-
... θα τολμήσω να ανοίξω μια καθαρά πολιτική συζήτηση , ελπίζοντας οι 'χρωματικές' προτιμήσεις του καθενός μας να μην μας εμποδίσουν να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση .
Στο θέμα μας ...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά θα έχει - εν έτη και συνθήκες 2009 - εάν οι ευρωβουλευτές μας είναι 11-10-4-2 ( εννοώ την συμμετοχή των κομμάτων μας στην ευρωβουλή ) .....ή 10 - 11 -5 -1 .... ή 10 - 10 - 4 - 3 κτλ ...
Και τι θα αλλάξει εάν το Α κόμμα στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές παραπάνω από το Β ? ( κάνω λάθος ...? )
Να χρησιμοποιήσω την ψήφο μου στις Ευρωεκλογές ώς ψήφο έγκρισης ή αποδοκιμασίας για τα εσωτερικά ? ( αυτό είναι το νόημα τους ?)
Να πάω να κάνω κανένα μπανάκι ? ( είναι και του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα ... )
Παρακαλώ ...
-
... θα τολμήσω να ανοίξω μια καθαρά πολιτική συζήτηση , ελπίζοντας οι 'χρωματικές' προτιμήσεις του καθενός μας να μην μας εμποδίσουν να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση .
Στο θέμα μας ...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά θα έχει - εν έτη και συνθήκες 2009 - εάν οι ευρωβουλευτές μας είναι 11-10-4-2 ( εννοώ την συμμετοχή των κομμάτων μας στην ευρωβουλή ) .....ή 10 - 11 -5 -1 .... ή 10 - 10 - 4 - 3 κτλ ...
Και τι θα αλλάξει εάν το Α κόμμα στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές παραπάνω από το Β ? ( κάνω λάθος ...? )
Να χρησιμοποιήσω την ψήφο μου στις Ευρωεκλογές ώς ψήφο έγκρισης ή αποδοκιμασίας για τα εσωτερικά ? ( αυτό είναι το νόημα τους ?)
Να πάω να κάνω κανένα μπανάκι ? ( είναι και του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα ... )
Παρακαλώ ...
-
Στο θέμα μας ...
Παρακαλώ ...
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Να πάω να κάνω κανένα μπανάκι ? ( είναι και του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα ... )Αυτό θα κάνω και εγώ..
Το κόμμα που ψηφίζω δεν έχει καμία ελπίδα να βγει γι'αυτό έχω αποφασίσει να μην ξαναχάσω τον χρόνο μου ψηφίζοντας..Μιά μαζική αποχή είναι οτι πιο χρήσιμο μπορεί να γίνει.Αν κ αυτό νομίζω οτι μικρή σημασία θα έχει..
-
Oi ευρωεκλογές έχουν σημασία (και γενικά οι εκλογές αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο) γι αυτούς που εκλέγονται. Στο ευρωκοινοβούλιο τα λεφτά είναι πολλά!
Στον ΣΥΝ ήδη έβγαλαν τα μάτια τους για το ποιοι θα είναι στις εκλόγιμες θέσεις. Το ίδιο πιθανότατα θα γίνεται και στα υπόλοιπα κόματα .Ούτε λόγος να πάω να ψηφίσω. Δεν το έχω κάνει ποτέ άλλωστε.
-
Για πρώτη φορά στην ζωή μου, ίσως ούτε εγώ να πάω να ψηφίσω. Το θεωρώ λάθος. Αλλά, αυτή την στιγμή, αυτό είναι που μου 'βγαίνει'. Πως καταντήσαμε...........
-
Δεν ειναι τροπος διαμαρτυριας, nobody cares. Τροπος διαμαρτυριας ειναι να κανεις καταληψη σε καποιο εκλογικο κεντρο τη μερα των εκλογων
Το να πας για μπανιο ειναι τροπος καλοπερασης --και καλα θα κανεις αν αυτο θελεις να κανεις, αλλα οχι και διαμαρτυρια το μακροβουτι -
Δηλαδή αν σταθείς με πανώ και συνθήματα έξω από το εκλογικό κέντρο, είναι ανεπαρκής διαμαρτυρία; Πρέπει να εμποδιστεί η άσκηση δικαιώματος των υπόλοιπων πολιτών;
Θεωρώ ότι η αποχή σε οποιεσδήποτε εκλογές είναι λανθασμένη κίνηση. Πήγαινε και ψήφισε άκυρο, ψήφισε καμιά ΕΑΚ, ΟΥΑΚ, ΣΜΠΑΡΕΚΟΥΑΚ ή ό,τι σου καπνίσει.
-
θα παω να ψηφισω κανα απαλευτο...αν και πραγματικα αυτες οι εκλογες πρεπει ναναι οι πιο αχρηστες μετα τις εκλογες σε Τουρκια και ΗΠΑ...
-
Το νοημα των εκλογων αυτων ηταν να γινουν σταδιακα πιο σημαντικες απο τις εκαστοτες τοπικες.
Αυτο μπορεις να το δεις με δυο τροπους,πρωτον οτι γλυτωνεις απο ΚαραμανλοΠαπανδρέιδες και Ψωμιάδηδες και δευτερον οτι ολα θα ελεγχονται απο σκοτεινους γραφειοκρατες στις Βρυξελλες.Σιγουρα παντως ειναι ενας απο τους λογους που δεν θελει κανεις την Τουρκια στην ΕΕ γιατι λογω πληθυσμου θα αλωνανε το κοινοβουλιο κανονικα και με το νομο!Σε οτι αφορα την αποχη,εγω θεωρω οτι σε καθε περιπτωση χαμενοι απο χερι ειμαστε,γιατι ετσι ειναι το συστημα,πχ εαν δεν πας να ψηφισεις τι σημαινει αυτο πρακτικα;Οτι τα κομματα χρειαζονται λιγοτερες ψηφους για να βγαλουν τους βουλευτες τους
Προσωπικα θα παω να ψηφισω, και θα επιλεξω πιθανοτατα οικολογους ή κατι τετοιο,καθαρα για λογους μηνυματος και οχι γιατι θα ηθελα να με κυβερνανε ενα ματσο αρλουμπολογοι καβαλα στο trend της εποχης.
-
Καποιος να διορθωσει τον τιτλο,ειναι 'ευρωεκλογές' .
Εναλλακτικα και '€εκλογές'
-
έτσι έτσι ...ελπίζω να διοριστώ αντιπρόσωπος δικ. αρχής μιας και οι ευρωεκλογές είναι πολύ εύκολες σαν διαδικασία. Ένα 800αράκι μια χαρά θα κάτσει να βγάλουμε το καλοκαίρι
-
Και προσοχή σε ποιον ανοίγετε την πόρτα γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος κλήσης για εφορευτική επιτροπή...
-
για όλους εσάς τους εξυπνάκηδες Έλληνες που ήδη έχετε κανονίσει που θα πάτε για μπάνιο, θα φροντίσουμε να πέσουν και άλλες εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές ώστε να χάσετε και τα χρήματα των εισιτηρίων και να ξενερώσετε, να στείλουμε μύνημα και στα πρόβατα εντός μαντριού.
εκ της Διευθύνσεως
-
Λαμόγια...... Μπανάκι και άγιος ο Θεός.....
Αν χτυπήσουν την πόρτα για Εφορευτική απλά θα τους στείλω στην κουνιάδα μου που ως Δικηγόρος θα χτυπήσει το χιλιαρικάκι.....
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το κόμμα που ψηφίζω δεν έχει καμία ελπίδα να βγει γι'αυτό έχω αποφασίσει να μην ξαναχάσω τον χρόνο μου ψηφίζοντας..
Ωραία λογική!
Μου θυμίζει ένα επεισόδιο των Simpsons όπου οι γέροι του Springfield οργανώνονται, κατεβάζουν δικό τους κόμμα και επειδή οι συνταξιούχοι είναι πολλοί, κερδίζουν τις εκλογές. Αμέσως παίρνουν υπό τον έλεγχο τους την πόλη θεσπίζοντας υποχρεωτικές προβολές του Matlock ( ), απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες σε όσους είναι
-
D'oh !
Ναι , δεν ειναι σωστη λογικη πιστευω αυτη η φραση του pg220 .
Αν δεν βγαινει το κομμα που πιστευεις , δεν πας να ψηφισεις ;
Σκοπος αλλωστε των οποιονδοποτε εκλογων δεν ειναι να 'βγαλω κομμα' . -
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα ψηφίσουμε και τι θα ψηφίσουμε . Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από μας ψηφίζουμε με αντιπαροχή , άλλοι ως κομματόσκυλα με στόχο το δημόσιο χρήμα και οι περισσότεροι ανεχόμενοι τους προηγούμενους . Επίσης τα ΜΜΕκάναλα θα φροντίσουν να στήσουν καλά το παιχνιδάκι , ώστε να περιφρουρήσουν την εξουσία που έχουν και η οποία τους δίνει πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα . Ετσι συντηρούν τα προνόμια τους σε μιά αστική χώρα , που στερείται όμως αστικών κομμάτων καθότι τα δύο μεγάλα κόμματα ρέπουν στο πολυσυλλεκτικό λαικισμό , ενώ τα μικρότερα ασχολούνται με τον Στάλιν , εμφανίζουν ξενοφοβικά σύνδρομα , η απλά είναι σε πλήρη σύγχυση . Οσο γιά τα διαμαρτυρίας (οικολόγοι , δράση κλπ) , δεν μπορούν να αρθρώσουν ένα συγκεκριμμένο λόγο . Οπότε όπως βλέπετε μας έχουν καλά δεμένους και εμείς αισθανόμαστε άνετα στο χώρο αυτό . Καλό Πάσχα , αν και δεν ξέρω ποιός είναι το αρνί τελικά.
-
δε νομιζω οτι η αποχη συνιστα διαμαρτυρια. Δε τους αγγιζει καν!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε νομιζω οτι η αποχη συνιστα διαμαρτυρια. Δε τους αγγιζει καν!Συμφωνώ απολύτως μαζί σου φίλε.
Και η καλύτερη τιμωρία για αυτούς θα είναι όλοι οι αγανακτισμένοι Ελληνες να ψηφίσουμε μαζικά για να κάνουμε την πλάκα μας ένα κόμμα της πλάκας...Ψηφίζουμε Κ.Α.Β.Λ.Ι.
KINHMA ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣhttp://1.bp.blogspot.com/_HbmIAhALZ2I/R ... deltio.jpg
Αποχή από τις Ευρωεκλογές .... είναι τρόπος διαμαρτυρίας ?