-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ας δημιουργήσουμε ομάδα που δεν πληρώνει...!!!! 1.000.000 απλήρωτα τέλη λόγου ότι κατέθεσε μελέτη πριν τα ανακοινώσει!!!
Σιγα τα ωα.
Ετσι κι αλλιως...
Youtube Video -
μετά το
σεμνά και ταπεινά
αν είναι νόμιμο, είναι και ηθικό
λεφτά υπάρχουν ....να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζουν ...
-
Έως την 31η Δεκεμβρίου η προμήθεια του σήματος για τα τέλη κυκλοφορίας
*Έως την 31η Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει οι κάτοχοι των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών να προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010.Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες. Παράλληλα, τα σήματα θα διατίθενται από τις Εφορίες σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ουτε 40 μερες περιθωριο δηλαδη;Θα τους χαλαγε τοσο πολυ η μανεστρα αν το εκαναν μεχρι πχ 15-01-2010; -
κάρτα καυσαερίων θα είναι απαραίτητη ?
ακόμα και για αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέσα στο 2009 ? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244Επειδή ενδιαφέρει κι εμένα και τον HF αυτό καθώς τότε αλλάξαμε τα αυτοκίνητα.
Τι εννοεί ο ποιητής? Δε θα μας έρθει ειδοποιητήριο και πρέπει να πάμε στην εφορία?
Αμάν ρε γμτ αυτό το κράτος
-
Σας έχει έρθει ειδοποίηση ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σας έχει έρθει ειδοποίηση ;Εμένα όχι για κανένα από τα δύο, γιατί μπορεί να ερχόταν (και να έρθει) για την 1.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244Επειδή ενδιαφέρει κι εμένα και τον HF αυτό καθώς τότε αλλάξαμε τα αυτοκίνητα.
Τι εννοεί ο ποιητής? Δε θα μας έρθει ειδοποιητήριο και πρέπει να πάμε στην εφορία?
Αν δεν κάνω λάθος μεταχειρισμένα δεν είναι και τα 2? Τότε το ειδοποιητήριο θα πάει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη δηλαδή στην διεύθυνση που ήταν η άδεια μέχρι της 1/10/2009.
Οπότε- αν γνωρίζεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, πηγαίνεις και παίρνεις από αυτόν το ειδοποιητήριο, πας στην εφορία αλλάζεις τα στοιχεία, πληρώνεις και είσαι έτοιμος (μπορεί και να μην χρειάζεται να αλλάξεις στοιχεία, οπότε πληρώνεις το σήμα σε τράπεζα)
- αν δεν γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη πας απευθείας στην εφορία και ακολουθείς την διαδικασία σαν να αγόρασες καινούριο αμάξι.
@johnkyr γιατί να είναι απαραίτητη η κάρτα καυσαερίων;
-
εγώ που το πήρα Μαιο θα μου έρθει; μέχρι πότε να περιμένω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγώ που το πήρα Μαιο θα μου έρθει; μέχρι πότε να περιμένω;Θα έρθει. Και εμένα μοντέλο 2008 δεν έχει έρθει. Νομίζω πριν καμιά εβδομάδα διάβασα ότι ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιητηρίων.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
κάθε χρόνο γίνεται αυτό.... Μην εξάπτεσαι. Απλά το παλαιό Μεταφορών δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να στείλει δεδομένα μετά από μία καταληκτική ημερομηνία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κίνησης από την Κυβέρνηση Σιμίτη να φέρει εντός της προηγούμενης χρονιάς τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
κάρτα καυσαερίων θα είναι απαραίτητη ?
ακόμα και για αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέσα στο 2009 ?Λογικά δεν απαιτείται καθώς θεωρείται ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές καυσαερίων.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
κάθε χρόνο γίνεται αυτό.... Μην εξάπτεσαι. Απλά το παλαιό Μεταφορών δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να στείλει δεδομένα μετά από μία καταληκτική ημερομηνία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κίνησης από την Κυβέρνηση Σιμίτη να φέρει εντός της προηγούμενης χρονιάς τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης.
Άρα θα το πάρω από την εφορία? Οποιαδήποτε λογικά ε?
-
Κάρτα καυσαερίων ποιά αυτοκίνητα υποχρεούνται να φέρουν και ποιά όχι?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κάρτα καυσαερίων ποιά αυτοκίνητα υποχρεούνται να φέρουν και ποιά όχι?όλα τα οχήματα αν εννοείς αυτό. Τόσο τα υβριδικά όσο και τα συμβατικά (πλην των αμιγώς ηλεκτρικών) εφόσον έχουν κλείσει 12 μήνες από την ημέρα της πρώτης κυκλοφορίας (οπότε και πρέπει θεωρητικά να βγάλουν κάρτα καυσαερίων).
Υπάρχει ένα ζήτημα με κάποιες περιοχές της Ελλάδος* που εξαιρούνται από το μέτρο της κάρτας καυσαερίων (για λόγους που δεν γνωρίζω) οπότε εκεί υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση.
- Είχα διαβάσει παλαιότερα για κάποια εξαίρεση στο φόρουμ του Νομού Αργολίδας. Ίσως να κάνω και λάθος.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κάρτα καυσαερίων ποιά αυτοκίνητα υποχρεούνται να φέρουν και ποιά όχι?
όλα τα οχήματα αν εννοείς αυτό. Τόσο τα υβριδικά όσο και τα συμβατικά (πλην των αμιγώς ηλεκτρικών) εφόσον έχουν κλείσει 12 μήνες από την ημέρα της πρώτης κυκλοφορίας (οπότε και πρέπει θεωρητικά να βγάλουν κάρτα καυσαερίων).
Υπάρχει ένα ζήτημα με κάποιες περιοχές της Ελλάδος* που εξαιρούνται από το μέτρο της κάρτας καυσαερίων (για λόγους που δεν γνωρίζω) οπότε εκεί υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση.
- Είχα διαβάσει παλαιότερα για κάποια εξαίρεση στο φόρουμ του Νομού Αργολίδας. Ίσως να κάνω και λάθος.
Όλα τα οχήματα μετά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους.
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Παρανομώ δλδΌλα τα συνεργεία μπορούν βγάλουν ή μόνο ΚΤΕΟ?
-
Σχεδόν όλα, το αναφέρουν. Οι αντιπροσωπείες σίγουρα μπορούν να βγάλουν (εμένα στη Αθήνα μου στέλνουν και επιστολή παροτρύνοντας με να πάω). Το κόστος είναι 10€.
Και εγώ παρανομώ(δεν βρήκα χρόνο), για αυτό ρώτησα αν χρειάζεται για τα τέλη κυκλοφορίας.Ξέρει κανείς αν υποθέσουμε ότι δεν βγάζω φέτος κάρτα καυσαερίων, του χρόνου μπορώ να βγάλω χωρίς άλλα τρεχάματα; Ή θα πληρώσω κανένα πρόστιμο επειδή δεν είχα την προηγούμενη χρονιά;
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Σχεδόν όλα, το αναφέρουν. Οι αντιπροσωπείες σίγουρα μπορούν να βγάλουν (εμένα στη Αθήνα μου στέλνουν και επιστολή παροτρύνοντας με να πάω). Το κόστος είναι 10€.
Και εγώ παρανομώ(δεν βρήκα χρόνο), για αυτό ρώτησα αν χρειάζεται για τα τέλη κυκλοφορίας.Ξέρει κανείς αν υποθέσουμε ότι δεν βγάζω φέτος κάρτα καυσαερίων, του χρόνου μπορώ να βγάλω χωρίς άλλα τρεχάματα; Ή θα πληρώσω κανένα πρόστιμο επειδή δεν είχα την προηγούμενη χρονιά;
Δε το ελέγχει κανένας αν είχες τις προηγούμενες χρονιές.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος μεταχειρισμένα δεν είναι και τα 2? Τότε το ειδοποιητήριο θα πάει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη δηλαδή στην διεύθυνση που ήταν η άδεια μέχρι της 1/10/2009.
Οπότε- αν γνωρίζεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, πηγαίνεις και παίρνεις από αυτόν το ειδοποιητήριο, πας στην εφορία αλλάζεις τα στοιχεία, πληρώνεις και είσαι έτοιμος (μπορεί και να μην χρειάζεται να αλλάξεις στοιχεία, οπότε πληρώνεις το σήμα σε τράπεζα)
- αν δεν γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη πας απευθείας στην εφορία και ακολουθείς την διαδικασία σαν να αγόρασες καινούριο αμάξι.
@johnkyr γιατί να είναι απαραίτητη η κάρτα καυσαερίων;
είχα ακούσει ότι από φέτος .... για να πάρεις το σήμα θα σε υποχρεώνουν να έχεις μαζί σου και κ.καυσαερίων. θα δούμε .....
Τέλη κυκλοφορίας