-
Οσοι εχετε οδηγησει ή κατεχετε SAAB, ποια η γνώμη σας;
Καποιοι λενε οτι τα αντιστοιχα γερμανικα ειναι καλυτερα.
Καποιοι αλλοι λενε οτι ειναι αδικημένη στην Ελλάδα.
Καποιοι λενε οτι τα ηλεκτρονικα του ειναι τοσα πολλα που καταντα γελοίο. -
Εμένα δεν μου αρέσει το σχέδιο τους μέσα-έξω. Πολλά κουμπιά βρε παιδί μου !!!
-
Ένα βασικό στοιχείο σε αυτήν την κατηγορία και κόστος και κοινό που απευθύνονται είναι η απτή ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα όπου από τα 3 saab που έχω δει και οδηγήσει , είναι 1 ίσως και δύο κλικ παρακάτω . Κατα τα άλλα από εξοπλισμό υπερτερούν όχι όμως τόσο ώστε να μην σου δημιουργούν την αίσθηση ότι πληρώνεις παραπάνω από όσο πραγματικά κοστίζουν . Τουλάχιστον με αυτή την αίσθηση έμεινα εγώ . Γενικώς δεν θα τα προτιμούσα , χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλά αυτοκίνητα . Δεν είναι όμως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτοκίνητα
-
Tα παλιότερα Saab δεν μου άρεσαν εμφανισιακά καθόλου. Ο Μπροστά προφυλακτήρας εξείχε και σου έδινε την εικόνα 'ΠΑΠΙΑΣ'!! Το τελείωμα πίσω ήταν επίσης πολύ καμπύλο κάτι που εξαφάνιζε την όποια 'Premium' εικόνα.
Τα σύγχρονα Saab, όπως το καινούριο 93, μου αρέσουν πάρα πολύ και μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα Γερμανικά.
Από κει και πέρα η Saab πάσχει σε σχέση με τους Γερμανούς:
-
Δεν έχει μεγάλη Γκάμα(πχ Segment C,F, SUV, roadster)
-
Δεν έχει ανεξαρτησία σε αντίθεση με BMW-MERCEDES αλλά και ΑUDI όπου οι δύο πρώτες παίζουν μόνες τους ενώ η τρίτη αν και ανήκει σε Γκρουπ φαίνεται ανεξάρτητη
-
Είναι σίγουρα 2 κλικ παρακάτω σε ποιότητα. Η δικίά μου εμπειρία ήταν ότι το 93 υστερεί ελάχιστα από 156-GT-147 ενώ το 95 υστερεί από 166. Δεδομένου ότι οι Γερμανοί είναι ένα κλικ πάνω απο την ALFA ROMEO μεγαλώνει το χάσμα με τους Σουηδούς
-
Δεν έχει αγωνιστικές περγαμηνές
-
Δεν έχει μοντέλα μεγάλης ιπποδύναμης πχ M3-M5-M6-S4-S6-RS4-AMG κλπ αλλά ακόμα και οι μεγάλες εκδόσεις είναι δίλιτρες τούρμπο.
Eίναι λογικό όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους Premium κατασκευαστές και έχεις τόσα μειονεκτήματα χωρίς αντίστοιχα μικρότερη τιμή να μην πας καλά εμπορικά
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
3 Είναι σίγουρα 2 κλικ παρακάτω σε ποιότητα. Η δικίά μου εμπειρία ήταν ότι το 93 υστερεί ελάχιστα από 156-GT-147 ενώ το 95 υστερεί από 166. Δεδομένου ότι οι Γερμανοί είναι ένα κλικ πάνω απο την ALFA ROMEO μεγαλώνει το χάσμα με τους Σουηδούς
Λες οτι η SAAB ειναι πιο κατω απο Alfa Romeo σε ποιότητα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
3 Είναι σίγουρα 2 κλικ παρακάτω σε ποιότητα. Η δικίά μου εμπειρία ήταν ότι το 93 υστερεί ελάχιστα από 156-GT-147 ενώ το 95 υστερεί από 166. Δεδομένου ότι οι Γερμανοί είναι ένα κλικ πάνω απο την ALFA ROMEO μεγαλώνει το χάσμα με τους Σουηδούς
Ε, ναι μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ποιότητα της Alfa Romeo συγκρίνεται με της VW, οι Σουηδοί είναι πιο ψηλά και οι premium Γερμανοί ακόμα ψηλότερα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λέω πριν αγοράσω Alfa και 'Πορωθώ' περνόντας από τις αντιπροσωπίες συγκρινά μαζί με άλλα και την ποιότητα.
Τότε λοιπόν που ήμουν ακόμα 'Αντικειμενικός' για το που θα δώσω τα φράγκα μου η εντύπωση που αποκόμησα ήταν ότι η Alfa υπερείχε 'λίγο' σε ποιότητα υλικών
-
Έλεος! Οχι και η Alfa Romeo έχει την ίδια ποιότητα με την SAAB. Είπαμε να λέμε κουφά αλλά όχι και τέτοια μαργαριτάρια.
Tiger σε λίγο θα σου απαντήσω στο πμ!
-
Εγώ είμαι Σααμπόφιλος. Έχω βιβλία για τη Saab, λούτρινο Saab... Οπότε λέω ναι! Το κακό είναι ότι δεν κρατάνε την τιμή τους ως μεταχειρισμένα όσο τα γερμανικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα βρεις σε καλύτερη τιμή από δεύτερο χέρι! Και βέβαια Saab σημαίνει τετρακύλινδρο turbo, εντάξει;
-
Είμαι υπέρ του Babbis αν και είμαι 'Γερμανόφιλος' κ είμαι πιστός στην Γερμανική ποιότητα που κανένας δεν αμφισβητεί. (εδω γελάμε)
Το Saab 93 AERO δεν εχει την ανάλογη ποιότητα εσωτερικού που έχει η GT
Το λέω κατόπιν σκεψης κ γνώσης (για να μην παρεξηγηθώ) επειδή έχω μπει κ στα 2.Το SAAB μου έφερε λίγο απο 'Premium' εξωτερικά αλλα όχι εσωτερικά όπως το έκανε η GT(μέσα-εξω)
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Έλεος! Οχι και η Alfa Romeo έχει την ίδια ποιότητα με την SAAB. Είπαμε να λέμε κουφά αλλά όχι και τέτοια μαργαριτάρια.Tiger σε λίγο θα σου απαντήσω στο πμ!
Ρε Διχασμένε!!
Γιατί είσαι ερειστικός?
Εγώ μιλάω για την εντύπωση που μου δημιουργήθηκε όταν μπήκα στα αυτοκίνητα. Μπορεί αλλιώς να αντιλαμβάνομαι εγώ την ποιότητα και αλλιώς εσύ!!
Πάντως δεν πρέπει να έχουμε στεγανά και δόγματα. Το ότι η Saab είχε και έχει ποιοτικά υλικά δεν αποτελεί εμπόδιο για κάποιον άλλο επίσης PREMIUM (σύμφωνα με τα περιοδικά αλλά και την ιστορία της αυτοκίνησης) να βγάλει ένα κλικ πιο πάνω σε ποιότητα.
Όλα στο κόσμο μεταβάλλονται! Ποιος περίμενε τους Ιάπωνες να βγάζουν αξιόπιστα και απολαυστικά αμάξια πριν μερικά χρόνια!! Ποιος περίμενε την Mercedes να κατρακυλίσει στους πίνακες αξιοπιστίας?
Ποιος περίμενε την HYUNDAI να είναι πιο μπροστά από Γερμανούς σε αξιοπιστία?
Ποιος περίμενε την σειρά 1 να έχει τόση πλαστικούρα?
Πρέπει δηλαδή με τις απόψεις που έχουμε τώρα με αυτές να πεθάνουμε κι όλας?
Πάντα φιλικά γιατί δεν θέλω να βρεθώ στην τροχιά της γροθιάς σου
-
Δεν είμαι διχασμένος βρε!
Αλλά έκαστος στο είδος του.
Π.χ.
Το 93 μου στην Αγγλία δεν έχει το τιμόνι της GT
Αλλά ούτε και η GT θα έχει ποτέ την ποιότητα και κυρίως το φινίρισμα του 93.Απλά πράγματα.
-
Eixa to palio 9-3 kai eitan apisteuta poiotiko kai bareto.
To kainourgio einai poly kalytero ston dromo alla den exei tin piotita eswterikou tou paliou.Sado, eisai UK akoma?
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Sado, eisai UK akoma?Σήμερα ξημερώματα ήρθα Αθήνα.
Ουαλία ήμουν.
Σε 2-3 εβδομάδες θα ξαναπάω. Εσύ;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Sado, eisai UK akoma?
Σήμερα ξημερώματα ήρθα Αθήνα.
Ουαλία ήμουν.
Σε 2-3 εβδομάδες θα ξαναπάω. Εσύ;
Apo sabato brady eimai UK.
kanonise na brethoume auti tin fora. -
Εχεις RE-πμ.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Τα σύγχρονα Saab, όπως το καινούριο 93, μου αρέσουν πάρα πολύ και μάλιστα περισσότερο από τα αντίστοιχα Γερμανικά.
Από κει και πέρα η Saab πάσχει σε σχέση με τους Γερμανούς:- Δεν έχει μεγάλη Γκάμα(πχ Segment C,F, SUV, roadster)
Είναι αλήθεια, αλλά αυτό σιγά σιγά αλλάζει καθώς ήδη βγήκε το SUV ενώ απ' ότι μαθαίνω στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία μικρού μοντέλου, ανταγωνιστή των Α3, 116 κλπ.
- Δεν έχει ανεξαρτησία σε αντίθεση με BMW-MERCEDES αλλά και ΑUDI όπου οι δύο πρώτες παίζουν μόνες τους ενώ η τρίτη αν και ανήκει σε Γκρουπ φαίνεται ανεξάρτητη
Θεωρώ ότι και η σουηδική εταιρεία παραμένει αρκετά ανεξάρτητη ακόμη και εντός του ομίλου GM και ότι η πρόθεσή τους είναι να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία τους.
- Είναι σίγουρα 2 κλικ παρακάτω σε ποιότητα. Η δικίά μου εμπειρία ήταν ότι το 93 υστερεί ελάχιστα από 156-GT-147 ενώ το 95 υστερεί από 166. Δεδομένου ότι οι Γερμανοί είναι ένα κλικ πάνω απο την ALFA ROMEO μεγαλώνει το χάσμα με τους Σουηδούς
Eίναι λογικό όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους Premium κατασκευαστές και έχεις τόσα μειονεκτήματα χωρίς αντίστοιχα μικρότερη τιμή να μην πας καλά εμπορικά
Απ' όσο γνωρίζω η εταιρεία είναι πάντα μέσα στους στόχους της και περιμένει ακόμα καλύτερες μέρες. Ιδιαίτερα στην αγορά της Αμερικής και Καναδά τα πάει πολύ καλά. Τώρα και στην Ελλάδα ήδη παρατηρεί κανείς σαφώς περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους απ'ότι πριν 2-3 χρόνια...
Με εκτίμηση! -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Από κει και πέρα η Saab πάσχει σε σχέση με τους Γερμανούς:- Δεν έχει μεγάλη Γκάμα(πχ Segment C,F, SUV, roadster)
Είναι αλήθεια, αλλά αυτό σιγά σιγά αλλάζει καθώς ήδη βγήκε το SUV ενώ απ' ότι μαθαίνω στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία μικρού μοντέλου, ανταγωνιστή των Α3, 116 κλπ.
- Δεν έχει ανεξαρτησία σε αντίθεση με BMW-MERCEDES αλλά και ΑUDI όπου οι δύο πρώτες παίζουν μόνες τους ενώ η τρίτη αν και ανήκει σε Γκρουπ φαίνεται ανεξάρτητη
Θεωρώ ότι και η σουηδική εταιρεία παραμένει αρκετά ανεξάρτητη ακόμη και εντός του ομίλου GM και ότι η πρόθεσή τους είναι να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία τους.
- Είναι σίγουρα 2 κλικ παρακάτω σε ποιότητα. Η δικίά μου εμπειρία ήταν ότι το 93 υστερεί ελάχιστα από 156-GT-147 ενώ το 95 υστερεί από 166. Δεδομένου ότι οι Γερμανοί είναι ένα κλικ πάνω απο την ALFA ROMEO μεγαλώνει το χάσμα με τους Σουηδούς
Απ' όσο γνωρίζω η εταιρεία είναι πάντα μέσα στους στόχους της και περιμένει ακόμα καλύτερες μέρες. Ιδιαίτερα στην αγορά της Αμερικής και Καναδά τα πάει πολύ καλά. Τώρα και στην Ελλάδα ήδη παρατηρεί κανείς σαφώς περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους απ'ότι πριν 2-3 χρόνια...
Με εκτίμηση!Εύχομαι να μεγαλώσει η γκάμα της και προς τα πάνω και προς τα κάτω! όπως επίσης να πάει και καλύτερα.
Η Saab μου αρέσει και μακάρι να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Έχω βαρεθεί να βλέπω Audi και BMW μεταχειρισμένα.
Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόση απορία για την ποιότητα.
Δεν έχω δικαίωμα να καταθέσω τι εξέλαβα από τα δύο αυτοκίνητα όσον αφορά την ποιότητα όταν ήμουν υποψήφιος αγοραστής?
Και όπως είπα στο Sado μπορεί η αντίληψη του καθενός να διαφέρει ιδιαίτερα αν μιλάμε για 'κλικ' πάνω η κάτω
Μου θυμίζετε την Ιερά εξέταση. Αν κάποιος πει κάτι έξω από τα δόγματα πρέπει να το καταδικάσουμε.
Μερικοί έχετε μείνει στην δεκαετία του 80!!
Saab Forum