-
Το Μάρτιο θα αρχίσει το πρόγραμμα απόσυρσης
Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου μέχρι και 2.000 κ.εκ. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.Η έναρξη της εφαρμογής πραγματοποιείται δέκα ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ η λήξη της θα είναι στις 20 Δεκεμβρίου 2011. Οι απαλλαγές έχουν ως ακολούθως:
-
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ:
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfVi ... 3GzI3YFa5l -
Αντε να δούμε ...
-
πηρα τηλ και στην εδοε, τους ενημερωσα, την είδαν, και την στέλνουν σε όλα τα σημεια συλλογης οχηματων στην ελλάδα να ναι έτοιμα την δευτέρα να μας υποδεχτούν παίδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
άντε και καλές αποσύρσεις!!! -
αυτα ειναι....... μια ερωτηση μονο: τελικα θαξεκινησει 21 ή 26????
-
Παιδιά, εγώ έχω απορία τι γίνεται με το θέμα της μεταφοράς του δικαιώματος απόσυρσης.
Εξηγούμαι:
Ο Χ έχει ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει καταθέσει πινακίδες το 2011 και θέλει να το πουλήσει.
Ο Ψ που θέλει να το αγοράσει, για να εκμεταλευτεί το δικαίωμα απόσυρσης, δεν χρειάζεται να το αγοράσει και να πληρώσει έξοδα μευαβίβασης + σήμα 2011, αλλά ουσιαστικά να αγοράσει το δικαίωμα απόσυρσης από τον Χ.
Επειδή τις διαδικασίες τελωνισμού του καινούργιου αυτοκινήτου του Ψ, τις αναλαμβάνει ο εισαγωγέας - έμπορος του αυτοκινήτου, θα πρέπει ο Ψ να εξουδιοτήσει τον έμπορο να τρέξει τις διαδικασίες.
Επειδή όμως ο Ψ δεν έχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου, τότε τι γίνεται;
Καταλαβαίνω το εξής:
Ο Χ κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι εξουσιοδοτεί τον Ψ να κινήσει όλες τις διαδικασίες απόσυρσης του αυτοκινήτου (που ανήκει στον Χ) και ο Ψ να ωφεληθεί του δικαιώματος μείωσης τελών κυκλοφορίας βάση Νόμου για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.
Ο Ψ εξουσιοδοτεί τον Αντιπρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό του στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόσυρση του αυτοκινήτου που ανήκει στον Χ, αλλά με δικαίωμα απόσυρσης στον Ψ;
ή...
ο Χ κάνει απ' ευθείας εξουσιοδότηση στον Έμπορο να κινήσει διαδικασίες απόσυρσης για το αυτοκίνητό του δηλώνοντας στην εξουσιοδότηση ότι το όφελος από την απόσυρση θα ανήκει στον Ψ προκειμένου αυτός να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο από τον Έμπορο;
(Μπλέξιμο)
Μπορεί κανείς να φωτίσει την κατάσταση υπεύθυνα;
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
αυτα ειναι....... μια ερωτηση μονο: τελικα θαξεκινησει 21 ή 26????21, αλλά για σιγουριά πρίν το πάω δευτέρα, θα πάρω τηλ και άυριο και μεθάυριο
-
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
αυτα ειναι....... μια ερωτηση μονο: τελικα θαξεκινησει 21 ή 26????
21, αλλά για σιγουριά πρίν το πάω δευτέρα, θα πάρω τηλ και άυριο και μεθάυριο
Αριστείδη και aathanas είστε η ψυχή του topic, με τα τηλεφωνήματά σας και το research μας έχετε σώσει.
Thank you!
-
Εχω εναν γνωστο που εχει ενα παλιο αμαξι και θα ηθελε να το αποσυρει.
Μπορει να το αποσυρει διχως να αγορασει καινουριο και να εχει καποιο οικονομικο οφελος?
Ή η παρουσα αποσυρση πρεπει να συνδυαζεται απαραιτητως με την αγορα καινουριου; -
από ότι ξέρω, μόνο με αγορά σχετίζεται, όμως μπορεί να πουλήσει το καταστροφόχαρτο σε κάποιον και να μοιραστούν τα χρήματα.
πχ αν ο 'ξένος' πάρει 1.400cc κ υπάρχει όφελος 900€ να μοιραστούν τα χρήματα ή ακόμα καλύτερα αν είναι 2.000cc όπου πάει σχεδόν 3 χιλιάρικα θα τσιμπήσει ο καθένας από ενάμιση -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Εχω εναν γνωστο που εχει ενα παλιο αμαξι και θα ηθελε να το αποσυρει.
Μπορει να το αποσυρει διχως να αγορασει καινουριο και να εχει καποιο οικονομικο οφελος?
Ή η παρουσα αποσυρση πρεπει να συνδυαζεται απαραιτητως με την αγορα καινουριου;Μπορεί να κάνει απόσυρση αλλά δεν θα έχει κανένα όφελος.
Επειδή ψάχνομαι όμως να βρω σαραβαλάκι για απόσυρση, εάν θέλει να το πουλήσει, στείλε μου μήνυμα να έρθουμε σε επικοινωνία να του το αγοράσω.
Μιλάμε πάντα για Αθήνα...έτσι;
-
Εγώ που το αμάξι είναι του 2000 δεν μπορώ να εκμεταλλευθώ το νέο μέτρο? Μάλλον όχι αφού μυρίζει ακόμα καινουργίλα ε?
Αυτό το 1998 πως προέκυψε άραγε?
-Έλα αφεντικοοοοοο, πόσα χρόνια να γράψω?
-Ε δεν βάζεις μια ντουζίνα να είμαστε μέσα!!!Αθάνατη Ελλαδάρα
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Εγώ που το αμάξι είναι του 2000 δεν μπορώ να εκμεταλλευθώ το νέο μέτρο? Μάλλον όχι αφού μυρίζει ακόμα καινουργίλα ε?Αυτό το 1998 πως προέκυψε άραγε?
-Έλα αφεντικοοοοοο, πόσα χρόνια να γράψω?
-Ε δεν βάζεις μια ντουζίνα να είμαστε μέσα!!!Αθάνατη Ελλαδάρα
Μπορείς να το κάνεις 'τράμπα' με κάποιο σαραβαλάκι που ο ιδιοκτήτης του δεν είχε σκοπό να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Έτσι και εσύ θα έχεις το όφελος της απόσυρσης και ο ιδιοκτήτης του σαραβαλακίου (sic) θα αποκτήσει δωρεάν πιο καινούριο αυτοκίνητο (10ετίας).
-
Έχω έτοιμο αμάξι προς απόσυρση αλλά δεν θέλω ν΄αγοράσω άμεσα αυτοκίνητο. Μπορώ ν' αποσύρω τώρα το παλιό (για να ξεμπερδεύω) και ν' αγοράσω το καινούριο όποτε θέλω εντός του 2011;
-
μια που λυσαμε επιτελους το θεμα της αποσυρσης για πειτε τι αυτοκινητο θελετε να αγορασετε???
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
μια που λυσαμε επιτελους το θεμα της αποσυρσης για πειτε τι αυτοκινητο θελετε να αγορασετε???Εγώ θέλω το mitshubishi asx 1.8d 4X4. Και μιας και έχουμε το ΦΕΚ της απόσυρσης, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα κάνω την κίνηση.
Για πες και εσύ όμως πιο σκέφτεσαι. -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Έχω έτοιμο αμάξι προς απόσυρση αλλά δεν θέλω ν΄αγοράσω άμεσα αυτοκίνητο. Μπορώ ν' αποσύρω τώρα το παλιό (για να ξεμπερδεύω) και ν' αγοράσω το καινούριο όποτε θέλω εντός του 2011;Σαφώς. Η αλλιώς μπορείς να ποσύρεις το παλιό οποιαδήποτε στιγμή μέχρι 20/12/2011 και να αγοράσεις καινούργιο.
μια που λυσαμε επιτελους το θεμα της αποσυρσης για πειτε τι αυτοκινητο θελετε να αγορασετε???
Εχω παραγγείλει ένα Seat Ibiza 1.4 FR στο οποίο κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο. Με κέρδισε το ότι είναι value for money (150 hp και 7άρι DSG με 16000 ευρώ).
-
εγω παιδια εχω παραγγειλει το peugeot 207 rc (20000).μπωρω να πω πως ημουν αναμεσα σε 2 αυτοκινιτα που δεν εχουν τιποτα κοινο δευτερη επιλογη evo9(μεταχ) αλλα προτειμησα το καινουριο..
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
μια που λυσαμε επιτελους το θεμα της αποσυρσης για πειτε τι αυτοκινητο θελετε να αγορασετε???Εμένα παιδιά με περιμένει εδώ και 2 μήνες μια BMW X3 2.0 xDrive. Η πλάκα είναι ότι η αντιπροσωπεία είναι δίπλα στη δουλειά μου και περνώντας τη βλέπω κάθε μέρα. Μεγάλο μαρτύριο...
-
Ο χρήστης teorc έγραψε:
εγω παιδια εχω παραγγειλει το peugeot 207 rc (20000)Τα οικονομικά μου δεν έφταναν εκεί, αλλιώς ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή μου (αλήθεια, έχει έρθει το εξατάχυτο;).
Αν και offtopic:
Είχα και έχω αδυναμία στα Peugeot και την οδική τους συμπεριφορά.
205 1.4 Colorline (πλήρης μετατροπή εμφανισιακά και μηχανικά - αναρτήσεις σε Gti 1.9) - αυτό αποσύρω
405 1.6 SRi (πλήρης μετατροπή εμφανισιακά και μηχανικά αναρτήσεις σε Mi16) - του πατέρα - πουλήθηκε
307 1.4 (του πατέρα, είναι πλέον στα 75)
106 1.4 Quicksilver (της γυναίκας - το κάνω ανταλλαγή για το Ibiza)Ηθελα να πάω σε Peugeot, αλλά το δήθεν 207 Rallye (μονο στην Ελλάδα υπάρχει) δεν μου έκατσε καλα. Αν μπορούσα το RC, θα το έκανα με τα χίλια.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015