-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τι μέση έχουν τα Elan Αχιλλέα;
74 αντρακο
Ακομα καινουργια ειναι. λες να τα παω στον πετρο να παρω τα 88?Λεω ότι θα χρειαστείς ένα πιο hardcore του χρόνου.
Φέτος με κάθε ευκαιρία να βγαίνεις έξω, εξοικοίωση θέλει, τίποτα άλλο.
Αντρακο εχουμε και λεμε
Φετος: καινουργια πεδιλα καινουργιες μποτες, gopro, καινουργια μεμβρανη και 14 σκι εως τωρα συν οσα ακομα ερθουν
Κοινως του χρονου θα περιμενω να χιονισει λουτρακι να σκιαρω την κατηφορα της γειτονιας μου μιας και θαμαι στεγνος -
Έκανες μ@λακία που ουσιαστικά χάρισες το Outlaw.
-
-
Έκανες μ@λακία που ουσιαστικά χάρισες το Outlaw.Εχω στην ντουλαπα κάτι 2009 Armada El Ray 185cm (122-89-111)...... εχω κανει με αυτα σκι 10 φορες.
Έκανα λάθος επιλογη γιατι δεν βγαινω ποτε εκτος πιστας......
Τα χαριζω ή βάζω τυπικα μια τιμή να τα δώσω?
οφειλω να παραδεχθω οτι σε πιστες χωραφι ή πουδρα είναι καλυτερα απο τα nordica που έχω τώρα.ΥΓ. Δεν ξερω αν δινει αξια αλλα τις πεντε από τις δεκα φορες τις εχω κάνει στο Courchevel
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έκανα λάθος επιλογη γιατι δεν βγαινω ποτε εκτος πιστας......Δηλ. είσαι πάνω και έχει ρίξει πχ. μισό μέτρο πούδρα και εσυ κάνεις στα πατημένα.
-
Βάλτα σε αγγελία, ή ακόμα καλύτερα κράτησε τα και ασχολήσου λίγο με το εκτός πίστας.
-
Εν πολύ τάχει, γιατί πρέπει να φύγω:
Όλα τα Κελάρια με ήλιο το πρωί και διαστημικό εκτός πίστας. Και οταν λεμε ολα, εννοούμε ΟΛΑ!
Δεν είχαμε πούδρα, αλλά υπέροχο πανεύκολο χιόνι. Ωραίο και το φρυδάκι του Ηρακλή.
Πατάρι με πολύ καλό χιόνι, εκτός από ένα κομματάκι που ήταν βαρύ
Λούκι Ηρακλή φανταστικό
Φιντέλ υπέροχος, αλλά λίγος, σχεδόν δεν αξίζει το περπάτημα.
Καθρέπτης με κρουστίτσα, αλλά με τα mantra επέπλεες και έβγαζες υπέροχες στροφούλες.
Το Grand Couloir (με πολύ περπάτημα μια και δεν δούλευε ο Διας) καλό χιόνι, αλλά στο τελείωμα του, πάνω από την 14 γινόταν απότομα δύσκολο βαρυ. Πολύ δύσκολο.Επιστρέφοντας στα κελάρια, βγήκαν ωραίες στροφούλες κάτω από το συνδετικό που εξακολουθούσε να έχει υπεροχο χιόνι χωρίς γραμμες.
Ο καιρός είχε αγριέψει και πλεον ειχαμε ομιχλη και χιονοπτωση. Συνεχίσαμε στον μπλε Ηρακλη, μέχρι που 1,5 ώρα μετά άνοιξε και πάλι ο καιρός και ξανακάναμε τον Ηρακλή κάτω από τα καρεκλάκια και τις τραβέρσες προς Οδυσσέα (είχαν όμως γίνει πια χωράφι)Μια απίστευτη μέρα από όλες τις απόψεις. Το μόνο αρνητικό, ότι έφαγα μια ξεγυρισμένη τούμπα στο πάρκινγκ το πρωί και το πλευρό με ενοχλούσε όλη μέρα. Τώρα με κάθε ανάσα την ακούω ελαφρώς, αλλά όταν σκέφτομαι το τι ζήσαμε σήμερα... χαλάλι!
-
Κατάρα στην πρόγνωση καιρού για σήμερα. Την πατησα.
-
Το μόνο αρνητικό, ότι έφαγα μια ξεγυρισμένη τούμπα στο πάρκινγκ το πρωί και το πλευρό με ενοχλούσε όλη μέρα. Τώρα με κάθε ανάσα την ακούω ελαφρώς, αλλά όταν σκέφτομαι το τι ζήσαμε σήμερα... χαλάλι!Δεν εχεις αναγκη εσυ,εισαι hardcore,τρελλο αγορι!!!
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
εντωμεταξυ εγω που μεχρι περσυ ακουγα απατητο και αλαζα χιονοδρομικο οπως ειπε και ο χρηστος,φετος εχω λυσαξει στο απατητο
ξεκινησα να μαθαινω στο sestrierre και συνεχιζω στο μπανσκο
οι τουμπες στο καθημερινο μενου πλεον,αλλα σε γενικες γραμες τα παω πολυ καλα
ΚΑι επειδη σκοπευω να συνεχισω το off piste προμηθευτικα και ενα πεδιλακι της head μετα απο δοκιμη ενοικιασης.
ps: τα γραφικα του ολα τα λ7 ( πολυ hardcore lol)Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Μεγιές, μεγιές! Τώρα πρέπει να τα λιώσεις σε μέρες σαν και την προχθεσινή:
Φεύγω για Παρνασσό, για να δούμε, θα μας κάτσει και σήμερα;
-
Γυρισαμε και απο bansko
Αλλη μια εμπειρια
Γενικα δεν αξιζει για 2μιση μερες σκι να τραβιεσαι συνολο πηγαινε ελα 22 ωρες με λεωφορειο
Βεβαια η καλη παρεα ελαχιστοποιει αυτο το σπασιμο
Ξεκινησαμε τεταρτη 10 και μιση το βραδυ απο κηφισσια
το πουλμαν κανει 3 στασεις για διαλειμα συν στασεις για επιβιβαση ατομωνΦτασαμε 10 το πρωι στο ξενοδοχειο (green hotel spa and resort 4) και κατευθειαν αλλαξαμε στο σωρο του σπα ρουχα,αφησαμε τις βαλιτσες στο lobby (check in 14:00) και κατευθηνθηκαμε στη γονδολα για σκι
Το ξενοδοχειο απεχει 1μιση χιλ απο τη γονδολα και εχει λεωφορειακι δικο του με αναχωρηση καθε μιση ωρα για το παρκινγκ της γονδολας
Στα της γονδολας οσοι εχετε παει μπανσκο τα ξερετε......
Απιστευτη ουρα και πολυ υπομονη
Στα τοιαυτα φυγαμε 12 απο ξενοδοχειο και για να τσουλησουμε πηγε 1μιση η ωρα
Οι πιστες τιγκα απο σκιερ,απιστευτα σκαμενα χωραφια απο την πολυκοσμια
Το συνολο των σκιερ αρχαριοι, η σκιερ που τους εβλεπες να πηγαινουν γρηγορα χωρις να εχουν κανενα control των πεδιλων τουςΕπρεπε συνεχεια να εχεις το νου σου μη σε φαει κανεις πισωπλατα πραγμα πολυ εκνευριστικο
Τελικα αναλωθηκαμε αρκετα στο εκτος πιστας που φυσικα ηταν ολο για παρτη μας
Οι βουλγαροι επιεικως απαραδεκτοι στην συμπεριφορα τους πραγμα που μονο το ειχα ακουστα και πλεον το εζησα
Το ξενοδοχειο σχετικα καλο με σχετικα καλο φαγητο
Ενα βραδυ που κατεβηκαμε στο χωριο,γυρισαμε με ταξι πισω μιας και δεν παλευοταν το 1μιση χιλιομετρο ανηφορα με τα ποδια
Ε σε 1μιση χιλιομετρο τα ειδαμε ολα με τον ταριφα
Ο τυπος πηγαινε με οσα διχως αυριο
Αφου κραταγα το πορτοφολι για να ππληρωσω και σε καποια φαση βαζω την ταυτοτητα στο στομα μου και η παρεα ειχε κλασει στο γελιοΕν τελει ηταν μια καλουτσικη εμπειρια αλλα δεν ξερω αν θα ξαναμπω σε τετοια ταλαιπωρια για 2μιση μερες σκι
vlcsnap-2013-02-18-16h05m32s224 by bujinkan, on Flickr -
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι όντας άσχετος από σκι (είχα δοκιμάσει κάποτε αλλά δεν μου είχε αρέσει καθόλου, βασικά με είχε τρομάξει, η ιδέα του 'ανεξέλεγκτου' γλυστρίματος και το 'κλείδωμα' των αστραγάλων στις μπότες και τα παράτησα):
Και μη με βαρέσετε ε ?Τα μπατόν για ποιόν ακριβώς λόγο τα χρησιμοποιείτε ?
Γιατί βλέπω όλους τους σκιερ να τα έχουν, μέχρι και σε Ολυμπιακό επίπεδο (όπου μάλιστα έχουν και παράξενο σχήμα για κάποιο λόγο φαντάζομαι, ίσως να 'βρίσκουν' λιγότερο κάτω ? )
Από την άλλη την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε με την κόρη για το πρώτο της μάθημα στο Μαίναλο, είδα ότι δεν τα χρειαζόταν καθόλου και τζάμπα τα κουβάλαγε η κακομοίρα (εκτός από το να σπρώξει για να ξεκινήσει, που φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα σε μεγαλύτερες κλίσεις από αρχαρίων και πιο κερωμένα πέδιλα από τα 'τελειωμένα' νοικιάρικα...) -
Τα μπατόν δίνουν ισορροπία και -το κυριότερο- ρυθμό στον χιονοδρόμο. Το χτύπημα του μπατόν (pole plant) σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης στροφής. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτός που χρησιμοποιεί σωστά τα μπατόν, ξέρει σκι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι όντας άσχετος από σκι (είχα δοκιμάσει κάποτε αλλά δεν μου είχε αρέσει καθόλου, βασικά με είχε τρομάξει, η ιδέα του 'ανεξέλεγκτου' γλυστρίματος και το 'κλείδωμα' των αστραγάλων στις μπότες και τα παράτησα):
Και μη με βαρέσετε ε ?Τα μπατόν για ποιόν ακριβώς λόγο τα χρησιμοποιείτε ?
Γιατί βλέπω όλους τους σκιερ να τα έχουν, μέχρι και σε Ολυμπιακό επίπεδο (όπου μάλιστα έχουν και παράξενο σχήμα για κάποιο λόγο φαντάζομαι, ίσως να 'βρίσκουν' λιγότερο κάτω ? )
Από την άλλη την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε με την κόρη για το πρώτο της μάθημα στο Μαίναλο, είδα ότι δεν τα χρειαζόταν καθόλου και τζάμπα τα κουβάλαγε η κακομοίρα (εκτός από το να σπρώξει για να ξεκινήσει, που φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα σε μεγαλύτερες κλίσεις από αρχαρίων και πιο κερωμένα πέδιλα από τα 'τελειωμένα' νοικιάρικα...)Aν πας σε μαύρη και ίσως σε κοκκινη χωρίς μπατον είσαι dead!
-
Σωστή χρήση μπατόν:
Κάθε χτύπημα σηματοδοτεί την επόμενη στροφή, προετοιμάζει όλο το σώμα για αυτό που θέλεις να κάνεις.
(BTW, το τυπάκι απλά σπέρνει)
-
Παρατηρώ ότι κάνει ένα 'τσεκ' με το μπατόν του χεριού προς εκεί που θέλει να πάει. Αλλά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί έχει σημασία αυτό, προφανώς λόγω ασχετίλας
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Γυρισαμε και απο bansko
Αλλη μια εμπειρια
Γενικα δεν αξιζει για 2μιση μερες σκι να τραβιεσαι συνολο πηγαινε ελα 22 ωρες με λεωφορειο
Βεβαια η καλη παρεα ελαχιστοποιει αυτο το σπασιμο
Ξεκινησαμε τεταρτη 10 και μιση το βραδυ απο κηφισσια
το πουλμαν κανει 3 στασεις για διαλειμα συν στασεις για επιβιβαση ατομωνΦτασαμε 10 το πρωι στο ξενοδοχειο (green hotel spa and resort 4) και κατευθειαν αλλαξαμε στο σωρο του σπα ρουχα,αφησαμε τις βαλιτσες στο lobby (check in 14:00) και κατευθηνθηκαμε στη γονδολα για σκι
Το ξενοδοχειο απεχει 1μιση χιλ απο τη γονδολα και εχει λεωφορειακι δικο του με αναχωρηση καθε μιση ωρα για το παρκινγκ της γονδολας
Στα της γονδολας οσοι εχετε παει μπανσκο τα ξερετε......
Απιστευτη ουρα και πολυ υπομονη
Στα τοιαυτα φυγαμε 12 απο ξενοδοχειο και για να τσουλησουμε πηγε 1μιση η ωρα
Οι πιστες τιγκα απο σκιερ,απιστευτα σκαμενα χωραφια απο την πολυκοσμια
Το συνολο των σκιερ αρχαριοι, η σκιερ που τους εβλεπες να πηγαινουν γρηγορα χωρις να εχουν κανενα control των πεδιλων τουςΕπρεπε συνεχεια να εχεις το νου σου μη σε φαει κανεις πισωπλατα πραγμα πολυ εκνευριστικο
Τελικα αναλωθηκαμε αρκετα στο εκτος πιστας που φυσικα ηταν ολο για παρτη μας
Οι βουλγαροι επιεικως απαραδεκτοι στην συμπεριφορα τους πραγμα που μονο το ειχα ακουστα και πλεον το εζησα
Το ξενοδοχειο σχετικα καλο με σχετικα καλο φαγητο
Ενα βραδυ που κατεβηκαμε στο χωριο,γυρισαμε με ταξι πισω μιας και δεν παλευοταν το 1μιση χιλιομετρο ανηφορα με τα ποδια
Ε σε 1μιση χιλιομετρο τα ειδαμε ολα με τον ταριφα
Ο τυπος πηγαινε με οσα διχως αυριο
Αφου κραταγα το πορτοφολι για να ππληρωσω και σε καποια φαση βαζω την ταυτοτητα στο στομα μου και η παρεα ειχε κλασει στο γελιοΕν τελει ηταν μια καλουτσικη εμπειρια αλλα δεν ξερω αν θα ξαναμπω σε τετοια ταλαιπωρια για 2μιση μερες σκι
Κ εγω χθες γυρισα απο bansko,μπορουσαμε να πιουμε εναν καφε αν το ξεραμε νωριτερα
+1 σε ολα.Στο Lift γυρισα μονος μου εγω κ η κ εχω βιντεο 20 λεπτα απ ολο το κατεβασμα
Κατα τ αλλα οπως ακριβως τα περιεγραψες ειναι.Σορρυ για το λιγο οφτοπικ -
- Δεν κάνεις σκί
- Θες γραφικό και κυριλέ μέρος.
- Πας με γκόμενα.
- Τραβιέσαι στο μπάνσκο.
DOES NOT COMPUTE
-
Αν παει σε μενα.1)Σκι κανω ως αρχαριος εδω και χρονια κ αρχαριος οσο δε παει παραμενω,απλα εκει δεν εκανα
2)Δε το γραψα καπου αυτο οποτε ισως να μην αναφερεσαι σε μενα
3)Επρεπε
4)Επρεπε
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?