-
Γιεα σας παλικαρια.Εκατσα και διαβασα ολο το νημα και μπορω να πω οτι τρομοκρατηθηκα.Σε μερικα εχετε δικιο αλλα ενταξει,αυτο που μου εμεινε ειναι οτι να σπασει ο ιμαντας χρονισμου ειναι κατι πολυ συνηθισμενο,σαν να παθεις λαστιχο ενα πραμα.Ε,οχι και ετσι.Σιγουρα πρεπει να ακολουθουμε τα ορια που οριζει ο κατασκευαστης διοτι τα εχει ορισει για καποιο λογο και σιγουρα οχι γιατι εχει κανει συμβαση με τον μαστορα για να μας παιρνουν τα λεφτα.Επισης διαβασα μερικες σελιδες πιο πισω για ενα peugeot 106 gti το οποιο το πηγε το παλικαρι για αλλαγη ιμαντα και ο μαστορας μαλλον δεν το χρονισε σωστα.
Τωρα τι να πω για κατι τετοια μαστορια,δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχουν.Οι TU κινητηρες ειναι οτι πιο ευκολο εχει κατασκευαστει στο θεμα χρονισματος.Το λεω διοτι πριν καμια 10 μερες εκανα φλατζα κεφαλης,τσιμουχακια,ιμαντα-ρουλεμαν(ιμαντα Gates και τεντωτηρα NSK) και τα λοιπα στο δικο μου 8βαλβιδο.Πιο ευκολο και απο το να δεσεις παπι μου φανηκε.Το μονο σπαστικο οτι δεν εχει καθολου χωρο,δεν μπορεις να δουλεψεις με τιποτα.Να πω οτι εχω 220.000χλμ και τρομπα νερου δεν ειχα αλλαξει ποτε,ιμαντα χρονισμου ειχα αλλαξει μια στις 110.000 και μια στις 170.000(το αμαξι το ειχα παρει με 70.000χλμ).Το τι πιπα εφαγα για να την ξεκολλησω απο το καρτερ δεν λεγεται.Κοματια την εβγαλα.
Τον προηγουμενο ιμαντα μου τον αλλαξε ενας μαστορας ο οποιος ειναι κορυφαιος στα saxoralla.Απο την πρωτη μερα εκανε αυτο το νιαουρισμα οταν πατουσα απο ρελαντι μεχρι 1500.Ηξερα οτι ηταν ο ιμαντας αλλα δεν πηγα να του πω τπτ.Τεσπα,τον εβγαλα στις 220.000 απο τις 170.000 και πραγματικα ηταν σαν καινουργιος.Αφου μου περασε απο το μυαλο να τον ξαναβαλω(πλακα κανω).Το αμαξι δουλευει τελεια,ουτε ακουγεται ο ιμαντας ουτε τιποτα.
Τεσπα,θελω να πω οτι εγω που δεν ειμαι και μαστορας και ηταν το 2ο αμαξι που φτιαχνω,δεν μου φανηκε και ιδιαιτερα δυσκολο να τεντωσω το ιμαντα,ποσο δυσκολο μπορει να ειναι για καποιον που εχει κανει αυτη τη δουλεια εκατονταδες φορες?
Sorry για το κατεβατο. -
Ο χρήστης LouCi4er έγραψε:
Γιεα σας παλικαρια.Εκατσα και διαβασα ολο το νημα και μπορω να πω οτι τρομοκρατηθηκα.Σε μερικα εχετε δικιο αλλα ενταξει,αυτο που μου εμεινε ειναι οτι να σπασει ο ιμαντας χρονισμου ειναι κατι πολυ συνηθισμενο,σαν να παθεις λαστιχο ενα πραμα.Ε,οχι και ετσι.Τα φορουμ εχουν την ιδιοτητα να παρουσιαζουν τα πραγματα καπως περίεργα...
Αυτοι που γραφουν ειτε ειναι καπως σχετικοι, ειτε ειναι άσχετοι, θα μπουν και θα γραψουν για ζημιες. Δε σηκωνεται κανεις το πρωι απο το κρεβατι σκεπτομενος 'σημερα θα γραφτω στο 4ΤΦ και θα μπω να τους πω τι γαματο και αξιοπιστο ειναι το ΑΒΓΔ αυτοκινητο μου'... τα ποστ ειναι ή σε στυλ 'αδερφια βοηθατε καιγομαστε' ή σε στυλ 'τα μπουρδελα τα ΑΒΓ που κοβουν συχνα ιμαντες' πρεπει ομως να εχουμε στο μυαλο μας οτι υπαρχουν και μερικες χιλιαδες οχηματα ιδια στα οποια δε συνεβει τιποτα.
-
Ξερω πως λειτουργουν τα φορουμ,εχουν μια ταση να μεγαλοποιουν τα πραγματα,και συμφωνω μαζι σου σε οσα ειπες.Απλα μου εκανε εντυπωση το ποσο φυσιολογικο θεωρειται απο καποιους το να κοπει ο ιμαντας χρονισμου.Καποιος που δεν εχει γνωσεις και δεν ξερει πως λειτουργει κατι,πιστευει το οτιδηποτε.Στο δικο μου οπως ειπα ο ιμαντας ακουγοταν απο την πρωτη μερα που μου τον αλλαξαν,ελαχιστα αλλα ακουγοταν.Τον εβγαλα μετα απο 50.000χλμ περιπου την στιγμη που ο κατασκευαστης δινει αλλαγη στα 60.000χλμ.Σε καμια περιπτωση δεν περιμενα να τον βρω με τα λινα εξω ή ετοιμο να κοπει αλλα περιμενα οτι αν τον γυρισω αναποδα λιγα σκασιματακια θα τα εχει.Ακριβως δεν θυμαμαι αλλα νομιζω οτι την 5ετια την ειχε στο νερο.Ε,αν εβλεπε καποιος τον καινουργιο και αυτον που εκανε 50.000χλμ σφυριζοντας(ελαχιστα ξαναλεω),παω στοιχημα οτι δεν θα ξεχωριζε ποιος ειναι ποιος.
Ουτε πιστευω οτι για να αλλαξει καποιoς μηχανικος ιμαντα χρονισμου σε ενα αυτοκινητο χρειαζεται να εχει τουλαχιστον 10ετη προυπηρεσια στην NASA.Μαστορια της κακιας ωρας υπηρχαν και θα υπαρχουν αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι καλοι.Τεσπα,δεν κρινω κανεναν ουτε προσπαθω να το παιξω εξυπνος ή μαστορας,δεν ειμαι τιποτα απο τα δυο.Απλα πιανουν τα χερια μου και λεω αυτα που διαπιστωνω.
-
Εχει γραφτει ως φυσιολογικό;
Send from outer space ★
-
Lucifer σχεδον ποτε δεν θα δεις κομμενο ιμαντα εξαιτιας φθορας του ιδιου. Θα δεις κολλημενα ρουλεμαν, χαλασμενους τεντωντηρες, που εχουν σαν αποτελεσμα το ζορισμα του ιμαντα και σε λιγο καιρο την καταστροφη του. Ολα τα παραπανω προερχονται απο λαθος σφιξιμο, και αστοχια υλικων. Ενας σωστα τανυσμενος ιμαντας εχει απιστευτα μεγαλη διαρκεια ζωης.
Ο μονος ιμαντας που βγαζω με φθορα ειναι του ac, διοτι τρωει γερες κοντρες κατα το ανοιξε/κλεισε του κομπρεσερ. -
και το 8β το χρονιζει και η γιαγια μου..το 16β θελει τον γιο μου!
-
Εμενα παλι η γιαγια μου μπορει να χρονισει και 16βαλβιδο.
-
Ο χρήστης LouCi4er έγραψε:
Εμενα παλι η γιαγια μου μπορει να χρονισει και 16βαλβιδο.Μπράβο
-
Punto 1.4 του 2003 θείας μου, που πρέπει να μην είχε αλλάξει ποτέ ιμάντα χρονισμού, έφαγε βαλβιδόσουπα προχθές.
Καμιά ιδέα από πόσο μέχρι πόσο είναι λογικό για επισκευή στο συγκεκριμένο?
Στο συνεργείο που το πήγε της είπαν ότι 'θα πάει πολύ ακριβά, παίρνει άλλο αμάξι με όσο θα της κοστίσει' και ότι θα την πάρουν να της πουν ακριβώς.... -
Γυρω στα 6-7 κατοσταρικα το πολυ. Χωρις να ξερω το συγκεκριμενο αμαξι, ισως πεφτω και πολυ εξω. Πληροφοριακα και μονο να ρωτησω, γιατι δεν αλλαξε ποτε ιμαντα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πληροφοριακα και μονο να ρωτησω, γιατι δεν αλλαξε ποτε ιμαντα?Γιατί δεν ανάβει στο ταμπλό ένδειξη ότι χρειάζεται σέρβις.
Πριν 2-3 μέρες άλλαξε ιμάντα στο Μεγκαν η αδερφή μου, είχε να αλλάξει ιμάντα από το 2005.
Ήταν πολύ τυχερή που δεν είχε πηδήξει δόντια γιατί ο ιμάντας και η τροχαλία ήταν σε άθλια κατάσταση.
Τέτοιους πελάτες να έχει ο Στρούλιος, θα το κλείσει το μαγαζί.Επίσης, από το 2005 πρέπει να είχε αλλάξει μόνο μια φορά λάδια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πληροφοριακα και μονο να ρωτησω, γιατι δεν αλλαξε ποτε ιμαντα?
Γιατί δεν ανάβει στο ταμπλό ένδειξη ότι χρειάζεται σέρβις.
Πριν 2-3 μέρες άλλαξε ιμάντα στο Μεγκαν η αδερφή μου, είχε να αλλάξει ιμάντα από το 2005.
Ήταν πολύ τυχερή που δεν είχε πηδήξει δόντια γιατί ο ιμάντας και η τροχαλία ήταν σε άθλια κατάσταση.
Τέτοιους πελάτες να έχει ο Στρούλιος, θα το κλείσει το μαγαζί.Επίσης, από το 2005 πρέπει να είχε αλλάξει μόνο μια φορά λάδια.
Ειναι η ιδια που την κλεβουν στο βενζινάδικο;
-
-
Τι ειχε φαει ρε φίλε;λολ
-
Δεν παίζεστε!
Γιάννη (cson) η καλύτερη απάντηση που μπορώ να σου δώσω είναι αυτή που σου έδωσε ο Λεωνίδας πιο πάνω.
Όσον αφορά το κόστος... ας μας πει κανένας παθών τι του χρέωσαν για άνοιγμα μοτέρ κι επισκευή σε τέτοιας 'κατηγορίας' αμάξι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πληροφοριακα και μονο να ρωτησω, γιατι δεν αλλαξε ποτε ιμαντα?
Γιατί δεν ανάβει στο ταμπλό ένδειξη ότι χρειάζεται σέρβις.
Αν είχαν διαλύσει οι πλαστικοί εντατήρες και έπερνε το καπάκι στη μασχάλη σε τεύχη θα έφταιγε η κωλορενώ έτσι ?
-
ρε μαγκες ford focus 2008 με 43.000χιλ περιπου θελει αλλαγη ιμαντα??τα χιλιομετρα που δεινει η ford ειναι 120.000χιλ ομως δεν θα κανει το αμαξι τοσα ουτε σε δεκα χρονια.αρα αλλαζω με καπιο χρονικο περιθοριο?στα 8 χρονια?στα 7 χρονια?
-
Οτι λεει το manual, νομιζω ειναι στα 8 χρονια, μη σε παρω στο λαιμο μου ομως.
Θα ελεγα αλλαξε και μια αντλια νερου αν παιρνει κινηση απο τον ιμαντα. -
την αλλαξα πριν λιγες μερες γιατι ειχε διαροη
-
κριμα, πληρωσες ολα τα εργατικα που ειναι κοινα με τον ιμαντα εκκεντροφορου
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες