-
Τι άλλο θες, σε βοηθάω να κάνεις και κοιλιακούς εξ όσων φαίνεται.
Από κει και πέρα, αν θεωρείς ότι τα mito/ds3 κλπ κλπ δεν είναι επί της ουσίας φτιασιδωμένα supermini (με τις συνέπειες που αυτό επιφέρει σε θέματα ουσίας και όχι του φαίνεσθαι), μια χαρά τον έχεις φάει τον παπά σου. Δεν είναι κακό, και εγώ το έχω περάσει άπειρες φορές.Το τι ακούγεται σε κάθε παρουσίαση καινούριου μοντέλου (με τον συνεπαγόμενο ενθουσιασμό και promo) γνωστό είναι.
Eγώ μίλησα για συγκεκριμένα σημεία/ενστάσεις.
-
Kαι γω καποτε εγραψα...
Ο χρήστης DS3 έγραψε:
Πριν το αποκτησω εκανα 2 test drive τη MiTo, 2 test drive το 207 και ενα test drive το 500ρακι!Επισης να σου θυμισω οτι δεν ειχα μονο γαλλικα αυτοκινητα!
-
Από αυτό τι πρέπει να καταλάβω ακριβώς; Και εγώ έχω πάρει για 20 λεπτά C-172, σημαίνει κάτι;
-
Ενω με τη DS3 εχεις συμβιωσει για χρονια...
Anyway φιλαρακο μου! -
Μίλησα καθόλου για αντοχή και συμπεριφορά του αμαξιού στην 15ετία; Σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα αναφέρθηκα τα οποία μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας πανεύκολα.
-
Μαλλον κανεις πως δεν καταλαβαινεις!
Και γω ΞΑΝΑλεω και ΞΑΝΑτονιζω οτι με 2 test drive μπορω να βγαλω και γω τα συμπερασματα τα δικα σου, αντιστοιχα για το 207!Την επομενη θα το κανω copy
-
Ειρήνη Τέκνα μου!!!
Έτσι και αλλιώς, όλα γαλλικά (και ιταλικά) μπουρδέλα είναι!Μην χαλάμε τας καρδιάς μας και μην το παίζομεν Τσατσάδες...
-
Συγγνώμη, δεν πολυστέκομαι στα προφανή. Γιαυτό άλλωστε διάλεξες και το ds3, δεν αμφιβάλλω για αυτό, είναι top κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ειρήνη Τέκνα μου!!!
Έτσι και αλλιώς, όλα γαλλικά (και ιταλικά) μπουρδέλα είναι!Μην χαλάμε τας καρδιάς μας και μην το παίζομεν Τσατσάδες...
+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συγγνώμη, δεν πολυστέκομαι στα προφανή.** Γιαυτό άλλωστε διάλεξες και το ds3, δεν αμφιβάλλω για αυτό, είναι top κλπ κλπ.**Το λαμβανω ως χτυπημα κατω απο τη ζωνη, με μια μικρη δωση ειρωνιας! Αλλα οπως ειπαμε, καλη καρδια...
Το κατανοω οτι ειναι δυσκολο να δεχτει ο κοσμος οτι ενα Citroen ειναι σημερα πολυ καλυτερο απο ενα αδιαφορο σχεδιαστικα τουλαχιστον, Peugeot!
Αυτα στα λεω σαν κατοχος (πρωην) S3, που οι γαλλοι δε το ακουμπουσαν ουτε με τη σκεψη σαν πακετο!
Κατι αντιστοιχο βρηκα και στη MiTo/DS3 και ΟΧΙ στο 207, που απλα ειναι ενα Peugeot, με οτι συνεπαγεται αυτο και ιστορικα! -
Είναι ειρωνεία να θεωρήσω πως διάλεξες το DS3 γιατί το βρήκες καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς; Αν ναι, γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο μοντέλο;
Αν τώρα εσύ καταλαβαίνεις ότι το θέμα μας είναι πως δεν δέχεται ο κόσμος ότι ένα σιτροέν είναι καλύτερο από ένα πεζό, τι να πω, μανία καταδίωξης το λέμε αυτό. Όταν όμως παρουσιάζεις ένα αμάξι 4 χρόνια μετά από το μοντέλο στο οποίο βασίζεσαι και έχεις ως φλάμπουρο την προσοχή στη λεπτομέρεια, το refinement και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ε οφείλεις τουλάχιστον σε αυτά να είσαι αστέρι. Διακόπτες με τζόγο, πλαστικά panel που ζουλιούνται γιατί δεν έβαλαν ένα δυό κλιψακια παραπανω κλπ δεν είναι.
Έτσι ειναι όμως, με δεδομένο κονδύλιο εξέλιξης και τιμής κάποιοι τομείς θα παραμεληθούν για να έχεις το eye candy που πουλάει. Δες πχ το φοκους, αθλιο συγκριτικα εσωτερικο αλλά δυναμική για σεμινάριο.
ΥΓ: 21k και μονοζωνικό κλίμα όταν το h/w το έχουν από το 2005.
ΥΓ2: για το προγραμμα που ελεγες, ψαξου λιγο παραπανω γιατι τελευταια ακουγονται διαφορα στα internets δυστυχώς
-
Η δικη μου αφελης και ανωριμη απαντηση ειναι και παλι just LOL για τα παραπανω για ευνοητους λογους!
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΥΓ2: για το προγραμμα που ελεγες, ψαξου λιγο παραπανω γιατι τελευταια ακουγονται διαφορα στα internets δυστυχώςΕδω να σου υπενθιμησω οτι υπαρχει και κοσμος εκτος ιντερνετς!
207 με ΤΗΡ και με ενα προγραμματακι (απο πασιγνωστο του χωρου) μετραει ηδη 80.000km χωρις το παραμικρο πτεσμα!
Τωρα τι συζητιεται στα ιντερνετικα δε με πολυ απασχολει γιατι ο κοσμος του ιντερνετ πολλες φορες ειναι και πλασματικος, παιδακια που ερχονται σαν καμικαζι, λενε ΤΗΝ προταση και ciao.
Εχω ξοδεψει ωρες στη βελτιωση του S3 (πανε αυτα βεβαια) και καποιες σεβαστες ωρες παρακολουθοντας τον γνωστο του ειδους να προγραμματιζει 207 και C4 -
Μόνο να γελάς ξέρεις όταν αναφερόμαστε στην ταμπακιέρα; Μάλλον χάνω τον χρόνο μου που πάω να μιλήσω σοβαρά για συγκεκριμένα πράγματα, οκ, το DS3 είναι θεϊκό κλπ.
Τα 80k είναι ελάχιστα για να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Από κει και πέρα, i am just saying να προσέξεις τι θα διαλέξεις γιατί μέχρι πρότινος και εγώ το είχα για μονόδρομο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μάλλον χάνω τον χρόνο μου που πάω να μιλήσω σοβαρά για συγκεκριμένα πράγματα, οκ, το DS3 είναι θεϊκό κλπ.Δε θα ταν χασιμο χρονου κατε σε, αν δεχομουν αυτα που ελεγες και συμφωνουσα μαζι σου!
Anyway, επειδη ειπα καλη καρδια φιλε μου, γι αυτο ρποτειμω να γελω παρα να ανοιξω ολοκληρη αντιπαραθεση σε δυο διαφορετικες αποψεις που ειναι σεβαστες! Κατι που επρεπε να γινει και απο μερους σου αντι 'περιμενεις' την συμφωνη απαντηση των αντιλογων μερικων!
Τα 80k είναι ελάχιστα για να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Σβησε το 80k στη φραση σου και βαλε 30 ή 40
Τα 80k ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα, (ελπιζω να καταλαβαινουμε την εννοια του αντιπροσωπευτικου)
Επισης οπως ειπα και παραπανω, νομιζω οτι εχω μια Α εμπειρια και μπορω να κρινω τι θα κανω στο αυτοκινητο, βεβαια σεβαστες οι προτασεις και αποψεις, αλλα απο ατομα που εχουν το συγκεκριμενο κινητηρα, το εχουν αρκετα χιλιομετρα και εχουν τοποθετησει ηδη programme -
Κοίτα... να λέμε που και που και καμία αλήθεια.
Είμαι ο πρώτος που θα βρίσει την Peugeot και συγκεκριμένα το 207... το έχω κάνει ούκο λίγες φορές και θα το ξανακάνω και στο μέλλον, γιατί είμαι μαζόχας βρε αδερφέ!
Μου αρέσει να βρίζω αυτό που αγόρασα... γουστάρω, με ανάβειΑλλά πρέπει να πω απο την μεριά μου και τα θετικά της αγοράς αυτής.
ΟΧΙ γιατί την έκανα, δεν εχω να δόσω λόγο σε κανέναν άλλωστε... μου καύλωσε και το πήρα, στα τουμπουλίνια μου η γνώμη των άλλων, αλλά τι ήταν αυτό που με έκανε να το πάρω.Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει το DS3 (που μου αρέσει πολύ σαν αμάξι!) είναι ένα 207 με άλλο καπάκι.
οκ; οκ, πάμε παρακάτω.Η Citroen για λόγους marketing και όχι για λόγους ιδεολογίας όπως παλιότερα, διάλεξε να αναστήσει την σειρά DS και να βάλει σε αυτή διάφορα φουτουριστικά κομμάτια. Βλέπετε στην απέναντη όχθη παραμονεύει το Cooper και το 500αράκι... τι και αν το 500αράκι δεν είναι στην ίδια κατηγορία; σκατούλες μπλε με το συμπάθειο...
Η Peugeot απο την άλλη, διάλεξε έναν πιο ήρεμο δρόμο, για ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν μπαμ απο μακριά (κάτι σαν την ιντιφάντα και τους παλαιστίνιους καμικάζι ένα πράγμα).
Εγω φυσικά, χρόνια τώρα ανοίκω στην κατηγορία του μπαμ...
Η Peugeot που λέτε, ναι μεν διάλεξε τον ήρεμο δρόμο, αλλά παράλληλα το 207 ήταν το πρώτο μοντέλο της PSA όπου τα υλικά κατασκευής του, μέσα και έξω, ήταν μίλια μακριά σε σχέση με τα τότε στάνταρ της κατηγορίας του. C3 (το προηγούμενο), 206, Fiesta, Ibiza, Polo, Corsa και Grande Punto είχαν όλα κατώτερη ποιότητα κατασκευής. Συν οτι το 207 είχε και καλύτερο πάτωμα και γενικά πιο δεμένο σύνολο.
Το 207 κυκλοφόρισε στα μέσα προς τέλη του 2006, άρα μιλάμε για ένα σχέδιο ήδη 4 ετών.Το εσωτερικό του, μπορεί να είναι μουντό (ακα μαύρο), αλλά με ωραίο σχήμα (το πάνω μέρος του ταμπλό είναι ίδιο σχεδόν με την μουσούδα του εμπρός προφυλακτήρα), με πολύ καλής ποιότητας πλαστικά.
Που δεν τρίζουν, δεν σπάνε, δεν τα τρώει ο σκόρος.
Το εξωτερικό του, είναι μοντέρνο και μην ξεχνάμε οτι ήταν το πρώτο μοντέλο στην Ελληνική αγορά που είχε πανοραμική οροφή .Κατα την άποψη μου, σαν μοντέρνος, kinky, διεστραμένος νέος άνθρωπος δεν μπορώ να το βρω βαρετό σαν αμάξι... σχεδιαστικά πάντα, οχι μηχανολογικά.
Είμαι άνθρωπος που δίνει τρελή προσοχή στην λεπτομέρια και πέρα απο ένα δυο φάουλ, δεν μπορώ να βρω κάτι μεμπτό.
Όλα είναι ένα κλικ πάνω απο το μέτρο του κλασικού ανθρώπου παυλα αγοραστή.Αντιθέτως το DS3 είναι 3 κλικ πανω απο το ίδιο μέτρο. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει αυτή είναη η αλήθεια.
Όπως προείπα, μιας και είμαι άνθρωπος του μπαμ, αν είχα μπροστά μου ενα 207 και ένα DS3 ΜΟΝΟ απο θέμα εμφάνησης θα έπαιρνα το δεύτερο. Δεν έχω μπει μέσα καν στο DS3 ακόμα.Οκ μέχρι εδώ; οκ.
Πάμε παρακάτω.
Στον ψυχολογικό τομέα.Το ότι πήρες φίλτατε DS3 το... DS3 επιδή το διάλεξες εσύ, δεν το κάνει αυτομάτος, ομορφότερο - καλύτερο - μουνοπαγηδέστερο απο τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού.
Το διάλεξες γιατί απλά σου άρεσε κάτι πάνω του ή μεσα του ή απο κάτω του .-Το οτι είχες S3 δεν είναι υπέρ σου εν την προκειμένη, γιατί πήγες απο ένα καράσυντηριτηκό αυτοκίνητο, σε ένα καραφλύαρο αυτοκίνητο, γεμάτο λεπτομέριες, σχέδια, γραμμές, μπιχλιμπίδια.
Μην μπερδεύεις τις βούρτες με τις σαγιονάρες.
οκ; οκΜην προσπαθείς να βγάλεις off άλλα μοντέλα, γιατί απλά δεν σου γυάλισαν. Πήρες αυτό που πήρες, μπράβο σου, μεγειά σου με χαρά σου και να το χαρείς σε άααπειρα χιλιόμετρα!
Να βρεθούμε για καφεδάκι να το δούμε και εμείς απο κοντάΑλλά μέχρι εκεί.
Άσε τα LOL one more time, my friend και τα λοιπά.Χαιρόμαστε που πήρες αυτο το αμαξάκι, αλλά ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε το Ντρντίνος έχουμε μετοχές στην PSA.
-
μλκ τι έγραψα ο άνθρωπας! πρέπει να έκαψα καπου στα 245.000 εγκεφαλικά κίτταρα!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
μλκ τι έγραψα ο άνθρωπας! πρέπει να έκαψα καπου στα 245.000 εγκεφαλικά κίτταρα!Κιθαρα;Κύθηρα;Κύτταρα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μλκ τι έγραψα ο άνθρωπας! πρέπει να έκαψα καπου στα 245.000 εγκεφαλικά κίτταρα!
Κιθαρα;Κύθηρα;Κύτταρα;
Κάνε τα τότε, 246.000
-
Ο χρήστης DS3 έγραψε:
Μάλλον χάνω τον χρόνο μου που πάω να μιλήσω σοβαρά για συγκεκριμένα πράγματα, οκ, το DS3 είναι θεϊκό κλπ.
Δε θα ταν χασιμο χρονου κατε σε, αν δεχομουν αυτα που ελεγες και συμφωνουσα μαζι σου!
Anyway, επειδη ειπα καλη καρδια φιλε μου, γι αυτο ρποτειμω να γελω παρα να ανοιξω ολοκληρη αντιπαραθεση σε δυο διαφορετικες αποψεις που ειναι σεβαστες! Κατι που επρεπε να γινει και απο μερους σου αντι 'περιμενεις' την συμφωνη απαντηση των αντιλογων μερικων!
Φυσικά και δεν περιμένω να συμφωνήσεις μαζί μου, αφού το DS3 αγόρασες. Θα ήταν κλινική περίπτωση να το θεωρούσες χειρότερο και όμως να είχες διαλέξει αυτό. Αλλά μεταξύ του να συμφωνείς άκριτα με μένα (που δεν το θέλω) και τα γελάκια σου υπάρχει ένα τεράστιο κενό ικανό να χωρέσει πάμπολλες απόψεις. Αλλά όταν δεν έχουμε τι να πούμε, βάζουμε τα ελ-ο-ελ και νιώθουμε ανώτεροι που δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να απαντήσουμε στον άλλον.
Τα 80k είναι ελάχιστα για να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Σβησε το 80k στη φραση σου και βαλε 30 ή 40
Τα 80k ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα, (ελπιζω να καταλαβαινουμε την εννοια του αντιπροσωπευτικου)
Επισης οπως ειπα και παραπανω, νομιζω οτι εχω μια Α εμπειρια και μπορω να κρινω τι θα κανω στο αυτοκινητο, βεβαια σεβαστες οι προτασεις και αποψεις, αλλα απο ατομα που εχουν το συγκεκριμενο κινητηρα, το εχουν αρκετα χιλιομετρα και εχουν τοποθετησει ηδη programmeΌχι, ένα μοτέρ με πρόγραμμα για 80k, με συγκεκριμένο οδηγό υπό συγκεκριμένες συνθήκες δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Ενδειξη ναι, σαφέστατα, όπως και ένδειξη αποτελούν άλλες περιπτώσεις. Γιαυτό λέω πως θέλει προσοχή το πράγμα, απορώ πού διαφωνείς και στράβωσες μπαίνοντας σε mode άμυνας.
@Θάνο: το DS3 αν το δεις σε φωτογραφίες φαίνεται φοβερό. Deal. Εγώ με αυτήν τη βάση πήγα, το είδα και ξενέρωσα. Αν περάσεις από καμιά σιτροέν, μπες και ρίξε μια ματιά στα σημεία που ανέφερα. Χρησιμοποιείς κοινά πατώματα, μοτέρ, σασμάν, αναρτήσεις, είσαι στην ίδια τιμή, είχες τόσα χρόνια να το ετοιμάσεις άρα πρέπει να είσαι κορυφή.
Δυστυχώς οι Γάλλοι κάνουν μ@λακίες, εδώ το Ψ3 και το 207 το δίνουν με τα αρχαία 4αρια αυτόματα όταν ο κακός γερμανός σου πετάει ένα 7αρι ντουπελκουπλουνγκερτραμπε. Πάλι καλά που στο DS βάλαν το 6αρι στον ΤΗΡ από την αρχή, ικανούς τους είχα να βάζαν 4αρι από το 304 μου. Στο δικό σου φυσικά ακόμα να ξυπνήσουν.
ΥΓ: μπράβο που μακρύναν τις σχέσεις, το ότι πετυχαίνεις εξωπραγματικό 0-100 μου είναι παντελώς αδιάφορο, χαιρετίζω το άπλωμα τους: λιγότερες αλλαγές, λιγότερος θόρυβος, λιγότερη κατανάλωση.
-
Να σε πω... φωτιά θες να με βάλεις;!
Να παω να το δω απο κοντά και να δεις εσύ μετα καμιά αγγελία εδω μεσα: Πωλείται 207 ;
Στο παρατσάκ το γλυτώσαμε 2 φορές τώρα...
Citroen DS3