-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aπο οσα ξερω γιατι (δυστυχως) δεν εχω παει, στην Κουβα δεν υπαρχει πορνεια.Χωρίς κι εγώ να έχω πάει*, είναι διασταυρωμένο τόσο, που περισσότερο δεν γίνεται. Το 'οι *κοπέλες *μας έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση' μας το είπαν σε πρακτορείο στην Αμερική, όπου είχαμε πάει να κλείσουμε ταξίδι (οι άλλοι πήγαν και μάλιστα τρεις - τέσσερες φορές). Αλλά και φίλοι από την Ελλάδα που πήγαν, μου τα έχουν πει αναλυτικότατα.
*Ήμουν έτοιμος, αλλά μετά τα όσα άκουσα το μετάνιωσα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Aπο οσα ξερω γιατι (δυστυχως) δεν εχω παει, στην Κουβα δεν υπαρχει πορνεια.
Χωρίς κι εγώ να έχω πάει*, είναι διασταυρωμένο τόσο, που περισσότερο δεν γίνεται. Το 'οι *κοπέλες *μας έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση' μας το είπαν σε πρακτορείο στην Αμερική, όπου είχαμε πάει να κλείσουμε ταξίδι (οι άλλοι πήγαν και μάλιστα τρεις - τέσσερες φορές). Αλλά και φίλοι από την Ελλάδα που πήγαν, μου τα έχουν πει αναλυτικότατα.
*Ήμουν έτοιμος, αλλά μετά τα όσα άκουσα το μετάνιωσα.
Το είχε πει ο Φιντέλ στο ντοκυμαντέρ του Ολιβερ Στόουν το 'Comandate'. Θέλοντας να εξάρει το σύστημα εκπαίδευσης. 'Ακόμα και οι πόρνες μας έχουν πτυχίο πανεπιστημίου'.
Εχει πάει ο αδερφός μου και μου έχει πει ότι δεν είναι αυτό που εννοούμε εδώ λεγοντας 'πορνεία'.
Απλώς στη Μαλεκόν (την παραλιακή λεωφόρο της Αβάνας) είναι λίγο 'κάπως' τα πράγματα. -
Δηλαδή εκεί στην πέφτουν οι κοπέλες αντί να τις κυνηγάς εσύ;
-
Υπάρχει κράτος στον κόσμο όπου να μην υπάρχει πορνεία;
Είναι πρακτικώς αδύνατον, όσο και το να μην υπάρχουν φτωχοί. -
Για την Κούβα μου έχουν πει (διατηρώ βέβαια κάποιες επιφυλάξεις, ωστόσο κυρίως γιατί δεν θέλω να το πιστέψω) ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί γυναίκα που δεν ασχολήθηκε κάποτε με το άθλημα, από οικονομική ανάγκη!
edit:
Λένε, επίσης, ότι οι μικρές (μαθήτριες, φοιτήτριες) κι όμορφες 'κλείνονται' κυρίως μέσω πρακτορείων και κυρίως για 'έχοντες' ΗΠΑμερικάνους αλλά και Ευρωπαίους.
Τι 'λένε', δλδ, αυτό το άκουσα κι εγώ, στο πρακτορείο... -
Η Κούβα ήταν πορνείο των Αμερικάνων επί Μπατίστα. Τώρα, δεν είναι.
Ότι τους έχει φύγει η μαγκιά από τη φτώχεια , ναι, είναι αλήθεια.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στη γη και πουθενά κομμουνιστικό καθεστώς.
(Αν και όχι καθεστώς) Ένα που μου έρχεται αμεσως στο μυαλό, Ζαπατίστας-Μεξικό
Αν ψαξεις θα βρεις κι αλλα (ίσως όχι ΤΩΡΑ, αλλά σίγουρα όχι ΠΟΤΕ)
τσου
btw ελευθεριακός κομμουνισμός (αναρχία δηλαδή, 'περίπου') = 'χαζομάρα'
ίσως υπήρξε τα πρώτα χρόνια στη Ρωσία και μόνο.. κάποια πράγματα έγιναν τότε, μέχρι το 1920 ας πούμε χονδρικά.
επίσης, θα ρωτήσω κάτι το skullone (και αν θέλεις απαντάς, αν θες συνεχίζουμε και με pm)
Έγραψες ότι είσαι υποστηρικτής της άμεσης δημοκρατίας.
Πιστεύεις ότι η άποψη του καθενός, στη σύγχρονη, πολυδιάστατη και.. 'πολύ-προβληματική' κοινωνία, έχει την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημασία για ένα θέμα, όσον αφορά το συμφερον του συνόλου;επίσης, ξαναρωτάω για την υπεραξία όποιον έχει να μου πει κάτι.
Νίκο (titsataki)
Yπεραξία (Surplus value):'Η επιπλέον αξία, αυτη που υπολογίζεται πέρα απο την αρχική εκτίμηση ενός πράγματος. Κατά τη Μαρξιστική Θεωρία η διαφορά μεταξύ της αξίας των αγαθών των προιόντων που παράγονται και της αμοιβής των βιομηχανικών εργατών, διαφορά που καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης.'
(χονδρικά)
Αυτό είναι ο καπιταλισμός κατά μία έννοια ή μήπως όχι;περισσότερα για όποιον θέλει να διαβάσει (δε θα αρχίσω τα ανούσια copy/paste τώρα..)
http://en.wikipedia.org/wiki/Surplus_value
titsataki αν θες ρίξε μια ματιά, είναι στ'αγγλικάΕπίσης κατά πόσο είναι ελευθερος ο καθένας σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό καθεστώς; Τί πιστεύετε ότι θα γίνει αν εγώ οργανωθώ με το οικοδομικό μου τετράγωνο και απαιτήσουμε να γίνουμε ανεξάρτητο κράτος, με δικούς μας κανόνες; Γιατί;
Κατά πόσο δημοκρατικό είναι, και εν τέλει καπιταλιστικό αυτό (σαν γενικότερη οικονομική έννοια), όταν έχεις πληρώσει για την περιουσία σου; Μήπως ουσιαστικά είναι ένα στοιχείο.. Σταλινισμού, και κατά βάση απλά τα υπάρχοντα σου είναι ..νοικιασμένα και πληρώνεις ενοίκιο στο κράτος γι'αυτά; Μήπως και συ είσαι θες δε θες μέρος αυτού του κράτους, με αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για σένα και δεν είσαι ελεύθερος όσο πιστεύεις, αλλά το 'ωμό' 'ο κομμουνισμός σου παίρνει την περιουσία και τη δίνει στο κράτος' σου χτυπάει άσχημα; Τελικά, τί πραγματικά είναι 'δικό' μας; (όχι τί έχουμε νοικιάσει..)
Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε έναν όμορφο και ωραίο διάλογο.
Αναμένω τις πολύ ενδιαφέρουσες (και διαφορετικές ελπίζω) απόψεις σας -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τσου
ίσως υπήρξε τα πρώτα χρόνια στη Ρωσία και μόνο.. κάποια πράγματα έγιναν τότε, μέχρι το 1920 ας πούμε χονδρικά.
επίσης, θα ρωτήσω κάτι το skullone (και αν θέλεις απαντάς, αν θες συνεχίζουμε και με pm)
Έγραψες ότι είσαι υποστηρικτής της άμεσης δημοκρατίας.
Πιστεύεις ότι η άποψη του καθενός, στη σύγχρονη, πολυδιάστατη και.. 'πολύ-προβληματική' κοινωνία, έχει την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημασία για ένα θέμα, όσον αφορά το συμφερον του συνόλου;επίσης, ξαναρωτάω για την υπεραξία όποιον έχει να μου πει κάτι.
Νίκο (titsataki)
Yπεραξία (Surplus value):'Η επιπλέον αξία, αυτη που υπολογίζεται πέρα απο την αρχική εκτίμηση ενός πράγματος. Κατά τη Μαρξιστική Θεωρία η διαφορά μεταξύ της αξίας των αγαθών των προιόντων που παράγονται και της αμοιβής των βιομηχανικών εργατών, διαφορά που καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης.'
(χονδρικά)
Αυτό είναι ο καπιταλισμός κατά μία έννοια ή μήπως όχι;περισσότερα για όποιον θέλει να διαβάσει (δε θα αρχίσω τα ανούσια copy/paste τώρα..)
titsataki αν θες ρίξε μια ματιά, είναι στ'αγγλικάΕπίσης κατά πόσο είναι ελευθερος ο καθένας σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό καθεστώς; Τί πιστεύετε ότι θα γίνει αν εγώ οργανωθώ με το οικοδομικό μου τετράγωνο και απαιτήσουμε να γίνουμε ανεξάρτητο κράτος, με δικούς μας κανόνες; Γιατί;
Κατά πόσο δημοκρατικό είναι, και εν τέλει καπιταλιστικό αυτό (σαν γενικότερη οικονομική έννοια), όταν έχεις πληρώσει για την περιουσία σου; Μήπως ουσιαστικά είναι ένα στοιχείο.. Σταλινισμού, και κατά βάση απλά τα υπάρχοντα σου είναι ..νοικιασμένα και πληρώνεις ενοίκιο στο κράτος γι'αυτά; Μήπως και συ είσαι θες δε θες μέρος αυτού του κράτους, με αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για σένα και δεν είσαι ελεύθερος όσο πιστεύεις, αλλά το 'ωμό' 'ο κομμουνισμός σου παίρνει την περιουσία και τη δίνει στο κράτος' σου χτυπάει άσχημα; Τελικά, τί πραγματικά είναι 'δικό' μας; (όχι τί έχουμε νοικιάσει..)
Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε έναν όμορφο και ωραίο διάλογο.
Αναμένω τις πολύ ενδιαφέρουσες (και διαφορετικές ελπίζω) απόψεις σαςOh man!
Καθεσε και αναλυεις τα παραπανω διοτι πιστευεις οτι εχουν θεση στον σημερινο Δυτικο Πολιτισμο, ή το κανεις ετσι για χομπυ? Πιστευεις δηλαδη οτι οι Μαρξιστικες θεωριες ειναι σωστες στην πραξη και καλυτερες απο τον καπιταλισμο? Για να ξερω πως να απαντησω και εαν.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Oh man!
Καθεσε και αναλυεις τα παραπανω διοτι πιστευεις οτι εχουν θεση στον σημερινο Δυτικο Πολιτισμο, ή το κανεις ετσι για χομπυ? Πιστευεις δηλαδη οτι οι Μαρξιστικες θεωριες ειναι σωστες στην πραξη και καλυτερες απο τον καπιταλισμο?
Oh man!
Εσύ αυτό κατάλαβες;
Για να ξερω πως να απαντησω και εαν
Κάτι επί του θέματος ίσως; Ας πούμε την άποψή σου για την υπεραξία;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τσου
IMHO ούτε 'περίπου' αναρχία και, προς θεού, ούτε χαζομάρα! (ασε που το συγκεκριμενο είναι, υπο προϋποθέσεις, ως και υποδειγματικό)
π.χ. : http://www.iospress.gr/ios2004/ios20040201a.htmΕπίσης. Το ότι κάτι υπάρχει πολύ σπάνια ή ποτέ, ΔΕ σημαίνει ότι κακώς υπάρχει ή προτείνεται. Ίσως και το αντίθετο...
Για τα λοιπά θα σχολιάσω (οτ)αν θα εχω χρόνο.
-
Για να ξερω πως να απαντησω και εαν.Εάν, πάντως, let me know!
Να καλέσω κανένα φίλο, να παραγγείλω πίτσα, μπύρες κλπ. Να οργανωθούμε βρε αδερφέ! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Oh man!
Καθεσε και αναλυεις τα παραπανω διοτι πιστευεις οτι εχουν θεση στον σημερινο Δυτικο Πολιτισμο, ή το κανεις ετσι για χομπυ? Πιστευεις δηλαδη οτι οι Μαρξιστικες θεωριες ειναι σωστες στην πραξη και καλυτερες απο τον καπιταλισμο?
Oh man!
Εσύ αυτό κατάλαβες;
Οταν θα μου απαντησεις αυτο που σε ρωτησα, τοτε θα αποφασισω εαν θα σου πω την αποψη μου.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για να ξερω πως να απαντησω και εαν.
Εάν, πάντως, let me know!
Να καλέσω κανένα φίλο, να παραγγείλω πίτσα, μπύρες κλπ. Να οργανωθούμε βρε αδερφέ! -
Oh man!
Oh man!
Εσύ αυτό κατάλαβες;
Οταν θα μου απαντησεις αυτο που σε ρωτησα, τοτε θα αποφασισω εαν θα σου πω την αποψη μου.
-
OK this is getting pretty boring. I think it's time for me to open a new, interesting, thread. It's Thanks Giving week and it's slow at work so there is time.
-
OK this is getting pretty boring. I think it's time for me to open a new, interesting, thread. It's Thanks Giving week and it's slow at work so there is time.So, you want to keep adding fecal matter to the forum, like you've been doing since day one?
-
Oh man!
Oh man!
Εσύ αυτό κατάλαβες;
οκ. πιστεύω ότι η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα δεν είναι ποτέ απλή και σίγουρη.
υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναλύσεις και να σκεφτείς, και το 'καλύτερο' είναι κάτι εντελώς άτοπο όταν μιλάμε για πολιτικο-οικονομικά συστήματα. Το θέμα είναι ποιοι οφελούνται και πώς απ'το καθένα.
Κοινώς, ο καθένας κοιτάει απ'τη δική του οπτική γωνία και ακολουθεί ό,τι τον συμφέρει ή ό,τι θέλει να πιστεύει τέλοσπάντων.παράδειγμα: είναι καλός ο κόσμος που ζούμε; (για ποιον;)
παράδειγμα 2 (for real retards): είναι καλή η θάλασσα; (για ποιον;)
κοκΑπό κει και πέρα, έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα νομίζω..
Κανείς δεν είπε να απαντήσεις με το ζόρι ούτε σε αναγκάζει ούτε σε παρακαλάει
Ό,τι γουστάρεις και ό,τι νομίζεις κάνε.
Είναι μία δημόσια συζήτηση, όποιος θέλει έχει δικαίωμα να απαντήσει ή όχι.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί μαζί σου ή χωρίς σ'αυτό το θέμα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Oh man!
Oh man!
Εσύ αυτό κατάλαβες;
οκ. πιστεύω ότι η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα δεν είναι ποτέ απλή και σίγουρη.
υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναλύσεις και να σκεφτείς, και το 'καλύτερο' είναι κάτι εντελώς άτοπο όταν μιλάμε για πολιτικο-οικονομικά συστήματα. Το θέμα είναι ποιοι οφελούνται και πώς απ'το καθένα.
Κοινώς, ο καθένας κοιτάει απ'τη δική του οπτική γωνία και ακολουθεί ό,τι τον συμφέρει ή ό,τι θέλει να πιστεύει τέλοσπάντων.παράδειγμα: είναι καλός ο κόσμος που ζούμε; (για ποιον;)
παράδειγμα 2 (for real retards): είναι καλή η θάλασσα; (για ποιον;)
κοκΔεν βλεπω παραπανω τιποτε που να εχει σχεση με την ερωτηση μου. Σε ποια ερωτηση απαντας πιο πανω?
Από κει και πέρα, έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα νομίζω..
Κανείς δεν είπε να απαντήσεις με το ζόρι ούτε σε αναγκάζει ούτε σε παρακαλάει
Ό,τι γουστάρεις και ό,τι νομίζεις κάνε.
Είναι μία δημόσια συζήτηση, όποιος θέλει έχει δικαίωμα να απαντήσει ή όχι.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί μαζί σου ή χωρίς σ'αυτό το θέμα.Εσυ εχεις παρεξηγησει εμενα μαλλον εαν νομιζεις οτι νομιζω οτιδηποτε απο τα παραπανω.
-
OK this is getting pretty boring. I think it's time for me to open a new, interesting, thread. It's Thanks Giving week and it's slow at work so there is time.Γαβρίλο ειλικρινά σου μιλάω,έτσι και συνεχίσεις στο ίδιο στυλάκι,θα αρχίσουν οι χριστοπαναγίες αλα ελληνικά.Κι ας φάω ban.
Τί εβδομάδα έχουμε;Σήμερα πάντως είναι Φιλήμονος,Αρχίππου και Ονησίμου αποστόλων.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
επίσης, ξαναρωτάω για την υπεραξία όποιον έχει να μου πει κάτι.
Νίκο (titsataki)
(χονδρικά)
titsataki αν θες ρίξε μια ματιά, είναι στ'αγγλικάΤο ενδιαφερον ειναι οτι το θεμα τιθεται οτι οι 'κεφαλαιοκρατες' για να φτειαξουν το εργοστασιο/βιομηχανια χρησιμοποιησαν δικα τους χρηματα/ επενδυση, δανειστηκαν, πουλησαν μετοχες κτλ. Βρηκαν δηαλδη το κεφαλαιο να γτειαξουν την βιομηχανια. Και μετα βρηκαν τους εργατες και τους εδωσαν την δουλεια και τους πληρωνουν ενα μισθο/ωρομισθιο περιθαλψη κτλ. Θεωρεις οτι οταν εβαλαν τα δικα τους λεφτα, δανεισθηκαν, πουλησαν μετοχες δεν πρεπει να τα δωσουν πισω στην τραπεζα, δεν πρεπει να δωσουν πισω σους εχοντες τις μετοχες, δεν πρεπει να παρουν πισω τα λεφτα που βαλανε; Και φυσικα ο καθενας θελει να βγαλει και καιτ παραπανω. Γιαυτο δωσανε το λεφτα.
Νικος
Πολιτικά, που στέκεστε;