-
Tα τέλη πάνε πλέον με τους ρύπους και όχι με τα κυβικά , και η διαφορά των ασφαλίστρων μεταξύ ενός δίλιτρου και ενός 1600 είναι μόλις 30 ευρώ το εξάμηνο , μιά και η διαφορά αφορά μόνο το βασικό πακέττο και οι επιπλέον καλύψεις βγαίνουν από την αξία του αυτοκινήτου .
Αρα το δίλιτρο από το 1600 διαφέρει 60 ευρώ το χρόνο και έχει 1200 € επιπλέον φορολογητέο εισόδημα σαν τεκμήριο που εφαρμόζεται μόνο γιά όσους δεν το καλύπτουν από τα εισοδήματα τους .
Στην τελική 100 ευρώ το χρόνο είναι πλέον η διαφορά .
Τόσο ήταν και μέχρι το 2009 που η διαφορά των τελών ήταν 120 Ευρώ και 50 ευρώ στα ασφάλιστρα σύνολο 170 ευρώ και έτσι πολλοί την πάτησαν με την αύξηση στα 600 Ε των τελών που έκαναν οι κοπρίτες -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Tα τέλη πάνε πλέον με τους ρύπους και όχι με τα κυβικά , και η διαφορά των ασφαλίστρων μεταξύ ενός δίλιτρου και ενός 1600 είναι μόλις 30 ευρώ το εξάμηνο , μιά και η διαφορά αφορά μόνο το βασικό πακέττο και οι επιπλέον καλύψεις βγαίνουν από την αξία του αυτοκινήτου .Αρα το δίλιτρο από το 1600 διαφέρει 60 ευρώ το χρόνο και έχει 1200 € επιπλέον φορολογητέο εισόδημα σαν τεκμήριο που εφαρμόζεται μόνο γιά όσους δεν το καλύπτουν από τα εισοδήματα τους .
Στην τελική 100 ευρώ το χρόνο είναι πλέον η διαφορά .
Τόσο ήταν και μέχρι το 2009 που η διαφορά των τελών ήταν 120 Ευρώ και 50 ευρώ στα ασφάλιστρα σύνολο 170 ευρώ και έτσι πολλοί την πάτησαν με την αύξηση στα 600 Ε των τελών που έκαναν οι κοπρίτεςΕμ εκεί είναι το θέμα. Δεν υπάρχει τελική. Για να δείξω ότι δεν υπάρχει κάτι σταθερό τα έγραψα. Μπορείς εσύ να πεις με σιγουριά ότι δεν θα βγάλουν άλλη π@π@ρι@ μέχρι το τέλος του χρόνου όταν δεν θα τους βγαίνουν τα κουκιά; Και φυσικά όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί το σύστημα τόσα χρόνια. Ο έχων αυτοκίνητο 2λιτρο και πάνω=πλούσιος για τους φωστήρες...
-
Και εγώ θέλω να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα των προηγούμενων περί της διαδικασίας της απόσυρσης.
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το mitsubishi asx, προς το παρόν, σε όσες αντιπροσωπείες ρώτησα για την απόσυρση μου είπαν ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το πώς θα γίνεται η διαδικασία.
Θα παρακαλούσα, αν υπάρχει κάτι νεώτερο να γίνει κάποια ενημέρωση στο παρόν θέμα. -
Θελουμε να παραραβουμε τα αυτοκινητα μας...... που ειναι η αποσυρση ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟ......;;;;;;
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
Θελουμε να παραραβουμε τα αυτοκινητα μας...... που ειναι η αποσυρση ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟ......;;;;;;Ψιλό γαζί.
-
[quote='Vasgti'][quote]ΙΧ: Στον... αέρα η απόσυρση
Ο Πάντως, η Nissan ήδη προχώρησε ένα βήμα παραπάνω «τρέχοντας» ήδη το μέτρο της απόσυρσης και στα επαγγελματικά μοντέλα της.
Ενας φιλος μου που εχει κλειση nissan qq με αποσυρση δεν το παιρνει αν δεν υλοποιηθη του ειπαν απο τη nissan
τι γινετε ?????? -
Μια απο τα ιδια και εγω εχω κλεισει στην peugeot εδω και 26 μερες το αυτοκινιτο εχει ερθει και περιμενω το φιλοτιμο κρατος να τρεξει την αποσυρση για να παραλαβω..ελεος πια....
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
Μια απο τα ιδια και εγω εχω κλεισει στην peugeot εδω και 26 μερες το αυτοκινιτο εχει ερθει και περιμενω το φιλοτιμο κρατος να τρεξει την αποσυρση για να παραλαβω..ελεος πια....Παιδιά η Ημερισία λέει κάτι για Παρασκευή.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=95109186
-
Αυτό που έλεγα τόσο καιρό. Υπολογίστε από τα μέσα Φλεβάρη και μετά να τρέξει ως διαδικασία.
-
μακαρι.. αντε να δουμε. αρκει να μην ξεχναμε οτι εκαναν τοοοσες μερες για να παει απο το 1 υπουργειο στο 2...εχουμε και 3!!!!!!!!!!!!!!!!!! οποτε μικρο καλαθι για την παρασκευη...
-
η μειωση τελους ταξινομησης ισχυει και αν ΔΕΝ αποσυρεις??
και σε τελικη ποια ειναι η αναλογια οφελους...?
δηλαδη εαν ειναι 500 απο αποσυρση και 1500 απο το τελος ταξινομισης τοτε ΔΕΝ προκειται να αποσυρω το Καντετακι μου...
ετσι να την σπαω σε χαζογκομενες οτι εχω παλιο αμαξι... -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
η μειωση τελους ταξινομησης ισχυει και αν ΔΕΝ αποσυρεις??και σε τελικη ποια ειναι η αναλογια οφελους...?
δηλαδη εαν ειναι 500 απο αποσυρση και 1500 απο το τελος ταξινομισης τοτε ΔΕΝ προκειται να αποσυρω το Καντετακι μου...
ετσι να την σπαω σε χαζογκομενες οτι εχω παλιο αμαξι...Φίλε kingstonian μείωση τέλους ταξινόμησης υπάρχει μόνον με απόσυρση. Επίσης το όφελος είναι σχετικό με το τί αγοράζεις. Άλλο όφελος θα έχεις εάν αγοράσεις ένα 1200άρι και άλλο εάν αγοράσεις ένα 2λιτρο. Ειδικά εάν το 2λιτρο ανήκε στην κατηγορία ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ αξίας από 15.000 - 20.000 € τότε θα έχεις και όφελος από τη μείωση ή το μηδενισμό του φόρου πολυτελείας.
Όσον αφορά το σπάσιμο στις γκόμενες μην το έχεις και τόσο σίγουρο. Πιο πολύ θα τους την σπάσεις με καινούριο αμαξάκι βάζοντας μέσα μία άλλη ... (πλάκα κάνω)
-
ΑΛΛΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΣΧΥΕΙ....ειτε το ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ειτε ΟΧΙ....σωστα????
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ΑΛΛΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΣΧΥΕΙ....ειτε το ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ειτε ΟΧΙ....σωστα????Σωστά
-
ε και τι εγινε;;;;;;; κατσε να βγει η ΚΥΑ και βλεπουμε.....ΦΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...
-
καλώς σας βρήκα παιδιά, και εγώ όπως πολλοί έχω χρεωθεί δάνειο, έχω δώσει προκαταβολή και στις 31/1 ξεκίνησαν οι διαδικασίες να έρθει το αμάξι, λογικά μέχρι τις 15 θα είναι στην αντιπροσωπεία(πρώτα ο θεός)..
ας ελπίσουμε ότι τα παρακάτω ισχύουν:
'Εν τω μεταξύ, έπειτα από έντονες πιέσεις που έχουν δεχθεί κυβερνητικά στελέχη, μόλις χθες κατάφεραν από το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων να αποστείλουν την ΚΥΑ προς το υπουργείο Οικονομικών ενώ εκκρεμεί και η αποστολή της εγκυκλίου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ΚΥΑ θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε επίσημα θα ξεκινήσει ύστερα από 10 ημέρες, δηλαδή στις 14 Φεβρουαρίου.'
με βλέπω κάθε μέρα να είμαι στο site της εφημερίδας κυβερνήσεως..!
αλλά και στην χειρότερη περίπτωση που δεν ισχύσουν μου είπανε απο την αντιπροσωπεία πως μπορώ να τους δώσω εγώ τα 900€, να γίνει ένας επανυπολογισμός του δανείο (χωρίς να αλλάξουν τα νούμερα) και να το πάρω..
το θέμα είναι όμως να γλυτώσουμε και τα 900€.. -
Γειά σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όποιος έχει λύσει ας μου απαντήσει.
Ο πατέρας μου διαθέτει αυτοκίνητο χρονολογίας 1995, το οποίο ομως είναι 'παροπλισμένο' εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει περάσει κτεο, αλλά τα τέλη κυλοφορίας τα πληρώναμε κανονικά εκτός από την περσινή χρονιά που κατέθεσε προσωρινά τις πινακίδες.
Το προβλημα είναι ότι θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και είναι ευκαιρία για να το αποσύρω έτσι ώστε να έχω την έκπτωση. Μπορεί να γίνει μεταβίβαση στο όνομά μου αφού δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ? Κάπου είχα διαβάσει ότι όταν η μεταβίβαση γίνεται για να διαγραφεί το όχημα δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ, ισχύει κάτι τέτοιο? -
Ο χρήστης Eymolpos έγραψε:
Γειά σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όποιος έχει λύσει ας μου απαντήσει.
Ο πατέρας μου διαθέτει αυτοκίνητο χρονολογίας 1995, το οποίο ομως είναι 'παροπλισμένο' εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει περάσει κτεο, αλλά τα τέλη κυλοφορίας τα πληρώναμε κανονικά εκτός από την περσινή χρονιά που κατέθεσε προσωρινά τις πινακίδες.
Το προβλημα είναι ότι θέλω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο και είναι ευκαιρία για να το αποσύρω έτσι ώστε να έχω την έκπτωση. Μπορεί να γίνει μεταβίβαση στο όνομά μου αφού δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ? Κάπου είχα διαβάσει ότι όταν η μεταβίβαση γίνεται για να διαγραφεί το όχημα δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ, ισχύει κάτι τέτοιο?Πρεπει να παει απο το κτεο και ας μην περασει επιτυχως.Απλα να εχει το δελτιο ελενχου.Για την διαγραφη κλπ δεν ξερω .
-
παιδιά, κοιτάω απο το πρωί το site το εθνικού τυπογραφείου, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν ξέρει κανείς καλύτερα ας ρίξει μια ματια..
http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109&lang=el -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
παιδιά, κοιτάω απο το πρωί το site το εθνικού τυπογραφείου, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, αν ξέρει κανείς καλύτερα ας ρίξει μια ματια..
http://www.et.gr/index.php?option=com_w ... 09&lang=elΦίλε Αριστείδη έχω την εντύπωση ότι πρώτα θα ανακοινωθεί η ΚΥΑ και μετά από 10 ημέρες θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Οπότε μάλλον μην παιδεύεσαι στο συγκεκριμένο site και περίμενε για κάποια ανακοίνωση.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015