείλω στον πατέρα μου την απόδειξη από το σήμα που πλήρωσα (χωρίς δυστυχώς το σήμα γιατί είναι ήδη πάνω στο αμάξι) και θα πάει και με την άλλη απόδειξη + σήμα και ελπίζω να βγάλουμε άκρη, με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεις cosneo.
Δε με ενδιαφέρει τόσο να τα πάρω μετρητά, ας τα πιστώσουν στη φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε, αρκεί να μην τους τα χαρίσουμε...ΥΓ το σύστημα τους δεν έπρεπε να εμφανίζει ότι το ίδιο αυτοκίνητο έχει πληρώσει 2 φορές τα τέλη (όπως πιστεύω εμφανίζει ότι δεν έχει πληρώσει τέλη) και να αποφεύγεται όλη η ταλαιπωρία; Αν τα εμφάνιζε, θα μπορούσα να τα πάρω εγώ τη Δευτέρα, ενώ τώρα θα καθυστερήσω γιατί πρέπει να στείλω την απόδειξη από την Αθήνα...
-
Και για να μην το ξεχνάμε, να ακούγεται και κάτι πολύ απλό και πολύ λογικό.... πρέπει τα σήματα να πιάνουν όχι από Ιανουάριο μέχρι Δεκέμβριο αλλά για 12 ή και 6 μήνες από όποτε θέλουμε... Ούτε ταλαιπωρία, ούτε ουρές κι όποιος θέλει να μπορεί να πληρώνει και 6μηνο (με μια μικρή επιβάρυνση πχ 2-3%). Και φυσικά δεν παίρνεις το σήμα αν δεν εμφανίσεις ασφάλιστρο και ΚΤΕΟ.... και ο υπάλληλος είναι συνυπεύθυνος αν στο δώσει.
Και καλά τόσο δύσκολο είναι να ξέρουν ποιος δεν έχει πάρει σήμα και ποιος δεν έχει ΚΤΕΟ.... (χαρίζω το αν είναι ασφαλισμένος). Τόσους υπολογιστές δικτυωμένους έχουν.... Αυτόματα θα έπρεπε να σου έρχεται στο σπίτι υπενθυμιστικό και μετά το πρόστιμο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και καλά τόσο δύσκολο είναι να ξέρουν ποιος δεν έχει πάρει σήμα και ποιος δεν έχει ΚΤΕΟ.... (χαρίζω το αν είναι ασφαλισμένος). Τόσους υπολογιστές δικτυωμένους έχουν.... Αυτόματα θα έπρεπε να σου έρχεται στο σπίτι υπενθυμιστικό και μετά το πρόστιμο!
Σωστότατα!!!
-
παντως αυτο το ΄'θα φορολογησουμε τη χρηση και οχι την κατοχη' μου ακουγεται υπερβολικα καλο για να γινει
Τέλη κυκλοφορίας