-
Φίλε μου, να χαίρεσαι το αμακάκι σου. Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο...
Όσο για τις παπάτζες στη μεταπώληση, άστο. Ο έμπορος(που πουλάει) αν είναι αρχες του έτους, σου λέει είναι τάδε έτος. Αν είναι 12 του έτους θα σου πει είναι τόσο ετών το αμάξι.
Μόνο που εσύ όταν θα το πουλήσεις ΔΕΝ θα είσαι έμπορος αλλά ιδιώτης.
Το αμάξι όπως και ο άνθρωπος, έχει χρόνια. Εσύ δηλαδή λές είμαι μοντέλο του '78;; Η λες είμαι 35 χρονών;Anyway, έχεις τη γνώμη σου, καλά κάνεις και δεν την αλλάζεις. Το ίδιο σκέφτονται και άλλοι πολλοί και παραλαμβάνουν το όχημά τους κάποια στιγμή τον Ιανουάριο. Αρχές του έτους δεν πρόκειται να το πάρεις στα χερια σου, εκτός αν λαδώσεις(αλλά εδώ λέμε να μην δώσεις παραπανήσια λεφτά).
Το ίδιο σκέφτηκε και ο πατέρας μού, και παρέλαβε 27 Ιανουαρίου.
Για αυτό σου λεω θα περιμένεις κανένα 2μηνο.
Πάντως αν ήταν έτσι η αγορά, οι αντιπροσωπείες θα πουλούσαν μόνο στις αρχές του έτους.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλέον είναι χειρότερα.
- Δηλαδή οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες απο αυτές τις Γερμανίας?
- Ο ρυθμός απαξίωσης των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι γρηγορότερος απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?
- μπορεί να βλέπεις εσύ στις μάντρες και στις αγγελίες τιμές υψηλότερες από την πραγματικότητα αλλά για δες σε τι τιμές πωλούνται τελικά....αν πωληθούν.
- είναι το ίδιο πλέον. Και τώρα με την κρίση τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Ρε elteo τώρα θα μας τρελάνεις?
Θέλεις να μας πεις ότι τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα πωλούνται τελικά σε χαμηλότερες τιμές απ΄ότι στην Ευρώπη? Έχεις δεις τιμές στο mobile.de ή στο autoscout? Οι έμποροι δηλαδή που πάνε και ψωνίζουν Γερμανία κι Ελβετία είναι μ@λ@κες, κι εσύ ξέρεις καλύτερα?ο χώρος σε μία αντιπροσωπεία δεν δεσμεύεται μόνο από τα προς πώληση αλλά και από αυτά που υπάρχουν για το σέρβις αλλά και τα μεταχειρισμένα που έχουν στοκ. Σε όσες έχω πάει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αρκετές είναι κ μεγάλες σε χώρους.
1)Δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες service, αφού κάποιες είναι μόνο έκθεση
2)Σε όσες έχουν service, τα αυτοκίνητα του service δεν μπερδεύονται ποτέ με τον χώρο που φυλάσσονται τα καινούργια και τα μεταχειρισμένα.Στις αντιπροσωπείες στην Αθήνα που έχω πάει εγώ και ειδικά στις μεγάλες έχουν και σέρβις και φυσικά ο χώρος μοιράζεται. Δεν είπα ότι είναι ανακατωμένα. Αλλά η μοιρασιά είναι υπέρ των μεταχειρισμένων και του σέρβις με ότι συνεπάγεται αυτο για τον χώρο των καινούριων.
Απο την στιγμή που δεν τοποθετούνται ανακατωμένα, είναι δεδομένο ότι αυτοκίνητο service δεν πρόκειται να μπει ποτέ ούτε στον χώρο της έκθεσης, ούτε στον χώρο φύλαξης των καινούριων, όσα αυτοκίνητα και να έρθουν. Γι'αυτό και το service κανονίζεται με ραντεβού και δεν το πας όποτε γουστάρεις. Οι χώροι είναι προκαθορισμένοι απο πριν.
Οπότε μην συζητάμε για να συζητάμε. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όσο για τις παπάτζες στη μεταπώληση, άστο. Ο έμπορος(που πουλάει) αν είναι αρχες του έτους, σου λέει είναι τάδε έτος. Αν είναι 12 του έτους θα σου πει είναι τόσο ετών το αμάξι.
Μόνο που εσύ όταν θα το πουλήσεις ΔΕΝ θα είσαι έμπορος αλλά ιδιώτης.Δεν είναι παπάτζες, αλλά γεγονός.
Ο έμπορος μπορεί να σου λέει ότι θέλει, αλλά υπάρχει και η άδεια του αυτοκινήτου, οπότε...
Το ότι είμαι ιδιώτης και όχι έμπορος που κολλάει τώρα? Εσύ αν αγοράσεις απο ιδιώτη δεν ρωτάς ποιάς χρονιάς είναι το αμάξι?Το αμάξι όπως και ο άνθρωπος, έχει χρόνια. Εσύ δηλαδή λές είμαι μοντέλο του '78;; Η λες είμαι 35 χρονών;
Ε, βέβαια αυτό που λες έχει τεράστια διαφορά. Όχι Γιάννη, Γιαννάκη...
Anyway, έχεις τη γνώμη σου, καλά κάνεις και δεν την αλλάζεις. Το ίδιο σκέφτονται και άλλοι πολλοί και παραλαμβάνουν το όχημά τους κάποια στιγμή τον Ιανουάριο. Αρχές του έτους δεν πρόκειται να το πάρεις στα χερια σου, εκτός αν λαδώσεις(αλλά εδώ λέμε να μην δώσεις παραπανήσια λεφτά).
Το ίδιο σκέφτηκε και ο πατέρας μού, και παρέλαβε 27 Ιανουαρίου.
Για αυτό σου λεω θα περιμένεις κανένα 2μηνο.
Πάντως αν ήταν έτσι η αγορά, οι αντιπροσωπείες θα πουλούσαν μόνο στις αρχές του έτους..Άσε με εμένα να ανησυχώ για το πότε θα παραλάβω...
-
ok. έχεις και γ@μώ τις αγορές. Και την πανέξυπνη κίνηση να το αφήσεις στην αντιπροσωπεία 2 μήνες για να γλιτώσεις 200€ από τέλη και 2000(μήπως λέω λίγα;) στη μεταπώληση.
-
Καλά χαλάρωσε λίγο ... Συζήτηση κάνουμε. Κάνε ότι θες, δεν θα σου βάλουμε κ το μαχαίρι στο λαιμό. Δικό σου είναι.
Μην δω μόνο θέμα εδώ μέσα με μπινελίκια για την αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ok. έχεις και γ@μώ τις αγορές. Και την πανέξυπνη κίνηση να το αφήσεις στην αντιπροσωπεία 2 μήνες για να γλιτώσεις 200€ από τέλη και 2000(μήπως λέω λίγα;) στη μεταπώληση.Θα μου επιτρέψεις τουλάχιστον για το αμάξι ΜΟΥ, να κάνω τι επιλογές ΜΟΥ?
Εκτός κι αν το αγοράζουμε μαζί και δεν το ξέρω... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά χαλάρωσε λίγο ... Συζήτηση κάνουμε. Κάνε ότι θες, δεν θα σου βάλουμε κ το μαχαίρι στο λαιμό. Δικό σου είναι.Εντάξει ΟΚ δεν θέλω να φορτώνω, απλά από αλλού ξεκίνησε η κουβέντα (απο τον φίλο που ρώταγε αν μπορεί να γλυτώσει τα τέλη του 2009) και τελικά βρέθηκα να εξηγώ γιατί θέλω να παραλάβω το Γενάρη. Γι'αυτό τσαντίστηκα λιγακι, αφού στην τελική δεν πέφτει λόγος σε κανένα. Κατά τα άλλα, δεν τρέχει τίποτε. Κουβεντούλα να γίνεται
Μην δω μόνο θέμα εδώ μέσα με μπινελίκια για την αντιπροσωπεία.
Μην το γρουσουζεύεις βρε γκαντέμη...
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
ok. έχεις και γ@μώ τις αγορές. Και την πανέξυπνη κίνηση να το αφήσεις στην αντιπροσωπεία 2 μήνες για να γλιτώσεις 200€ από τέλη και 2000(μήπως λέω λίγα;) στη μεταπώληση.
Θα μου επιτρέψεις τουλάχιστον για το αμάξι ΜΟΥ, να κάνω τι επιλογές ΜΟΥ?
Εκτός κι αν το αγοράζουμε μαζί και δεν το ξέρω...Καλά κάνεις.
Όταν όμως παραθέτεις τις επιλογές σου, σαν συμβουλή σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση, τότε θα περιμένεις ίσως να σχολιασθούν από άλλου, που μπορεί να έχουν και άλλη γνώμη(που δεν είναι κακό).
Αν δεν είσαι διατεθειμένος να τις συζητήσεις και να δεχτείς και μια άλλη γνώμη, τότε τις κρατάς για τον εαυτό σου.Anyway, κακώς απαντάω, γιατί δεν θα καταλήξει κάπου αυτό..
sorry mods -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλά κάνεις.
Όταν όμως παραθέτεις τις επιλογές σου, σαν συμβουλή σε μια ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση, τότε θα περιμένεις ίσως να σχολιασθούν από άλλου, που μπορεί να έχουν και άλλη γνώμη(που δεν είναι κακό).
Αν δεν είσαι διατεθειμένος να τις συζητήσεις και να δεχτείς και μια άλλη γνώμη, τότε τις κρατάς για τον εαυτό σου.Δεν θυμάμαι να ζήτησα ούτε την γνώμη κανενός, ούτε να ρώτησα κανέναν, ούτε να άνοιξα κανένα σχετικό thread. Οπότε την αυτεπάγγελτη έκφραση της άποψης σου στις επιλογές των άλλων, -ιδιαίτερα δε- όταν δεν στην έχουν ζητήσει, στο μέλλον να την κρατάς για τον εαυτό σου.
Anyway, κακώς απαντάω, γιατί δεν θα καταλήξει κάπου αυτό..
sorry modsΑ, γειά σου. Τώρα συνεννοηθήκαμε.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Δεν θυμάμαι να ζήτησα ούτε την γνώμη κανενός, ούτε να ρώτησα κανέναν, ούτε να άνοιξα κανένα σχετικό thread. Οπότε την αυτεπάγγελτη έκφραση της άποψης σου στις επιλογές των άλλων, -ιδιαίτερα δε- όταν δεν στην έχουν ζητήσει, στο μέλλον να την κρατάς για τον εαυτό σου.Αν ήταν έτσι το φόρουμ θα είχε το 1/10 των δημοσιεύσεων
-
*ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ Α 219/2-11-2009)
Αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και κατάργηση του μέτρου απόσυρσης οχημάτων
καθώς και διατάξεων της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 'Μέτρα για την
αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης' (ΦΕΚ Α' 181).Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εχοντας υπόψη:
-
Τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος.
-
Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να διασφαλιστεί η
έγκαιρη είσπραξη των αναπροσαρμοζόμενων με την παρούσα τελών κυκλοφορίας έτους 2010 και
να τερματιστεί αμέσως η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων, καθώς και διατάξεων
της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. -
Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:
Αρθρο 1
Κατάταξη οχημάτων σε κλάσεις
Για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία
αναπροσαρμόζονται τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση την κατάταξη τους σε τέσσερις
κλάσεις (Α έως Δ), σύμφωνα με τον Πίνακα 1 που ακολουθεί:Πίνακας 1
Κατάταξη οχημάτων σε κλάσεις με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα τους.
Κλάσεις Οχημάτων Περιβαλλοντική επιβάρυνση κινητήρα οχημάτων
Κλάση Α Οχήματα με χαμηλές ή (EURO 4,5 και
μηδενικές εκπομπές (ημερο- μεταγενέστερης
μηνία πρώτης κυκλοφορίας οδηγίας)
από 1.1.2005Κλάση Β Οχήματα με μέτριες εκπομπές (EURO 3)
(ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας
από 1.1.2000)Κλάση Γ Οχήματα με υψηλές εκπομπές (EURO 2)
από 1.1.1996)Κλάση Δ Οχήματα με πολύ υψηλές εκπομπές (EURO 1,0 και
(ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας συμβατικά)
από 1.1.1996)Aρθρο 2
Τέλη κυκλοφορίας
-
Τα τέλη κυκλοφορίας, που προβλέπονται από τους νόμους 2873/2000 (ΦΕΚ Α 285),
2948/2001 (ΦΕΚ Α' 242), 3697/2008 (ΦΕΚ Α' 194) και την υπ' αρ. 1080827/407
Τ&ΕΦ./22.8.2007 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β' 1788)
αναπροσαρμόζονται και υπολογίζονται εφεξής σε συνάρτηση του κυβισμού και
της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του κινητήρα των οχημάτων, σύμφωνα με τον Πίνακα 2 για
τα επιβατικά αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης και τον Πίνακα 3 για τα ελαφρά και
βαρέα φορτηγά οχήματα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι παρατίθενται στις
παραγράφους 2 και 5, αντίστοιχα. -
Τα τέλη κυκλοφορίας για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπροσαρμόζονται
σύμφωνα με τον ακόλουθο Πίνακα:
Πίνακας 2
Τέλη Κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης
Κυβισμός 2357
ΤέληΑ 0 28 94 184 428 562
Β 35 63 137 252 521 680
Γ 51 79 162 302 596 780
Δ 68 96 187 352 671 880- Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης της κλάσης
Α και Β, κυβισμού κάτω των 1.929 κ.ε., που υπάγονται στις κατηγορίες των υβριδικών,
ηλεκτρικών και υδρογόνου, δεν επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας.
Για επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης των ίδιων κατηγοριών (υβριδικά, ηλεκτρικά,
υδρογόνου), κυβισμού 1.929 κ.ε. και άνω, επιβάλλονται εφεξής τέλη κυκλοφορίας τα οποία
ανέρχονται στο ήμισυ των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα της αντίστοιχης κλάσης του
Πίνακα 2.-
Για επιβατικά οχήματα δημόσιας χρήσης (ταξί) και λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής
χρήσης επιβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία προβλέπονταν από τις διατάξεις που
ίσχυαν πριν από την έναρξη ισχύος της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
'Μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης' (ΦΕΚ Α' 181). -
Για ελαφρά φορτηγά οχήματα μικτού βάρους μέχρι και 3,5 τόνους (pick - up vans), καθώς
και για τα βαρέα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, δημόσιας ή ιδιωτικής
χρήσης, τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία προβλέπονταν από τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από
την έναρξη ισχύος της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναπροσαρμόζονται
(αυξάνονται ή μειώνονται), ανάλογα με την κλάση τους, σύμφωνα με τον ακόλουθο Πίνακα:
Πίνακας 3
Κλάσεις Οχημάτων Ποσοστό μείωσης ή αύξησης των τελών
Κλάση Α -30%
Κλάση Β +10%
Κλάση Γ +15%
Κλάση Δ +20%-
Η προμήθεια του σήματος των τελών κυκλοφορίας πραγματοποιείται σύμφωνα με την
αναφερόμενη στην παράγραφο 1 νομοθεσία από πιστοποιημένα σημεία συναλλαγής (π.χ.
τράπεζες) και με απαραίτητη προϋπόθεση, για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011 και εφεξής,
την προσκόμιση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων του οχήματος. -
Ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στα
επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2010 και των
επομένων και στα φορτηγά οχήματα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, για τα τέλη κυκλοφορίας
του έτους 2011 και των επομένων. -
Η επιπλέον διαφορά μεταξύ των τελών κυκλοφορίας που επιβάλλονται από την εφαρμογή των
διατάξεων της Πράξης αυτής και των προβλεπόμενων από τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από
την έναρξη ισχύος της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περιέρχεται καθ'
ολοκληρίαν στο Δημόσιο.
Aρθρο 3
Καταργητικές - Μεταβατικές διατάξεις
-
Το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων που προβλέπεται στο άρθρο 3 της από 16.9.2009 Πράξης
Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται. -
Τα οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση οχημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 3 της πιο
πάνω Πράξης καταβάλλονται εφόσον η διαδικασία απόσυρσης άρχισε πριν από την ημερομηνία
δημοσίευσης της Πράξης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ως χρόνος έναρξης της
διαδικασίας απόσυρσης θεωρείται η ημερομηνία της βεβαίωσης παραλαβής του προς απόσυρση
οχήματος, η οποία εκδίδεται από την εγκατάσταση επεξεργασίας ή το σημείο συλλογής
Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ). Για την καταβολή του οικονομικού κινήτρου
εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 της ίδιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των
κοινών υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 2 του ίδιου
άρθρου. -
Οι δικαιούχοι οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην
προηγούμενη παράγραφο, μπορούν να επιλέξουν αντί των προβλεπόμενων ποσών του Πίνακα 4
της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τη χορήγηση δύο ετήσιων καρτών
απεριόριστων διαδρομών στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χρηματικό ποσό πεντακοσίων
(500) ευρώ. -
Καταργούνται τα άρθρα 1, 2 και 4 της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το άρθρο 3 της ίδιας Πράξης ισχύει έως την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων για την
απόσυρση οχημάτων.
Aρθρο 4
Εξουσιοδοτήσεις
-
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβαλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής
Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπορεί να διαφοροποιούνται τα κριτήρια
κατάταξης επιβατικών αυτό κινητών ιδιωτικής χρήσης με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση
του κινητήρα, η οποία σύμφωνα με τον Πίνακα 1 της Πράξης αυτής γίνεται για τα τέλη
κυκλοφορίας του έτους 2010 με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα. -
Με όμοια αποφαση καθορίζεται η ειδικότερη διαδικασία και καθε αλλη λεπτομέρεια για
την εφαρμογή του άρθρου 2 της Πράξης αυτής, -
Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες και η διαδικασία χορήγησης των καρτών
απεριόριστων διαδρομών σύμφωνα με το άρθρο 3 της Πράξης αυτής.*
-
-
Μέχρι πότε θα μπορούμε να παίρνουμε το σηματάκι ; 31 Δεκ ή 31 Ιαν ;
Δεν μου έχει έρθει τίποτα. Τι γίνεται ωρέ ; -
Μόλις παρέλαβα..... 428+150=578 για το mx-5...
88€ για το navara....
υπερβολικά δίκαιος ο τρόπος υπολογισμού των τελών... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πίνακας 1
Κατάταξη οχημάτων σε κλάσεις με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα τους.
Κλάσεις Οχημάτων Περιβαλλοντική επιβάρυνση κινητήρα οχημάτων
Κλάση Α Οχήματα με χαμηλές ή (EURO 4,5 και
μηδενικές εκπομπές (ημερο- μεταγενέστερης
μηνία πρώτης κυκλοφορίας οδηγίας)
από 1.1.2005Κλάση Β Οχήματα με μέτριες εκπομπές (EURO 3)
από 1.1.2000)Κλάση Γ Οχήματα με υψηλές εκπομπές (EURO 2)
από 1.1.1996)Κλάση Δ Οχήματα με πολύ υψηλές εκπομπές (EURO 1,0 και
(ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας συμβατικά)
από 1.1.1996)Δέν μου αρέσει η ορολογία που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την κατάταξη των οχημάτων γιατί είναι εντελώς παραπλανητική. Πχ τσουβαλιάζει τα euro1 μαζί με τα μή καταλυτικά και τα ονομάζει 'οχήματα με πολύ υψηλές εκπομπές' ενώ πρακτικά μεταξύ τους υπάρχει το χάος σε εκπομπές. Επίσης η διαφορά εκπομπών μεταξύ euro 1 και euro 5 είναι πολύ μικρότερη απ ότι η διαφορά μεταξύ εκπομπών euro 1 και συμβατικών.
Προσωπικά πιστεύω οτι το πιό σωστό είναι οι κατηγορίες να χαρακτηρίζονται ώς εξής:
Euro 1: Οχήματα χαμηλών εκπομπών
Euro 2: Οχήματα πολύ χαμηλών εκπομπών
Euro 3: Οχήματα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών
κ.ο.κ.Αλλά έτσι πώς θα το παίξουμε οικολόγοι
-
Έχει πάρει ήδη παράταση προφανώς και δεν έχει ανακοινωθεί.
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για το σήμα μου και μου είπαν ότι δε μπορώ να πάρω το ειδοποιητήριο ΤΩΡΑ...αλλά μεταξύ 1/1/2010 και 31/1/2010 με την άδεια κυκλοφορίας μου.
Μου είπαν ότι δε θα έχω κάποιο πρόστιμο αν με πιάσουν...
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Πλέον είναι χειρότερα.
Χειρότερα απο ποιά άποψη?
Δηλαδή οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες απο αυτές τις Γερμανίας?
Ο ρυθμός απαξίωσης των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι γρηγορότερος απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?Πλεον(και πολυ σωστα)το αυτοκινητο εχει γινει καθημερινο και προσιτο αντικειμενο,πανε οι εποχες που επερνες ενα καινουριο αμαξι,εβγαινε ο κοσμος στα μπαλκονια και εκανες βολτες τις θειες της οικογενοιας και φυσικα το κρατουσες 15 χρονια τουλαχιστον,πλεον ειναι ενα απλο αντικειμενο οπως ειναι το πλυντηριο πιατων,οσο περνα ο καιρος τοσο θα πεφτουν οι τιμες των μεταχειρισμενων αυτοκινητων(και πολυ καλα θα κανουν),ελεος αν πιστευει κανεις οτι καποια στιγμη στο μελλον θα αρχισουν να ανεβαινουν.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Έχει πάρει ήδη παράταση προφανώς και δεν έχει ανακοινωθεί.Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για το σήμα μου και μου είπαν ότι δε μπορώ να πάρω το ειδοποιητήριο ΤΩΡΑ...αλλά μεταξύ 1/1/2010 και 31/1/2010 με την άδεια κυκλοφορίας μου.
Και κάτι άλλο...δε καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ μου δίνουν το ειδοποιητήριο?
-
έφτασε σήμερα το ειδοποιητήριο. 184€
και λέει ότι η εμπρόθεσμη είναι η καταβολή του ποσού μέχρι 31/12.
Λέει επίσης ότι μπορείς να το προμηθευτείς από 1 ΝΟΕ έως 31 ΔΕΚ -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Έχει πάρει ήδη παράταση προφανώς και δεν έχει ανακοινωθεί.Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω για το σήμα μου και μου είπαν ότι δε μπορώ να πάρω το ειδοποιητήριο ΤΩΡΑ...αλλά μεταξύ 1/1/2010 και 31/1/2010 με την άδεια κυκλοφορίας μου.
θα χουμε γλέντια...το μπουρδελ*κράτος μου μέσα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έφτασε σήμερα το ειδοποιητήριο. 184€
και λέει ότι η εμπρόθεσμη είναι η καταβολή του ποσού μέχρι 31/12.
Λέει επίσης ότι μπορείς να το προμηθευτείς από 1 ΝΟΕ έως 31 ΔΕΚΓραψτε αν θελετε κυβικα και χρονολογια
Σε εναν φιλο ηρθε σημερα το ειδοποιητηριο για 2000 κυβικα του 1999 μερσεντες
746 446 τα τελη 150 ειδικος φορος και 150 για τους ρυπους
Τέλη κυκλοφορίας