-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
απλά έχουμε και το κτεο κάποτε....Και σε τι θα κολλήσει το ΚΤΕΟ?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
απλά έχουμε και το κτεο κάποτε....Βάλε την πεθερά να τα πληρώσει που ήθελε κούρσα...
Μου αρέσει πάντως που έχεις κάνει την γκρίνια hobbyΜε πνίγει το δίκιο
Πάντως έχεις δίκιο. Δε μπορω να χαρώ... ρε παιδί μου.. Με εκνευρίζουν οι κουφάλες. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
έλα ντε... σιγά μην ανοίξουν το καπω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
απλά έχουμε και το κτεο κάποτε....Βάλε την πεθερά να τα πληρώσει που ήθελε κούρσα...
Μου αρέσει πάντως που έχεις κάνει την γκρίνια hobbyκαλά η πεθερά δεν προτιμούσε αστέρι 1.800cc????
αφού ήθελε να είναι πιο σπορτ !!! να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη
ζήτα της extra επιχορήγηση ... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
έλα ντε... σιγά μην ανοίξουν το καπω
Το καπώ μπορεί να το ανοίξουν, αλλά so what? Θα μετρήσουν κυβισμό ή μήπως θα λέει η άδεια σου '1600'?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Χειριστές./....
με κατάλαβες...
Μου αρέσει πάντως που έχεις κάνει την γκρίνια hobbyκαλά η πεθερά δεν προτιμούσε αστέρι 1.800cc????
αφού ήθελε να είναι πιο σπορτ !!! να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη
ζήτα της extra επιχορήγηση ...δεν ήθελε η γυναίκα μου... και τον απρίλιο που το πηραμε΄΄΄΄... δεν ειχε εκτπωση η mercedes και ο λαινόπουλος λέγανε ότι θα παρει τα λεφτά και θα φουντάρει
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=19243146
είναι σημερινό
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=19243146είναι σημερινό
Πάνω-κάτω όπως τη προηγούμενης κυβέρνησης δηλαδή.
-
λίγο καλύτερο ....... άρα θα υπάρξουν λιγότερα χρήματα για χρηματοδότηση της απόσυρσης.
απόσυρση όχι μέχρι το 2012 αλλά μέχρι το 2010......
Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα Τέλη Κυκλοφορίας στα οχήματα που έχουν κινητήρες μεγαλύτερους από 1.929 κ.εκ. (αφορά περισσότερους από 300.000 κατόχους οχημάτων) να αυξηθούν κατά 50 έως και 150 ευρώ. Tέλος όσον αφορά στη μείωση των Τελών κατά 18 ευρώ για οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2005, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ισχύσει μόνο στα ΙΧ με κινητήρες έως 1.929 κ.εκ. Να υπενθυμίσουμε τέλος πως οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. θα καταβάλουν και τον έκτακτο ετήσιο φόρο που κυμαίνεται από 150 έως και 650 ευρώ.
..... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=19243146είναι σημερινό
Ενδιαφέρον έχουν αυτά:
θα πρέπει να αναφέρουμε πως το μέτρο της απόσυρσης αλλά και τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2010 ισχύουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τη νέα Βουλή εντός 40 ημερών, διαφορετικά ακυρώνονται!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως εγκαταλείπει το σχέδιο βάσει του οποίου τα Τέλη θα υπολογίζονταν από τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων και εξετάζει να διατηρήσει για το 2010 τον τρόπο υπολογισμού τους ανάλογα με την 1η άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος με μία βασική διαφορά: Η αύξηση των Τελών κατά 50 έως 150 ευρώ για το 2010 στα ΙΧ με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31/12/2004 θα μειωθεί κατά 50% στα οχήματα με κινητήρες έως 1.928 κ.εκ., με αποτέλεσμα η τελική αύξηση να κυμαίνεται από 25 έως και 70 ευρώ.
Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα Τέλη Κυκλοφορίας στα οχήματα που έχουν κινητήρες μεγαλύτερους από 1.929 κ.εκ. (αφορά περισσότερους από 300.000 κατόχους οχημάτων) να αυξηθούν κατά 50 έως και 150 ευρώ. Tέλος όσον αφορά στη μείωση των Τελών κατά 18 ευρώ για οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2005, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ισχύσει μόνο στα ΙΧ με κινητήρες έως 1.929 κ.εκ. Να υπενθυμίσουμε τέλος πως οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. θα καταβάλουν και τον έκτακτο ετήσιο φόρο που κυμαίνεται από 150 έως και 650 ευρώ.Με βάση αυτό το σενάριο, έχουμε και λέμε:
- Αύξηση 'έστω' 50 ευρώ για 2000cc, ασχέτως αξίας, ρύπων, κλπ, κλπ... 446+50=496
- 'Έκτακτη εισφορά' 150 ευρώ για όποιον έκανε το λάθος να επιλέξει κινητήρα 2000cc, αφού είναι προφανώς ή πλούσιος ή μ@λ@κας ή και τα δύο...
Σύνολο 646 ευρώ το χρόνο για το 2λιτρο, από εκεί που ήταν 372 για το 2008 και ήταν ΗΔΗ άδικο το σκαλοπάτι από τα 1800.
Ε, κατόπιν τούτου θα δικαιολογήσω ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ με >1928cc καταφύγει σε μαϊμουδιές. Δε φτάνει που πλήρωσε ένα σκασμό κερατιάτικα σε 'ΕΤΤ', πρέπει κάθε μέρα να είναι 'γιορτή'. Έλεος, 2 ευρώ τη μέρα για το δικαίωμα χρήσης των υπέροχων Ελληνικών δρόμων.
-
H έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί μόνο φέτος για το 2010 και όχι το 2010 για το 2011.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
H έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί μόνο φέτος για το 2010 και όχι το 2010 για το 2011.ΚΑΘΕ χρόνο θα καταβάλλεται Νίκο, εκτός αν δεν το θεωρεί δίκαιο και το αλλάξει η τωρινή κυβέρνηση.
http://www.apogevmatini.gr/?p=39643
(βλ. και άρθρο 32 του σχετικού ΦΕΚ) -
αυτό φοβάμαι κι εγω...
Λοιπόν που θα ανοίξουμε ένα βήμα διαμαρτυρίας για τη μη γραμμικοποίση της κλίμακας...
Θεωρώ ότι χωρίς κάποιον ειδικό λόγο τα διπλασιάσανε από πέρισυ...
Δεν υπάρχει καμία παρανομία σε αυτό//...
Δηλαδή μπορούσανε να βάλουμε αι 500 ευρώ επάνω?
Τοτε γιατί αναρωτιώμαστε γιατί ο καφές έχει 5 ευρω... Οτι γουστάρει κάνει ο καθένας. -
Μην ελπίζετε... θα ξεσκίσουν όλους και όλα. Δεν έχουν λεφτά να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου... μετά μας λέγαν ότι λεφτά υπήρχαν...
Βουλιάζουμεεεεεεεεεεεε. Πάρτε σωσίβιο και
-
Αυτή η μανία με τα κυβικά και μάλιστα τόσες κατηγορίες είναι που μου έχει κολλήσει άσχημα.
Αν αποδεκτώ την πράσινη κατεύθυνση δέχομαι τα παλιά να είναι λίγο επιβαρυμένα ανάλογα με την κατηγορία euro 1-2-3 αλλά γιατί ένα Euro2 2,0λτ να πληρώνει τόσα πιο πολλά από ένα 1,2 της ίδιας κατηγορίας. H διαφορά τους δεν είναι στην ποιότητα των ρύπων αλλά μόνο στην ποσότητα λόγω της ίσως μεγαλύτερης κατανάλωσης η οποία έτσι κι αλλιώς θα πληρωθεί από την επιπλέον βενζίνη. Γιατί να χρειάζεται και επιπλέον τιμωρία;;
Το ίδιο ισχύει και για τα πιο νέα κατά Euro αυτοκίνητα, γιατί ένα Euro5 2lt να πληρώνει τόσο παραπάνω από το 1,4λτ, γιατί να έχουμε τόσες διαφορετικές κατηγορίες κυβικών. Ειδικά καθώς προκύπτει ότι η ρύπανση που προκαλούν δεν είναι καθόλου ανάλογα με τα κυβικά.
Προτείνω: τέλη ανάλογα με τους ρυπαντές για τα σύγχρονα (άσχετα από κυβικά), ανάλογα με την κατηγορία euro2 ή 3 για όσα αφορά (επίσης άσχετα από κυβικά) και με 2-3 κατηγορίες κυβικών για τα παλιά (ως 1600, ως 2500, >2500) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτή η μανία με τα κυβικά και μάλιστα τόσες κατηγορίες είναι που μου έχει κολλήσει άσχημα.
Αν αποδεκτώ την πράσινη κατεύθυνση δέχομαι τα παλιά να είναι λίγο επιβαρυμένα ανάλογα με την κατηγορία euro 1-2-3 αλλά γιατί ένα Euro2 2,0λτ να πληρώνει τόσα πιο πολλά από ένα 1,2 της ίδιας κατηγορίας. H διαφορά τους δεν είναι στην ποιότητα των ρύπων αλλά μόνο στην ποσότητα λόγω της ίσως μεγαλύτερης κατανάλωσης η οποία έτσι κι αλλιώς θα πληρωθεί από την επιπλέον βενζίνη. Γιατί να χρειάζεται και επιπλέον τιμωρία;;
Το ίδιο ισχύει και για τα πιο νέα κατά Euro αυτοκίνητα, γιατί ένα Euro5 2lt να πληρώνει τόσο παραπάνω από το 1,4λτ, γιατί να έχουμε τόσες διαφορετικές κατηγορίες κυβικών. Ειδικά καθώς προκύπτει ότι η ρύπανση που προκαλούν δεν είναι καθόλου ανάλογα με τα κυβικά.
Προτείνω: τέλη ανάλογα με τους ρυπαντές για τα σύγχρονα (άσχετα από κυβικά), ανάλογα με την κατηγορία euro2 ή 3 για όσα αφορά (επίσης άσχετα από κυβικά) και με 2-3 κατηγορίες κυβικών για τα παλιά (ως 1600, ως 2500, >2500)Η πρότασή σου ασπάζεται τη λογική και όχι την αρπαχτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση (και η προηγούμενη)....οπότε το τι προτείνεις 'εσύ' & 'εγώ' είναι απλά αστείο....γι'αυτούς...
'Αυτοί' θα κάνουν ότι τους προσφέρει περισσότερα έσοδα.......αφού μείωσαν τα αντίστοιχα για τους σκαφάτους βέβαια....
Σοσιαλιστική Κυβέρνηση ε??
-
Το +150 που ειναι ετήσιος φόρος δε πρέπει να το αφαιρέσουμε από το φορολογητέο εισόδημα....??? ακόμα και εκεί μας κλεβουν
-
λές και ξερει η Μπιρμπιλη και η καθε τετοια τι ειναι CO2 και τι τα κυβικα, η μηπως πηγε ποτε να πληρωσει σημα.
Παλι σκατα τα εκαναν, να χτυπαμε νουμερα στα μοτερια μας βλεπω. Ακου 2€ για να εχεις 2λιτρο.
Ολες οι εφημεριδεις την εκτακτη εισφορα παλι την κανουν κο-κο-κο, δεν την αναφερουν πουθενα, λες και δεν ειναι ουσιαστικα και αυτη μεσα στο τελος κυκλοφοριας
-
Ελπίζουμε να την καταργήσουμε
Πάντως εγω θα δηλώσω 150 λιγότερα φέτος. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ελπίζουμε να την καταργήσουμε
Πάντως εγω θα δηλώσω 150 λιγότερα φέτος.Δεν νομίζω ότι την έκτακτη εισφορά μπορείς να την αφαιρέσεις από το εισόδημα σου.... Φυσικά κανείς δεν σε εμποδίζει να αφαιρέσεις από το εισόδημα τις πληρωμές για Τέλη κυκλοφορίας, ΕΤΑΚ κ.λπ.
Τέλη κυκλοφορίας