-
Μια φορα μου ειχε δοθει η ευκαιρια να οδηγησω ενα 1,6 βενζινη, σε αντιπροσωπεια. Δεν πηγα ποτε..
-
Νομίζω ότι ειλικρινά έχασες.
Το αυτοκίνητο που οδηγώ είναι Audi TT 225 Turbo Quattro. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν περίμενα
και πάρα πολλά απο το Juke, γι'αυτό άλλωστε και ψάχνω τόσο πολλά πράγματα κάνοντας ερωτήσεις
στα παιδιά του forum.
Σε πληροφορώ ότι ήταν σε κάθε τομέα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη..!
Το μόνο ''κενό'' σημείο αυτή τη στιγμή, είναι να λύσω το θέμα του θορύβου του diesel. Δυστυχώς δεν
έχω καταφέρει να εντοπίσω κάποιο, ώστε να έχω προσωπική εμπειρία.
Τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάζω το 1.6 188ps AWD αλλά...το CVT κιβώτιο δεν θα το
χωνέψω ποτέ (την κατανάλωση 8-9lt/100km αναγκαστικά την αποδέχεσαι). -
Ισως το πιο σχιζοφρενικο αμαξι που εχω οδηγησει στην ζωη μου, μιλαμε για πληρη απογοητευση. Σαν σχιζοφρενικο σκουτερ, κατι....
-
το Ντηζελ εννοεις??
-
Οχι βεβαια το AWD με 200 ιππους cvt......τραγικο.ενω οι πιο απλες εκδοσεις νομιζω ειναι πιο κοντα στον free time χαρακτηρα του αυτοκινητου. Δεν θα προτεινα ποτε την εκδοση αυτη. Φανταστειτε οτι οδηγησα την καλυτερη εκδοση στην ελλαδα-εταιρικο- με GPS, οθονη με καμερες και δυνατοτητα επιλογης sport,eco και αλλα γκατζετακια. Σε καμια περιπτωση δεν μου εβγαλε κατι το ευγενικο. Καταναλωση - πατημενο ατσουμπαλα βεβαια- 13 με 15 λιτρα. Απογοητευτικο. Το πλαισιο εκανε μπαμ οτι δεν μπορουσε να χειριστει την δυναμη του κινητηρα. Μετα απο την εμπειρια δηλωσα οτι θα περιμενω το ιδιο setup, σε προσθιοκινητο clio RS χωρις το CVT με το EDC και νομιζω οτι ηρθε. Γενικα το Juke ειναι ενα αμαξι που εγω δυσκολευομαι να καταλαβω και βεβαια εχω λαθος , αποδειξη για αυτο ειναι οι πωλησεις του.
-
Ποιο ακριβώς είναι το θέμα? 200 άλογα με 5,5 κατανάλωση?
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Γενικα το Juke ειναι ενα αμαξι που εγω δυσκολευομαι να καταλαβω και βεβαια εχω λαθος , αποδειξη για αυτο ειναι οι πωλησεις του.+1 και απο μένα!!!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Γενικα το Juke ειναι ενα αμαξι που εγω δυσκολευομαι να καταλαβω και βεβαια εχω λαθος , αποδειξη για αυτο ειναι οι πωλησεις του.Μην με παρεξηγήσεις αλλά αυτός είναι ένας λόγος που αρέσει σ'αυτούς που αρέσει.
Προσωπικά στην αναζήτησή μου έχω κάποια κριτήρια.
Αναζητώ όχημα που να μην έχει θέμα με την ελληνική λακούβα που υπάρχει παντού και πάντα μπροστά σου, diesel-οικονομικό, αξιόπιστο-ιαπωνικό, μέχρι 19-20.000 ευρώ, όχι καθαρόαιμο ''τζίπ'' και ΟΧΙ σούπα (βλ.Golf/Focus/Astra κλπ). Δεν με πειράζει λοιπόν που είναι δυσκολοχώνευτο για το ευρύ κοινό σαν σουλούπι.
Γούστα είναι αυτά.Τώρα περι των σχολίων σου για το 1.6 188ps 4WD...ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που ακούω απο κάποιον τόοοσο αρνητικά σχόλια και μου ακούγονται λίγο έως πολύ υπερβολικά. Παρόλα αυτά διατηρώ μια επιφύλαξη, βλέποντας ότι στο car.gr πωλούνται πάρα πολλά τέτοια με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Προφανώς όσοι τα αγοράσαν, περιμέναν να δουν κάτι διαφορετικό.
-
Ο χρήστης teo20net έγραψε:
Γενικα το Juke ειναι ενα αμαξι που εγω δυσκολευομαι να καταλαβω και βεβαια εχω λαθος , αποδειξη για αυτο ειναι οι πωλησεις του.
Μην με παρεξηγήσεις αλλά αυτός είναι ένας λόγος που αρέσει σ'αυτούς που αρέσει.
Προσωπικά στην αναζήτησή μου έχω κάποια κριτήρια.
Αναζητώ όχημα που να μην έχει θέμα με την ελληνική λακούβα που υπάρχει παντού και πάντα μπροστά σου, diesel-οικονομικό, αξιόπιστο-ιαπωνικό, μέχρι 19-20.000 ευρώ, όχι καθαρόαιμο ''τζίπ'' και ΟΧΙ σούπα (βλ.Golf/Focus/Astra κλπ). Δεν με πειράζει λοιπόν που είναι δυσκολοχώνευτο για το ευρύ κοινό σαν σουλούπι.
Γούστα είναι αυτά.Τώρα περι των σχολίων σου για το 1.6 188ps 4WD...ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που ακούω απο κάποιον τόοοσο αρνητικά σχόλια και μου ακούγονται λίγο έως πολύ υπερβολικά. Παρόλα αυτά διατηρώ μια επιφύλαξη, βλέποντας ότι στο car.gr πωλούνται πάρα πολλά τέτοια με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Προφανώς όσοι τα αγοράσαν, περιμέναν να δουν κάτι διαφορετικό.
Για το 4WD μου κάνουν και εμένα τεράστια εντύπωση τα σχόλια του Dasimo! Όχι γιατί το έχω εξαντλησει οδηγικά, υποθέτωντας όμως αφού έχω ξεζουμίσει 4κινητο qashqai που έχει σαφώς υποδεέστερη 4κίνηση (εντάξει και 50 άλογα λιγότερα δεν λέω - αλλα τόοοση διαφορά???).... Μήπως μιλάει για το 2κινητο Turbo?
Στο car.gr πωλούνται όλα κιόλα 4 4κίνητα με χιλιόμετρα 30-40.000 που δικαιολογούνται απο την ηλικία τους (μοντέλα 2011). Δεν μου φαίνονται και παρα πολλά! -
Δεν ειμαι αυο που καποις περιγραφει ως GTi....ειμαι αλλον GT....οποτε treat me light!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Στο car.gr πωλούνται όλα κιόλα 4 4κίνητα με χιλιόμετρα 30-40.000 που δικαιολογούνται απο την ηλικία τους (μοντέλα 2011). Δεν μου φαίνονται και παρα πολλά!
Αν κ ενδιαφέρομαι για το diesel, λόγω των τιμών που βλέπω, έχω αρχίσει να σκέφτομαι και για το 1.6 188ps 4WD.
Παρόλα αυτά διστάζω πάρα πολύ μιας κ τα βλέπω αρκετά καχύποπτα, αυτοκίνητα 1-1,5 έτους να πωλούνται έως και 9-10.000 ευρω κάτω απο την τιμή αρχικής αγοράς.Όσο για το σχόλιο του Dasimo περί Gt...δυστυχώς δεν αντελήφθειν...
-
Δεν ειμαι ο stig ειμαι ο καπτεν slow
-
Και τώρα που το βλέπω καλύτερα απο τα 4 της αγγελίας μόνο το 1 (της Χαλκίδας) είναι 4κίνητο... Τα άλλα 3 γράφουν 4Χ4/Τζιπ/SUV αλλά έχουν χειροκίνητο κιβώτιο άρα είναι προσθιοκίνητα...
Juke 4κινητα έχουν εισαχθεί ελάχιστα (δεν νομίζω να είναι πάνω απο 7-8...) -
πολύ ωραίο το juke. παρτο
παρε το ντίζελ αφού ψάχνεις οικονομικό για κάθε μέρα που να αντεχει στις λακούβες κ όχι το τουρμπο που θα σε ταλαιπωρεί σε κατανάλωση κ στις λακούβες. και προσωπικά τόσο ψηλό που είναι δεν νομίζω πως το τουρμπο θα ειναι 'ομοιογενες' σε οδική συμπεριφορά. Μπορεί να κάνω κ λάθος βεβαια
Σε ένα μήνα έρχεται κ το αδελφάκι του το ρενώ καπτουρ με καλύτερους χώρους (αλλά άγνωστη τιμή). Το τζουκ έχει χώρους σουπερ μινι -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Και τώρα που το βλέπω καλύτερα απο τα 4 της αγγελίας μόνο το 1 (της Χαλκίδας) είναι 4κίνητο... (δεν νομίζω να είναι πάνω απο 7-8...)Τώρα που το λές και το κοίταξα...έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι και τα άλλα ήταν 4WD.
πολύ ωραίο το juke. ....
Σε ένα μήνα έρχεται κ το αδελφάκι του το ρενώ καπτουρ με καλύτερους χώρους (αλλά άγνωστη τιμή). Το τζουκ έχει χώρους σουπερ μινιΚοίτα. Στην Ελλάδα του σήμερα που οδική παιδεία ΔΕΝ υπάρχει το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις 5άστερο αυτοκίνητο στα τεστ του Euro-NCAP και με τη μέγιστη ενεργητική ασφάλεια που μπορείς. Το 4WD όσο και να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο, όσο και να απέχει πολύ απο την τετρακίνηση εκτός δρόμου... στην καθημερινή οδήγηση σου δίνει πολλά βοηθήματα στην δύσκολη στιγμή που θα κάνεις έναν απότομο ελιγμό (σε βροχή ή και στεγνό). Οδηγώ τετρακίνητο (Audi TT) πολλά χρόνια, τελείως διαφορετικής φύσης, παρόλα αυτά οι αντιδράσεις δεν έχουν καμμία σχέση με κοινό 2WD. Ακόμη και το X-Trail τις οικογένειας, στο δρόμο είναι άλλο αυτοκίνητο στις αντιδράσεις του σε απότομους ελιγμούς εντός δρόμου, σε επιλογή 2WD / 4WD.
Το ερώτημα είναι αν αξίζει αυτά τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει το 4WD Juke. Για εμένα τα αξίζει αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Ωστόσο λόγω του ότι δεν μπορώ την περίοδο αυτή να διαθέσω το οικονομικό ''πακέτο'' που απαιτεί, ρίχνω λίγο τα standards μου. Ακόμη κ έτσι πάντως, αν κυκλοφορούσε 4WD με manual 6τάχυτο κιβώτιο, θα το κυνηγούσα, έστω και μεταχειρισμένο.
Για το Captur, οι Γάλλοι κάναν καλή δουλειά αλλά μόνο στο μάτι. Δεν λέω, μεγάλοι χώροι, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά και ωραία νέα trick (πίσω καθίσματα ρυθμιζόμενα μπρος-πίσω, ευρύχωρο ντουλαπάκι κλπ). Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο είναι πολύ αργό και οδηγικά (απο όσα έχω διαβάσει ώς τώρα) δεν είναι ότι καλύτερο αν έχεις σκοπό να βγείς εκτός ορίων πόλης για πολή ώρα. Κατα τη γνώμη μου έδωσαν υπερβολική έμφαση στην άνεση των επιβατών, χάνοντας σε ''σπιρτάδα'' ενω΄παράλληλα έκαναν κακή επιλογή κινητήρων (τουλάχιστον με αυτούς που πρόκειται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις).
-
Το εχουμε 1,5 χρονο (το 1.6 120 αλογα) και εχουμε μεταφερει πολλα πραγματα στο νησι.. + κοτασαδορο για το φουσκωτο, οι χωροι του με το ενα καθισμα πεσμενο ειναι μια χαρα... για τα δυο πεσμενα ειναι αριστο και δεν εμποδιζει και την πισω ορατοτητα... γερνει πολυ αλλα ισως δεν βγαινει απο τις γραμμες που θελεις, εγω θα το ηθελα με λιγωτερες κλισεις σε στροφιλικια... προβληματα κανενα με τα κανονικα σερβις....(2 μεχρι τωρα) 19000 πλεον χλμ. και 'κοβει' πολυ το τιμονι για μανουβρες.... μια χαρα για γυναικες..
-
Παίζει σενάριο f/l στο juke στους προσεχείς μήνες;
-
Το ίδιο αναρωτιόμουν κι εγώ λίγες μέρες πρίν.
Κάποια πληροφορία δεν βρήκα παρόλα αυτά, η γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον για 1 χρόνο f/l δεν θα γίνει.
Το αυτοκίνητο πουλάει αρκετά καλά ήδη, ενώ δεν είναι πολύς ο καιρός που κυκλοφόρησε το Juke Nismo. Πιστεύω
ότι περίπου 1 χρόνο τουλάχιστον θα συνεχίσει ώς έχει ενώ μετά αν κάνουν κάποια αλλαγή (και δεν είναι πλήρης
αλλαγή μοντέλου) τότε πιθανόν να πάρει το απλό Juke κάποια στοιχεία της εμφάνισης του Juke Nismo.BTW θεωρώ ότι το Nismo είναι χαμένα λεφτά. Και επιπλέον είμαι σίγουρος ότι οι της Nissan, σίγουρα μπορούσαν
να σκεφτούν κάτι καλύτερο όταν το σχεδιάζαν εξωτερικά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το καλύτερο που μπόρεσαν
να σκεφτούν, είναι αυτό το εμπρός μέρος αυτοκινήτου, λες και έχει μπεί κακοσχεδιασμένος προφυλακτήρας αυτοκινήτου
αγορασμένος μέσω e-bay απο φιλιππινέζο φαναρτζή. Έχουμε δεί και πολύ καλύτερα (βέβαια γνώμες είναι αυτές).Χθες προχώρησα στην παραγγελία του Juke 1.5 Dci. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με βοήθησαν σε
θέματα που με απασχόλησαν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σύντομα θα μεταφέρω και εικόνα απο προσωπική
εμπειρία. -
Δηλαδή πήρες ένα αμάξι που δεν σου αρέσει, έστω το μπροστά του μέρος? Δεν νομίζεις ότι όταν αγοράζεις ένα αμάξι μέσα σ' όλα τα άλλα θα πρέπει να σε ευχαριστεί και οπτικά αυτό που βλέπεις?!
Επειδή δεν μιλάμε πχ για άσχημες ζάντες που τις αλλάζεις αν θες ...
Τεσπα. Καλοτάξιδο να είναι και με τον καιρό να συνηθίσεις και την πρόσοψη του. -
Αλήθεια τώρα, μετά απ όλην αυτήν την κουβέντα και μετά από 17-18 χιλιάρικα δεν σου αρέσει το μπροστά μέρος; Σίγουρα είναι hate it or love it όχημα αλλά πίστευα πως ανήκες στην love it κατηγορία
-
Είδα χθες ένα κόκκινο dci. Πολύ ωραίο!!
Καλοταξιδο!!
Nissan Juke