-
Γιατι καποιος καπου καποτε εκανε οντως εκτός δρομου χρηση σ ενα ραβ, απλά μετα απο 1 χρονο 'ανοιξε' ολες τις ραφ.
αν 1 φορα στα 10 χρονια πατησεις ενα χωματοδομο που η μεγαλυτερη ανωμαλια ειναι το χαλικι καλα ειναι τα ψηλωμενα επιβατικά τυπου τιχουαν ( διατειρω μια επιφυλαξη με την αντοχη στις τουρμπινες τους στα 1400αρια αλλα θα δειξει..) ειναι μια χαρα
και για το χιονοδρομικό αν εχει περασει το γκρειντερ πριν.. καθοτι ωραια η μουρη του αλλα χαμηλη και θα στουμπωσει ( αν
αλλα αν επι 210.000 χλμ θες να κανεις αυτο
ή εστω αυτο
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v358/32/43/1195039613/n1195039613_161061_4601.jpg
ποιος εισαι ο Indiana jones 210.000 χλμ ετσι?..... -
Μωρε κι ετσι..
αλλα δεν εχει να κανει....
και βεβαια ηταν φανταζομαι προφανες οτι δεν ηταν και τα 210.000 ετσι...
ή να τω πω αλλιως
ο καθενας με οτι χομπι την βρησκει που λενε...
αλλος τρωει τα σουβλακια στην ταβερνα κι αλλος εδω...σορρυ και για το
Απλά για να μην παρεξηγηθω. Δεν 'κατακρινω' αυτους που περνουν ενα SUV προς Θεου. Αρκει να ξερουν τι (δεν) μπορει να κανει αυτο που περνουν να μην βαρανε το κεφαλι τους μετα....
-
Εχετε δει πολλά Suv σε αυτή τη κατάσταση
-
Όλα είναι σχετικά. Υπάρχουν suv που έχουν αρκετές δυνατότητες σε μέτριας δυσκολίας off-road, δεν θα πάνε εκεί που θα πάει ένα καθαρόαιμο βέβαια, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κατά πολύ ανώτερα (στεγνός, βρεγμένος, χιονισμένος-παγωμένος δρόμος, λάσπη μέχρι εκεί που δεν παίζει ρόλο το ύψος, κλπ), αλλά και σε πιο δύσκολες συνθήκες, δεν αποκλείεται να βάλουν τα γυαλιά σε κάποιο πιο σκληροπυρηνικό 4κίνητο, είτε λόγω δύναμης, είτε λόγω μικρότερου βάρους.
Δείτε σε μερικά βίντεο, τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ένα καθαρόαιμο, ή τι μπορεί να κάνει ΚΑΙ ένα ικανό suv (με 3 διαφορικά φυσικά, αλλιώς κάποια πράγματα που θα δείτε δεν γίνονται με αυτόματες 4κινήσεις και haldex).
http://www.youtube.com/watch?v=Ri3A3wM2jlA
http://www.youtube.com/watch?v=C4rRQLiykws
http://www.youtube.com/watch?v=HWDUMHypdk0
http://www.youtube.com/watch?v=URl04Pt0Rf4
http://www.youtube.com/watch?v=ls_SWHyUp9I
Youtube Video -
Καλά αν μιλάμε για το Forester, που είναι στη κορυφή, για μένα, δεν έχουμε να πούμε πολλά αρνητικά. Μόνο η εμφάνιση μας τα χαλάει, αλλιώς όλοι εκεί θα πηγαίναμε.
-
να κανω κι εγω μια παρατηρηση:
τα sportage των παιδιων παραπανω ΔΕΝ ειναι SUV
Φανταζομαι ο δημιουργός αυτου του θέματος δεν ειχε κατι τετοιο στο μυαλο του...
-
@ stolis
ειναι εμφανες γιατι το σαμι δε περπαταει στο χιονι, δες την μπροστινη ροδα που φαινεται δεν γυριζει καθολου. ή ειναι δικινητος ή το πιθανότερο το μπροστινο του διαφορικό ( σε αντιθεση με το subi ) ειναι ελευθερο και διαφορίζει. γι αυτο το subi 'περπατησε' πολυ περισσότερο. Χαντακωθηκε βεβαια απο το ανυπαρκτό υψος του, οπως και σε ολα τα αλλα βιντεο που το χιονι εχει καποιο υψος..
το σωζει δηλ. η εξαιρετική μεταδοση του και η ισχυς του ( αν καταλαβα απο το καρουμπαλο ειναι το τουρμπο )
το ιδιο ηταν το προβλημα του L200κατα την γνωμη μου ενα ψηλωμενο ελαυρα subi εστω και το 2λιτρο με τα κοντα θα ηταν απο τα καλυτερα overall αυτοκινητα του ειδους ( ασε που Μ' ΑΡΕΣΕΙ το σουλουπι του!!!!!!!!!)
ΟΜΩΣ
αλλο το χιονι ( σε ουσιαστικά πατημενο εδαφος απο κατω), κι αλλο το κακοτραχαλο, οπου εκει και το σαμι και το L200 ειναι αν μη τι αλλο πιο ανθεκτικά ( τα σασι τους σε καταπονησεις) στην διαρκεια του χρονου χωρια δε ποσο πιο ανετα και χωρις ακουμπηματα θα περασουν.
Θελω να πω οτι στα συγκεκριμενα πεδια των βιντεο το σουμπι εχει τη βγαζει λογο μεταδοσης, αλλα δεν ειναι μονο να σπρωχνεις χιονι......και ναι παραειμαστε πλεον
-
@ rally40
εχω ενα 'φοβο'
οτι ετσι οπως πας θα 'θελω' σου θα ξεπερασουν τα 'μπορω' του αυτοκινητου σου...!!!!!!!!!!!!!!!!!το εχουν παθει κι αλλοι...
γι αυτο 'φωναζω' ( για να επανελθουμε στο θεμα μας ) θελη ΠΟΛΥ σκεψη τι θες τελικά απο το αυτοκινητο σου, και που θα αποδεχτεις οτι ειναι 'καλο' και που θα δεχτεις οτι δεν σε νοιαζει που υστερει... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τα sportage των παιδιων παραπανω ΔΕΝ ειναι SUVΚι ομως Sport UTILITY Vehicle ειναι...
η 'καθημερινη' του δουλεια ειναι το σπιτι γραφειο παιδια σχολιο σουπερμαρκετ εκδρομες κ.λ.π. κ.λ.π. ΑΥΤΟ δεν ειναι ο ορισμος του SUV????
( Αλληθεια τι ΕΙΝΑΙ Suv??? μηπως εχουμε 'χαλασει' το νοημα του ορου??)Απλά εχουν γινει 'παραδοχες' που ΔΕΝ θα ειναι το 'αριστο' διευρυνωντας ομως την γκαμα του 'μπορω'
Αν δουμε τις 'ικανοτητες' ως μια γραμμη οπου στην μια ακρη ειναι το 100% ασφαλτος και στην αλλη το 100% χωμα το ευρως των δυνατοτητων καθε αυτοκινητου προσεγκιζει την μια ή την αλλη ακρη αναλλογα με το τι θελει ή τι νομιζει οτι θελει ο ιδιοκτητης.
Δηλ το σαμι απλά περπαταει στην ασφαλτο εκει που το subi γαζωνει, αλλα θα 'καταπιει αμασητο' το νεροφαγωμα οπου το subi ( η λογικη λεει οτι ) θα κολωσει ( εκτός κι αν 'μεινει το μισό εκει' που λενε )
Αναμεσα λοιπον σ' αυτα τα 2 'ακρα' παιζουν ολα τα αυτοκινητα..
κι εδω υπαρχει ενα θεμα με τις 'διαφημηζομενες' δυνατοτητες... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
@ rally40εχω ενα 'φοβο'
οτι ετσι οπως πας θα 'θελω' σου θα ξεπερασουν τα 'μπορω' του αυτοκινητου σου...!!!!!!!!!!!!!!!!!το εχουν παθει κι αλλοι...
γι αυτο 'φωναζω' ( για να επανελθουμε στο θεμα μας ) θελη ΠΟΛΥ σκεψη τι θες τελικά απο το αυτοκινητο σου, και που θα αποδεχτεις οτι ειναι 'καλο' και που θα δεχτεις οτι δεν σε νοιαζει που υστερει...Όχι φίλε μου. Αν τα ξεπερνούσαν θα είχα και ένα Niva. Όταν το 80% των χλμ είναι σε άσφαλτο, ξέρω πολύ καλά τι αγόρασα και πως το χρησιμοποιώ.
Για πολύ extreme παιχνίδια, υπάρχει ένα Suzuki προ Samourai (δίχρονο) στο χωριό που μας κάνει όλα τα κέφια.
-
τα sportage των παιδιων παραπανω ΔΕΝ ειναι SUV
Κι ομως Sport UTILITY Vehicle ειναι...
η 'καθημερινη' του δουλεια ειναι το σπιτι γραφειο παιδια σχολιο σουπερμαρκετ εκδρομες κ.λ.π. κ.λ.π. ΑΥΤΟ δεν ειναι ο ορισμος του SUV????
( Αλληθεια τι ΕΙΝΑΙ Suv??? μηπως εχουμε 'χαλασει' το νοημα του ορου??)Απλά εχουν γινει 'παραδοχες' που ΔΕΝ θα ειναι το 'αριστο' διευρυνωντας ομως την γκαμα του 'μπορω'
Αν δουμε τις 'ικανοτητες' ως μια γραμμη οπου στην μια ακρη ειναι το 100% ασφαλτος και στην αλλη το 100% χωμα το ευρως των δυνατοτητων καθε αυτοκινητου προσεγκιζει την μια ή την αλλη ακρη αναλλογα με το τι θελει ή τι νομιζει οτι θελει ο ιδιοκτητης.
Δηλ το σαμι απλά περπαταει στην ασφαλτο εκει που το subi γαζωνει, αλλα θα 'καταπιει αμασητο' το νεροφαγωμα οπου το subi ( η λογικη λεει οτι ) θα κολωσει ( εκτός κι αν 'μεινει το μισό εκει' που λενε )
Αναμεσα λοιπον σ' αυτα τα 2 'ακρα' παιζουν ολα τα αυτοκινητα..
κι εδω υπαρχει ενα θεμα με τις 'διαφημηζομενες' δυνατοτητες...Η κουβεντα μπορεί να παει πολυ μακρυα...
Καποτε, σε αλλο φορουμ νομιζω, προσπαθησαμε να αναλυσουμε τι ειναι SUV και τι οχι.
Κατα τη γνωμη μου ενα αυτοκινητο με πλαισιο σκαλα (κυριως), κοντές σχεσεις και επιλεκτικη τετρακινηση ΔΕΝ ειναι SUV.
Βεβαια μεγαλο ρόλο παιζει και η διαταξη της ανάρτησης.
Για να σου εξηγησω τι αντιλαμβανομαι εγω σαν SUV, κανε συγκριση το δικο σου με το επομενο μοντελοΤο οτι χρησιμοποιείς το αυτοκινητο σου για καθημερινες δραστηριότητες μεσα στην πολη δεν το κανει SUV.
Κι εγω οσο ειχα το Βιταρα (2λιτρο 6κύλινδρο) το χρησιμοποιουσα παντου και μαλιστα η γυναικα μου το θεωρουσε πιο ευκολο μεσα στην πολη απο το 'μικρο' που εχουμε. Δεν σημαινει ομως οτι ηταν SUV (παροτι ήθελε να μοιάσει ).
Τωρα, συγκρινοντας με το Outback που εχω (κι αφου εψαχνα κοντα 2 χρονια να βρω τι θα παρω μπλεκοντας στα γνωστα διληματα), ειναι μερα με τη νυχτα στην ευκολια 'καταναλωσης' χιλιομετρων σε ολα τα τερεν, Ε.Ο., επαρχιακος δρομος με στροφες, χωματοδρομος.
Επίσης τολμω να πω οτι ειναι καλυτερο στο χιονι (οχι στο ψηλο απατητο, αλλα σε ολες τις αλλες περιπτωσεις)
Υστερει στην...πολη και στους πραγματικα κακους δρόμους.Το Βιταρα το κρατησαμε τελικα και το χρησιμοποιουμε σε μικρες διαδρομες, βοηθητικο σε χωραφια κλπ.
Εκει ειναι πραγματικα απαικτο, αλλα πλεον οταν θελω να κανω μια αποσταση, δεν αντεχω ουτε 50 χιλιομετρα, εχω ...καλομαθειΟλα λοιπον ειναι σχετικα
-
ειναι δυσκολο κα πολλές φορες σε οδηγει σε λαθος συμπερασματα να κρινεις ΜΟΝΟ απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά τι ειναι suv και τι καθαροαιμο
παραδειγμα
Μερσεντες ML και σκαλα και κοντα, αλλα....... Ψαλιδια ( η παλια δε ξερω αν ειναι και η καινουργια )
Landrover ειναι μονιμα 4κινητο κι οχι επιλεκτικη 4κινησηκαι βεβαια last but not least Jeep Cherokee XJ ( το 'τετραγωνο') που ..... δεν εχει σκαλα με την ενοια που ξερουμε αλλα κολλημενο στο αμαξωμα, αλλα δεν το λες και suv ( επεισεις μονιμα 4κινητο το 4λιτρο αν δεν με απατα η μνημη μου)
τι θελω να πω..
οτι δεν ειναι ευκολο να προσδιορισεις τι ειναι ενα αυτοκινητο αν δεν ξεκαθαρίσουμε ΤΙ συμαινει τελικά ο ορος αυτος ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομενα, καθοτι ναι τοτε που βγηκε ΕΙΧΕ νοημα
( δυο αξονες σουστες ατερμονες κ.λ.π. κλ.π. που ηταν τα 'καθαροαιμα') -
@ stolis
ειναι εμφανες γιατι το σαμι δε περπαταει στο χιονι, δες την μπροστινη ροδα που φαινεται δεν γυριζει καθολου. ή ειναι δικινητος ή το πιθανότερο το μπροστινο του διαφορικό ( σε αντιθεση με το subi ) ειναι ελευθερο και διαφορίζει. γι αυτο το subi 'περπατησε' πολυ περισσότερο. Χαντακωθηκε βεβαια απο το ανυπαρκτό υψος του, οπως και σε ολα τα αλλα βιντεο που το χιονι εχει καποιο υψος..
το σωζει δηλ. η εξαιρετική μεταδοση του και η ισχυς του ( αν καταλαβα απο το καρουμπαλο ειναι το τουρμπο )
το ιδιο ηταν το προβλημα του L200κατα την γνωμη μου ενα ψηλωμενο ελαυρα subi εστω και το 2λιτρο με τα κοντα θα ηταν απο τα καλυτερα overall αυτοκινητα του ειδους ( ασε που Μ' ΑΡΕΣΕΙ το σουλουπι του!!!!!!!!!)
ΟΜΩΣ
αλλο το χιονι ( σε ουσιαστικά πατημενο εδαφος απο κατω), κι αλλο το κακοτραχαλο, οπου εκει και το σαμι και το L200 ειναι αν μη τι αλλο πιο ανθεκτικά ( τα σασι τους σε καταπονησεις) στην διαρκεια του χρονου χωρια δε ποσο πιο ανετα και χωρις ακουμπηματα θα περασουν.
Θελω να πω οτι στα συγκεκριμενα πεδια των βιντεο το σουμπι εχει τη βγαζει λογο μεταδοσης, αλλα δεν ειναι μονο να σπρωχνεις χιονι......και ναι παραειμαστε πλεον
Φωκίων, το samurai είναι ψηλωμένο, με mud ελαστικά και arb πίσω. Ο μόνος τροχός που δεν γυρνούσε ήταν ο εμπρός αριστερός λόγω ελεύθερου μπροστά. Ο δεξιός γυρνούσε κανονικά.
Δεν ανέβηκε λόγω δύναμης, γιαυτό αν προσέξεις στο βίντεο το λέω από πριν ότι θα πάω πιο ψηλά, αφού πέρσι με χιονολάστιχα με αραιά τακούνια τέτοια τα έβγαζα με 2-3 εμπρός-πίσω και ήμουν σίγουρος. Στο βίντεο είμαι και 3 πόντους χαμηλότερος από μαμά γιατί φοράω coilovers και βαρέθηκα να το σηκώσω πριν την εκδρομή (πάει μέχρι 1 πόντο πιο πάνω από τη μαμά αυτή η ανάρτηση).
Και φυσικά με τα hakkapeliitta r δεν έχεις πολλές ελπίδες σε παχύ χιόνι λόγω πολύ πυκνού πέλματος, αντίθετα από το παγωμένο χιόνι που πατάνε σαν σε βρεγμένο....
Τα βίντεο δεν τα έβαλα για να πω ότι ένα καλό suv θα πάει εκεί που θα πάει ένα καθαρόαιμο, προς Θεού.
Απλά τα έβαλα για να φανεί ότι υπάρχουν και δύσκολες καταστάσεις που λόγω 4κίνησης, δύναμης, βάρους μπορεί ένα suv να τα βγάλει πέρα και καλύτερα, όπως και στις άλλες περιπτώσεις που έγραψα και πιο πριν, χιονισμένοι δρόμοι, μέτριου βάθους λάσπη κλπ.
Σε πιο δύσκολα, νεροφαγώματα, απότομες κλίσεις κλπ, σίγουρα ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου είναι ανώτερο αφού είναι στο στοιχείο του.
Τα suv έχουν άλλο προσανατολισμό, απλά μερικά τα βγάζουν πέρα και σε λίγο πιο δύσκολα, ή σε άλλες περιπτώσεις πάνε σαν σπορ κατασκευές όπως impreza sti και evo. Μην ξεχνάμε ότι το forester είναι ένα υπερυψωμένο impreza.
Αυτά. -
Απλά και προς αποφυγη οποιασδηποτε παρεξηγησης σε μια πανεμορφη συζητηση ακριβως το ιδιο λεμε και οι 2 οτι η μια μπροστινη δεν γυριζε αρα μαλλον διαφοριζε.
Ενω το σουμπι απο μεταδωση ειναι αλλα κολπα, αλλα το υπολοιπο 'πακετο' ειναι που το χαντακωνει σε ζορικη χρηση
Βεβαια στους τελευταιους 2 24ωρους επεσαν πολλλλλαααααααααααα σαγωνια.... ( οπου ηταν εστω και σχετικά ομαλό..) -
Φωκίων, το forester δεν φτιάχτηκε για πολύ ζόρικη χρήση, άσχετα αν αντέχει και τέτοια.
Για το suzuki νόμιζα ότι εννοούσες διαγώνιους γιαυτό το διευκρίνισα.
Για τους 24ωρους που αναφέρεις, είναι γνωστό ότι στο χώμα, ειδικά στο πατημένο το forester μπορεί να κινηθεί με τρελούς ρυθμούς.
Youtube Video – [04:44..] -
Εμενα μου αρεσει πολυ το καινουριο Huyndai Tucson που εχει βγει τωρα σε SUV , ο ξαδερφος μου το εχει παρει και μου λεει οτι ειναι αρκετα οικονομικο και ευρυχωρο χωρις να ειναι τεραστιο..
Αν ειχα τα λευτα θα επερνα το καινοθριο αοθντι 7, που ειναι αμαξαρα!
Μικρομεσαίο SUV .... Ποιό ?