-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε VW Golf 1.4 '00 κάθε πότε θέλει αλλαγή ο ιμάντας?
Τιμή αλλαγής σε νορμάλ επίπεδο?60 οοοkm
200 ευρά το σετ με τα περαστικά
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σε VW Golf 1.4 '00 κάθε πότε θέλει αλλαγή ο ιμάντας?
Τιμή αλλαγής σε νορμάλ επίπεδο?60 οοοkm
200 ευρά το σετ με τα περαστικά
Σε ευχαριστώ G60 για τις πληροφορίες, αλλά 200ε στην Αθήνα δύσκολο το βλέπω...
Έχει κάποιος να προτείνει εξειδικευμένο VW με νορμάλ τιμές? (αν υπάρχει ) -
Το βιβλιο του κατασκευαστη λεει για το αμαξι μου αλλαγη στα 60.000 χλμ ή 4 χρονια. Το βιβλιο σερβις του ελληνα αντιπροσωπου που ειναι και της εγγυησης(που δεν με ενδιαφερει εχει ληξει) λεει καθε 45.000 ή 3 χρονια. Τι κανω εγω? Τωρα εχω 53.000 και 4,5 χρονια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το βιβλιο του κατασκευαστη λεει για το αμαξι μου αλλαγη στα 60.000 χλμ ή 4 χρονια. Το βιβλιο σερβις του ελληνα αντιπροσωπου που ειναι και της εγγυησης(που δεν με ενδιαφερει εχει ληξει) λεει καθε 45.000 ή 3 χρονια. Τι κανω εγω? Τωρα εχω 53.000 και 4,5 χρονια.Mπορει να υπαρχει καποια οδηγια απο τον κατασκευαστη να αλλαζονται συντομοτερα οταν επικρατουν συγκεκριμενες κλιματικες συνθηκες.
Αλλα 45000χλμ μου φαινονται πολυ λιγα.Προσωπικα θα ακολουθουσα τον κατασκευαστη...
(Για ποιο αμαξι μιλαμε?) -
Έχεις ήδη ξεπεράσει το χρονικό όριο και των 3 και των 4 ετών (διαλέγεις όποιο θέλεις, όποιο σε κάνει να νιώθεις λιγότερο ένοχος) και πας το συντομότερο και το αλλάζεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχεις ήδη ξεπεράσει το χρονικό όριο και των 3 και των 4 ετών (διαλέγεις όποιο θέλεις, όποιο σε κάνει να νιώθεις λιγότερο ένοχος) και πας το συντομότερο και το αλλάζεις.Οχι μονο τον ιμαντα ομως:
Ο ιμάντας σε κανονική χρήση δεν είναι το πρόβλημα, η ζημιά προέρχεται πάντα από τους πλαστικύς εντατήρες ( όχι τις γλύστρες αλλά αυτούς με τα ρουλεμάν ) που ξεραίνονται και σπάνε και πέρνεις τη βαλβιδόσουπα στο χέρι.
Τα προηγούμενα χρόνια που οι εντατήρες ήταν μεταλλικοί οι ιμάντες αλλάζοντας στα 120.000 χλμ.O πλαστικός εντατήρας αν είναι μόνο γλύστρα με ελατήριο δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οι εντατήρες των ιμάντων που έχουν ρουλεμάν και από έξω πλαστικό ράουλο, εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί με τις θερμοκρασίες ξεραίνεται το πλαστικό και σπάει οπότε έχουμε συνήθως βαλβιδόσουπα, ο ίδιος εντατήρας αν έχει ρουλεμάν και από έξω μεταλλικό ράουλο κάνει τα διπλάσια χλμ. πχ κατασκευαστής μικρομεσαίου έδινε σε παλαιότερα του μοτέρ 120.000χλμ για αλλαγή ιμάντα χρονισμού και όταν τα έκανε πλαστικά το έριξε το όριο στα 60.000χλμ
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το βιβλιο του κατασκευαστη λεει για το αμαξι μου αλλαγη στα 60.000 χλμ ή 4 χρονια. Το βιβλιο σερβις του ελληνα αντιπροσωπου που ειναι και της εγγυησης(που δεν με ενδιαφερει εχει ληξει) λεει καθε 45.000 ή 3 χρονια. Τι κανω εγω? Τωρα εχω 53.000 και 4,5 χρονια.Μάλλον μιλάς για Alfa. Ούτε σκέψη για πάνω 50.000. Έχω περιπτώσεις γνωστών που το άφησαν και πήραν βαλβίδες και πιστόνια στη μασχάλη...
-
Για hyundai tucson 2.0 μιλαω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για hyundai tucson 2.0 μιλαω. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για hyundai tucson 2.0 μιλαω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχεις ήδη ξεπεράσει το χρονικό όριο και των 3 και των 4 ετών (διαλέγεις όποιο θέλεις, όποιο σε κάνει να νιώθεις λιγότερο ένοχος) και πας το συντομότερο και το αλλάζεις.
A.
-
παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας οι ιμαντες σετ για αυτοκινητα sfk ειναι αξιοπιστοι?να τους προτιμησω αντι για γνησιους για fiat punto mk2b 1.4?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας οι ιμαντες σετ για αυτοκινητα sfk ειναι αξιοπιστοι?να τους προτιμησω αντι για γνησιους για fiat punto mk2b 1.4?...και οι 'γνησιοι' θα ειναι τριτου κατασκευαστη (πχ Gates, Contitech, SFK), η Fiat δεν κατασκευαζει ιμαντες και παρελκομενα.
Προτιμησε καποιο σετ με μεταλικους εντατηρες εαν υπαρχει, διαβασε απο την αρχη το θεμα για να καταλαβεις γιατι.
Επι τη ευκαιρια, αλλαξε και αντλια νερου. -
Διαβασα στην πρωτη σελιδα κατι του τυπου 'δεν παθαινεις ζημια απλα σε αφηνει', 'δεν κοβεται απλα φθειρεται' κλπ κλπ. Δεν διαβασα τις υπολοιπες 16 σελιδες, απλα να πω οτι μπροστα στα ματια μου Audi S3 20v εχει κοψει ιμαντα, αν οχι στην μιζια τοτε στην πρωτη γκαζια (μια γκαζια κ εσβησε αμεσως, εν στασει), κ οταν το ανοιξαμε οι μισες βαλβιδες ηταν σαν ς (σιγμα τελικο).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβασα στην πρωτη σελιδα κατι του τυπου 'δεν παθαινεις ζημια απλα σε αφηνει',Αυτο συμβαινει σε κινητηρες non-interference
-
Οι ιμάντες χρονισμού δεν κόβονται, πρώτα χάνουν δόντια!!...άρα πάει περίπατο ο χρονισμός.
Προσωπικά θεωρώ κουταμάρα, το να παίζεις την ζωή του αυτοκινήτου σου κορόνα γράμματα. Σκέψου ένα βράδυ, να πρέπει να πας εσπευσμένα δικό σου άνθρωπο σε νοσοκομείο, με δυο εμφράγματα όπως είχα εγώ, και να μείνεις στο μέσο του πουθενά, «το χάσαμε το κορμί πατριώτη»….
Σίγουρα κακά τα ψέματα, όταν λύσεις καπάκι, δεν παίρνεις το μοτέρ που ήξερες. Πλανίσματα σφιξίματα με λάθος δυναμόκλειδο, πολυκαιρισμένο, η και χωρίς τέτοιο!!!..... +στην ζημιά και ο χρόνος που χάνεις…
Ο δικός μου χρόνος είναι ακριβός, έστω και εάν πηγαίνω στο εξοχικό μου. όλα συνεκτιμώνται, και κοστίζουν!!.
Η κατάντια της τσέπης μας, με αποκορύφωμα το ΔΝΤ που μας επέβαλε η ‘παιδική χαρά’ που μας κυβερνάει, μας έχει κάνει να παραλογιζόμαστε. Και σίγουρα όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Όταν λοιπόν ποντάραμε στο 14, και τώρα έγινε 12 ‘κουτσουρεμένο’, ο οικιακός μας προϋπολογισμός, πήγε περίπατο μόνος του!.
«Κυριακή κοντή γιορτή»
Πάντως είναι παρήγορο, ότι το 77% των φίλων εδώ μέσα σκέπτονται λογικά.
Φιλικά
Antonis-team. -
Προτού πάθει κάτι ο ιμάντας ( δεν λέω, σε κατέβασμα 2ας από 150 χλμ θα καβαλήσει αρκετά δόντια, ή αν ο εντατήρας δεν είναι σωστά στη ρύθμιση του ) θα διαλύσουν οι πλαστικοί σημερινοί εντατήρες, οι ίδιοι ιμάντες είναι που όταν τα μοτέρ είχαν μεταλλικούς εντατήρες κρατούσαν 120-150.000 χλμ και λυπόσουνα που τους άλλαζες γιατί φαινόντουσαν καινούργιοι.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Προτού πάθει κάτι ο ιμάντας ( δεν λέω, σε κατέβασμα 2ας από 150 χλμ θα καβαλήσει αρκετά δόντια, ή αν ο εντατήρας δεν είναι σωστά στη ρύθμιση του ) θα διαλύσουν οι πλαστικοί σημερινοί εντατήρες, οι ίδιοι ιμάντες είναι που όταν τα μοτέρ είχαν μεταλλικούς εντατήρες κρατούσαν 120-150.000 χλμ και λυπόσουνα που τους άλλαζες γιατί φαινόντουσαν καινούργιοι.
…..και σήμερα 78%!!!!!!!....
Καλέ μου 21, παλιά τα τμήματα μελετών των εργοστασίων, δεν είχαν την ικανότητα να οριοθετήσουν ακριβώς την ημερομηνία καταστροφής των ανταλλακτικών!!. Έφτιαχναν λιπών εξαρτήματα 500+% πιο αντοχής από ότι θα έπρεπε.
Το κόστος όμως ήταν 500+% ακριβότερα!!!..
Σήμερα με βάση τους τρέχοντες μισθούς, είναι πολύ πιο ευκολότερη η αγορά ενός αυτοκινήτου, διότι αναλογικά έχουν γίνει πιο φτηνά. Σε αυτό βοήθησε απεριόριστα η ακρίβεια του ορισμού τής ημερομηνίας λήξης ενός προϊόντος.
25 ετών σκάφος, και τα ανοξήδοτα του, είναι ‘τζάμι’.
5 ετών άλλα, σκουριάζουν ελαφρά. Και σίγουρα κάνουν την δουλειά τους άψογα, μα είναι σημαντικά φτηνότερα. Έτσι είναι πιο εύκολη η απόκτησης τους, και είναι πλατύτερη η ικανότητα και το δικαίωμα περισσοτέρων ανθρώπων στην διασκέδαση.
Εξ ου και η ερμηνεία των σωστών γραφόμενων από εσένα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Θα διαφωνήσω ώς προς την ικανότητα υπολογισμού της αντοχής των εξαρτημάτων.
Μέχρι και το 2002 πχ τα Renault Clio 2.0L 172HP άλλαζαν ιμάντες και εντατήρες κάθε 120.000 χλμ, μη μου πέις ότι το 2002 δεν μπορούσαν να υπολογίσουν την αντοχή.
Έχω άλλο σκεπτικό εγώ.
Όταν τα τμήματα προμηθειών των κατασκευαστών αυτοκινήτων άρχισαν να στραγγαλίζουν για χαμηλότερα κοστολόγια τους προμηθευτές των εξαρτημάτων τους ( Valeo και καμμιά 50 ακόμα ) αυτοί αναγκάστησαν να χρησιμοποιήσουν φτηνότερα υλικά και οι κατασκευαστές τους υποσχέθηκαν ότι θα υποδιπλασιάσουν τη διάρκεια των χλμ και το διαφυγόν τους κέρδος από τα εξαρτήματα 1ης τοποθέτησης θα το κάλυπταν από τα service.Πρώτος διδάξας ο Λόπεζ της GM που πήρε μεταγραφή για την VW ( όλα αυτά πριν μια δεκαετία και περισσότερο ) μόνο που έκανε το λάθος ? να πάρει μαζί του και μερικούς φακέλους σχέδια τα οποία έδωσε στην VW, η GM τους πήγε στα δικαστήρια και ο Λόπεζ πήγε σπίτι του χωρίς να δουλέψει ξανά, και η VW έδωσε κάποια μύρια πρόστιμο.
Ο βοηθός του Λόπεζ, ο επωνομαζόμενος και Cost killer ήταν ο Κάρλος Γκόν, ναι, αυτός που μετά έσωσε την Nissan σαν αντιπρόεδρος της Renault και είναι σήμερα εκτός από εθνικός ήρωας της Ιαπωνίας, και πρόεδρος του ομίλου της Renault.
Αυτά για να σου φύγει η απορία γιατί δεν αντέχουν τα σημερινά εξαρτήματα και έχει μειωθεί η αντοχή τους. Γιατί χρησιμοποιούν φτηνά υλικά φίλε Αντώνη.
-
Αυτά για να σου φύγει η απορία γιατί δεν αντέχουν τα σημερινά εξαρτήματα και έχει μειωθεί η αντοχή τους. Γιατί χρησιμοποιούν φτηνά υλικά φίλε Αντώνη.
21 Quadra
• ΜΕ ΤΟ 100%, συμφωνώ απόλυτα!!!.....φτηνότερο χωρίς να είναι χειρότερο δεν γίνεται……
• ΑΝΤΩΝΗΣ.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες