-
λίγο άσχετο με τα στέισον αλλά σχετικό με τα περί των καταναλώσεων..
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/3se ... _data.html
VS
http://www.bmw.gr/master_en/en/index_narrowband.htmlτι γίνεται όταν έρχεται το 320 ελλάδα πέφτουν οι ρύποι και η κατανάλωσή του (6.5lt μικτή στη γερμανία, 6.1lt ελλάδα)?
μας κοροιδέυουν? -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
τι γίνεται όταν έρχεται το 320 ελλάδα πέφτουν οι ρύποι και η κατανάλωσή του (6.5lt μικτή στη γερμανία, 6.1lt ελλάδα)?
μας κοροιδέυουν?Όχι βρε αδερφέ, απλά εδώ έχουμε καλύτερης και ανωτέρας ποιότητας βενζίνη από τα γερμανά...
-
Σχετικά με την κατανάλωση, να σας δώσω πραγματικά στοιχεία, αν και δε νομίζω ότι στην κατηγορία αυτή παίζει μεγάλο ρόλο για τον υποψήφιο αγοραστή...
Έχω οδηγήσει BMW 320 coupe 170PS και C200 Avantgarde αυτόματο αρκετά (το ένα δικό μου το άλλο του μπατζανάκη μου.)
Το ΒMW καίει σε μικτη χρήση 9 λίτρα στα 100 χλμ. Ελάχιστη στη διαδρομή Αθήνα - Πάτρα 6.8 λίτρα. Το C200 στους ίδιους δρόμους με ίδιες περίπου ταχύτητες μου καίει 10.5 λίτρα. Ελάχιστη στην ίδια διαδρομή 7.7 με ίδια περίπου κίνηση.
Το BMW είναι σαφώς πιο οικονομικό σε λίτρα, αν και είναι παραπάνω κυβικά. Βέβαια δεν έχει με τίποτε τα αρπάγματα της C200 η οποία έχει περισσότερη ροπή και είναι και αυτόματη.Από την άλλη το C200 τα κάνει όλα αυτά με απλή αμόλυβδη από όπου νάναι ενώ η BMW θέλει οπωσδήποτε κατοστάρα βενζίνη αλλιώς παρουσιάζει σαφώς μειωμένη απόδοση...
Και στο βιβλιαράκι της γράφει ελάχιστα τα 98 οκτάνια.
Οπότε αν συγκρίνω τις τιμές τις αμόλυβδης χθες στην ΕΚΟ της γειτονιάς μου στα 0,865 με την 100άρα στο 1,05, σε 100 χλμ. το ΒΜW θέλει 9Χ1,05=9,45 Ευρώ και το C200 10,5Χ0,865=9,08 Ευρώ...Άρα το C200 είναι σχεδόν 5% πιο οικονομικό, και είναι και αυτόματο και ρίχνει και στο BMW σε γκάζια ανά πάσα στιγμή...Υποθέτω ότι το χειροκίνητο θα είναι πιο οικονομικό.
Αν προσθέσουμε και τα σχεδόν 200 ευρώ διαφορά στα τέλη ετησίως, και την αντίστοιχη διαφορά στο ασφάλιστρο άντε να βγει η διαφορά 500 ευρώ ετησίως για 20.000 χλμ. Σε μία εξαετία ας πούμε (μέχρι να το αλλάξεις το αμάξι) η διαφορά είναι 3.000 Ευρώ οπότε αν σου αρέσει μη το σκέφτεσαι το θέμα οικονομίας.
Audi A4 έχουμε αρκετά στη δουλειά (εταιρικά). Από ότι λένε οι οδηγοί και αυτά καίνε μόνο super αμόλυβδη, αλλά για καταναλώσεις δεν τους εμπιστεύομαι γιατί τα πλακώνουν άσχημα τα αμάξια και τα νούμερα είναι πολύ υψηλά...
ΥΓ, αν πάρεις το BMW MHN βάλεις τη σπορ ανάρτηση γιατί γίνεται καρότσι... ούτε κρατήματα έχει γιατί με το που βρίσκεις ένα σαμάρι σε στροφή με 120+ απογειώνεται!!
-
Άσε τί λένε οι οδηγοί, συνήθως στα εταιρικά βάζουν 100άρα επειδή άλλος πλερώνει και τα πλακώνουν μέχρι αηδίας επειδή άλλος τα συντηρεί...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απο το avant θα θελει το κατι παραπανω?Κατά την άποψη σου,που υστερεί το Avant,στον τομέα οδηγική απόλαυση?
@ blugosi.
Χρήσιμα τα στοιχεία που παραθέτεις,δεν θεωρώ όμως τόσο σημαντικό το θέμα της κατανάλωσης,λόγω του ότι δεν είμαι γενικά αυτό που λένε 'σιδεροφάγος' και σε γενικές γραμμές έχω μάλλον ήρεμο στύλ οδήγησης.
-
Όταν έπρεπε πριν μερικούς μήνες να πάρεις την 330 από χέρι...το σκεφτόσουνα.Τώρα θυμήθηκες να αλλάξεις αυτοκίνητο.
Λοιπόν. Κανένα από τα τρία..... και εξηγούμαι:
Με δεδομένο ότι πας για αυτοκίνητο με max.50.000 km,ενάμιση με δύο χρόνια παλαιότητας, με ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού και εσωτερικού διακόσμου (για να μην σου προκαλέσει κατάθλιψη η μονοτονία του γκρι συνδυασμού πλαστικών - υφασμάτινων επενδύσεων,που είναι ο κανόνας για γερμανικό βασικό επίπεδο εξοπλισμού)και ανυπερθέτως για τρέχον μοντέλο και όχι για το προηγούμενο (ώστε όταν θα φτάσει η ώρα να το ξεφορτωθείς,να μην πουλάς αυτοκίνητο που θα είναι ήδη δυό γενιές πίσω).....φοβάμαι πως ξεπερνάς αρκετά το όριο των 30.000 ευρώ (ποσό αγοράς + εκτελωνισμού).Όριο που και αν ακόμα το θεωρείς ελαστικό.. είμαι της γνώμης ότι δεν πρέπει.Αφενός γιατί είναι ήδη αρκετά τα χρήματα για ένα entry level μεταχειρισμένο του D segment (γιατί ουσιαστικά αυτές οι εκδόσεις είναι οι entry level και όχι οι detuned ή 1600αρες τους.....που είναι για τα πανηγύρια),ανεξαρτήτως του πόσο προαιρείται να το κοστολογήσει ο έλληνας εισαγωγέας του ως καινούριο.Αφετέρου φλερτάροντας με τα τα 36-37 χιλιάρικα έχεις την εναλλακτική της αγοράς καινούριου αυτοκινήτου ή προσθέτοντας ένα ή δύο έτη ακόμα στην παλαιότητα του μεταχειρισμένου,να πας σε μια 330 ή 530 touring ας πούμε (καθώς η τελευταία και σου αρέσει... και ανώτερο είναι σαν αυτοκίνητο από τα τρία που παραθέτεις).Aν παρόλα αυτά επιμένεις.... και τα βολέψεις στην τιμή,τότε βλέπω το Α4 ως μονόδρομο.
-Δυνατότητα επιλογής κιβωτίου dsg και ψευδοτετρακίνησης
-Αρκούντως σβέλτο ως έχει και με δυνατότητα να κερδίσεις εύκολα και μάλλον αξιόπιστα τα 30 άλογα που θέλεις
-Μάλλον αυτό με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα υπόλοιπα δύο
-Τα προβλήματα αξιοπιστίας(πραγματικά ή υποθετικά) που ταλανίζουν το VW group,κατά περίεργο τρόπο μάλλον δεν κληροδοτούνται στα Audi της μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας.Όπως και να έχει μάλλον εξίσου αξιόπιστο με την 3αρα και με μεγάλο ερωτηματικό τη νέα C,λόγω πρόσφατου αμαρτωλού παρελθόντος της φίρμας.
-Δυνατότητα να κινηθείς οικονομικά σε ταξίδια...αλλά λιγότερο οικονομικά σε αστικές μετακινήσεις από όσο τουλάχιστον με την BMW
-Αρμονικό σχέδιο εξωτερικά και ευκολόπεπτο οπτικά στο εσωτερικό,όπου μολονότι στερείται το χαρακτήρα του εσωτερικού σχεδιασμού της BMW,απέχει πολύ από την αθλιότητα του σχεδιασμού της C (της οποίας το ταμπλώ-τιμόνι μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα σε απωανατολίτικο διπλοκάμπινο pick up ή SUV της προηγούμενης γενιάς)
-Μεγαλύτερες πιθανότητες να πουληθεί κάποια στιγμή στην ώρα του ως μεταχειρισμένο στην Ελλάδα,δεδομένου ότι το ελληνικό αγοραστικό κοινό της Audi,αν όχι πιο εναλλακτικό... τουλάχιστον δεν δείχνει να πάσχει από τη μονολιθικότητα ως προς την τυπολογία του αμαξώματος όσο αυτό της BMW και ιδίως της MB.Αν επιλέξεις την C200 estate προετοιμάσου ψυχολογικά στην ιδέα ότι η σοβαρότερη ελπίδα σου να την πουλήσεις κάποια στιγμή....είναι να την μετατρέψεις σε carro funebre. -
εγω παλι πιστευω οτι η Μερσεντες καιει λιγοτερο απο το Α4 και η 320 λιγοτερο και απο τα δυο...
και προσοχη στις μετρησεις να βαζουμε τα αυτοκινητα τα τελευταια...
διαφορετικα η δικη μου 320 το ξερω οτι στην πολη καιει 9,6λιτρα...αλλα ειναι αυτη με τα 150αλογακια.ο,τι ειπα το ειπα απο συζητηση με κατοχους των αντιστοιχων αυτοκινητων...
Α4 εταιρικα ποτε προλαβαν και πηραν το τελευταιο;
σε Στεισον αλλαζουν οι καταναλωσεις...;
οπως και να εχει αφου δεν ενδιαφερει τον αγοραστη και φιλο του τοπικ παμε παρακατω....σε αναρτηση η 3αρα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν παιρνεις το Μ πακ....
ειναι πολυ σκληρο...
γι αυτο λεω οτι η Μερσεντες ειναι η καλυτερη...ειναι και πισωκινητη...
το Αουντι σε κουατρο ποσο στοιχιζει;το σκεφτηκα και εγω αυτο με την μεταπωληση...αν θελησει να πουλησει το Α4 στεισον αυτο πωλειται πιο ευκολα απο τα αλλα δυο....
τι carro funebre λες του ανθρωπου βρε;;;
fai lo spiritoso?μαλλον Α4 μονοδρομος.....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τι carro funebre λες του ανθρωπου βρε;;;
fai lo spiritoso?-Sei sempre cosi..o fai lo spiritoso?
-Sono sempre cosi.Spiritoso. (Adriano Celentano mode on).Έχεις δει πολλές ΜΒ estate στην Ελλάδα,που να μην ανήκουν σε γραφεία κοινωνικών εκδηλώσεων,με τον διακριτικό τίτλο 'Ο Μυστράς','το Μιτάτο','Βυζάντιο'To Θανατικόν' κλπ?
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
απο το avant θα θελει το κατι παραπανω?
Κατά την άποψη σου,που υστερεί το Avant,στον τομέα οδηγική απόλαυση?
δεν εγραψα εγω κατι τετοιο...η απαντηση πηγαινε στον Δρομεα...υποτιθεται οτι τα 3 station wagon ειναι ταχυμεταφορεις..εαν αυτο ειναι απολαυση τοτε ειμαστε οκ..αν το Α4 ειναι και quattro ακομα καλυτερα χωρις να σημαινει οτι αν ειναι προσθιοκινητο ειναι αθλιο...
-
Την ίδια οδηγική ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει η sedan εκδοχή στη δίνει και η sw εκδοχή
Ναι η μπροστινή κίνηση ειδικά σε τέτοιου μεγέθους αμάξια είναι απαράδεκτη, και αφού πληρώνεις premium τιμή θες premium τεχνική αρτιότητα και οδηγική συμπεριφορά αλλιώς υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις σε αυτοκίνητα γενικών κατασκευαστών που κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά τους στα 2/3 της τιμής του AUDI.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Aν παρόλα αυτά επιμένεις.... και τα βολέψεις στην τιμή,τότε βλέπω το Α4 ως μονόδρομο.
-Δυνατότητα επιλογής κιβωτίου dsg και** ψευδοτετρακίνησης **E οχι και ψευδοτετρακινηση το Α4!!!!
το αυτοκινητο εχει torsen, δεν ειναι το πατωμα του passat(δλδ golf) αν εκει μπερδευτηκες
παντως 4κινηση για 160 αλογα δε νομιζω οτι αξιζει..περισσοτερη καταναλωση, απωλειες και βαρος και ολα αυτα χωρις να υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα προσφυσης αν μιλουσαμε για 200αρι τοτε ναι.ΥΓ η ψευδοτετρακινηση ειναι πολυ καλυτερη απο τα ελευθερα διαφορικα και τα ψευτομπλοκε
-
-Μεγαλύτερες πιθανότητες να πουληθεί κάποια στιγμή στην ώρα του ως μεταχειρισμένο στην Ελλάδα,δεδομένου ότι το ελληνικό αγοραστικό κοινό της Audi,αν όχι πιο εναλλακτικό... τουλάχιστον δεν δείχνει να πάσχει από τη μονολιθικότητα ως προς την τυπολογία του αμαξώματος όσο αυτό της BMW και ιδίως της MB.Αν επιλέξεις την C200 estate προετοιμάσου ψυχολογικά στην ιδέα ότι η σοβαρότερη ελπίδα σου να την πουλήσεις κάποια στιγμή....είναι να την μετατρέψεις σε carro funebre.
Και γιατί να είναι απαραίτητα μειονέκτημα αυτό.Στους καιρούς που ζούμε,λογικά θα έχουν (αν έχουν) τη μικρότερη μείωση τζίρου.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
[
E οχι και ψευδοτετρακινηση το Α4!!!!
το αυτοκινητο εχει torsen, δεν ειναι το πατωμα του passat(δλδ golf) αν εκει μπερδευτηκεςΚαλά ντε μην βαράς.Μπερδεύτηκα
Και γιατί να είναι απαραίτητα μειονέκτημα αυτό.Στους καιρούς που ζούμε,λογικά θα έχουν (αν έχουν) τη μικρότερη μείωση τζίρου.
Επείδη ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, τέτοιους είδους μεταφορές (οι οποίες εντάσσονται ούτως ή άλλως στα είδη πολυτελείας),θα γίνονται πλέον για λόγους οικονομίας με τροποποιημένα γιαπωνέζικα.... και όχι με αστέρι.
-
Καλά ντε μην βαράς.Μπερδεύτηκα
πλακιτσα σου κανω
AUDI 1800 T AVANT- MERCEDES C 200 T-BMW 320 TOURING