-
Συνεληφθη ΜΕΤΑ τις εκλογες (στις οποιες μετα βίας βρηκε τη δικη του ψηφο) ουσιαστικα επιδιωκοντας με τα χιλια ζόρια να συληφθει για το θεαθηναι στη δυση, πηγαινοντας να κανει παρδαλη επανασταση με περιπου 100 (αντε 200) οπαδους.
-
Να ζητήσω συγνώμη για το κάψιμο επί τη ευκαιρία του σκακιστή, αλλά είμαι σε διακοπές οπότε δείξτε κατανόηση
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συνεληφθη ΜΕΤΑ τις εκλογες (στις οποιες μετα βίας βρηκε τη δικη του ψηφο) ουσιαστικα επιδιωκοντας με τα χιλια ζόρια να συληφθει για το θεαθηναι στη δυση, πηγαινοντας να κανει παρδαλη επανασταση με περιπου 100 (αντε 200) οπαδους.Άραγε ήταν τυχαίο που αυτός προβλήθηκε τόσο σαν 'αντιπολίτευση';;; Ποιό άλλο όνομα θα ήξερε τόσο καλά ο μέσος Αμερικανοάγγλος; Σπουδαίος σκακιστής, αλλά κρίμα που έγινε μαριονέτα...
-
Εντάξει λοιπόν. Ο Πούτιν είναι τεράστιος δημοκράτης και οποιος βρίσκεται με σφαίρες ή κάνει αντιπολίτευση είναι μαριονέτα των Αμερικάνων... Πάσο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εντάξει λοιπόν. Ο Πούτιν είναι τεράστιος δημοκράτης και οποιος βρίσκεται με σφαίρες ή κάνει αντιπολίτευση είναι μαριονέτα των Αμερικάνων... Πάσο...Δεν είναι δημοκράτης, είναι όμως αποτελεσματικός και τελικά υπηρετεί (με μεμπτά μέσα ίσως) αυτούς πρέπει να υπηρετεί, τους Ρώσους.
Η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν προϋποθέσεις για να λειτουργήσει. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν είναι δημοκράτης, είναι όμως αποτελεσματικός και τελικά υπηρετεί (με μεμπτά μέσα ίσως) αυτούς πρέπει να υπηρετεί, τους Ρώσους.
Η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν προϋποθέσεις για να λειτουργήσει.Τους Ρώσους πολίτες υπηρετεί ή 10-20 κολλητούς του ολιγάρχες;
Και δεν πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η ζωή του Βασίλι Κακομοίρεβιτς από το Πουθενάσκ αν ο Πούτιν μαμάει Τσετσένους και Γεωργιανούς και τα χώνει στους Αμερικάνους... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν είναι δημοκράτης, είναι όμως αποτελεσματικός και τελικά υπηρετεί (με μεμπτά μέσα ίσως) αυτούς πρέπει να υπηρετεί, τους Ρώσους.
Η Δημοκρατία δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν προϋποθέσεις για να λειτουργήσει.Τους Ρώσους πολίτες υπηρετεί ή 10-20 κολλητούς του ολιγάρχες;
Και δεν πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η ζωή του Βασίλι Κακομοίρεβιτς από το Πουθενάσκ αν ο Πούτιν μαμάει Τσετσένους και Γεωργιανούς και τα χώνει στους Αμερικάνους...Bελτιώθηκε κατά πολύ η ζωή του Κακομοίροβιτς. Για αυτό άλλωστε και ο Πούτιν παραμένει δημοφιλής εντός Ρωσίας. Δεν έχω χρόνο να σου παραθέσω στοιχεία.
Αν δεν κάνω λάθος, άνθρωποι που επί Γέλτσιν απλά ήταν απλήρωτοι για μήνες πλέον πληρώνονται κανονικά και σίγουρα η αγοραστική δύναμη μισθών και συντάξεων έχει ανέβει πολύ.
Σαφώς τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, το θέμα όμως είναι ότι πλέον πάνε στους πολίτες. (και όχι στους μεγιστάνες που με Πουτίνιο τρόπο απομακρύνθηκαν από τα πράγματα. Χ@στηκαν οι Ρώσοι αν αυτό έγινε με όρους μαφίας.) -
Bελτιώθηκε κατά πολύ η ζωή του Κακομοίροβιτς. Για αυτό άλλωστε και ο Πούτιν παραμένει δημοφιλής εντός Ρωσίας.
Ο Bush βγκε για 2η τετραετια -> αρα ηταν καλος
Το ΠΑΣΟΚ κυβερνησε 13 συνεχομενα χρονια -> αρα ηταν καλο
O Μπερλουσκονι ξαναβγηκε στην Ιταλια -> αρα ειναι καλος
Κανω καπου λαθος;
Η δημοτικοτητα δεν ειναι μονο θεμα πραγματικης πολιτικης (ποσο μαλλον πολιτικης που βοηθα το λαο). Η δημοτικοτητα ειναι και αυτη ΜΠΙΖΝΑ. Καναλια, Μαρκετινγκ, ΜΜΕ, συγκυριες και δε συμμαζευεται
Ειδικα για το μακρινο βασιλειο της Ρωσιας και την καθημερινη πραγματικοτητα, ειμαι βεβαιος οτι ΑΓΝΟΟΥΜΕ πολλα απο αυτα που εχουν φερει τον Πουτιν εκει που ειναι.
-
O Πούτιν μετά από 8 χρόνια προεδρίας είχε δημοτικότητα 80%. Δεν είναι κυβέρνηση του 30%.
Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ρωσία ήταν ένα σκορποχώρι υπό διάλυση και ο Πούτιν με μαστίγιο την ξαναέφερε σε σχετική τάξη. Δεν επρόκειτο να γίνει ποτέ αυτό με Δημοκρατικούς τρόπους, τουλάχιστον όχι σε παρόμοιο χρόνο. Έδωσε φαί στον κόσμο και κυνήγησε το μεγαλύτερο κομμάτι της πλουτοκρατίας.
...ε και αν σκότωσε μερικούς στην πορεία, τί έγινε? Περισσότεροι θα πέθαιναν από την πείνα και γενικότερα τις στερήσεις αν δεν ήταν αυτός.
ΠΕΙΝΑ λέμε, όχι μαλακίες, ΠΕΙΝΑ.Σίγουρα αγνούμε πολλά, δύσκολο όμως μου φαίνεται να αγνοούμε τόσα πολλά που να αλλάζουν τη συνολική εικόνα.
ΥΓ. Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνουν πως ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι το καλύτερο για τη Ρωσία. Το ρόλο του νομίζω τον επιτέλεσε, και αρκετά καλά ομολογουμένως.
Επίσης το 'καλό' αφορά τη σφαίρα της φαντασίας. Το θέμα είναι να είναι το καλύτερο, και ας είναι με απόλυτα μεγέθη κακό. Νομίζω μετά τον Γιέλτσιν ο Πούτιν ήταν το καλύτερο για τη Ρωσία.
-
O Πούτιν μετά από 8 χρόνια προεδρίας είχε δημοτικότητα 80%. Δεν είναι κυβέρνηση του 30%.[..]
Επίσης το 'καλό' αφορά τη σφαίρα της φαντασίας. Το θέμα είναι να είναι το καλύτερο, και ας είναι με απόλυτα μεγέθη κακό. Νομίζω μετά τον Γιέλτσιν ο Πούτιν ήταν το καλύτερο για τη Ρωσία.
Καλα, η πιθανη ελλειψη σοβαρης εναλλακτικης ειναι ενα θεμα, και η θετικη κατασταση της τελικης επιλογης ειναι ενα αλλο: προφανως στο εξαιρετικα δυσαρεστο σεναριο 'ή σε σκοτωνω ή σε κλεβω' ο καθενας θα επιλεξει το δευτερο, το να σε κλεψουν παραμενει ομως ενα δυσαρεστο ενδεχομενο.
Και στην Ελλαδα τα δυο μεγαλα κομματα εχουν δημοτικοτητα κοντα στο 80% φανταζομαι. Ε και;Για μενα ο Πουτιν ειναι ενας μαφιοζος φασιστας, και μπορει να ειναι ο,τι χειροτερο τα τελευταια χρονια για τη Ρωσια μετα τον διαφημιστη της Πιτσα Χατ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για μενα ο Πουτιν ειναι ενας μαφιοζος φασιστας, και μπορει να ειναι ο,τι χειροτερο τα τελευταια χρονια για τη Ρωσια μετα τον διαφημιστη της Πιτσα Χατ
δηλ θεωρείς ότι ο μεθύστακας Μπόρις Γιέλτσιν βοήθησε την Ρωσία ;
-
-
Το ότι ο Πούτιν δεν είναι και ο ορισμός του...δημοκράτη (τε σπα όπως μεταφράζει καθένας μας αυτόν τον όρο) είναι το ένα.
Το ότι έχει σταματήσει ή ότι προσπαθεί να σταματήσει τον κατήφορο της Ρωσίας είναι το άλλο.
-
Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ρωσία ήταν ένα σκορποχώρι υπό διάλυση και ο Πούτιν με μαστίγιο την ξαναέφερε σε σχετική τάξη. Δεν επρόκειτο να γίνει ποτέ αυτό με Δημοκρατικούς τρόπους, τουλάχιστον όχι σε παρόμοιο χρόνο. Έδωσε φαί στον κόσμο και κυνήγησε το μεγαλύτερο κομμάτι της πλουτοκρατίας.
...ε και αν σκότωσε μερικούς στην πορεία, τί έγινε? Περισσότεροι θα πέθαιναν από την πείνα και γενικότερα τις στερήσεις αν δεν ήταν αυτός.
ΠΕΙΝΑ λέμε, όχι μαλακίες, ΠΕΙΝΑ.Σίγουρα αγνούμε πολλά, δύσκολο όμως μου φαίνεται να αγνοούμε τόσα πολλά που να αλλάζουν τη συνολική εικόνα.
ΥΓ. Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνουν πως ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι το καλύτερο για τη Ρωσία. Το ρόλο του νομίζω τον επιτέλεσε, και αρκετά καλά ομολογουμένως.
Αν αντικαταστήσεις το όνομα 'Πούτιν' με τα 'Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης' και το 'Γιέλτσιν' με το 'Καραμανλής ή Παπανδρέου', πιστεύω να μπορέσεις να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Πολύ χοντρικά
Κάποια πράγματα δεν είναι αυτοσκοπός. Για εμένα ο μόνος αυτοσκοπός είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα της ζωής! )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εντάξει λοιπόν. Ο Πούτιν είναι τεράστιος δημοκράτης και οποιος βρίσκεται με σφαίρες ή κάνει αντιπολίτευση είναι μαριονέτα των Αμερικάνων... Πάσο...Mε τετοιες μανιχαϊστικες ανοησιες προφανως κουβεντα δε γινεται.
Και μια που το εφερε η κουβεντα. Αληθεια οι 7 χθεσινοι νεκροι στην Τσετσενια, τα παιδακια του Μπεσλαν, οι φουκαραδες που πηγανε να δουνε θεατρο δεν εχουν ονομα και επιθετο σαν την καθε Εστεμιροβα ή Πολιτκοφσκαγια;
Μου φαινεται οτι δεν εχετε καταλαβει σε ποιο επιπεδο παιζεται το παιχνιδι, γιαυτό διαβαζω ανοησίες περι ανθρωπινων δικαιωματων...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εντάξει λοιπόν. Ο Πούτιν είναι τεράστιος δημοκράτης και οποιος βρίσκεται με σφαίρες ή κάνει αντιπολίτευση είναι μαριονέτα των Αμερικάνων... Πάσο...
Mε τετοιες μανιχαϊστικες ανοησιες προφανως κουβεντα δε γινεται.
Ενώ με κάτι τέτοιες ανοησίες:
Και μια που το εφερε η κουβεντα. Αληθεια οι 7 χθεσινοι νεκροι στην Τσετσενια, τα παιδακια του Μπεσλαν, οι φουκαραδες που πηγανε να δουνε θεατρο δεν εχουν ονομα και επιθετο σαν την καθε Εστεμιροβα ή Πολιτκοφσκαγια;
Μου φαινεται οτι δεν εχετε καταλαβει σε ποιο επιπεδο παιζεται το παιχνιδι, γιαυτό διαβαζω ανοησίες περι ανθρωπινων δικαιωματων...
Μπορεί κανείς μια χαρά να συζητήσει...
Δικαίωμα του καθενός να έχει τις απόψεις του, αλλά α) η δημοκρατία ΔΕΝ λειτουργεί ως τρομοκράτης, αλλιώς ΔΕΝ είναι δημοκρατία και β) Μόνο και μόνο το ότι συγκρίνεται ένας (υποτίθεται) δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης με τρομοκράτες, δείχνει κάτι...
Με την ίδια λογική, κακώς δικάστηκαν οι της 17Ν (με τα όσα μπορεί κανείς να προσάψει για τη δίκη). Μία σφαίρα ήταν αρκετή και πολύ πιο φθηνή για τους φορολογούμενους...
-
Θες να μου πεις οτι η ζωη της καθε οφσκαγια ειναι ανθρωπινο δικαιωμα (ιερό και απαραβατο) και γι'αυτό κοπτονται ολες οι δυτικες κυβερνησεις. Ξαφνικα λοιπον τη Μερκελ τον Ο-μπαμια και ολους τους αλλους (Χθες η Ελευθεροτρυπιδα ειχε αφιερωμα της ΝΥΤιμες στην Εστεμιροβα) τρελλος καημός για τα ανθρωπινα δικαιωματα. Τα γεωπολιτικα παιχνιδια, η ιδρυση του BRIC, το χρεος των ΗΠΑ ειναι παρωνυχιδες. Αυτο που τους νοιαζει ειναι οι Ουιγούροι και οι Τσετσενοι. Αν κανουν καμια φορα και κανα μακελειο σε κανα σχολειο και σκοτωνουν μερικες εκατονταδες παιδακια, δε βαριεσαι, καλη καρδια...
Οταν οι εβραιοι μπουκαρουν στη Γαζα και το Λιβανο οι ιδιοι κλαψιαρηδες πολιτικοι θα μιλησουν για το δικαιωμα ενός κρατους να υπερασπιστει την ασφαλεια των πολιτων του. Καλα....
-
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θες να μου πεις οτι η ζωη της καθε οφσκαγια ειναι ανθρωπινο δικαιωμα (ιερό και απαραβατο) και γι'αυτό κοπτονται ολες οι δυτικες κυβερνησεις. Ξαφνικα λοιπον τη Μερκελ τον Ο-μπαμια και ολους τους αλλους (Χθες η Ελευθεροτρυπιδα ειχε αφιερωμα της ΝΥΤιμες στην Εστεμιροβα) τρελλος καημός για τα ανθρωπινα δικαιωματα. Τα γεωπολιτικα παιχνιδια, η ιδρυση του BRIC, το χρεος των ΗΠΑ ειναι παρωνυχιδες. Αυτο που τους νοιαζει ειναι οι Ουιγούροι και οι Τσετσενοι. Αν κανουν καμια φορα και κανα μακελειο σε κανα σχολειο και σκοτωνουν μερικες εκατονταδες παιδακια, δε βαριεσαι, καλη καρδια...Οταν οι εβραιοι μπουκαρουν στη Γαζα και το Λιβανο οι ιδιοι κλαψιαρηδες πολιτικοι θα μιλησουν για το δικαιωμα ενός κρατους να υπερασπιστει την ασφαλεια των πολιτων του. Καλα....
Που αναφέρθηκα εγώ στο τι λέει η κάθε κυβέρνηση. Αυτό που λέω είναι πως ένας δημοκράτης υπερασπίζεται τη ζωή, ανεξέρτητα αν αυτό το άτομο είναι κολλητός του, αντίπαλός του ή ο χειρότερος εγκληματίας...
Απλό. Ο φίλος μας ο Βλαδίμηρος ΔΕΝ είναι δημοκράτης και ΔΕΝ κόπτεται ιδιαίτερα για το λαό του.-
Όλα τα άλλα είναι άσχετα με το θέμα...
Το αν έχει κάνει καλό ή κακό στη χώρα του, εάν ασκεί καλή πολιτική, εάν τον υπονομεύουν με δόλια ή μη μέσα οι δυτικοί, κτλ είναι εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω για το πόσο καλός δημοκράτης είναι ο μπάρμπας...
Και πριν το πει κάποιος, όχι, ούτε κι εδώ έχουμε δημοκρατία, αλλά ακόμα και στη Τζουτζία, είμαστε σε καλύτερο επίπεδο...
-
Για το θεμα Κασπαροφ εχεις πληρες μεσανυχτο. Εξακολουθεις ομως να το επικαλεισαι, αγνοω το λογο. Για τους δολοφονημενους ακτιβιστες, εθεσα προβληματισμους και ευλογα ερωτηματικα. Οπως λχ πως μπορει ξαφνικα καποιες κυριες απο τη Μοσχα αποφασισαν να ρισκαρουν τη ζωη τους υπερασπιζομενες ανθρωπους που δολοφονουν θεατες θεατρου, αρρωστους σε νοσοκομεια, παιδακια σε σχολεία.
Πολιτικα ορθά τσιτατα περι αδιαπραγματευτης ανθρωπινης ζωης, ανθρωπινων δικαιωματων και αλλα τετοια ομορφα ειναι (το ευγενικοτερο που μπορω να πω) αφελέστατα και εντελως εκτός θεματος.
Περι δημοκρατιας τωρα: Ειναι οσο δημοκρατες ειναι αυτοι που εχουν θανατικη καταδικη στη νομοθεσια τους. Ειναι οσο δημοκρατης του ζητανε να ειναι, οι παμπολοι ψηφοφοροι του. Ειναι οσο δημοκρατες ειναι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που εκαναν πανω κατω τα ίδια με τον Οτσαλαν (φερ'ειπειν - η εκτελεση του ηταν το βασικο ενδεχομενο τότε) ή με τον λεωφορειοπειρατη που κατεβασε ο snipper.
Όσο για το επιπεδο μας, να ευχεσαι να μην παρουν τα όπλα οι πομάκοι και αναγκαστουμε να το διαπιστωσουμε. Το 63-64 παντως στην Κυπρο δε δειξαμε ανωτερο επιπεδο...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]