-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τον Αυγουστο φιλος εψαχνε να βρει ντηζελ και του ελεγαν παραγγελια και μετα απο 5 μηνες... ετσι τελικα βρηκε ενα βυσινι βενζινη αξεντα και βολευτικε... (ειδε το δικο μας σε ασπρο) και ενθουσιασθηκε!!! ειδικα η γυναικα του... ηλικιωμενο ζευγαρι... οποτε δικαιολογειται!!!5 μηνες?? Παναγια μου!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οπως και Κωνσταντινουπολη που περασα και ειδα πολλα στο δρομοεκεί το έχουν και για περιπολικό!
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
οπως και Κωνσταντινουπολη που περασα και ειδα πολλα στο δρομο
εκεί το έχουν και για περιπολικό!
Και σε 24ωρη κυκλοφορία στην πλατεία Ταξίμ. Πολύ καλή διαφήμιση ...
-
Φίλε Jorge_Greek, στο εξωτερικό έχει γίνει αρκετός λόγος για τις ´´τρύπες ´´ στο κάτω μέρος της ποδιάς, μιας και επιτρέπει έντομα, πετραδάκια κ σκουπιδάκια να χτυπάνε στο ψυγείο κ το Fmic. Αυτο που κάνουν οι περισσότεροι είναι να τοποθετήσουν μικρές γρίλιες στο εσωτερικό, τις οποίες μπορείς να βρείς στο customcargrills.com. Με αφορμή την απορία σου για την προστασία του μπροστά μέρους.
Τώρα βέβαια έχω δεί να βάζουν εκεί κ σίτα απο ηχείο με διόλου άσχημο αποτέλεσμα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. -
-
-
Επρεπε να δεις τη γυναικα μου οταν αρχισε να παλατζαρει... μεχρι να κατεβει για να μου κανει κουμαντο για τη μανουβρα νομιζε οτι θα ξενυχτουσαμε εκει ψηλα!!
-
478 χλμ ... 30,70 ευρώ (V-Power DIesel). Νομίζω ότι βρήκα την υγειά μου.
Μετά 1,5 μήνα συμβίωσης με το Juke (1.5dCi Techna) έχω να πώ τα καλύτερα. Οικονομία καυσίμου,
καλή οδική συμπεριφορά, σπιρτάδα όταν την χρειάζεσαι και άπειρα καλούδια και gadgets
που κάνουν την καθημερινότητα στο τιμόνι ευχάριστη και άνετη.
Έχοντας κάνει 5.000χλμ και πριν πάω για το πρώτο του service αλλαγής λαδιών, θεωρώ ότι αξίζει
τα χρήματα που δαπάνησα για να το αποκτήσω, στο ακέραιο.Για την ιστορία, απο τις ενδείξεις του trip computer έχω συγκρατήσει κάποια νουμεράκια αν
ενδιαφέρουν κάποιον:- Εντός πόλης (φανάρια, σταμάτα-ξεκίνα κλπ) = 7,2-8,6lt/100km
- Εκτός πόλης (εθνική-επαρχιακό δίκτυο) = 4,6-5,8lt/100km
(Οι τιμές παίζουν ανάλογα με το βάρος του ποδιού και είναι με τη χρήση του Normal Mode στο I-Con.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη εκτεταμένα το Economy mode).
-
Σε ταξιδι ειναι ανετο?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Σε ταξιδι ειναι ανετο?Ναι,είναι μια χαρά.
Αεροδυναμικούς θορύβους κλπ (όπως μου λέγανε ότι έχει) ΔΕΝ έχει εκτός κ αν χαμηλώσεις τη μουσική τελείως και θέλεις οπωσδήποτε να τους ακούσεις (με ταχύτητες 130+).
Σε θέμα ανάρτησης, δεν είναι η ανάρτηση του μεγάλου τζίπ που τα ισοπεδώνει όλα και τα κάνει αεροδρόμιο. Είναι αρκετά σκληρό και τείνει κυρίως προς το σπόρ παρά προς το άνετο. Για εμένα και τον τρόπο οδήγησής μου, είναι ιδανικό.
Για τους χώρους...αν εξαιρέσεις το πόρτ μπαγκάζ που είναι μικρό το άτιμο, τότε είναι πολύ ευρύχωρο. Κάνουν άνετα ταξίδι 4 άτομα ή και 5 άτομα με κάποιες υποχωρήσεις για τους πίσω. Αντικειμενικά όμως, το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για ταξίδι 2 ατόμων, εφόσον έχουν μαζί τσάντες, βαλίτσες κλπ, μιας και το ένα από τα πίσω καθίσματα αναγκαστικά θα το κατεβάσεις για να κερδίσεις χώρο πόρτ μπαγκάζ.
Γενικές γραμμές. Το αυτοκίνητο είναι value for money. Στα χρήματα αυτά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με ικανοποιεί τόσο μα τόσο πολύ. -
συμφωνω με τον προλαλησαντα για τα προσοντα και την ανεση ταξιδιου, πιστευω οτι και για 3 ατομα ειναι Ο.Κ. μιας και με το ενα καθισμα πεσμενο οι χωροι γινονται πολυ ικανοποιητικοι.. απο την πρωτη επαφη μου εως τωρα συνεχιζω να θελω πιο σκληρα αμορτησερ γιατι σε προσωπικο επιπεδο νομιζω οτι ειναι μαλακη η αναρτηση και γερνει (ενω στην ουσια δεν χανεις κρατηματα αλλα σε φοβιζει οτι μπορει αυτο να συμβει). εχω κανει και 1000 χλμ ρυμουλκοντας φουσκωτο και γεματο πραγματα στο χωρο αποσκευων με πεσμενα ολα τα πισω καθισματα και δεν προβληματιστηκα αλλα και δεν θα πω οτι με καποιο αλλο δεν θα ταξιδευα πιο συμμετοχικα... αλλα εδω μπαινει η λογικη του κοστους και του good value for money.
-
Καλημέρα.
Προς τους κατόχους του 1,5dCi, μια ερωτησούλα.
Έχω παρατηρήσει στο δικό μου απο την πρώτη μέρα ότι με 4η ταχύτητα, περίπου στις 1900-1950 Σ.Α.Λ.,
αν πηγαίνεις εκεί με σταθερό γκάζι, κάνει ''κομπιάσματα''. Στις στροφές αυτές αν δεν κάνω λάθος έχει
περίπου 60χλμ, το οποίο είναι σημείο που καταλήγεις να πηγαίνεις σταθερά πολύ συχνά μέσα στην πόλη.
Όποτε λοιπόν ''τύχει'' να είμαι με 4η και 1900-1950σαλ σταθερά, καταλαβαίνω το αυτοκίνητο να κάνει
αυτό το ''μπέρδεμα'' εφόσον έχω σταθερό γκάζι. Το κάνει ακόμη και τώρα που έχω 6.500km. Δεν είναι
κάτι έντονο αλλά μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Αν μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει (με cruise control είναι πιο εύκολο να το δείς) και να μου πεί μια
γνώμη, θα τον ευχαριστούσα ιδιαίτερα.
P.S. Στην αντιπροσωπεία που πήγα...δεν καταλάβαιναν ούτε τι εννοώ ούτε τι κάνει το αυτοκίνητο. -
Νομιζω οτι ειναι λιγες οι στροφες για 4η σε αυτο τον κινητηρα. Δηλαδη με αυτο το γραναζωμα οι στροφες σου θα επρεπε να ειναι στις 2200 για να εισαι στο ωφελιμο ακομη και αν ο κινητηρας ειναι στην ροπη του σε αυτες τις στροφες. Εγω που εχω το ημιαυτοματο C4 ehdi δεν με κραταει ποτε με 4η στις 1950 στροφες ειτε το εχω σε αυτοματο η χειροκινητο mode. Η 4η με 1900 στροφες λογικα σε εχει οχι πανω απο 55 χιλιομετρα την ωρα , κατα την γνωμη μου μικρη ταχυτητα για 4η με δεδομενο οτι και το πιο μακρυ diesel θελει μαξιμου 3 αλλαγες για τα 100 χιλιομετρα. Εγω στην θεση σου δεν θα ανυσηχουσα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Νομιζω οτι ειναι λιγες οι στροφες για 4η σε αυτο τον κινητηρα. Δηλαδη με αυτο το γραναζωμα οι στροφες σου θα επρεπε να ειναι στις 2200 για να εισαι στο ωφελιμο ακομη και αν ο κινητηρας ειναι στην ροπη του σε αυτες τις στροφες. Εγω που εχω το ημιαυτοματο C4 ehdi δεν με κραταει ποτε με 4η στις 1950 στροφες ειτε το εχω σε αυτοματο η χειροκινητο mode. Η 4η με 1900 στροφες λογικα σε εχει οχι πανω απο 55 χιλιομετρα την ωρα , κατα την γνωμη μου μικρη ταχυτητα για 4η με δεδομενο οτι και το πιο μακρυ diesel θελει μαξιμου 3 αλλαγες για τα 100 χιλιομετρα. Εγω στην θεση σου δεν θα ανυσηχουσα.Αυτό που με κάνει να το ψάχνω λίγο είναι ότι με καμμιά άλλη ταχύτητα δεν το κάνει, το συγκεκριμένο.
Μόνο με 4η.
Σε χαλαρή οδήγηση, μέσα στην πόλη, στο 80% των περιπτώσεων, πέφτω πάνω σ'αυτές τις στροφές με 4η.
Και αυτό που παρατηρώ, το κάνει μόνο στις 1900-1950 ΣΑΛ και μόνο όταν είσαι εκεί με σταθερό γκάζι. -
Δεν το κάνει στο δικό μου.
Στο κάνει και με aircondition ανοιχτό και με κλειστό; -
Υπαρχει η πιθανοτητα να εχει αρχισει να βουλωνει το dpf. βγαλε το μια βολτα εθνικη και πιες του το αίμα!
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Δεν το κάνει στο δικό μου.
Στο κάνει και με aircondition ανοιχτό και με κλειστό;Πρόλαβες και το δοκίμασες ρε θηρίο;
Υπαρχει η πιθανοτητα να εχει αρχισει να βουλωνει το dpf. βγαλε το μια βολτα εθνικη και πιες του το αίμα!
Το κάνει απο την πρώτη μέρα. DPF βουλωμένο απο τα 0 χλμ, κομματάκι δύσκολο μου ακούγεται.
Το 80-85% των χιλιομέτρων μου είναι σε εθνική οδό με 110-150χλμ/ώρα.
-
Εχω κλείσει 2 χρόνια με το Juke dci με 47000χλμ περίπου. Κατανάλωση στην Εθνική οδο σε ταξίδι 1000χλμ με κλιματισμό κατα διαστήματα και αυτόματο πιλότο είχα κατανάλωση 5,9 . Μεσα στην πόλη εχω δει μεχρι 7,1 μεση. Αυτό που μου κανει εντυπωση στην εθνική με μεγαλες ταχυτητες ακομη και ανω των 150 δεν βλέπεις μεση καταναλωση ανω των 6,5. Τελική ταχυτητα 190 γραμμή παραπάνω. Μεχρι τα 180 τα πιάνει πολύ καλά. Λάδια ανα 15000χλμ στα ELF FE 5-30. Πάρα πολύ ευχαριστημενος μεχρι στιγμής
-
Ο χρήστης ze elias έγραψε:
Αυτό που μου κανει εντυπωση στην εθνική με μεγαλες ταχυτητες ακομη και ανω των 150 δεν βλέπεις μεση καταναλωση ανω των 6,5.+1 απο εμένα. Συγκεκριμένα με 160χλμ σταθερά και cruise control, έχω ενδείξεις 7,5-8,0.
Τελική ταχυτητα 190 γραμμή παραπάνω. Μεχρι τα 180 τα πιάνει πολύ καλά.
Δεν έχω φτάσει ώς εκεί και δεν περίμενα να φτάνει 190..! Μέχρι τα 160 (3000Σ.Α.Λ.) πάντως που το πήγα μου φάνηκε μια χαρά. Για παραπάνω όμως δεν μου πήγαινε το πόδι να πατήσω γιατί έχω μια αμυδρά εντύπωση ότι πολύ πάνω απο εκεί, δεν θα άρεσε και πολύ στο μοτεράκι (βάσει της αίσθησης του θορύβου που μου περνούσε).
Λάδια ανα 15000χλμ στα ELF FE 5-30. Πάρα πολύ ευχαριστημενος μεχρι στιγμής
Μετά το Post σου είδα ότι γίνεται αρκετή κουβέντα για το συγκεκριμένο και την καταλληλότητά του για τα μοτέρ μας.
Δυστυχώς την προηγούμενη βδομάδα, όσο κι αν έψαξα δεν κατέληξα σε κάτι οπότε χρησιμοποίησα για το πρώτο μου
service τα Castrol Edge FST 5-30 Full Synthetic, τα οποία είναι ACEA/C3. Για το μοτέρ μας συστήνουν ACEA/C4 (λόγω
DPF) το οποίο δεν πρόλαβα να βρώ ετοιμοπαράδοτο κάπου. Το ELF που αναφέρεις είναι όντως ACEA/C4 και ιδανικό
για DPF.
Παρόλα αυτά, καλύτερα τα Castrol απο αυτό που πήγαν να μου βάλουν στην αντιπροσωπεία (Motul 10-40 ΑCEA bla bla bla)
Έχεις κάποια πληροφορία για την τιμή των ELF ή κάποιο Online shop που να τα δίνει σε καλή τιμή; -
Παρήγγειλα τα ELF SOLARIS FE 5W-30 5lt απο Γερμανία μέσω ebay.com. Τα συγκεκριμμένα λάδια βάζει η NISSAN τα οποία πληρούν την οδηγια της renault 720,δηλαδη θελει C4.
http://www.ebay.com/itm/aus-Berlin-Motorol-ELF-SOLARIS-5W30-FE-DPF-5W-30-5-Liter-/151068184852?pt=DE_Autoteile&hash=item232c5d9114
Nissan Juke