-
Η βιομηχανία πρέπει να είναι μάλλον σε κρίση αν αυτοκινήτο της χρονιάς ανακηρύσεται ένα facelift και σχεδιασμός της χρονιάς η αντιγραφή μίας ιδέας από το παρελθόν.
Κρίμα για IQ που άξιζε το best-design ΙΜΗΟ και βέβαια κρίμα για το Insignia που θεωρώ ότι είναι μερικές δεκάδες φορές καλύτερο από το 'νέο' Golf.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η βιομηχανία πρέπει να είναι μάλλον σε κρίση αν αυτοκινήτο της χρονιάς ανακηρύσεται ένα facelift και σχεδιασμός της χρονιάς η αντιγραφή μίας ιδέας από το παρελθόν.Κρίμα για IQ που άξιζε το best-design ΙΜΗΟ και βέβαια κρίμα για το Insignia που θεωρώ ότι είναι μερικές δεκάδες φορές καλύτερο από το 'νέο' Golf.
+1000
-
Η βιομηχανία πρέπει να είναι μάλλον σε κρίση αν αυτοκινήτο της χρονιάς ανακηρύσεται ένα facelift και σχεδιασμός της χρονιάς η αντιγραφή μίας ιδέας από το παρελθόν.Κρίμα για IQ που άξιζε το best-design ΙΜΗΟ και βέβαια κρίμα για το Insignia που θεωρώ ότι είναι μερικές δεκάδες φορές καλύτερο από το 'νέο' Golf.
Το πρόβλημα δεν εντοπιζετε ουτε στο VI, ουτε στην επιτροπη που βραβεύει... αλλα στην υπόλοιπη βιομηχανία που δεν μπόρεσε έστω να αντιγράψει την συνταγη του VI, τα οποια τεχνολογικα του επιτεύγματα και να παρουσιάσει κατι καλύτερο!
Το VI αντίγραφο-ξεαντιγραφο παραμένει όμως η καλύτερη πλατφόρμα και νομίζω πως εν τέλει αυτό πρεπει να ενδιαφέρει τον καταναλώτη και όχι το πότε παρουσιάστηκε το original concept και το αν συνεχίζει.
Για την ιστορία παντως, το V... δεν με επειθε ακριβως σαν επιλογή... το VI όμως ειναι refined εκει που πρέπει με αποτέλεσμα πάλι να αποτελεί την κορυφή της κατηγορίας. Οι άλλοι τι κάνουν?
-
επειδη δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το insignia, θα μπορουσες να μου εξηγησεις πού υπερτερει σε σχεση σε το golf?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Η βιομηχανία πρέπει να είναι μάλλον σε κρίση αν αυτοκινήτο της χρονιάς ανακηρύσεται ένα facelift και σχεδιασμός της χρονιάς η αντιγραφή μίας ιδέας από το παρελθόν.
Κρίμα για IQ που άξιζε το best-design ΙΜΗΟ και βέβαια κρίμα για το Insignia που θεωρώ ότι είναι μερικές δεκάδες φορές καλύτερο από το 'νέο' Golf.
επειδη δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το insignia, θα μπορουσες να μου εξηγησεις πού υπερτερει σε σχεση σε το golf?
Να πώ εγώ την γνώμη μου που το έχω παραγγείλει κιόλας;
Είναι ένα νέο 'φρέσκο' αυτοκίνητο,
με πολύ καλό σχεδιασμό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά,
που ανέβασε τον πήχη για την Opel τουλάχιστον 2 σκάλες επάνω,
Με πολλές καινοτομίες (flexride, adaptive 4x4, AFL, OpelEye κτλ)
Και όλα αυτά σε ένα πακέτο με πολύ ελκυστική τιμή!Αντίθετα, το Golf, όσο καλό και αν είναι είναι ένα facelift που εκτός από καλύτερο σχεδιασμό από τον προκάτοχό του, δεν νομίζω να προσφέρει κάτι παραπάνω.
-
ναι αλλα το vectra ηταν ενα κακο αυτοκινητο, λογικο ειναι να επιδιωκουν τη βελτιωση στην opel και καλα κανουν.
Η vw αποφασισε να μεινει στην πετυχημενη της συνταγη,μιας και το 5αρι ηταν 10 σκαλια πανω απο το 4αρι και καλυτερο απο το μεγαλυτερο μερος του ανταγωνισμου..Συνεχιζω ομως να μην καταλαβαινω γιατι η διατηρηση του ιδιου πλαισιου το κανει χειροτερο αυτοκινητο...
-
ναι αλλα το vectra ηταν ενα κακο αυτοκινητο, λογικο ειναι να επιδιωκουν τη βελτιωση στην opel και καλα κανουν.
Η vw αποφασισε να μεινει στην πετυχημενη της συνταγη,μιας και το 5αρι ηταν 10 σκαλια πανω απο το 4αρι και καλυτερο απο το μεγαλυτερο μερος του ανταγωνισμου..Συνεχιζω ομως να μην καταλαβαινω γιατι η διατηρηση του ιδιου πλαισιου το κανει χειροτερο αυτοκινητο...
Χμμ..θα σου κάνω την εξής ερώτηση...με τρόπο παραβολικό:
Έχεις μία επιχείρηση... έχεις δύο υπαλλήλους. Ο ένας είναι του 8 και ο άλλος του 5 με άριστα το 10... μετά από ένα χρόνο αυτός του 8...παραμένει στο 8, ενώ αυτός του 5 έχει παει στο 7,5 (πιθανόν, αν συνεχίσει με τους ίδους ρυθμούς να πάει και στο 9 τον επόμενο χρόνο) ... ποιόν θα επιβραβεύσεις; Αυτός που είχε την εξέλιξη δεν το αξίζει περισσότερο;Είπαμε πετυχημένη συνταγή το Golf... αλλά και κάθε μέρα παστίτσιο...ε...κάποια στιγμή θα το σιχαθείς! Ας φάμε και κανένα πιτόγυρο! (πεινάω! φαίνεται; )
-
εγω θα συνεχιζα να επιβραβευω τον καλυτερο, ειδικα αν μιλαμε για αυτοκινητα σιγουρα δε θα με ενοιαζε να παρω το μεταβατικα καλυτερο αυτοκινητο ή το μοντελο που εδωσε νεα πνοη σε μια εταιρεια αν αυτο δεν ηταν απαραιτητα τοσο καλυτερο απο τον ανταγωνισμο.
δε θα παιρνα ποτε i30 επειδη η χουνται αποφασισε να βγαλει ανθρωπινο αυτοκινητο σε αντιθεση με ο,τι εβγαζε τα προηγουμενα χρονια..ειλικρινα δεν εχω αποψη αν το insignia ειναι τοσο καλο αυτοκινητο, για αυτο και ρωτησα αλλωστε.
το οτι το golf διατηρησε ιδιο σασι παντως εχει γινει πολυ θεμα, ειδικα αν σκεφτουμε ποσοι αλλοι κατα τη διαρκεια της ιστοριας παρουσιαζουν 'νεα' μοντελα βασισμενα στις ιδιες (πολλες φορες μετριες ) πλατφορμες και περναει στο ντουκου
-
εγω θα συνεχιζα να επιβραβευω τον καλυτερο, ειδικα αν μιλαμε για αυτοκινητα σιγουρα δε θα με ενοιαζε να παρω το μεταβατικα καλυτερο αυτοκινητο ή το μοντελο που εδωσε νεα πνοη σε μια εταιρεια αν αυτο δεν ηταν απαραιτητα τοσο καλυτερο απο τον ανταγωνισμο.
δε θα παιρνα ποτε i30 επειδη η χουνται αποφασισε να βγαλει ανθρωπινο αυτοκινητο σε αντιθεση με ο,τι εβγαζε τα προηγουμενα χρονια..ειλικρινα δεν εχω αποψη αν το insignia ειναι τοσο καλο αυτοκινητο, για αυτο και ρωτησα αλλωστε.
το οτι το golf διατηρησε ιδιο σασι παντως εχει γινει πολυ θεμα, ειδικα αν σκεφτουμε ποσοι αλλοι κατα τη διαρκεια της ιστοριας παρουσιαζουν 'νεα' μοντελα βασισμενα στις ιδιες (πολλες φορες μετριες ) πλατφορμες και περναει στο ντουκου
Χμμμ...
λοιπόν... πήγαινε δοκίμασε ένα Insignia (κατά προτίμηση Cosmo με μπεζ σαλόνι, όπως το είδα εγώ και το ερωτεύτηκα) και θα με θυμηθείς
Φίλε μου και εγώ δεν το περίμενα ότι θα ήταν όπως μου το παρουσίαζαν. Τώρα για το Golf... εντάξει...δεν λέω ότι δεν είναι καλό...απλά είναι πολύ 'ίδιο'...ακόμα και πολλοί Golfaκηδες το λένε 5.5 και όχι 6... -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Χμμμ...
λοιπόν... πήγαινε δοκίμασε ένα Insignia (κατά προτίμηση Cosmo με μπεζ σαλώνι, όπως το είδα εγώ και το ερωτεύτηκα) και θα με θυμηθείςΈχουν περισσότερο σπορ συμπεριφορά οι εκδόσεις Cosmo με μπεζ σαλόνι?
Από τρομερό εσωτερικό πάντως έχει και το Golf και μπορείς να το παραγγείλεις με μπεζ σαλόνι ( ) ενώ σαν δωράκι παίρνεις και περισσότερο ρυθμίσιμη οδική συμπεριφορά σε σχέση με το insignia άσχετα με τον αν είναι golf 5,5 ή 4,5.
Παραμένει το κορυφαίο στην κατηγορία του και όχι μόνο. Τι σημασία έχει αν είναι f/l ή όχι. Προφανώς δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή πλαισίου (ούτε καν για αλλαγή μοντέλου δεν υπήρχε λόγος- αν εξαιρέσεις το κόστος κατασκευής του V) αφού παραμένει ακόμα το κορυφαίο στην κατηγορία του και θα ήταν και το 5άρι κορυφαίο στην μικρομεσαία κατηγορία ακόμα και αν δεν το είχαν αλλάξει. -
Το Insignia αποτελεί την απαρχή μίας σειράς οχημάτων από την OPEL που θα συνδυάζουν τεχνολογικές καινοτομίες σε ένα παραπάνω από αξιοπρεπές μηχανικό σύνολο και επιτέλους σε ένα όμορφο περιτύλιγμα.
Με καταπληκτικό κράτημα (έστω και με ζάντες από άλλο πλανήτη) κινητήρα με 180 άλογα από τα 1600 κυβικά και κινητήρες diesel με πολλά πολλά κιλά ροπής και σε τιμή αντίστοιχη του GOLF.
Εντυπωσιακό πάντως ότι κάποιοι καίγονται μη κακολογηθεί η μαμά VAG. Δεν είδα κανέναν Ιταλόφιλο να αντιδρά για όλα αυτά που έγραψα για το 500....
-
Η βιομηχανία πρέπει να είναι μάλλον σε κρίση αν αυτοκινήτο της χρονιάς ανακηρύσεται ένα facelift και σχεδιασμός της χρονιάς η αντιγραφή μίας ιδέας από το παρελθόν.Για το θέμα ντιζάιν +άπειρο. Για το γκόλφ απλά καταλαβαίνουμε το μέγεθος της μακακίας που κάναν το 04 που στα κοτύ ισοβάθμισε το γκόλφ 5 με το μάζντα 3 στην δέυτερη θέση για να κερδίσει το ...πάντα
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Χμμμ...
λοιπόν... πήγαινε δοκίμασε ένα Insignia (κατά προτίμηση Cosmo με μπεζ σαλόνι, όπως το είδα εγώ και το ερωτεύτηκα) και θα με θυμηθείςΈχουν περισσότερο σπορ συμπεριφορά οι εκδόσεις Cosmo με μπεζ σαλόνι?
Από τρομερό εσωτερικό πάντως έχει και το Golf και μπορείς να το παραγγείλεις με μπεζ σαλόνι ( ) ενώ σαν δωράκι παίρνεις και περισσότερο ρυθμίσιμη οδική συμπεριφορά σε σχέση με το insignia άσχετα με τον αν είναι golf 5,5 ή 4,5.
Παραμένει το κορυφαίο στην κατηγορία του και όχι μόνο. Τι σημασία έχει αν είναι f/l ή όχι. Προφανώς δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή πλαισίου (ούτε καν για αλλαγή μοντέλου δεν υπήρχε λόγος- αν εξαιρέσεις το κόστος κατασκευής του V) αφού παραμένει ακόμα το κορυφαίο στην κατηγορία του και θα ήταν και το 5άρι κορυφαίο στην μικρομεσαία κατηγορία ακόμα και αν δεν το είχαν αλλάξει.Αν δεν καταλαβαίνεις τί γράφω...δεν νομίζω να φταίω εγώ... απλά του πρότεινα να δεί την έκδοση με το πιο όμορφο εσωτερικό...και δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, για την οποία αν δεν ξέρεις, πήγαινε και εσύ να το δοκιμάσεις. Δεν θα κάτσω να σου πώ εγώ τα υπέρ και τα κατά του. Η κουβέντα με τον QsisVTS ήταν πάνω σε άλλη βάση και ξέραμε και οι δύο για τί ακριβώς μιλάγαμε.
(σόρρυ που έγραψα 'σχετικά' άσχημα λόγια για το αγαπημένο σου αυτοκίνητο... τώρα θα πέσουν οι μετοχές της VW... καταστροφή! -
Εντυπωσιακό πάντως ότι κάποιοι καίγονται μη κακολογηθεί η μαμά VAG. Δεν είδα κανέναν Ιταλόφιλο να αντιδρά για όλα αυτά που έγραψα για το 500....
αν αυτο το ειπες ΚΑΙ για μενα σου υπενθυμιζω οτι το μονο που ρωτησα ειναι για ποιο λογο ακριβως ειναι τοσο καλο το insignia.
οπως ειπα δεν εχω αποψη/εμπειρια/ενημερωση για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και απλα ηθελα να μαθω
το 500 και ιταλοφιλος να ναι καποιος δε νομιζω οτι ενδιαφερεται να το υπερασπιστει, οπως δεν ενδιαφερεται και καποιος vag-ελης να υπερασπιστει το vw fox
busso μην εξαπτεσαι
-
αν αυτο το ειπες ΚΑΙ για μενα σου υπενθυμιζω οτι το μονο που ρωτησα ειναι για ποιο λογο ακριβως ειναι τοσο καλο το insignia.
busso μην εξαπτεσαι
Διότι σε κόστος αντίστοιχο αν όχι καλύτερο του SUPERB (και σίγουρα αντίστοιχο του GOLF) προσφέρει πολύ περισσότερα σε επίπεδο εξοπλισμού, με πολύ μα πολύ ενδιαφέροντες κινητήρες (190 άλογα για το διτούρμπινο diesel από 2 λίτρα, 220 άλογα από το βενζίνη χωρίς να ξεχνάμε και το turbo του φτωχού των 180 ίππων), με άρτιο μηχανολογικό σύνολο (με 20άρες ζάντες μεν αλλά με 3 ως 4 χιλιόμετρα μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου από κάθε άλλο αντίπαλο χωρίς όμως το αμάξι να μετατρέπεται σε κούτσουρο στην Ελληνική άσφαλτο), με χώρους οχημάτος που σε άλλα Γερμανικά αυτοκίνητα θα έπρεπε να εκταμιεύσεις τουλάχιστον 20k παραπάνω. Και όλα αυτά σε ένα σχήμα που το λιγότερο θα το χαρακτήριζα όμορφο.
World Car of the Year 2009