-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το scirocco εχει πιο σπορ χαρακτηρα (και ισως λιγο πιο δυνατο μοτερ αυτο με τα 160, τον καβουρη ρωτα) κι εμενα μου αρεσει πιο πολυ το σουλουπι του Α3 , αλλα εξαρταται απο το τι θες..το Α3 αλλωστε ειναι και ακριβοτερο
Ok ναι αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει ακόμα και το 1.8τ quattro έχει και καλή τιμή αλλά αξίζει σε σχέση με ένα 160άρι scirroco;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Α3 είναι πιο αρκετά πιο γρήγορο στην ευθεία αλλά το Ψορόκο έχει μακράν καλύτερο τιμόνι και γενικά είναι πιο καλοστημένο. Μιλάω πάντα για δικίνητα γιατί quattro A3 δεν έχω οδηγήσει αν και υποψιάζομαι ότι θα είναι όσο γτπ είναι και το S3 Mk1 γιατί φοράνε το παλιό Haldex.
haldex 2 εχουν τα Α3 που γ@μαει, αν και στο 1.8 δεν εχει και πολυ νοημα , ισως ειναι υπερβολη για 160 μολις αλογα
το 1.8Τ εισαι σιγουρος οτι ειναι πιο δυνατος απο τον tsi 160? γιατι εχω την εντυπωση οτι συμβαινει το αντιθετο
(ασχετα αν το μεγαλυτερο μοτερ δουλευει πιο χαλαρα και πιο πολιτισμενα)Ρίχνει άνετα το 1.8Τ σε TSI...νομίζω φαίνεται και στα χαρτιά. Εκτός από αυτά που έχω οδηγήσει έχω ανοίξει με το Audi και με τα 2 και μας έραψε κανονικά το Α3. Το Ψορόκο πάλι τον ήπιε και απτους 2. Και τα 3 αυτοκίνητα ήταν DSG.
-
μηπως ηταν γαργαλημενο το Α3 , γαιτι να ριχνει και στο q5 μου φαινεται υπερβολικο
(ναι ξερω εχεις 2 τονους ατσαλι.. )παντως απο οτι θυμαμαι ο καβουρας που εχει 1.8Τ dsg ελεγε οτι το tsi ειναι πιο γρηγορο
μπορει φυσικα να θυμαμαι και λαθος, ας μας πει οταν ξαναρθει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως απο οτι θυμαμαι ο καβουρας που εχει 1.8Τ dsg ελεγε οτι το tsi ειναι πιο γρηγορο
καλή χρονιά Γιώργο!!!!!
Καλά θυμάσαι (εν μέρει).
Είχα πει ότι ο 1.4TSi είναι λίγο πιο καλή απόκριση από χαμηλά (λόγω kompressor που έχει την πίεση 'απήκου') σε σχέση με τον 1.8TFSI που το turbo θέλει ένα μικρό 'κλικ' για να 'φουσκώσει'.
Αυτά φυσικά με στροφές από 1500rpm ως τις 2500rpm.
Από κει και πάνω πάνε ψιλο-κόπιες και στα πολλά km/h, ο 1.4TSI (μάλλον λόγω κυβισμού?) χάνει.Γενικά οι κινητήρες είναι ισάξιοι με πολύ-πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.
Δεν ξέρω αν είχε διαβάσει κανείς στο power technics ένα συγκριτικό ανάμεσα σε Golf V GTi (200ps) vs Golf Gt (210ps βελτιωμένο με ΦΠΕ), όπου στις χαμηλές στροφές το gti ήταν λίγο πίσω από το Gt, αλλά όσο ανέβαιναν τα km/h (180+) το Gti κέρδιζε λίγο-λίγο συνεχώς έδαφος.
Το ίδιο ισχύει και ανάμεσα στον 1.8TFSI και στο 1.4TSI.Το μεγάλο πλεονέκτημα του 1.4ΤSI είναι η πιο μικρή κατανάλωση μέσα στην πόλη (κανα 0.5-0.7 lt/100km όχι τίποτα τρελές διαφορές) σε σχέση με τον 1.8ΤFSI.
Το μεγάλο αρνητικό του 1.4TSI είναι ότι βελτιώνεται ίσως όσο ο 1.8ΤFSI, αλλά πάντα θα υπολείπεται σε 1ο-2ο-3ο στάδιο σε σχέση με τον 1.8Τ (συν του ότι έχουμε και το θέμα αξιοπιστίας από κάποιες πιέσεις και πάνω).Ας πούμε ότι σε κάθε στάδιο βελτίωσης ο 1.4ΤSI υπολείπεται γύρω στα 15-20ps σε σχέση με τον 1.8ΤFSI.Εγώ αν είχα δυνατότητα επιλογής (στο ίδιο αμάξι αν αυτό ήταν δυνατό) ανάμεσα στον 1.4TSI (με τα 160ps) και στον 1.8ΤFSI (160PS), θα ξαναδιάλεγα τον 1.8ΤFSI για όλους τους παραπάνω λόγους.Προσωπικά η μικρή αύξηση κατανάλωσης είναι κάτι που δε με ενοχλεί, από τη στιγμή που ξέρω ότι το μοτέρ μου δεν είναι (εξαρχής) πιεσμένο και όταν θελήσω να το 'πειράξω' να μην έχω το παραμικρό (τρόπος του λέγειν) άγχος.
Αν υποθέσουμε όμως ότι κρατήσουμε (πάση θυσία) και τα 2 μοτέρ 'μαμά', μάλλον θα διάλεγα τον 1.4TSI, αφού θα πηγαίνω σχεδόν το ίδιο με τον 1.8ΤFSI, αλλά δεν θα είχα την τσάμπα αυξημένη κατανάλωση μέσα στην πόλη (που δεν μπορείς να αποφύγεις γιατί πρέπει και να βγεις, πρέπει και να πας στη δουλειά σου κτλ-κτλ).
Αυτά...
Ξαναλέω πάντως ότι μιλάμε για 2 μοτέρ εφάμιλλα και ότι αυτά που γράφω είναι προσπαθώντας να αναλύσω την τρίχα (και να την κάνω τριχιά).Κάτι βέβαια που μου έκανε πρόσφατα εντύπωση είναι πως σε άνοιγμα (στην Εθνική οδό) το δικό μου (A3 1.8TFSI DSG) με Golf GT (manual υποθέτω και αυτό έχει 170ps και όχι 160ps), το GT έμενε συνεχώς λίγο-λίγο πίσω (σα να έχανε συνεχώς φόρα σε αντιστοιχία με το δικό μου αμάξι).
(να σημειώσω ότι είμαι 'εργοστασιακός'. )
Φαίνεται ότι στα 'πολλά' τα περισσότερα κυβικά έχουν το μικρό-πλεονέκτημά τους και σε συνδιασμό με κάποια όχι-άριστη-τέλεια αλλαγή στο κιβώτιο μπορεί να μεγαλώσει το πολύ μικρό χάσμα που ενώνει τα δύο μοτέρ.ΥΓ:στα θέματα των ισχύων, αναφέρομαι στα νούμερα που δίνει το εργοστάσιο.Αν αρχίσουμε τα '1.4 έχει δυναμομετρηθεί 185ps' και ο 1.8Τ έχει δυναμωμετρηθεί 189ps' κτλ, θα χάσουμε την μπάλα.
ΥΓ2:τρελό σεντόνι. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ρίχνει άνετα το 1.8Τ σε TSI...νομίζω φαίνεται και στα χαρτιά. Εκτός από αυτά που έχω οδηγήσει έχω ανοίξει με το Audi και με τα 2 και μας έραψε κανονικά το Α3. Το Ψορόκο πάλι τον ήπιε και απτους 2. Και τα 3 αυτοκίνητα ήταν DSG.
σε q5 όντως 'ρίχνει' το Α3 το 1,800άρι αλλά σε ταχύτητες εθνικής οδού, δηλαδή εκεί που το Q5 υστερεί πολύ λόγω αεροδυναμικής περίπτερου (σε σχέση με την αντίστοιχη του scirocco και του Α3).
Σε πιο χαμηλές ταχύτητες, αν όλα τα αμάξια ήταν 'μαμά', το Q5 θα σας έραβε τρελό κουστούμι και με πισωβελονιά.Τόσο μεγάλες διαφορές πάντως δεν έχει το 1.4TSI με τον 1.8ΤFSI.
Στάνταρ ήταν πειραγμένο το 1.8ΤFSI.
(αρκετοί βάζουν το πρόγραμμα και την εισαγωγή μέσα στο πρώτο 3-5μηνο = 230κάτι ps πάει χωρίς εξάτμιση δυναμομετρημένα* )απλώς ένας είναι πιο 'σπιρτόζικος' και πιο...'αλανιάρης' (1.4ΤSI), ενώ ο άλλος (1.8TFSI) είναι πιο...elegance, πιο smooth.
Γι'αυτό το 'μικρό' σύνολο μπήκε στο Golf και το 'μεγάλο' στο Α3 (λόγω διαφοράς χαρακτήρων των αυτοκινήτων)*με full 1ο στάδιο (συν ic από S3 για λόγους αξιοπιστίας και μείωση μεγάλων θερμοκρασιών στη μηχανή), ο 1.8ΤFSI γίνεται...245-250ps , οπότε αν βάλουμε το extra βάρος του S3 και τις extra απώλειες...η 'κόντρα' ξαφνικά δείχνει πιο ενδιαφέρον...Τρέμε Qsis.
Γι'αυτό έλεγα ότι αν σκέφτεται κάποιος να βελτιώσει το αμάξι του, καλύτερα να πάρει το 1.8Τ αντί για τον 1.4TSI.
Ο 1.4 δεν πρόκειται να δει τέτοια νούμερα, εκτός αν αλλάξει το μισό αμάξι μπροστά. -
εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως το Α3 1.8 ειναι πιο γρηγορο απο Q5?
α ρε στεφανε μετα απο ακους 2λιτρο τουρμπο διαμαντι της audi και σου πεφτουν τα μαλλια
καβουρα δως μου και μενα ευρα και στο παω την αλλη μερα 350+
-
Παιδιά μην το συζητάτε!! Τον πίνω άσχημα από Α3 1.8Τ! Και πάντα μιλάω με αυτοκίνητα που τα γνωρίζω οπότε δεν παίζουν θέματα tuning κτλ! Γενικά το Q5 είναι ποοολυυυ πιο αργό απότι θέλει να πιστεύουμε η Audi!! Σκεφτείτε ότι πάω κόπιες με Golf GT χειροκίνητο για να καταλάβετε τις πραγματικές δυνατότητες του Q5 και πάντα σε ταχύτητες μέχρι 140χλμ γιατί για παραπάνω δεν μπαίνω στον κόπο!
@Qsis: παπάρια μέντολες διαμάντι μου χει σπάσει τα νεύρα η μλκ!! Λάγκ στο φουλ, γραμμικότης 0, οι αλλάγές στο manual (είτε στο D είτε στο S) με τα paddles θέλουν εύκολα 1sec από τη στιγμή που θα πατήσεις το paddle μέχρι την αλλαγή και έχω χάσει και το λογαριασμό με τα λάδια που συμπληρώνω!! Στα διάλα ριμάδι!!
-
Ξέρουμε πόσο ζυγίζει το Q5;
-
1800+ ανάλογα τον εξοπλισμό! Γι' αυτο και τα νούμερα που δηλώνει η Audi είναι εκτός τόπου και χρόνου!
-
haldex 2 εχουν τα Α3 που γ@μαει, αν και στο 1.8 δεν εχει και πολυ νοημα , ισως ειναι υπερβολη για 160 μολις αλογα
Τελείως περιττό στον 1.8Τ.
Κατα την άποψη μου μόνο στο s3 έχει λόγο ύπαρξης το quattro (για α3 πάντα).. -
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Τελείως περιττό στον 1.8Τ.
Κατα την άποψη μου μόνο στο s3 έχει λόγο ύπαρξης το quattro (για α3 πάντα)..και στο 200αρι ισως, αλλιως παρε gti ή για να το πω καλυτερα αλλιως δεν εχεις καποιο μεγαλο υπερ σε σχεση με το gti
-
Πόσα;;;;;;;
Οκ....ε προφανώς θα σου ρίχνει το Α3 μετά!!!Έτσι και αλλιώς βέβαια δεν το έχεις για φαναροκυνηγό!!! -
γιατι ομως ειναι τοσο πολυ πιο βαρυ σε σχεση με το Α4?
-
Αυτό είναι μια καλή ερώτηση...
-
και το tiguan μια απο τα ιδια στα 1400 κεκ εχει ενα 'λογικο' βαρος , αλλα οταν ειναι 2λιτρο παει 1700 κιλα
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=5040
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=5259μαλλον ειναι η καταρα των suv αυτη
σαν κατι τυπους που επειδη εχουν ενα σκασμο αλογα σε κατι cayenne s και Χ5 νομιζουν οτι ειναι γληγοροι και μου κολλανε στα φαναρια
-
και στο 200αρι ισως, αλλιως παρε gti ή για να το πω καλυτερα αλλιως δεν εχεις καποιο μεγαλο υπερ σε σχεση με το gti
Ναι και εγώ απο την εμπειρία μου απο το διακοσάρι το λέω.Τέσπα περισσότερα για το θέμα ίσως στο -οδήγησα-..
-
οκ , θα ηθελα να ακουσω μια γνωμη για το συγκεκριμενο συνδυασμο μιας και δεν εχει τυχει να το οδηγησω
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στάνταρ ήταν πειραγμένο το 1.8ΤFSI.
(αρκετοί βάζουν το πρόγραμμα και την εισαγωγή μέσα στο πρώτο 3-5μηνο = 230κάτι ps πάει χωρίς εξάτμιση δυναμομετρημένα* )*με full 1ο στάδιο (συν ic από S3 για λόγους αξιοπιστίας και μείωση μεγάλων θερμοκρασιών στη μηχανή), ο 1.8ΤFSI γίνεται...245-250ps , οπότε αν βάλουμε το extra βάρος του S3 και τις extra απώλειες...η 'κόντρα' ξαφνικά δείχνει πιο ενδιαφέρον...Τρέμε Qsis.
ένα +1 στον κύριο. 215 άλογα και 34 κιλά ροπής με ρέβο 1ο σταδιο χωρίς τίποτα άλλο.
με επιπλέον γαργάλημα εξάτμιση και εισαγωγές 250 στο χαλαρό.στο καγκουροκλάμπ μου μερικοί έχουν αλλάξει την τουρμπίνα κ03 με την κ04 του 2λιτρου. (+πρόγραμμα 2ο στάδιο + εξατμιση από μπρος ως πίσω +εισαγωγή εννοείται) 330 με 340 τα άλογα, οδήγησα ένα. Κολλάς πίσω τρελό γκάζι παντού ΚΑΙ ψηλά ΚΑΙ με όλες τις σχέσεις. Απίστευτη ροπή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στο καγκουροκλάμπ μου μερικοί έχουν αλλάξει την τουρμπίνα κ03 με την κ04 του 2λιτρου. (+πρόγραμμα 2ο στάδιο + εξατμιση, εισαγωγή εννοείται)
330 με 340 τα άλογα, οδήγησα ένα. Κολλάς πίσω τρελό γκάζι παντού ΚΑΙ ψηλά ΚΑΙ με όλες τις σχέσεις. Απίστευτη ροπή.ένας στο VW-club πουλάει set-up S3 με την κ04 (την καλή), intercooler και ό,τι άλλο χρειάζεται για να τα βάλεις πάνω στο αμάξι.
Ψήνεσαι?ΥΓ:από βδομάδα μάλλον με βλέπω με νέα φρένα. 800€ (τελική τιμή) είναι καλά elteo?
-
ΥΓ:από βδομάδα μάλλον με βλέπω με νέα φρένα. 800€ (τελική τιμή) είναι καλά elteo?τι φρένα Γιώργο?
-
στο καγκουροκλάμπ μου μερικοί έχουν αλλάξει την τουρμπίνα κ03 με την κ04 του 2λιτρου. (+πρόγραμμα 2ο στάδιο + εξατμιση, εισαγωγή εννοείται)
330 με 340 τα άλογα, οδήγησα ένα. Κολλάς πίσω τρελό γκάζι παντού ΚΑΙ ψηλά ΚΑΙ με όλες τις σχέσεις. Απίστευτη ροπή.ένας στο VW-club πουλάει set-up S3 με την κ04 (την καλή), intercooler και ό,τι άλλο χρειάζεται για να τα βάλεις πάνω στο αμάξι.
Ψήνεσαι?μπα άσε οι άλλοι να κάνουν πρώτα το beta testing
ΥΓ:από βδομάδα μάλλον με βλέπω με νέα φρένα. 800€ (τελική τιμή) είναι καλά elteo?
345 ; αν ναι είναι σχετικά καλά.
AUDI A3 1.8TFSI