-
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν παθαίνουν ζημιά οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες αν ανοίξουν και κλείσουν χειροκίνητα...Για την ακρίβεια έχω ενα mazda 2 και σήμερα ένας φίλος μου θέλοντας να βοηθήσει πριν μπει στο αυτοκίνητο άνοιξε τον καθρέφτη με το χέρι και οταν του είπα να μην το κάνει τον έκλεισε,και ακούστηκε ένας περιέργος θόρυβος.Τώρα ο καθρέφτης λειτουργεί κανονικά αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα...Ξέρετε αν μπορεί να προκληθεί ζημιά απο κάτι τέτοιο?
-
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν παθαίνουν ζημιά οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες αν ανοίξουν και κλείσουν χειροκίνητα...Για την ακρίβεια έχω ενα mazda 2 και σήμερα ένας φίλος μου θέλοντας να βοηθήσει πριν μπει στο αυτοκίνητο άνοιξε τον καθρέφτη με το χέρι και οταν του είπα να μην το κάνει τον έκλεισε,και ακούστηκε ένας περιέργος θόρυβος.Τώρα ο καθρέφτης λειτουργεί κανονικά αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα...Ξέρετε αν μπορεί να προκληθεί ζημιά απο κάτι τέτοιο?
-
-
το ίδιο έκανε και ένας Μ@l@k@s σε ένα parking. Προσπάθησε να τον ανοίξει με το χέρι, αλλά δεν τα κατάφερε προφανώς. όταν πήγα να φύγω, κατά το άνοιγμα, έκανε έναν περίεργο θόρυβο, αλλά ευτυχώς, μετά όλα καλά στα επόμενα άνοιξε κλείσε ....
-
Λέτε να έχει γίνει πρόβλεψη για τέτοιου είδους περιστατικά από τους κατασκευαστές;
_
-
Ελπίζω οτι θα υπάρχει κάποια πρόβλεψη,να κουμπώνει και να ξεκουμπώνει πάνω απο τον οδηγό και να μην μετακινείται ο μηχανισμός όταν γίνεται κάτι τετοιο.Για την περιπτωση που είναι ανοιχτός κάτι τέτοιο σίγουρα πρέπει να προβλέπεται αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει οταν είναι κλειστός.
-
Δεν ξέρω, εγώ θα φοβόμουν τα πλαστικά δοντάκια του μηχανισμού πάντως.
-
Ο χρήστης tzimisharris έγραψε:
Ελπίζω οτι θα υπάρχει κάποια πρόβλεψη,να κουμπώνει και να ξεκουμπώνει πάνω απο τον οδηγό και να μην μετακινείται ο μηχανισμός όταν γίνεται κάτι τετοιο.Για την περιπτωση που είναι ανοιχτός κάτι τέτοιο σίγουρα πρέπει να προβλέπεται αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει οταν είναι κλειστός.το προβλέπει!
στο δικό μου (ίμπιζα) στο μάνουαλ λέει και τί να κάνεις (νομίζω να τον αφήσεις και να μην προσπαθήσεις να τον επαναφέρεις χειροκίνητα; )
Και ο θόρυβος που κάνει μετά είναι φυσιολογικός, don't worry! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ελπίζω οτι θα υπάρχει κάποια πρόβλεψη,να κουμπώνει και να ξεκουμπώνει πάνω απο τον οδηγό και να μην μετακινείται ο μηχανισμός όταν γίνεται κάτι τετοιο.Για την περιπτωση που είναι ανοιχτός κάτι τέτοιο σίγουρα πρέπει να προβλέπεται αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει οταν είναι κλειστός.
το προβλέπει!
στο δικό μου (ίμπιζα) στο μάνουαλ λέει και τί να κάνεις (νομίζω να τον αφήσεις και να μην προσπαθήσεις να τον επαναφέρεις χειροκίνητα; )
Και ο θόρυβος που κάνει μετά είναι φυσιολογικός, don't worry!Και στο δικό μου Μάζντα 2, το έκανε ένας μια φορά σε γκαράζ. Έκανε τον θορυβο που λες (προφανώς μπαίνουν στη θέση τους κάποια δοντάκια) και δεν βλέπω καμία δυσλειτουργία.
-
Πιστεύω ειναι προφανές πως οι κατασκευαστές θα έχουν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο μιας και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες δεν ειναι 'καινούριο' γκάτζετ
-
Ο θόρυβος που ακούγεται είναι ένα κλιπάκι που κλειδώνει τον μηχανισμό. Ο λόγος που υπάρχει κλιπ είναι για την μην πιέζεται πολύ το μοτεράκι. Θετικό είναι ότι μπορείς με το χέρι να κλείσεις τον καθρέπτη ή να μην σου μείνει ο καθρέπτης στο χέρι όταν περάσει κάποιο όχημα και τον παρασύρει.
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες