-
Η όλη συζήτηση έχει να κάνει για το αν η Saab στόχευσε ή όχι σωστά και έφτασε ως εδώ. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει να κάνει με το αν είναι εταιρεία πολυτελείας ή όχι η κατάσταση η σημερινή **αλλά οι κινήσεις της GM που την άφησε μια 10ετία **με το ίδιο Saab 9-5 ενώ δεν ανέπτυξε κανένα καινούριο μοντέλο, πέραν του νέου 9-3Χ που πολύ θα ήθελε να χτυπήσει η Αudi με το Allroad A4...
Όσο για τη Volvo θα υπενθυμίσω ότι το πρώτο αμάξι στις πωλήσεις της ήταν στο παρελθόν το V70(κοστίζει σήμερα περί τις 45.000ευρώ) και το XC90 (κοστίζει περί τις 70.000ευρώ κατά μ.ο.) ενώ ο πρώτος σε πωλήσεις κινητήρας της στην Ευρώπη είναι ο diesel 2.5 D5 και στην Αμερική ο 2.5Τ βενζίνης ....δε νομίζω ότι πολλές εταιρείες έχουν πετύχει αυτά τα πράγματα, άσχετα με το τι γίνεται στη στρεβλή ελληνική αγορά που είναι πιστή στην 'Αγία Τριάδα'...
Πχ η BMW μπορεί να πουλάει με άνεση μια 7άρα, οι κυριότερες πωλήσεις της όμως δεν προέρχονται ούτε καν από την 5άρα, ούτε από το αντίστοιχο του XC90 (την X5 δηλαδή) αλλά από την 3άρα. Το ίδιο ισχύει και με την Audi και το Α4....Αλλά είμαστε off topic....
Όσο για την πολυτέλεια δεν είναι το ίδιο με τη χλιδή...**άλλο πολυτελές, άλλο χλιδάτο....**Το αμάξι πρέπει να είναι τεχνολογικά πολυτελές...εκεί είναι η ουσία...τώρα αν έχει και στοιχεία χλιδής είναι άλλο πράγμα που πολλοί από εδώ το μπερδεύετε...**και oι Σουηδοί **θέλουν την πολυτέλεια αλλά όχι την χλιδή όπως την εννοείτε....είναι οι κύριοι εκφραστές του μινιμαλισμού ο οποίος στην Ελλάδα δεν έχει αρκετούς οπαδούς και μου φαίνεται απόλυτα λογικό βάσει της παιδείας και της αισθητικής των νεοEλλήνων.... -
η Saab κλείνει, γιατί ακριβώς αυτές τις αξίες, έχασε μετά την εξαγορά της από την GM. To τελευταίο saab που μου άρεσε ήταν το 900Τurbo
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Όσο για την πολυτέλεια δεν είναι το ίδιο με τη χλιδή...**άλλο πολυτελές, άλλο χλιδάτο....**Το αμάξι πρέπει να είναι τεχνολογικά πολυτελές...εκεί είναι η ουσία...τώρα αν έχει και στοιχεία χλιδής είναι άλλο πράγμα που πολλοί από εδώ το μπερδεύετε...**και oι Σουηδοί **θέλουν την πολυτέλεια αλλά όχι την χλιδή όπως την εννοείτε....είναι οι κύριοι εκφραστές του μινιμαλισμού ο οποίος στην Ελλάδα δεν έχει αρκετούς οπαδούς και μου φαίνεται απόλυτα λογικό βάσει της παιδείας και της αισθητικής των νεοEλλήνων....
Και καλα το παιζουμε 'επιπεδου' σε αυτο το σημειο κριτικαροντας την αισθητικη καποιων για την οικτρη αποτυχια τους... αν και μεταξυ μας το προβλημα ειναι η αισθητικη των Σουηδων και οχι η δικη μας!
Τεσπα... ως οπαδοι του μινιμαλισμου πιστευω θα χαρουνε τωρα απο απο 2 βιομηχανιες εμεινε 1, και σε λιγο καμια
-
φιλε corsair διακρινω μια ''ψιλοχαρα'' για το κλεισιμο οπως λες της saab?
Κατ'αρχην να σου πω οτι απο τις 2 αυτοκινητοβιομηχανειες υπαρχουν και οι 2 και καμια δεν θα κλεισει...
Το εσωτερικο ενος αυτοκινητου ειναι καθαρα υποκειμενικο το αν ειναι ωραιο συμφωνα με το γουστο του καθενος.το must που το κρινουμε ολοι το ιδιο ειναι η ποιοτητα κατασκευης και η saab δεν νομιζω να υστερει σε αυτον τον τομεα!
Η πολυτελεια ειναι πιο σημαντικη οσον αφορα τα μηχανικα μερη,ποιοτητα κυλισης κ.α που με την saab δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα και η αξιοπιστια κυμαινεται σε υψηλα επιπεδα...ενω στο τριο που κυριαρχει στα ελληνικα κολλημενα εγκεφαλικα κυταρα αρκει να κανεις μια βολτα στα αντιστοιχα φορουμ θα δεις οτι το κυριο θεμα συζητησης ειναι το τι προβλημα αντιμετοπιζει ο καθενας(σαν τον γαμπρο μου που πηρε ενα Q5 και το εχει εδω και 1 μηνα στο συνεργειο).Δεν λεω ολα τα αμαξια μπορει να βγαλουν κατι αλλα ως δια μαγειας ολα τα προβληματα στο vag και οχι μονο ειναι παντοτε δικαιολογημενα ενω σε αλλες εταιριες οχι!!οπως στα tsi που θελουν οι κατωχοι να μας πεισουν οτι ειναι φυσιολογικο που καινε το λαδι οπως το τηγανι μου!!!!
Και μην με παρεις για κολλημενο αντιγερμανο,εχω στην κατοχη μου 1 c30 και εχω ηδη παραγγειλει 1 πολο για 2ο
απλος τα λεω αυτα για να δοξασω την ηλιθια νεοτροπια του ελληνα που θελει να εχει bmw η audi ετσι γιατι πρεπει...sorry για τα οσα ειναι offtopic! -
Το εσωτερικό του 9-3 πάντως είναι τόσο ποιοτικό όσο ενός προσεγμένου supermini. Σαφέστατα κάτω από Golf VI και 308. Κρίμα, πολύ κρίμα διότι ένα XWD δεν θα με χαλούσε καθόλου. Παίζει να είναι το μόνο αμάξι που έχω δει στο οποίο το κάτω τμήμα του ταμπλώ είναι πιο μαλακό από ότι το από πάνω.
-
Ο χρήστης stavros1926 έγραψε:
φιλε corsair διακρινω μια ''ψιλοχαρα'' για το κλεισιμο οπως λες της saab?Εχει φαει χυλοπιτα ο κορσαιρ απο Σουηδεζα και για αυτο χαιρεται τοσο πολυ.
-
-
φιλε corsair διακρινω μια ''ψιλοχαρα'' για το κλεισιμο οπως λες της saab?Κατ'αρχην να σου πω οτι απο τις 2 αυτοκινητοβιομηχανειες υπαρχουν και οι 2 και καμια δεν θα κλεισει...
Το εσωτερικο ενος αυτοκινητου ειναι καθαρα υποκειμενικο το αν ειναι ωραιο συμφωνα με το γουστο του καθενος.το must που το κρινουμε ολοι το ιδιο ειναι η ποιοτητα κατασκευης και η saab δεν νομιζω να υστερει σε αυτον τον τομεα!
Η πολυτελεια ειναι πιο σημαντικη οσον αφορα τα μηχανικα μερη,ποιοτητα κυλισης κ.α που με την saab δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα και η αξιοπιστια κυμαινεται σε υψηλα επιπεδα...ενω στο τριο που κυριαρχει στα ελληνικα κολλημενα εγκεφαλικα κυταρα αρκει να κανεις μια βολτα στα αντιστοιχα φορουμ θα δεις οτι το κυριο θεμα συζητησης ειναι το τι προβλημα αντιμετοπιζει ο καθενας(σαν τον γαμπρο μου που πηρε ενα Q5 και το εχει εδω και 1 μηνα στο συνεργειο).Δεν λεω ολα τα αμαξια μπορει να βγαλουν κατι αλλα ως δια μαγειας ολα τα προβληματα στο vag και οχι μονο ειναι παντοτε δικαιολογημενα ενω σε αλλες εταιριες οχι!!οπως στα tsi που θελουν οι κατωχοι να μας πεισουν οτι ειναι φυσιολογικο που καινε το λαδι οπως το τηγανι μου!!!!
Και μην με παρεις για κολλημενο αντιγερμανο,εχω στην κατοχη μου 1 c30 και εχω ηδη παραγγειλει 1 πολο για 2ο
απλος τα λεω αυτα για να δοξασω την ηλιθια νεοτροπια του ελληνα που θελει να εχει bmw η audi ετσι γιατι πρεπει...sorry για τα οσα ειναι offtopic!οπως δεν εκλεισε η Rover.... και αυτη σε κινεζους ανηκει....
Σχετικα με την ψιλοχαρα.... οχι... για την Saab λυπαμαι... ειχε χαρακτηρα αυτη η εταιρια σε αντιθεση με την Volvo. Βεβαια οταν ακουω περι επιπεδων, μινιμαλισμων και λοιπα.... ε με το συμπαθειο αλλα θα γελασω. Οπως επισης θα γελασω με αυτα που αναφερεις περι αξιοπιστιας. Δηλαδη στα Saab forum τι λενε οι κατοχοι? 'ω τι ωραιο που ειναι το αμαξι μου, και σημερα παλι δεν χαλασε τιποτα...'
Και τα Saab οπως και ολα τα υπολοιπα εχουν το δικο τους μεριδιο βλαβων... καθολου αναμαρτητα εξ οσων γνωριζω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το εσωτερικό του 9-3 πάντως είναι τόσο ποιοτικό όσο ενός προσεγμένου supermini. Σαφέστατα κάτω από Golf VI και 308. Κρίμα, πολύ κρίμα διότι ένα XWD δεν θα με χαλούσε καθόλου. Παίζει να είναι το μόνο αμάξι που έχω δει στο οποίο το κάτω τμήμα του ταμπλώ είναι πιο μαλακό από ότι το από πάνω.για καποιο λογο ειναι φιλε μου πιο μαλακο το κατω μερος του ταμπλο απο το πανω και σηκωνει μακρα κουβεντα...ενας βασικος λογος ειναι οτι αν χτυπα ξυλο τρακαρεις,τα γονατακια σου στο golf και στο 308 θα την ακουσουν στερεοφωνικα χτυπωντας στην πλαστικουρα!
Και μην νομιζεις οτι η ποιοτητα μετριεται συμφωνα με το ποσο μαλακο ειναι το πλαστικο...αν δεις μεχρι και αυτοκινητα αλλων εταιριων που ξεπερνανε τα 50000ευρωπουλα σε τιμη δεν εχουν και τοσο μαλακα στην αφη πλαστικα...ολα εχουν το σκοπο τους το πολυ μαλακο κινδυνευει πιο ευκολα απο τριγμους φθορες κτλ οποτε ολα ειναι ωραια αλλα με μετρο!!Υ.Γ εγω προσωπικα δεν εχω δει και πολλα αυτοκ ανεξαρτητου αξιας που το καπακι απο το ντουλαπακι του συνοδηγου να ειναι απο μαλακα υλικα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
φιλε corsair διακρινω μια ''ψιλοχαρα'' για το κλεισιμο οπως λες της saab?
Κατ'αρχην να σου πω οτι απο τις 2 αυτοκινητοβιομηχανειες υπαρχουν και οι 2 και καμια δεν θα κλεισει...
απλος τα λεω αυτα για να δοξασω την ηλιθια νεοτροπια του ελληνα που θελει να εχει bmw η audi ετσι γιατι πρεπει...sorry για τα οσα ειναι offtopic!οπως δεν εκλεισε η Rover.... και αυτη σε κινεζους ανηκει....
Σχετικα με την ψιλοχαρα.... οχι... για την Saab λυπαμαι... ειχε χαρακτηρα αυτη η εταιρια σε αντιθεση με την Volvo. Βεβαια οταν ακουω περι επιπεδων, μινιμαλισμων και λοιπα.... ε με το συμπαθειο αλλα θα γελασω. Οπως επισης θα γελασω με αυτα που αναφερεις περι αξιοπιστιας. Δηλαδη στα Saab forum τι λενε οι κατοχοι? 'ω τι ωραιο που ειναι το αμαξι μου, και σημερα παλι δεν χαλασε τιποτα...'
Και τα Saab οπως και ολα τα υπολοιπα εχουν το δικο τους μεριδιο βλαβων... καθολου αναμαρτητα εξ οσων γνωριζω.
Κατ'αρχην χαιρομαι γιατι το πηρα σαν ειρωνεια...
Για μενα μια εταιρια κλεινει οταν σταματαει το brandname...μπορω να αγορασω σημερα αμαξι rover? αρα rover is dead!
Δεν με καταλαβες πριν οσον αφορα το που το παω περι αξιοπιστιας...ολα τα αμαξια εχουν βλαβες απο ολες τις εταιριες...το θεμα ειναι οτι το vag και καποιες αλλες εχουν το αναμαρτητο σε αυτο το θεμα...με πιανεις? -
Πάμε παρακάτω.
Στην αφή το σκληρό πλαστικό για μερικούς (μεταξύ αυτών και σε μένα) είναι χειρότερο. Για όλους τους άλλους ας πάρουν εσωτερικό yaris.
Μαλακό/σκληρό δεν έχει σημασία όσον αφορά τους τριγμούς. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ακαμψία του πλαισίου και το πόσο καλά είναι συναρμολογημένα τα επιμέρους τμήματα.C-class, 3er, Α4 μια χαρά μαλακά πλαστικά έχουν. Όπως και τα 407, passat, insignia, μέχρι και το mondeo.
-
για καποιο λογο ειναι φιλε μου πιο μαλακο το κατω μερος του ταμπλο απο το πανω και σηκωνει μακρα κουβεντα...ενας βασικος λογος ειναι οτι αν χτυπα ξυλο τρακαρεις,τα γονατακια σου στο golf και στο 308 θα την ακουσουν στερεοφωνικα χτυπωντας στην πλαστικουρα!
Και μην νομιζεις οτι η ποιοτητα μετριεται συμφωνα με το ποσο μαλακο ειναι το πλαστικο...αν δεις μεχρι και αυτοκινητα αλλων εταιριων που ξεπερνανε τα 50000ευρωπουλα σε τιμη δεν εχουν και τοσο μαλακα στην αφη πλαστικα...ολα εχουν το σκοπο τους το πολυ μαλακο κινδυνευει πιο ευκολα απο τριγμους φθορες κτλ οποτε ολα ειναι ωραια αλλα με μετρο!!Υ.Γ εγω προσωπικα δεν εχω δει και πολλα αυτοκ ανεξαρτητου αξιας που το καπακι απο το ντουλαπακι του συνοδηγου να ειναι απο μαλακα υλικα...
Αυτα περι μαλακων-σκληρων (πλαστικων), ασφαλεια, συναρμολογηση.... δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους! Μα καμια...
-
ρε παιδια εγω δεν μιλησα για σκληρα vs μαλακα!!!
τα σκληρα για μενα τυπου yaris ειναι απαραδεκτα,εγω μιλησα για μαλακα,πολυ μαλακα και λιγοτερο μαλακα... -
Πάμε παρακάτω.
Στην αφή το σκληρό πλαστικό για μερικούς (μεταξύ αυτών και σε μένα) είναι χειρότερο. Για όλους τους άλλους ας πάρουν εσωτερικό yaris.
Μαλακό/σκληρό δεν έχει σημασία όσον αφορά τους τριγμούς. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ακαμψία του πλαισίου και το πόσο καλά είναι συναρμολογημένα τα επιμέρους τμήματα.C-class, 3er, Α4 μια χαρά μαλακά πλαστικά έχουν. Όπως και τα 407, passat, insignia, μέχρι και το mondeo.
και επισης το saab 9-3 που μας δειχνεις εδω ειναι μοντελο του 2002 δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να συγκρινεις αμαξια του 2009 με 1 του 2002....
τωρα αν νομιζεις οτι τα ρενο ειναι πιο ασφαλη απο τα saab οκ παω πασο...
-
Είπες ότι στα 308/Golf κτλ τα γόνατα θα γίνουν σμπαράλια ενώ τα μαλακά πλαστικά του 9-3 θα τα προστατεύσουν. Άκυρο, οπότε πάμε παρακάτω.
-
ναι ρε c ειχα απαντησει στον φιλο για το κατω μερος οχι πανω στο ταμπλο!απλα επειδη ειπες για yaris νομιζα οτι καταλαβες οτι τασομαι υπερ τον σκληρων πλαστικων!!
το saab μετα το 2002 δεν υπαρχει στο euroncap τωρα γιατι?ας ρωτησουμε την gm ολοι μαζι.. -
Σε μένα είχες απαντήσει...
Αν πιστεύεις ότι τα γόνατα θα τα προστατεύσουν αυτές οι φλούδες μαλακού πλαστικού, τι να πω...
-
Εμένα δεν με νοιάζει το ζούπηγμα των πλαστικών με νοιάζει η συναρμογή τους και η εμφάνιση τους...Και λυπάμαι αλλά το 9-3 πάσχει αφάνταστα σε αυτό τον τομέα. Κακό φινίρισμα αρμών, τα σκληρά πλαστικά του ταμπλώ τρίζουν σε εγκάρσιες ανωμαλίες και το χειρότερο το αμάξι έχει μόλις 34κ χιλιόμετρα
Κατα τα αλλά η άνεση σε χαμηλές ταχύτητες είναι κακή ενω ακούγονται διάφορα πράγματα να τρίζουν και να χτυπάνε, και η οδική συμπεριφορά υπο πιέση ακόμα χειρότερη με μούτρα και μόνο μούτρα και το ASR/ESP να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα με αρκετά διακριτικό ,οφείλω να ομολογήσω, τρόπο. Θεωρώ οτι δεν είναι αποκλειστικά θέμα ρυθμίσεων ανάρτησης αλλά γενικότερης ακαμψίας πλαισίου. Σε ταχύτητες ταξιδίου τα πραγμάτα βελτιώνονται αισθητά με καλή ποιότητα κύλισης που χαλάει από τον ήχο του μοτέρ που περνάει στην καμπίνα. Για το κιβώτιο δεν θα μιλήσω κάν γιατί θα γίνω κακός θα πώ απλά ένα γενικό σχόλιο περι λαστιχένιας αίσθησης και οτι δεν του αρέσουν οι γρήγορες αλλαγές. Και όλα αυτά στο απλό 1.8 (του οποίου το μοτέρ το βρήκα συμπαθητικό σε άρπαγμα από χαμηλά) με 16αρες...
Δυστυχώς το 9-3 παίζει σε μια κατηγορία τιμής και πρεστίζ οπου απέναντι του βρίσκει 3 κλασσικά γερμανικά τάνκ σε αίσθηση και δυστυχώς στην κατηγορία αυτή τέτοιες παραλείψεις-ελλείψεις δεν συγχωρούνται
Να πώ και τι μου άρεσει?
Μου αρεσουν τα καθίσματα, μου άρεσει το nightpanel και η εξωτερική εμφάνιση του fl. Στο εσωτερικό θα έπρεπε να προσπαθήσουν παραπάνω...
Είναι πραγματικά κρίμα που η GM δεν αφήνει την Saab να δοκιμάσει για μια τελευταία φορά τις δυνάμεις της γιατί το νέο 9-5 έδειχνε οτι μπορούσε κάτι καλύτερο...
Αυτά από εναν άνθρωπο που κάποτε ήθελε να αγοράσει Saab αν ήταν να αγοράσει κάτι στην εν λόγω κατηγορία και του αρέσει γενικότερα η σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας.
Υ.Γ Το 9-3 είναι του 2002 και έχουμε 2009 η εταιρεια το κρατάει δυστυχώς ή ευτυχώς στην παραγωγή άρα η σύγκριση θα γίνεται με ότι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά. Παρομοίως και για το 9-5 του 1994 -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Όσο για την πολυτέλεια δεν είναι το ίδιο με τη χλιδή...**άλλο πολυτελές, άλλο χλιδάτο....**Το αμάξι πρέπει να είναι τεχνολογικά πολυτελές...εκεί είναι η ουσία...τώρα αν έχει και στοιχεία χλιδής είναι άλλο πράγμα που πολλοί από εδώ το μπερδεύετε...**και oι Σουηδοί **θέλουν την πολυτέλεια αλλά όχι την χλιδή όπως την εννοείτε....είναι οι κύριοι εκφραστές του μινιμαλισμού ο οποίος στην Ελλάδα δεν έχει αρκετούς οπαδούς και μου φαίνεται απόλυτα λογικό βάσει της παιδείας και της αισθητικής των νεοEλλήνων....
Είναι τόσο τεχνολογικά πολυτελής η Saab που εκπροσωπείται στις κατηγορίες D και E με συμβατικές αναρτήσεις,κιβώτια και τυπολογίες κίνησης και με τετακύλινδους βενζινοκινητήρες 2 και 2,3 λίτρων και έναν πελατειακό ντήζελ 1,9 λίτρων,τον οποίο η Fiat δεν διανοήθηκε ποτέ να φορέσει στα E segment της Lancia και Alfa....ως πολύ λίγο.Tην ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός στις αντίστοιχες κατηγορίες που δραστηριοποείται η Saab,μπορεί να διαθέτει και μίζερες entry level εκδόσεις.... που κάνουν τη 'βρώμικη δουλειά',αλλά ταυτόχρονα προσφέρει ποικιλία στην τυπολογία κίνησης (ακόμα και πραγματική τερτακίνηση),αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και multilink,γκάμα κινήτηρων,που περιλαμβάνει τετρακύλινδρα,εξακύλινδρα εν σειρά,V6,V8,V10 βενζίνης ατμοσφαιρικά,turbo και biturbo,πεντακύλινδρα,V6,V8 2, 2.5, 3 και 4 λίτρων turbodiesiel,εναλλακτικά μπορει να διαθέτει υβριδική κίνηση, προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων,διπλόδισκα αυτόματα κιβώτια και αυτόματα με μετατροπείς ροπής,τηλεματική τευλευταίας γενιάς κλπ. κλπ.
Μην σας παραπλανεί το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο,με αισθητική ΙΚΕΑ και καθόλα συμβατικό στην τεχνολογία του,είναι premium επειδή τη στιγμή που στις ΗΠΑ κοστίζει 24.000$ και στην Ευρώπη 32.000 ευρώ...στην Ελλάδα καλείστε να το πληρώσετε 40.000ε ευρώ.Η κατηγοριοποίηση στο automotive γίνεται με βάση το μέσο όρο του είδους του προϊόντος που πουλάς.Μια εταιρεία θεωρείται premium όταν έχει ισχυρή παρουσία στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία,με γκάμα προϊόντος που είναι όχι απλά πολυτελώς εξοπλισμένο,αλλά τεχνολογικά προηγμένο.Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κατά κόρον στα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα,που και εκεί υπάρχει άφθονη τεχνολογία,ακόμη και αν έχει ισχνή ή λιγότερο ισχνή παρουσία στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές κατηγορίες,παραμένει γενικός κατασκευαστής.Brands που χρησιμοποιούνται ιστορικά για να δημιουργούν rebadged μοντέλα των αυτοκινήτων του γενικού κατασκευαστή στον οποίο ανήκουν,είναι οικονομικοί κατασκευαστές.Brands που κατασκευάζουν σε μικρή παραγωγή υπεραυτοκίνητα και υπερπολυτελή sport και τετράπορτα είναι κατά κανόνα luxury κατασκευαστές.Αντιθέτως premium ή upper premium κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται έντονα λόγου χάριν και στον τομέα των βαρέων οχημάτων,δεν θεωρούνται luxury,ακόμα και αν κατασκευάζουν υπερπολυτελείς (luxury) μπερλίνες ή πανάκριβα sport.
Κάποτε είχα δώσει μια λίστα με την κατάταξη του κάθε brand σε μια από τις τέσσερεις κατηγορίες,τόσο στη σημερινή αγορά, όσο και βάσει του παρελθόντος τους (της ιστορίας,heritage,pedigree που διαθέτουν).
Όποιος θέλει μπορεί να θεωρεί τη Saab premium κατασκευαστή.Δικαίωμά του.Επειδή ακριβώς δεν έχει τα στοιχεία να ανήκει στην κατηγορία αυτή,λόγω έλλειψης ανάλογου προϊόντος από τη γκάμα της,έχει και ένα τιμολογιακό πλαφόν το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί....όπως επίσης έχει και πελατολόγειο του οποίου μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες απαιτήσεις.Όχι όλες.
-
δεν διαφωνω σε αυτα που λετε για την στασιμοτητα σε ολους τους τομεις αλλα συγνωμη κι ολας γι αυτο δεν φταει η saab αλλα η gm!
τωρα οσον αφορα ολα αυτα που μου ειπες οπως μου το περιγραφεις νομιζω οτι ειχες κανενα lada niva γιατι εγω εχω 1 saab 9-3 2.0 175hp του 2005 και δεν εχει καμια απολυτως μα καμια σχεση με αυτο που περιγραφεις...βεβαια εμενα ειναι με το προηγουμενο ταμπλο που ειναι σαν πιλοτηριο μεσα,για το πιο καινουργιο δεν εχω αποψη γιατι δεν το εχω δοκιμασει...αλλα τοσο μεγαλη διαφορα προς το χειροτερο!!!!τι να πω εκτος αν η gm εριξε κατα τοσο πολυ την ποιοτητα(οχι πως δεν την εχω ικανη).ΤΕΣΠΑ οτι και να λεμε ρε παιδια το θεμα ειναι οτι πρεπει η saab επιτελουσ να απεμπλακει απο την gm και να συνεχισει μονη της οπως τοτε που ηταν super πριν την παρει η gm και αρχισει η κατρακυλα....
Α και να σας πω οτι εχθες εξεφρασε συμφωνα με τα μμε ενδιαφεροω για αγορα και η fiat!!!!καλα μιλαμε το τι παιζεται off the record μονο η gm ξερει....
Saab Forum