-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
τελικα ολα κομπλε!!! ο ιμαντος του δυναμο ακουγεται λιγο λογ του οτι ειναι πολυ γυαλιστερος και οχι σαν κατι αλλους που ειναι πιο σαγρε....
Ο ιμαντας του δυναμο εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα, θα επρεπε να αλλαζει η συχνοτητα επαναληψης. Το τακ-τακ που λες απο τι ηταν τελικα? Συνηθως οι ιμαντες σκουζουν.
ναι το σκουξιμο που εκανε ηταν ο ιμαντας δυναμο μολις το βγαλαμε ολα κομπλε!
το τακ τακ τελικα ηταν ο τεντωτηρας του ιμαντα δυναμο ο καινουργιοσ που εβαλα παροτι skf μου βγηκε ελατωματικος και εβαλα παλι τον παλιο και ολα κομπλε!
το σκουξιμο ο ιμαντας το κανει μονο οταν ο κινητηρας ρεταρει και τρανταζεται σε κανονικες στροφες ολα οκ βεβαια ο παλιος δεν εκανε ουτε τοτε αλλα αποτι μου ειπε ο μηχανικος ειναι επειδη ειναι γυαλιστερος και κανει ετσι ενω καποιοι αλλοι και μου τους εδειξε ειναι πιο σαγρε πιο ματ και δεν κανουν ετσι...πειτε καποιος ειναι φυσιλογικο αυτο το σκουξιμο που κανει ή μου ελεγε παπατζες ο μηχανικος?
-
Σκούξιμο ή ελαφρυ σαν μεταλλικο χτυπο κανει?Ξαναπεριεγραψε το
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Σκούξιμο ή ελαφρυ σαν μεταλλικο χτυπο κανει?Ξαναπεριεγραψε τοσκουξιμ κανει σφυραει......
αλλα οπως ειπα μονο εκεινη τη στιγμη που ρεταρει πχ εχω δευτερα χαμηλες στροφες μικρη ανηφορα και παταω γκαζι και ρεταρει
οταν ειμαι με κανονικες στροφες ειναι μια χαρα..... -
τελικα ολα κομπλε!!! ο ιμαντος του δυναμο ακουγεται λιγο λογ του οτι ειναι πολυ γυαλιστερος και οχι σαν κατι αλλους που ειναι πιο σαγρε....
Ο ιμαντας του δυναμο εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα, θα επρεπε να αλλαζει η συχνοτητα επαναληψης. Το τακ-τακ που λες απο τι ηταν τελικα? Συνηθως οι ιμαντες σκουζουν.
το τακ τακ τελικα ηταν ο τεντωτηρας του ιμαντα δυναμο ο καινουργιοσ που εβαλα παροτι skf μου βγηκε ελατωματικος και εβαλα παλι τον παλιο και ολα κομπλε!
το σκουξιμο ο ιμαντας το κανει μονο οταν ο κινητηρας ρεταρει και τρανταζεται σε κανονικες στροφες ολα οκ βεβαια ο παλιος δεν εκανε ουτε τοτε αλλα αποτι μου ειπε ο μηχανικος ειναι επειδη ειναι γυαλιστερος και κανει ετσι ενω καποιοι αλλοι και μου τους εδειξε ειναι πιο σαγρε πιο ματ και δεν κανουν ετσι...πειτε καποιος ειναι φυσιλογικο αυτο το σκουξιμο που κανει ή μου ελεγε παπατζες ο μηχανικος?
Τα μαστορια στα ιντερνετια λενε οτι αν σκουζει ή κανει τσιου τσιου και ψεκασεις νερο
- και σταματησει, ειναι θεμα ευθυγραμμισης τροχαλιων
- και γινει χειροτερα, ειναι θεμα τεντωματος ή χαλαρωμενου ιμαντα.
- και δεν αλλαξει κατι, ψαχνεις για ρουλεμαν τροχαλιων που σιγα σιγα αφηνουν το ματαιο τουτο κοσμο.
Η Dayco φτιαχνει ιμαντες. Κατι θα ξερει λογικα...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα μαστορια στα ιντερνετια λενε οτι αν σκουζει ή κανει τσιου τσιου και ψεκασεις νερο
- και δεν αλλαξει κατι, ψαχνεις για ρουλεμαν τροχαλιων που σιγα σιγα αφηνουν το ματαιο τουτο κοσμο.
ειναι ο ιμαντος δυναμο και οχι χρονισμου....
1)αν ηταν λαθος τεντωματος δε θα το εκανε και αλλες στιγμες?
2)τα ρουλεμαν χαλασαν αμεσως αφου αλλαξα τον τεντωτηρα και τον ιμαντα του δυναμο?
σκεφτομαι μηπως εχει θεμα ο ιμαντας?? αυτο που μου ειπε ο μαστορας οτι κανει ετσι επειδη ειναι πιο γυαλιστερος στεκει?? νερο δεν μπρω να ριξω γιατι το κανει μονο τοτε που σας ειπα ρελαντι και σε κανονικες στροφες ειναι κομπλε -
καλησπέρα και απο εμένα.
στου αδερφού μου το αμάξι άλλαξανε απο το συνεργειο ιμαντα χρονισμου μοντελο ford tourneo 1.8 diesel 2007 και ο μάστορας πρίν τον αλλάξει του ξεκαθάρισε οτι σε αυτό το μοντέλο αναγκαστικά αλλάζει και η αντλία νερου μαζί με τον ιμάντα..
τελος πάτντον τα άλλαξε και έσκασε μια 300άρα...ισχυει αυτο με την αντλία η απλά θέλαν να τον σκίσουν? γιατι τοσο ακριβά? ο ιμαντας σε bosh εχει περιπου 15 ευρο αντλια δέν ξέρω.. -
ειναι ο ιμαντος δυναμο και οχι χρονισμου....
1)αν ηταν λαθος τεντωματος δε θα το εκανε και αλλες στιγμες?
2)τα ρουλεμαν χαλασαν αμεσως αφου αλλαξα τον τεντωτηρα και τον ιμαντα του δυναμο?
σκεφτομαι μηπως εχει θεμα ο ιμαντας?? αυτο που μου ειπε ο μαστορας οτι κανει ετσι επειδη ειναι πιο γυαλιστερος στεκει?? νερο δεν μπρω να ριξω γιατι το κανει μονο τοτε που σας ειπα ρελαντι και σε κανονικες στροφες ειναι κομπλεεννοειται οτι μιλαμε για τετοιους ιμαντες και ΟΧΙ για χρονισμου που εχουν δοντια.
- δεν το ξερω, παιζει θεμα υγρασιας ισως, διαστολης απο θερμοκρασια κλπ.
- θα μπορουσες ευκολα αλλαζοντας ιμαντα να 'χαλασεις' τις τασεις που ειχαν 'συνηθισει' οι τροχαλιες και να φανει γρηγοροτερα προβλημα που υποβοσκε
καλησπέρα και απο εμένα.
στου αδερφού μου το αμάξι άλλαξανε απο το συνεργειο ιμαντα χρονισμου μοντελο ford tourneo 1.8 diesel 2007 και ο μάστορας πρίν τον αλλάξει του ξεκαθάρισε οτι σε αυτό το μοντέλο αναγκαστικά αλλάζει και η αντλία νερου μαζί με τον ιμάντα..
τελος πάτντον τα άλλαξε και έσκασε μια 300άρα...ισχυει αυτο με την αντλία η απλά θέλαν να τον σκίσουν? γιατι τοσο ακριβά? ο ιμαντας σε bosh εχει περιπου 15 ευρο αντλια δέν ξέρω..Σε καποια ford ο ιμαντας αλλαζει στα 8 χρονια ή 160Κ χιλιομετρα...
αμα εχεις ενα εξαρτημα ΒΑΣΙΚΟ για τη σωστη λειτουργια του κινητηρα, το οποιο για να αλλαχτει θελει ολη την εργασια (κοστος, χρόνο) που θελει και ο ιμαντας χρονισμου, και το εχεις να δουλευει ηδη 8 χρονια... γιατι να μην το αλλαξεις εφοσον θα αλλαξεις τον ιμαντα? για να γλυτωσεις το 50αρικο πανω κατω που μπορει να κανει η αντλια? -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
καλησπέρα και απο εμένα.
τελος πάτντον τα άλλαξε και έσκασε μια 300άρα...ισχυει αυτο με την αντλία η απλά θέλαν να τον σκίσουν? γιατι τοσο ακριβά? ο ιμαντας σε bosh εχει περιπου 15 ευρο αντλια δέν ξέρω..Σε καποια ford ο ιμαντας αλλαζει στα 8 χρονια ή 160Κ χιλιομετρα...
αμα εχεις ενα εξαρτημα ΒΑΣΙΚΟ για τη σωστη λειτουργια του κινητηρα, το οποιο για να αλλαχτει θελει ολη την εργασια (κοστος, χρόνο) που θελει και ο ιμαντας χρονισμου, και το εχεις να δουλευει ηδη 8 χρονια... γιατι να μην το αλλαξεις εφοσον θα αλλαξεις τον ιμαντα? για να γλυτωσεις το 50αρικο πανω κατω που μπορει να κανει η αντλια?[/quote]αν το σκευτεις ετσι τοτε ναι οκ..
θα του το πώ να ξέρει. -
Στο Punto που ειχα που ειχε ιμαντα χρονισμου, ο μαστορας που ειναι φιλος, μου ειπε να την αλλαξουμε πρωτον για να μην ξαναπληρωνω τα εργατικα αν τα φτυσει και δευτερον για να μην μου κανει καμια νιλα και δεν το παρω χαμπαρι και κλαιω απο φλαντζα κεφαλης μεχρι.... δεν θελω να σκεφτομαι.
-
Δεν χρειαζεται να ειναι φιλος ο μαστορας, για να σου πει 'το σωστο', λιγη σκεψη θελει το πραγμα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν χρειαζεται να ειναι φιλος ο μαστορας, για να σου πει 'το σωστο', λιγη σκεψη θελει το πραγμα.Εχω τυχει trident ατομα να πηγαινουν στην αντιπροσωπεια για αλλαγη ιμαντα και να μην τους λενε να τους αλλαξουν την αντλια βενζινης γραψε λαθος, νερου. 100 ευρω περιπου εργατικα ειναι. Σου λεει, φερτο για ιμαντα τωρα, να τσιμπησω τα 100 και αργοτερα με την αντλια θα το ξαναφερεις, θα ξανατσιμπησω 100 ευρω. Μαστορες που δεν ειναι αντιπροσωπεια στο λενε.
Η αντιπροσωπεια συνηθως λεει εκανες 60.000χλμ θα σου αλλαξουμε ιμαντα. Δεν σου λενε. Να σου αλλαξουμε επι της ευκαιριας και αντλια νερου; Δεν θελω να γραψω ποιες εχω τυχει απο γνωστους. Δυο τετοιες περιπτωσεις ηταν που τους αλλαξαν μονον τον ιμαντα. -
Το Σαββάτο πρωί/πρωί θα πάω στο συνεργείο (τώρα που βρήκα καλό συνεργείο! ) να αλλάξω ιμάντες κλπ...κλπ...
Με ενημέρωσαν για κάτι που δεν το είχα πάρει πρέφα και το διασταύρωσα και με το 'ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ'.
'Αντικατάσταση οδοντωτού ιμάντα χρονισμού κάθε 60.000χλμ ή κάθε 4 χρόνια για σκληρές συνθήκες χρήσης (ψυχρά κλίματα, χρήση στην πόλη με μεγάλα χρονικά διαστήματα λειτουργίας στο ρελαντί). Ή κάθε 5 χρόνια, ανεξάρτητα από τα διανυθέντα χιλιόμετρα'
Οι άνθρωποι μόλις άκουσαν ότι το κυκλοφορώ ελάχιστα, ότι είναι 4 ετών και ότι το κινείται μόνο μέσα στην πόλη μου πρότειναν να αλλάξω ιμάντες κλπ... πριν έρθουν τα πολλά τα κρύα και προκληθεί κάποιο πρόβλημα.
Οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ.
Κόστος για όλα 170euro με τα γνήσια ανταλλακτικά και εγγύηση εξουσιοδοτημένου και το Σαββάτο θα γίνει η εργασία.
Η τιμή θεωρώ ότι είναι καλή...αν κρίνω από τις τιμές που μου είπαν σε ΛΑΜΔΑ και AUTOONE.
Για το Cordoba πριν ένα χρόνο σκάσαμε 220euro σε εξειδικευμένο συνεργείο...
-
Μια χαρα τιμη μου φαινεται Storm. Για εμενα αλλαξε και την αντλια νερου. Καμια 50 ευρω να εχει, αντε 60 το πολυ. Αν σου αλλαξουν μονον τον ιμαντα, ξερεις αν για τα επομενα 60.000χλμ δεν χαλασει η αντλια που εχεις και μετα να δινεις ξανα 70 ευρω (περιπου τοσα ειναι τα εργατικα) για την αντλια; Βαλε μια καινουργια τωρα που ειναι ευκαιρια. Για εμενα. Αλλος μπορει να κρατουσε αυτην που εχει επανω το αμαξι.
Αυτοι δεν σου ειπαν να σου αλλαξουν και την αντλια νερου; -
Για αντλία νερού δεν έκαναν καμιά αναφορά. Για κάτι παρελκόμενα μου είπαν που αφορά τον ιμάντα. Το Σαββάτο που θα είμαι εκεί θα το δούμε από κοντά το θέμα.
Άλλωστε οι άνθρωποι είναι τόσο εξυπηρετικοί που έχουν φθάσει στο σημείο να μου πουν ότι αν πάθει το οτιδήποτε το αυτοκίνητο να τους πάρω τηλέφωνο και θα έρθουν να το δουν επιτόπου... Ακόμη και από μπαταρία να μείνει, οπουδήποτε, να τους πάρω τηλέφωνο και θα μου φέρουν καινούρια μπαταρία...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για αντλία νερού δεν έκαναν καμιά αναφορά. Για κάτι παρελκόμενα μου είπαν που αφορά τον ιμάντα. Το Σαββάτο που θα είμαι εκεί θα το δούμε από κοντά το θέμα.Άλλωστε οι άνθρωποι είναι τόσο εξυπηρετικοί που έχουν φθάσει στο σημείο να μου πουν ότι αν πάθει το οτιδήποτε το αυτοκίνητο να τους πάρω τηλέφωνο και θα έρθουν να το δουν επιτόπου... Ακόμη και από μπαταρία να μείνει, οπουδήποτε, να τους πάρω τηλέφωνο και θα μου φέρουν καινούρια μπαταρία...
Καν τους μια κρουση για την αντλια νερου.
-
Τελικά η αλλαγή ιμάντα στο Παντάκι είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη εργασία. Περίπου 40 λεπτά δουλειά.
Μαζί με τον ιμάντα αλλάζει και ο τεντωτήρας. Ο εξωτερικός ιμάντας δεν αλλάχτηκε γιατί είναι σε άριστη κατάσταση.
Στην εργασία ελέγχουν και την αντλία νερού. Αλλά από πριν μου είπαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για αλλαγή αντλίας. Στην επόμενη αλλαγή ιμάντα θα ξαναγίνει έλεγχος και αν χρειαστεί θα αλλαχθεί.Όλα πήγαν καλά, στο δρόμο πάει περίφημα το Παντάκι
Συνολικό κόστος: 160euro με αποδείξεις φυσικά. -
φιλε storm σε ποιο συνεργειο το πηγες?ψαχνω και εγω συνεργειο για το φιατ πουντο.για το alfincia στο γερακα εχει παει κανεις?
-
Εδώ φίλε μου: https://fiatkypseli.wordpress.com/
-
Μια χαρα καθαρισες Storm. Καλα χιλιομετρα!
-
Σε συνεργείο αντιπροσωπείας, η ιστορία που την έχω πατήσει.
Αφήνω το αμάξι όπως συνηθίζουν να απαιτούν στην αντιπροσωπεία
να το τελειώσουν όποτε...Έχω φύγει και με παίρνουν τηλέφωνο ότι έχουν ιμάντα γνήσιο και ιμάντα ιμιτασιόν, να επιλέξω.
Στην αντιπροσωπεία.Απαντώ να μου βάλουν το γνήσιο.
Πλήρώνω το γνήσιο.
Η διαφορά τιμής γνήσιο-ιμιατασιόν είναι σημαντική.
Πληρώνω καλά το γνήσιο και την εργασία στην αντιπροσωπεία, πολύ καλά.
Ακούω για 200 τόσα παραπάνω που μιλάτε και σκέφτομαι τα δικά μου διπλάσια και βάλε.Όπως καταλαβαίνετε, μου βάλαν ιμιτασιόν.
Η μηχανή κάνει και κάτι περίεργους μεταλλικούς θορύβους έκτοτε.Από τότε, δεν ακούω για εξουσιοδοτημένα και αντιπροσωπείες.
Κακό ψόφο.
Να ψοφήσουν ένας προς έναν, δεν λυπάμαι για κανέναν τους άμα θα μάθω.
Ό,τι μπορώ μαθαίνω να το φτιάχνω πια μόνος μου
και ό,τι δε μπορώ είμαι από πάνω στο οποιοδήποτε συνεργείο.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες