-
Γιατι μπερδευετε τον ενδιαφερομενο? Scenic mk3 τον ενδιαφερει και προβληματα δε βγαζει.
-
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Να σας πω ότι πριν από 1-2 χρόνια ούτε καν θα το σκεφτόμουν να κοιτάξω Γαλλικό αυτοκίνητο, ακριβώς εξαιτίας της αξιοπιστίας. Τέλος πάντων φαντάζομαι να πέρνω μια βαθιά ανάσα και μετά να βάζω την υπογραφή για την αγορά του πολυμορφικού...
...και μακάρι να έχει δίκιο ο νονός ότι η renault σοβαρεύτηκε. . . Έχω και εγώ γνωστό με Megane 2005 που έχει αλλάξει ό,τι μπορεί να αλλαχτεί...
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα προς πώληση, ειδικά Scenic - από ιδιώτες. Οπότε δεν αποκλείω να κοιτάξω και σε μάντρες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι τα συνηθισμένα που θα ήταν νοικιάρικα. Οπότε μάλλον καλύτερες πιθανότητες να μην βρεις χρέπι...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απο τα 3 γαλλικα σε σειρα αξιοπιστιας θα εβαζα- Scenic
- Picasso
- 3008
καλο και το c-max αλλα πισω δε βλεπεται και μεσα ειναι σχεδον ολοιδιο με το focus.. Χιλιες φορες απο zafira παντως...
Γενικα απ ολα θεωρω οτι το renault εχει το καλυτερο συνδυασμο ανεσης-οδικης συμπεριφορας-αξιοπιστιας-αισθητικης και μαλλον σ αυτο θα κατεληγα. Με τα αλλα να διακρινονται σε επιμερους τομεις π.χ. το εσωτερικο του picasso, αλλα συνολικα μαλλον η Ρενα ειναι η καλυτερη επιλογη. Η renault ιδρυσε και τη κατηγορια εντωμεταξυ
Οπως ολοι συμφωνουμε, ασε τα πετρελαια εισαγωγης στην ησυχια τους..
Υ.Γ. Αν αντεχεις Espace, game over...
Το Espace είναι θηριώδες, όπως και το S Max. Δυστυχώς η γυναίκα μου φοβάται να οδηγήσει ακόμη και super mini οπότε το ξεχνάω για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο, θα πρέπει να κάνω τον ταξιτζή...
Σε σχέση με τα 2 μοντέλα PSA έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψη σου σαν πιθανά προβλήματα που χρήζουν διεξοδικού ελέγχου?
-
C4 grand picasso συγκεκριμενα ειχε μια ευαισθησια στο συστημα με τις αεροφουσκες της πισω αναρτησης, χαμηλωνε το πισω μερος για φορτωση, σταθμευση κτλπ Εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις που εμενε κατω. Το 'μικρο' picasso δεν εχει αυτο το συστημα.
Το 3008 αν πας σε thp που δεν εχει συντηρηθει εχει πολλα υποψηφια πραγματα που ισως χρειαστουν. Αν εξασφαλισεις οτι λογω χιλιομετρων εχει κανει μια φορα αντλια νερου και αντικατασταση γλιστρας/καδενας τοτε παρτο. Αλλιως οχι. Αν επισης παρουσιαζει καταναλωση λαδιου αυτο διορθωνεται σε λαδι σωστων προδιαγραφων. Εχω και ανθρωπο αντιπροσωπο της YACCO να σου συστησω για σοβαρη υποστηριξη και παροχη λαδιου σωστων προδιαγραφων για τον thp καθοτι πολυ ψαγμενος. Γενικα υπηρξαν περιπτωσεις ανθρωπων που 'τραβηχτηκαν' με το 3008...
Εχε επισης υποψιν οτι ο 1600ρης hdi του psa ειναι απροβληματιστος μ εξαιρετικο συστημα αναγεννησης.
-
Νονέ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Είναι κρίμα και άδικο να βλέπεις προβλήματα με καδένες στους Ευρωπαίους, την ώρα που ο Ασιάτης τα έχει λύσει από την περασμένη δεκαετία και βάλε...
Μου αρέσει το 3008 αλλά έχω μάθει να πηγαίνω στο συνεργείο μόνο για service και πολύ το φοβάμαι. Όντως τις τελευταίες μέρες διαβάζω και εγώ διάφορα, απλά έχω στο μυαλό μου ότι ο μέσος χρήστης θα γράψει όταν έχει πρόβλημα, ενώ όταν δεν έχει απλά το απολαμβάνει.
Πάντως βλέπω στο car.gr συγκεκριμένη μάντρα με καλό όνομα που έχει κάμποσα από δαύτα και παρέχει εγγύηση ενός έτους. Σκέφτομαι να πάω να δω από κοντά και να μάθω και τι ακριβώς καλύπτουν στην εγγύηση. Είδα ότι έχουν και ένα Grand Scenic οπότε θα πάρω γεύση και από εκεί.
-
Αποψη μου μην ασχοληθεις καθολου με μαντρες. Περισσοτερες οι πιθανοτητες να πεσεις σε κακο αμαξι παρα σε καλο. Ιδιωτη, χρονο και υπομονη. Για PSA αν θες συνεργειο για ελεγχο μου λες.
-
Γενικά συμφωνώ με την προσεγγιση σου στο θέμα των μαντρών. Δυστυχώς όμως βρίσκομαι στην επαρχία και μάλιστα μακριά από μεγάλη πόλη. Επομένως δεν μπορώ να κατεβαίνω Αθήνα κάθε φορά που κάποιος βάζει μια νέα αγγελία.
'Ασε που έχω βρει και ιδιώτες που αγόρασαν από μάντρα και μετά πουλάνε... ο χειρότερος συνδιασμός. Γενικά η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι μεγάλο θέμα. Από τη μια έχεις ασυδοσία και από την άλλη ελάχιστες επιλογές διότι λόγω κρίσης ο ευχαριστημένος κάτοχος δεν αλλάζει σήμερα αυτοκίνητο αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Και έτσι καταλήγουμε μοιραία στα leasing, στα εισαγόμενα χρέπια (ξου ξου ξου) και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει σε μάντρες...
Στο θέμα της περίπτωσης αλλαγής καδένας για το 3008 που αναφέρεις παραπάνω, φαντάζομαι ότι το ίδιο πρόβλημα μπορεί να έχει και το C4, εφόσον αν δεν απατώμαι φέρουν τον ίδιο κινητήρα. Σωστά???
-
Σωστα απλα επειδη εβγαιναν συνεχως βελτιωμενοι κωδικοι ανταλλακτικων επηρεαζε περισσοτερο τα 3008, αν και μαλλον θα το χαρακτηριζα κι εγω πιο γενικο θεμα των thp.
Αγορά πολυμορφικού