-
Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε, ΙΜΟ, είναι ότι το ότι βλέπεις τα κτίρια γεμάτα αφίσες από κόμματα πχ είναι το αποτέλεσμα της κατάντιας και όχι το πρόβλημα
-
Μαζί σου σε αυτό Ντρίφτη. Αλλά προσωπικά σαν Κώστας δεν θα βάλω το λιθαράκι μου στην συνέχιση της κατάντιας ούτε στους τοίχους, ούτε στους δρόμους που σέβομαι τους υπόλοιπους χρήστες της οδού, δεν θα παρκάρω σε μπάρα αναπήρων, δεν θα περάω με κόκκινο κλπ ακόμα και αν είμαι απαισιόδοξος ως προς το μέλλον της κοινωνιας εν γένει. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον ευατό μου.
-
Να και η βιβλιοθήκη πανεπιστημίου της Ουγκάντα:
Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε, ΙΜΟ, είναι ότι το ότι βλέπεις τα κτίρια γεμάτα αφίσες από κόμματα πχ είναι το αποτέλεσμα της κατάντιας και όχι το πρόβλημα
Το πρόβλημα ποιο είναι; Η υποχρηματοδότηση; Αυτή βρωμίζει και ξεχαρβαλώνει;
Ή το ότι έχει γίνει κάθε σχολή αλάνα και γήπεδο με τις ευλογίες κάποιων; Φωτογραφίες από σχολές της Ολλανδίας έχεις; Τόσοι σπουδαγμένοι φορουμίστες στας Ευρώπας θα μπορούσαν ίσως να μας διαφωτίσουν για την εικόνα που έβλεπαν και για τη συμπεριφορά των φοιτητών προς το 'σπίτι τους'. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι κάποια πράγματα οφείλουμε να τα σεβόμαστε ιδίως όταν αυτά είναι δημόσια κτίρια κλπ.
Δεν είναι απλά θέμα σεβασμού, αλλά καταστροφής δημόσιας περιουσίας που πληρώνω εγώ και εσύ, και διώκεται ποινικά.
-
ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα για να καταλάβεις τί λέω.
Μπορείς να απαγορεύσεις την αφισσοκόληση.
Σο γουατ? αυτό είναι που θα αλλάξει το πανεπιστήμιο και θα το απαλλάξει απ τα κομματόσκυλα?Μου θυμίζεις την zero tollerance τακτική με τα σπασμένα τζάμια στη Νεα Υόρκη
-
@** kon5**
Δε θα σταθώ στο ότι διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου, μιας και δεν είπα να γράψει οποιοσδήποτε πάνω οπουδήποτε, μα πως ΑΝ θεωρούν ότι κάτι πρέπει νάχει ο τοίχος, ας έχει την έκφραση αυτών που τον βλέπουν και όχι των συμβόλων εξουσίας που προσκυνάει ο εκάστοτε κυβερνήτης. Πιο καθαρά δε λέγεται και δε θα το ξαναπώ. (Δε σου λέω να παντρευτείς, αλλά αν είναι να το κάνεις καλύτερα να διαλέξεις εσύ ποιά θες εσύ και όχι αυτή που θα σου πει η μαμά σου... ένα τέτοιο πράμα)Θα σταθώ όμως σε κάτι που το θεωρώ σημαντικό. Το πρόβλημα για σένα είναι πως αν υπάρχει ελευθερία να κάνει κάποιος αυτό που θέλει, θα καταστρέψει. Το πρόβλημα για μένα ξεκινάει από αυτά που δημιουργούν την ανάγκη/τάση σε κάποιον να καταστρέψει κάτι άψυχο που δεν του φταίει. Και είναι ΠΟΛΥ σημαντική διαφορά, γιατί στην πρώτη περίπτωση, μόλις ξεφύγει από τη 'φωτισμένη επιτήρηση/νομοθεσία' θα τα κάνει μπ@#$@$#, στη δεύτερη, αν πάψει να υπάρχει η αιτία, θα το προστατέψει ο ίδιο από τους όποιους ανεγκέφαλους.
-
@υπέργηρη
σου διαφέυγεί το human idiocy factor
-
Εσένα σου άρεσε το πανεπιστήμιο-σχολή ως οργάνωση, χώρος, υποδομή κλπ; Το έσπασες;
Ούτε εμένα μου άρεσε, δεν ήταν όπως θα το ήθελα, δεν μου έδινε εχέγγυα απασχόλησης κλπ. Δεν το έσπασα. Όπως πιστεύω ότι κανείς εχέφρων φορουμίστας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, έχει σπάσει-καταστρέψει-σκυλοβρωμίσει-κάψει αμφιθέατρο.Όσοι γουστάρουν να καταστρέφουν σχολές, ας περάσουν από νευρολόγο, ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Ο χουλιγκανισμός (γιατί περί αυτού πρόκειται, όπως κι αν το ονομάσει οποιοσδήποτε) έχει ψυχοσυναισθηματικά αίτια και είναι καλό να μελετάται από ειδικούς.
-
@ μικρό ανόητο
εσένα σου διαφεύγει πως ακόμα και από έγκλημα τη γλυτώνεις λόγω ακαταλόγιστου. Oι απαγορεύσεις ισχύουν για όσους έχουν την ικανότητα να τις κατανοήσουν και να τις σεβαστούν. Κοινώς αυτοί που έτσι και αλλιώς θα ήταν 'σωστοί'. Οι άλλοι αλωνίζουν με ή χωρίς απαγορεύσεις και αν έχω άδικο να σου φτιάξω παστίτσιο
-
τους συνθηματιες δε θα τους πιασετε ποτε.. απο το 'χρησιμοποιειτε παντα προφυλακτικο' μεχρι το 'φαπες στους συμμαθητες που σκεφτονται να μπουν στις αστυνομικες σχολες', απο το 'οικογενεια = φυλακη' μεχρι το 'μαρια σ'αγαπω', απο το 'αιμα τιμη χρυση αυγη' μεχρι το 'κωστα εισαι μαλακας', εχουν να πουν μια ιστορια για αυτον που εγραψε το συνθημα την οποια φαινεται καθαρα πως δε θα μπορουσατε να συλλαβετε -- ακομα και τα συναισθηματα σας ειναι ανιωθα, προφανως δε θα γραφατε ποτε 'σ'αγαπω' σ'ενα τοιχο, γιατι αυτο συνιστα πανω απ'ολα φθορα ξενης περιουσιας.
Σας καταλαβαινω, αλλα ειναι θλιβερο , κ ακομα πιο θλιβερο ειναι αν σκεφτοσασταν παντα ετσι , πραγματικα αν δεν εχετε γραψει ποτε σε τοιχο/θρανιο εστω κ ενα συνθηματακι
αν το εχετε κανει, μην το παιζετε τωρα κουραστικοι oldfags -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εσένα σου άρεσε το πανεπιστήμιο-σχολή ως οργάνωση, χώρος, υποδομή κλπ; Το έσπασες;
Ούτε εμένα μου άρεσε, δεν ήταν όπως θα το ήθελα, δεν μου έδινε εχέγγυα απασχόλησης κλπ. Δεν το έσπασα. Όπως πιστεύω ότι κανείς εχέφρων φορουμίστας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, έχει σπάσει-καταστρέψει-σκυλοβρωμίσει-κάψει αμφιθέατρο.προφανώς και όχι.
Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε μένα που είμαι αντίθετος με πολλά μέσα στο πανεπιστήμιο και στους τυπάδες που κολλάνε αφίσες για τα κόμματα? θεωρείς οτι δεν σπάω το πισί του διδακτορικού επειδή απαγορεύεται, ή ότι αν δεν απαγορευόταν θα το έκανα? -
Ο χρήστης fog έγραψε:
@** kon5**
Δε θα σταθώ στο ότι διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου, μιας και δεν είπα να γράψει οποιοσδήποτε πάνω οπουδήποτε, μα πως ΑΝ θεωρούν ότι κάτι πρέπει νάχει ο τοίχος, ας έχει την έκφραση αυτών που τον βλέπουν και όχι των συμβόλων εξουσίας που προσκυνάει ο εκάστοτε κυβερνήτης. Πιο καθαρά δε λέγεται και δε θα το ξαναπώ. (Δε σου λέω να παντρευτείς, αλλά αν είναι να το κάνεις καλύτερα να διαλέξεις εσύ ποιά θες εσύ και όχι αυτή που θα σου πει η μαμά σου... ένα τέτοιο πράμα)Θα σταθώ όμως σε κάτι που το θεωρώ σημαντικό. Το πρόβλημα για σένα είναι πως αν υπάρχει ελευθερία να κάνει κάποιος αυτό που θέλει, θα καταστρέψει. Το πρόβλημα για μένα ξεκινάει από αυτά που δημιουργούν την ανάγκη/τάση σε κάποιον να καταστρέψει κάτι άψυχο που δεν του φταίει. Και είναι ΠΟΛΥ σημαντική διαφορά, γιατί στην πρώτη περίπτωση, μόλις ξεφύγει από τη 'φωτισμένη επιτήρηση/νομοθεσία' θα τα κάνει μπ@#$@$#, στη δεύτερη, αν πάψει να υπάρχει η αιτία, θα το προστατέψει ο ίδιο από τους όποιους ανεγκέφαλους.
Με κατηγορείς πως διαστρεβλώνω κλπ. Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση.
Ο τοίχος είπα να μην έχει τπτ ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όπως και να έχει δεν με πειράζει βλέπεις σε αυτήν την κοινωνία ζω και γω και μαθαίνω να έχω αντιστάσεις, κόσμιες όμως όχι να σπάω να ''κλαδεύω'' και να βρωμίζω. Δεν είμαι εγώ αυτός... δεν μπορώ να βρωμίσω, βρίσω κλπ. Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν. Είμαι ελέυθερος να σκεφτώ και να κάνω ό,τι θέλω ή σχεδόν ό,τι θέλω στο σπίτι μου (π.χ. δεν μπορώ να γκρεμίσω τις κολώνες του σπιτιού τίθεται πρόβλημα στατικότητας της οικοδομής, δεν μπορώ να παίζω μουσική ότι ώρα θέλω) όχι όμως να κάνω ότι θέλω έξω από αυτό. Τί έχουμε δικτατορία εδώ στην Ελλάδα και πρέπει να σπάσουμε και να κάψουμε δημόσια περιουσία? Κακή διαχείριση ναι έχουμε. Εμπαιγμό ναι έχουμε αλλά όχι δικτατορία. Διαφωνείς με κάτι και γω μαζί σου και καλά κάνεις. Πάρε μέρος λοιπόν στην πολιτικη αρένα πάλεψε πολιτικά διεκδίκησε την εξουσία και άλλαξε ό,τι σε ενοχλεί.Καμιά φορά και γω τα βάζω με τον εαυτό μου, πόσο εύκολα κάνω κριτική σε διάφορα θέματα που άπτονται πολιτικής αλλά διστάζω, αποφεύγω πες το όπως θέλεις δεν αποφασίζω να λάβω και γω μέρος στην πολιτική σκηνή να προσπαθήσω μέσα από τους πολιτικούς θεσμούς να αλλάξω αυτό που δεν μου αρέσει. Είμαι και γω μέρος της κατάντιας από μία άποψη. Δικαιολογημένα ή όχι δεν έχω κατασταλάξει ακόμα.
Συγνώμη για την μακροσκελή παράθεση. -
@skye:
Η καταστροφή των αιθουσών και του εξοπλισμού διδασκαλίας, οι εκατοντάδες σκατοαφίσες, τα σπρέυ για τεράστια συνθήματα μίσους έχουν σχέση ΒΡΕ με το Μαρία σ' αγαπώ στον τοίχο και το GATE 7 στο θρανίο; Σιγά και θίξαμε τους αισθηματίες! -
@fog
οι απαγορεύσεις υπάρχουν για αυτούς που δεν έχουν κοινή λογική, όχι για τρελούς (με την ψυχοπαθολογική έννοια)το παστίτσιο απο τα χέρια σου μπορεί να το δοκιμάσω: 1) αν πρώτα φάει το παιδί σου και 2) δω αποτελέσματα απο τον ΕΦΕΤ οτι είναι καταληλο για κατανάλωση (το παιδί μπορεί να έχει πάθει ανοσία)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οι απαγορεύσεις υπάρχουν για αυτούς που δεν έχουν κοινή λογική, όχι για τρελούς (με την ψυχοπαθολογική έννοια)Δε διαφωνώ μαζί σου μα:
Το πρόβλημα για μένα ξεκινάει από αυτά που δημιουργούν την ανάγκη/τάση σε κάποιον να καταστρέψει κάτι άψυχο που δεν του φταίει. Και είναι ΠΟΛΥ σημαντική διαφορά, γιατί στην πρώτη περίπτωση,** μόλις ξεφύγει από τη 'φωτισμένη επιτήρηση/νομοθεσία' θα τα κάνει μπ@#$@$#**, στη δεύτερη, αν πάψει να υπάρχει η αιτία, θα το προστατέψει ο ίδιο από τους όποιους ανεγκέφαλους.
οπότε αυτός που εξ' ορισμού ζορίζεται με τα 'μη' και 'πρέπει' και 'νόμους' είναι αυτός που τους σέβεται, οι υπόλοιποι αργά ή γρήγορα βολεύονται
το παστίτσιο απο τα χέρια σου μπορεί να το δοκιμάσω: 1) αν πρώτα φάει το παιδί σου και 2) δω αποτελέσματα απο τον ΕΦΕΤ οτι είναι καταληλο για κατανάλωση (το παιδί μπορεί να έχει πάθει ανοσία)
Δύσκολα βάζεις γι αυτό και δε θα φας
-
όχι ότι θα πέρναγε έτσι αναίμακτα βέβαια η απόφαση του ΕΔΑΔ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Θα σταθώ όμως σε κάτι που το θεωρώ σημαντικό. Το πρόβλημα για σένα είναι πως αν υπάρχει ελευθερία να κάνει κάποιος αυτό που θέλει, θα καταστρέψει. Το πρόβλημα για μένα ξεκινάει από αυτά που δημιουργούν την ανάγκη/τάση σε κάποιον να καταστρέψει κάτι άψυχο που δεν του φταίει. Και είναι ΠΟΛΥ σημαντική διαφορά, γιατί στην πρώτη περίπτωση, μόλις ξεφύγει από τη 'φωτισμένη επιτήρηση/νομοθεσία' θα τα κάνει μπ@#$@$#, στη δεύτερη, αν πάψει να υπάρχει η αιτία, θα το προστατέψει ο ίδιο από τους όποιους ανεγκέφαλους.
Οι ανθρωποι κατεστρεφαν και σκοτωναν απλως επειδη μπορουσαν( ή εστω διχως προφανη αιτια),χιλιαδες χρονια πριν εντυπωθει η εννοια της οποιας * 'φωτισμενης επιτηρησης/νομοθεσιας'* στο συλλογικο υποσυνειδητο.Ειναι ιδιον της ανθρωπινης φυσης,ορμεμφυτο,ποιος ξερει?
Επισης,υπενθυμιζοντας ποσες οψεις μπορει να εχει το ιδιο νομισμα,ειμαι βεβαιος οτι αυτη τη στιγμη σε καποιο αλλο φορουμ καποιος θρησκοπληκτος ποσταρει κατι αναλογο.Οτι δλδ μονο αν τα παιδια εξασκουν τα διδαγματα του Χριστιανισμου/Μωαμεθανισμου/Βουδισμου θα παψει να υπαρχει η αιτια που αναφερεις κι εσυ,και το παιδι δε θα καταστρεφει κατι αψυχο που δεν του φταιει,αλλα θα το προστατευει το ιδιο απο τους ανεγκεφαλους.
-
Και; Πού θες να καταλήξεις; Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη; Δε διαφώνησα.
Ακόμα και σε τούτο το φόρουμ κάποιος άλλος μπορεί να περιμένει να κατέβουν ιπτάμενες σαύρες, να σκοτώσουν τους δίποδους λύκους που μας εξουσιάζουν από το κέντρο της Γης και να μας οδηγήσουν ευτυχισμένους σε κάποιο από τα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα, όπου θα ζήσουμε μέχρι να γίνουμε τσατσάρες. Ότι ο άνθρωπος έχει ένστικτα ζώου ούτε εκεί διαφώνησα. Αν δεν μπορεί να τα κοντρολάρει παραμένει στην αρχέγονη κατάσταση και είναι άτοπο να μιλάμε για νόμους και σύμβολα κλπ.
Όσο για το παράδειγμά σου, δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται αυτό που θα πιστεύει κάποιος, απο τη στιγμή που θα σέβεται τα δικά μου πιστεύω και δε θα προσπαθεί να μου επιβάλει τα δικά του. Ας λέγεται χριστιανισμός, μωαμεθανισμός ή και παπαρολογισμός. Η ουσία θα είναι ίδια, η ταμπλέλα θα βολέψει αυτούς που έχουν ανάγκη από τέτοιες και όλοι ευτυχισμένοι.
Οπότε πού θες να καταλήξεις; Ποιά είναι η θέση σου; Απλά αντίθεση; Σεβαστή αλλά χωρίς αξία να ασχοληθώ. Μπορώ να σε κάνω να πεις αυτό που θέλω λέγοντας απλά το αντίθετο. Βαρετό όπως καταλαβαίνεις. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Δεν χρειάζεται να με πείσεις για κάτι, ούτε γω χρειάζεται να σε πείσω για κάτι.
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να σεβόμαστε τι πιστεύει ο άλλος και να μην του μοστράρουμε τα σύμβολα της πίστης μας μόνο και μόνο επειδή την έχουμε μεγαλύτερη... τη δύναμη εξουσίας.
**Βλέπεις μερικές φορές είσαι το περιστέρι, δεν ξέρεις όμως πότε θα γίνεις το άγαλμα. **Αν διαφωνείς σε αυτό θα χαρώ να ακούσω την άποψή σου και θα τη διαβάσω με ενδιαφέρον. Σε αντίθετη περίπτωση, έτσι για την κόντρα, θα πρέπει να αρκεστείς σε μικρότερο κοινό για εντυπωσιασμό.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να σεβόμαστε τι πιστεύει ο άλλος και να μην του μοστράρουμε τα σύμβολα της πίστης μας μόνο και μόνο επειδή την έχουμε μεγαλύτερη... τη δύναμη εξουσίας.
**Βλέπεις μερικές φορές είσαι το περιστέρι, δεν ξέρεις όμως πότε θα γίνεις το άγαλμα. **Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να διαφωνεί σε αυτό. Ευτυχώς πλέον τούτο έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
**Βλέπεις μερικές φορές είσαι το περιστέρι, δεν ξέρεις όμως πότε θα γίνεις το άγαλμα. **Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να διαφωνεί σε αυτό. Ευτυχώς πλέον τούτο έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Πραγματικά θάθελα να ίσχυε αυτό που λες, ότι έχει σε μεγάλο βαθμό κατακτηθεί. Δε νομίζω όμως και δε μιλάω εδώ μόνο ή για σύμβολα του χριστιανισμού. Ούτε το πάω μακριά, σε χώρες όπου γονείς προσλαμβάνουν πληρωμένο δολοφόνο να σκοτώσει την κόρη τους που φοράει μίνι φούστα και όχι τσαντόρ. Δες τι γίνεται με το αυτονόητο. Αν ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει (η ανεξιθρησκία ήταν ...προγραμματική δήλωση των χριστιανών εξάλλου, όταν ήταν αυτοί το άγαλμα) γιατί θα πρέπει να υπάρχουν στις αίθουσες σύμβολα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ θρησκείας ή μιας και μόνης;
Προσωπικά ότι και να έχει πάνω απο τον πίνακα, το ίδιο μου κάνει από πλευράς συμβολισμού και με τον τρόπο που αντιμετωπίζω τις πνευματικές μου ανησυχίες. Όσοι όμως τις συγκεκριμενοποιούν σε σύμβολα και ειδικά τα παιδιά, γιατί θα πρέπει να το βλέπουν εκεί απέναντι, ταυτόσημο με τη γνώση, την επιστήμη και πάνω από το κεφάλι του δασκάλου; Είτε είναι σταυρός, είτε Βούδας, είτε η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια.
ΥΓ. Και τα λέει αυτά ένα άτομο που πρόλαβε στο τσακ εκεί, ένα δικέφαλο πουλί με φαντάρους και φλόγες και αργότερα είχε 20 στα θρησκευτικά ενώ δεν πήγαινε κατηχητικό, την εποχή που αυτό σήμαινε απουσία και είχε δηλώσει στον παπά/θεολόγο της, ότι το μάθημα είναι άλλο και αν εκεί με στριμώξει ας κάνει ότι καταλαβαίνει αλλά το τι πιστεύει είναι δικό της θέμα. Και ο οποίος θεολόγος, όταν έφυγε από το σχολείο, της δήλωσε πως 'ήταν το πιο θρήσκο/άθεο πλάσμα που γνώρισε'.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]