-
Ο χρήστης aathanas έγραψε:
Παιδιά, εγώ έχω απορία τι γίνεται με το θέμα της μεταφοράς του δικαιώματος απόσυρσης.Εξηγούμαι:
Ο Χ έχει ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει καταθέσει πινακίδες το 2011 και θέλει να το πουλήσει.
Ο Ψ που θέλει να το αγοράσει, για να εκμεταλευτεί το δικαίωμα απόσυρσης, δεν χρειάζεται να το αγοράσει και να πληρώσει έξοδα μευαβίβασης + σήμα 2011, αλλά ουσιαστικά να αγοράσει το δικαίωμα απόσυρσης από τον Χ.
Επειδή τις διαδικασίες τελωνισμού του καινούργιου αυτοκινήτου του Ψ, τις αναλαμβάνει ο εισαγωγέας - έμπορος του αυτοκινήτου, θα πρέπει ο Ψ να εξουδιοτήσει τον έμπορο να τρέξει τις διαδικασίες.
Επειδή όμως ο Ψ δεν έχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου, τότε τι γίνεται;
Καταλαβαίνω το εξής:
Ο Χ κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι εξουσιοδοτεί τον Ψ να κινήσει όλες τις διαδικασίες απόσυρσης του αυτοκινήτου (που ανήκει στον Χ) και ο Ψ να ωφεληθεί του δικαιώματος μείωσης τελών κυκλοφορίας βάση Νόμου για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.
Ο Ψ εξουσιοδοτεί τον Αντιπρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό του στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόσυρση του αυτοκινήτου που ανήκει στον Χ, αλλά με δικαίωμα απόσυρσης στον Ψ;
ή...
ο Χ κάνει απ' ευθείας εξουσιοδότηση στον Έμπορο να κινήσει διαδικασίες απόσυρσης για το αυτοκίνητό του δηλώνοντας στην εξουσιοδότηση ότι το όφελος από την απόσυρση θα ανήκει στον Ψ προκειμένου αυτός να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο από τον Έμπορο;
(Μπλέξιμο)
Μπορεί κανείς να φωτίσει την κατάσταση υπεύθυνα;
Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω και μάλιστα εχω βρει και το 'σαπάκι' για την απόσυρση..
Πιστεύω οτι σε 2-3 μέρες θα πληροφορηθούν καλύτερα οι υπάλληλοι των αντιπροσωπειών,οπότε και θα μας πουν πως ακριβώς θα γίνει..
Αν εχω νεα θα ενημερώσω,αν ομως με προλάβει κάποιος θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώσει αυτόςΜόλις επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία,αλλα εκτός του οτι δεν ήξεραν τπτ,δεν είχαν δει καν την ΚΥΑ..
Αρα θα πάρει σίγουρα κάποιες μέρες μέχρι να οργανωθούν
Από Δευτέρα 21/2 ξεκινάει η απόσυρση
http://www.euro2day.gr/news/economy/124 ... ticle.aspx -
πήρα στα μέρη απόσυρσης οχημάτων (2 έχουμε εδώ).
ο ένας δεν είχε ιδέα, αλλά ευτυχώς ο άλλος έλαβε ενημέρωση και δευτέρα πάω.
πήρα και στην εδοε για σιγουριά και μου έδωσαν το οκ. -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
πήρα στα μέρη απόσυρσης οχημάτων (2 έχουμε εδώ).
ο ένας δεν είχε ιδέα, αλλά ευτυχώς ο άλλος έλαβε ενημέρωση και δευτέρα πάω.
πήρα και στην εδοε για σιγουριά και μου έδωσαν το οκ.Ποιο σημείο απόσυρσης είναι ενήμερο για Δευτέρα;
Ενδιαφέρομαι να μάθω εάν στα Καλύβια θα είναι έτοιμοι για υποδοχή από Δευτέρα.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω και μάλιστα εχω βρει και το 'σαπάκι' για την απόσυρση..
Πιστεύω οτι σε 2-3 μέρες θα πληροφορηθούν καλύτερα οι υπάλληλοι των αντιπροσωπειών,οπότε και θα μας πουν πως ακριβώς θα γίνει..
Αν εχω νεα θα ενημερώσω,αν ομως με προλάβει κάποιος θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώσει αυτόςΜόλις επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία,αλλα εκτός του οτι δεν ήξεραν τπτ,δεν είχαν δει καν την ΚΥΑ..
Αρα θα πάρει σίγουρα κάποιες μέρες μέχρι να οργανωθούνΆστα Άρη!!
Εγώ με την Volvo κοντεύω να σαλτάρω: εδώ και 10 μέρες του στέλνω ενημερώσεις, και αντί να οργανωθούν να είναι έτοιμοι αφού τους είχα στείλει μέχρι και τα προσχέδια....ακόμα το συζητάνε!!
Ε-Λ-Λ-Ε-Ο-Σ!!
Θα πάρω μόνος μου τις πρωτοβουλίες γιατί προκοπή δεν βλέπω από δαύτους!
-
Ο χρήστης aathanas έγραψε:
Ποιο σημείο απόσυρσης είναι ενήμερο για Δευτέρα;
ο νταμπωσης είναί έτοιμος. η λίστα είναι εδώ:
http://www.aposyrsh.gr/index.php?/shmei ... matvn.htmlΥ.Γ για κατερίνη/πιερία μιλάμε έτσι;
-
Ο χρήστης Ninja10R έγραψε:
εγω παιδια εχω παραγγειλει το peugeot 207 rc (20000)
Τα οικονομικά μου δεν έφταναν εκεί, αλλιώς ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή μου (αλήθεια, έχει έρθει το εξατάχυτο;).
Αν και offtopic:
Είχα και έχω αδυναμία στα Peugeot και την οδική τους συμπεριφορά.
205 1.4 Colorline (πλήρης μετατροπή εμφανισιακά και μηχανικά - αναρτήσεις σε Gti 1.9) - αυτό αποσύρω
405 1.6 SRi (πλήρης μετατροπή εμφανισιακά και μηχανικά αναρτήσεις σε Mi16) - του πατέρα - πουλήθηκε
307 1.4 (του πατέρα, είναι πλέον στα 75)
106 1.4 Quicksilver (της γυναίκας - το κάνω ανταλλαγή για το Ibiza)Ηθελα να πάω σε Peugeot, αλλά το δήθεν 207 Rallye (μονο στην Ελλάδα υπάρχει) δεν μου έκατσε καλα. Αν μπορούσα το RC, θα το έκανα με τα χίλια.
εξαταχυτο rc δεν εχει βγει μονο το rallye ερχεται με 6.
αληθεια ποσο βγαινει το ibiza??? -
Ο χρήστης teorc έγραψε:
αληθεια ποσο βγαινει το ibiza???15500 με την απόσυρση και μία επιπλέον έκπτωση 500 ευρώ που μου κάνουν.
-
Ο χρήστης Ninja10R έγραψε:
αληθεια ποσο βγαινει το ibiza???15500 με την απόσυρση και μία επιπλέον έκπτωση 500 ευρώ που μου κάνουν.
νομιζω με τα ιδια επερνες rallye με 156ps και 6αρι σασμαν..
Ψαξτο... -
Ο χρήστης teorc έγραψε:
νομιζω με τα ιδια επερνες rallye με 156ps και 6αρι σασμαν..
Ψαξτο...Ναι, το ξέρω, είχα πάρει προσφορά για το 'Rallye', αλλά δεν μου γέμισε το μάτι. 207 θα έπαιρνα με χίλια, αλλά μόνον το RC.
-
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
Ποιο σημείο απόσυρσης είναι ενήμερο για Δευτέρα;
ο νταμπωσης είναί έτοιμος. η λίστα είναι εδώ:
http://www.aposyrsh.gr/index.php?/shmei ... matvn.htmlΥ.Γ για κατερίνη/πιερία μιλάμε έτσι;
Κι εγώ λέω ότι κάποιος έκανε research για την Αθήνα!!
Γεια σου ρε τιμημένη Μακεδονία!
-
Άστα Άρη!!
Εγώ με την Volvo κοντεύω να σαλτάρω: εδώ και 10 μέρες του στέλνω ενημερώσεις, και αντί να οργανωθούν να είναι έτοιμοι αφού τους είχα στείλει μέχρι και τα προσχέδια....ακόμα το συζητάνε!!
Ε-Λ-Λ-Ε-Ο-Σ!!
Θα πάρω μόνος μου τις πρωτοβουλίες γιατί προκοπή δεν βλέπω από δαύτους!
Και μετά λεει 60% η πτώση..
Ανάξιοι επαγγελματίες=άξιοι της τύχης τους
Εδω τρέχουμε και ενημερωνόμαστε εμεις που θα τους δώσουμε και τα γιούρο μας κι αυτοί.. -
παντως δεν ξερω αν το προσεξατε,αλλα το κερδος της αποσυρσης σε ορισμενες μαρκες θα το μοιραστητε με τον ελληναρα αντιπροσωπο...
βγαινει ο 1ς που εχει 7 χρονια εγγυηση στην αμαξαρα του,η οποια 1 μερα πριν την ανακοινωση της αποσυρσης ειχε πετρινες γραμματαρες στα 11400€,και τωρα διαφημιζοντας τα αυτοκινητα του σαν καρετα-καρετα(αποσυρση-αποσυρση)τα εχει μονο...11000€!!!!
βγαινει ο αλλος(που ειναι ο1ς,ο προηγουμενος),η αμαξαρα του μας εχει πρηξει τοσους μηνες οτι η τιμη δεν υπαρχει(στα 12500 το ειχαν)και τωρα νομιζω ξεκιναει απο 12900...!!!οι γαλλοι εν τω μεταξυ οι λεων,δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια,εχω την εντυπωση οτι το 200 ταδε τους το διαφημιζουν εδω και καιρο ελαχιστα κατω απο 10 χιλιαρικα...βλεπεις τωρα διαφημιση, παλι την ιδια τιμη...
ΟΥΣΟΥΤΟΥ ΡΕΕΕ... -
το είχα μυριστεί ότι θα το κάνουν αυτό, μου το είπε κιόλας το παιδί από την αντιπροσωπεία, έτσι έκλεισα το αμάξι (και το δάνειο) 31-1 όπου είχε:
1500€ έκπτωση εταιρείας
700€ απόσυρση παλιού (της εταιρείας) και τώρα
900€ έκπτωση από την απόσυρση του κράτους
συνολικό όφελος 3100€ -
Μάγκες λίγο προσοχή!!!
Μόλις μίλησα με κέντρο ανακύκλωσης, όπου σε ο,τι αφορά την μεταβίβαση του δικαιώματος απόσυρσης, μου είπαν ότι χρειάζονται 2 εξουσιοδοτήσεις από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου:
- Μία εξουσιοδότηση που να λέει ότι ο ιδιοκτήτης (Α) εκχωρεί το δικαίωμα οφέλους της απόσυρσης στον (Β)
- Μία εξουσιοδότηση που να λέει ότι ο ιδιοκτήτης (Α) εξουσιοδοτεί τον (Β) να ενεργήσει εκ μέρους προς κάθε Δημόσια Αρχή και να παραλάβει από κάθε Αρχή ότι απαιτείται σχετικά με την απόσυρση.
Δηλαδή, το (1) είναι για να ωφεληθεί ο Β ενώ το (2) είναι για να μπορεί ο (Β) να πάρει όλα τα χαρτιά της απόσυρσης από το Υπουργείο και να μην πάνε στον (Α), με κίνδυνο ο (Α) να έχει τα χαρτιά και μετά να ζητάει και....επιπλέον λεφτά να τα δώσει στον (Β).
-
παιδια εχω ενα αυτοκινητο του 96 σε αρκετα καλη κατασταση και οχι σαραβαλο.απο οτι βλεπω με αποσυρση γλυτωνω μονο απο 400-900 evro σε αγορα καινουργιου.εχω την εντυπωση οτι η αποσυρση ειναι για .αν εχετε να προτεινετε κανενα μοντελο μεχρι 20000 evro που παιζει καλή περιπτωση πειτε το γιατι εγω δεν βλεπω φως
-
έτσι είναι, η απόσυρση είναι μόνο για αμάξια λιωμένα, αλλιώς καλύτερα πούλα το.
-
Ο χρήστης oldhag έγραψε:
παιδια εχω ενα αυτοκινητο του 96 σε αρκετα καλη κατασταση και οχι σαραβαλο.απο οτι βλεπω με αποσυρση γλυτωνω μονο απο 400-900 evro σε αγορα καινουργιου.εχω την εντυπωση οτι η αποσυρση ειναι για .αν εχετε να προτεινετε κανενα μοντελο μεχρι 20000 evro που παιζει καλή περιπτωση πειτε το γιατι εγω δεν βλεπω φωςpeugeot 207 rc
-
για μισό λεπτό ρε παιδιά, έχω κατατεθημένες τις πινακίδες 2 χρόνια τώρα, για να έχω την έκπτωση απο απόσυρση, πρέπει να πληρώσω όλα τα τέλη των 2 χρόνων + το φετινό? Κι επειδή τα προηγούμενα χρόνια ήταν 350 Ευρ τα τέλη, σύνολο είναι 350+350+240(φέτος) = 940Ευρώ ? Είμαστε σοβαροί?
-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
για μισό λεπτό ρε παιδιά, έχω κατατεθημένες τις πινακίδες 2 χρόνια τώρα, για να έχω την έκπτωση απο απόσυρση, πρέπει να πληρώσω όλα τα τέλη των 2 χρόνων + το φετινό? Κι επειδή τα προηγούμενα χρόνια ήταν 350 Ευρ τα τέλη, σύνολο είναι 350+350+240(φέτος) = 940Ευρώ ? Είμαστε σοβαροί?Όχι φίλε μου, καμία σχέση. Όπως είναι το αμάξι χωρίς να πάρεις τις πινακίδες (και εννοείται χωρίς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας αυτών των ετών που το έχεις σε ακινησία) θα το δώσεις για απόσυρση.
Σου εύχομαι καλή επιλογή του καινούριου σου αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης ostvarivanje έγραψε:
για μισό λεπτό ρε παιδιά, έχω κατατεθημένες τις πινακίδες 2 χρόνια τώρα, για να έχω την έκπτωση απο απόσυρση, πρέπει να πληρώσω όλα τα τέλη των 2 χρόνων + το φετινό? Κι επειδή τα προηγούμενα χρόνια ήταν 350 Ευρ τα τέλη, σύνολο είναι 350+350+240(φέτος) = 940Ευρώ ? Είμαστε σοβαροί?
Όχι φίλε μου, καμία σχέση. Όπως είναι το αμάξι χωρίς να πάρεις τις πινακίδες (και εννοείται χωρίς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας αυτών των ετών που το έχεις σε ακινησία) θα το δώσεις για απόσυρση.
Σου εύχομαι καλή επιλογή του καινούριου σου αυτοκινήτου.Ακριβώς! Αντιγράφω από την περίφημη ΚΥΑ:
Προκειμένου για οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτή−
τες αυτών έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας για το
αποσυρόμενο όχημα, χορηγείται αντίγραφο της άδειας
κυκλοφορίας του οχήματος και προσωρινή άδεια κυκλο−
φορίας με την ένδειξη «Για την παράδοση του οχήματος
σε εγκαταστάσεις της ΕΔΟΕ ή σε σημείο συλλογής
Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)», χωρίς την κα−
ταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του
οποίου γίνεται η διαγραφή.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015