-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
ατμοσφαιρα; αλλα μονο ετσι οπως το κανει η honda με τον θεο VTEC+100
-
Η καλύτερη μηχανή θα ήταν ένας V-Tec με κομπρέσσορα και δύο τούρμπο.
-
Νέος εδώ τα χαλάμε.
Πάντα πίστευα ότι ένα Vtec compressor twin turbo plug in hybrid είναι καλύτερο και γλυτώνεις και για 3 χρόνια τα τέλη κυκλοφορίας. -
Έχεις δίκιο, καλύτερα έτσι.
Εννοείται επίσης ο άνωθεν V-Tec hybrid να είναι 1.3 για να έχει χαμηλό τέλος ταξινόμησης ε; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η καλύτερη μηχανή θα ήταν ένας V-Tec με κομπρέσσορα και δύο τούρμπο.Να κανω μια χαζη για μερικους ερωτηση? Τι διαφορα εχει ενα V-Tec με ενα CVVT? Και τα δυο την ιδια δουλεια δεν κανουν δηλαδη να μεταβαλουν συνεχως το χρονισμο των βαλβιδων?
-
και που μεταβαλλουν το χρονισμο των βαλβιδων,δεν εγινε και τιποτα το φοβερο... απλα θορυβο κανουν....
@ neos
τελικα τι απεγινε ο καινουριος 2λιτρος tfsi με το μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων και την παραπανω ροπη??
σε ποια μοντελα υπαρχει ή προκειται να υπαρξει??νομιζω οτι στο επερχομενο gti θα μπει ο παλιος του V -
αν και εχω τουρμπο ψηφισα ατμοσφαιρα.λιγοτερη καταναλωση καλυτερο ταξιδι πιο γεματο μοτερ φθηνοτερη συντηριση και αξιοπιστια επισης πιο καλος ηχος.
ολα αυτα συγκρινοντας ενα 1.4 τουρμπο με ενα διλιτρο ατμοσφαιρικο της ιδιας ιπποδυναμης.το τουρμπο ειναι αναγκαιο κακο λογο μειωσης ρυπων. -
δηλαδη το γεγονος οτι μια ΜΙΤΟ 1.4 με τα 155 αλογα κανει σκονη μια 2λιτρη 147 δε σε συγκινει καθολου??
και λιγοτερη καταναλωση απο πού κι ως πού??
μπορει το 2λιτρο να καιει σταθερα κατω απο 10 λιτρα??? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δηλαδη το γεγονος οτι μια ΜΙΤΟ 1.4 με τα 155 αλογα κανει σκονη μια 2λιτρη 147 δε σε συγκινει καθολου??
και λιγοτερη καταναλωση απο πού κι ως πού??
μπορει το 2λιτρο να καιει σταθερα κατω απο 10 λιτρα???αν προσπαθησεις να πιεσεις ενα τουρμπο για αρκετη ωρα θα δεις τι θα πει καταναλωση.
το οτι η 147 ειναι πιο αργη δεν μου λεει τιποτα ,εγω κοιταζω το συνολο .την ατμοσφαιρα θα την πιεζεις και δεν θα παθει τιποτα ενω το τουρμπο θα κοβει κολαρα ,θα ραγιζει μαντεμια ,
σαλιγκαρια κτλ αστα να πανε.οι επιδοσεις δεν ειναι το παν. -
και που μεταβαλλουν το χρονισμο των βαλβιδων,δεν εγινε και τιποτα το φοβερο... απλα θορυβο κανουν....Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ο Τ5 της Volvo που φοραει και το Focus ST εχει CVVT εισαγωγης και εξαγωγης, σε συνδυασμο με turbo! Αν ειναι παρομοιο με το Vtec τοτε ειναι κατι που υπαρχει ηδη στην παραγωγη.
αν και εχω τουρμπο ψηφισα ατμοσφαιρα.λιγοτερη καταναλωση καλυτερο ταξιδι πιο γεματο μοτερ φθηνοτερη συντηριση και αξιοπιστια επισης πιο καλος ηχος.
ολα αυτα συγκρινοντας ενα 1.4 τουρμπο με ενα διλιτρο ατμοσφαιρικο της ιδιας ιπποδυναμης.το τουρμπο ειναι αναγκαιο κακο λογο μειωσης ρυπων.Για τον ηχο παιζουν πολλα ρολο, αλλα ο συνδυασμος πολυκυλινδρου με turbo δεν παιζετε! Αλλα και παλι ειναι θεμα γουστων!
Πιο γεματο μοτερ πως? Κανενα ατμοσφαιρικο δεν τραβαει οπως ενα turbo και αν εχεις κυβικα το τραβηγμα ακομα και ψηλα ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο. Αλλα πες μου σε συνθηκες καθημερινης οδηγησης και ταξιδιου γιατι να στροφαρεις πανω απο τις 5000? Συντηριση και αξιοπιστια νομιζω οτι καταληξαμε πως εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο στον τροπο χρησης...και το ατμοσφαιρικο αν του πινεις το αιμα οταν ειναι κρυο θα το παρεις στο χερι. Οσο για την καταναλωση πως γινετε ενας 2.0 να καιει λιγοτερο απο ενα 1.4? Οταν εισαι ακομα και με μισο γκαζι μπορεις να φτασεις και 5000 στροφες χωρις να μπει το turbo...full πληρωση γινετε μονο σε συνθηκες wot και με υψηλα φορτια (ανηφορες κτλ), οποτε ουτε αυξημενη καταναλωση ουτε προβλημα αξιοπιστιας... -
τελικα τι απεγινε ο καινουριος 2λιτρος tfsi με το μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων και την παραπανω ροπη??
σε ποια μοντελα υπαρχει ή προκειται να υπαρξει??νομιζω οτι στο επερχομενο gti θα μπει ο παλιος του VTον εχουν βαλει στα Q5 και Q7(;) και απο οτι εχω διαβασει σε αμερικανικα φορουμ στο gti v του 09 στα μουλωχτα.
Tο καινουριο gti αυτον θα φοραει με 211 αλογα και 35 κιλα ροπης περιπου. -
δλδ ζημια ειναι μονο να παρεις την μηχανη στο χερι?ξερεις ποσο κοστιζει μια επισκευη τουρμπινας?μπορει να παει χωρις τουρμπο μεχρι 5000στλ αλλα μονο σε ισιωμα και την ροπη πιο κατω απο ενα 1000αρι.το τουρμπο θελει γκαζι για να αποδωσει θελει φαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δλδ ζημια ειναι μονο να παρεις την μηχανη στο χερι?ξερεις ποσο κοστιζει μια επισκευη τουρμπινας?Για να φτασεις εκει ομως κατι δεν εχεις κανει σωστα. Το ιδιο ισχυει και στα ατμοσφαιρικα
μπορει να παει χωρις τουρμπο μεχρι 5000στλ αλλα μονο σε ισιωμα και την ροπη πιο κατω απο ενα 1000αρι.το τουρμπο θελει γκαζι για να αποδωσει θελει φαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
Οταν μιλαμε για καθημερινη οδηγηση στην πολη το 1000αρι μια χαρα ειναι! Και μιλαμε οτι σε αυτες τις συνθηκες δουλευει με υποπληρωση. Με λιγο γκαζι και λιγο ανηφορα θα δεις γυρω στο 0 bar. Με ενα μπαρομετρο θα το διαπιστωσεις! Οπως ειπα και πριν οταν με φορτιο η/και πληρες γκαζι τοτε βλεπεις πιεση στο turbo...κοινως αν δεν το κυνηγας συνεχεια δεν θα σου βγαλει κατι παραπανω απο ενα ατμοσφαιρικο.
-
ε τοτε για πιο λογο να το παρω?
για να μην το κυνηγαω και παθει τιποτα?
οι τουρμποκινητηρες αν δεν σηκωσουν πιεση ειναι νεκροι εχω μπαρομετρο και το εχω διαπιστωσει. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
σε ποια μοντελα υπαρχει ή προκειται να υπαρξει??νομιζω οτι στο επερχομενο gti θα μπει ο παλιος του VTον εχουν βαλει στα Q5 και Q7(;) και απο οτι εχω διαβασει σε αμερικανικα φορουμ στο gti v του 09 στα μουλωχτα.
Tο καινουριο gti αυτον θα φοραει με 211 αλογα και 35 κιλα ροπης περιπου.Απορώ πως θα βγάλουν 35 κιλά ροπή από 2λιτρο μοτέρ αφήνοντας την ιπποδύναμη στα 211 άλογα.
Εδώ το GTI Edition 30 έχει 30.5 κιλά ροπής.
Λογικά θα ψοφάει στις 5.500 στροφές η καμπύλη της ροπής στο καινούριο μοτέρ, αλλιώς θα έβγαζε 250 άλογα κοντά στον κόφτη. -
οι τουρμποκινητηρες αν δεν σηκωσουν πιεση ειναι νεκροι εχω μπαρομετρο και το εχω διαπιστωσει.Καλα δεν ειπαμε να μην το πατας καθολου κι εσυ...απλα λεω οτι και σε ατμοσφαιρικο και σε turbo αν τους πινεις το αιμα θα βγαλουν προβληματα αν τα προσεχεις θα σε προσεξουν!
-
οι τουρμποκινητηρες αν δεν σηκωσουν πιεση ειναι νεκροι εχω μπαρομετρο και το εχω διαπιστωσει.Στους σύγχρονους τουρμποκινητηρες η τουρμπίνα φουσκώνει από τις 2000 στροφές και εντελώς γραμμικά. Δουλεύουν σαν ατμοσφαιριkα
-
από VolvoZeus » 29/01/09 15:04
QsisVTS έγραψε:
και που μεταβαλλουν το χρονισμο των βαλβιδων,δεν εγινε και τιποτα το φοβερο... απλα θορυβο κανουν....
Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ο Τ5 της Volvo που φοραει και το Focus ST εχει CVVT εισαγωγης και εξαγωγης, σε συνδυασμο με turbo! Αν ειναι παρομοιο με το Vtec τοτε ειναι κατι που υπαρχει ηδη στην παραγωγη.VolvoZeus
Τα διάφορα CVVT, Vtec, Vanos, vvt-i, mivec κ.α. είναι εμπορικές ονομασίες για διάφορες εκδοχές μεταβλητού χρονισμού που έχουν πολλές εταιρείες εδώ και χρόνια. Ο μεταβλητός χρονισμός επιτυγχάνεται με παραπλήσιους τρόπους για τον καθένα από αυτούς.
Αν και συνήθως παίζει σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες, υπάρχουν και παραδείγματα που συνδυάζεται με turbo εκτός από αυτό που ανέφερες. Στο μυαλό μου μου έρχονται τα Nissan Skyline 300 zx, Evo IX, Subaru Imrezza (κάποιο απ' τα τελευταία), Acura RDX (είναι το Honda CRV για την ιαπωνική, αμερικανική και καναδική αγορά και έχει 2.400 κυβικά vtec + turbo αλλά δεν έχει έρθει στην ευρώπη). Πρέπει να παίζει και σε κάποια Porsche 911 (996?) και σίγουρα και σε άλλα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από VolvoZeus » 29/01/09 15:04
QsisVTS έγραψε:
Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ο Τ5 της Volvo που φοραει και το Focus ST εχει CVVT εισαγωγης και εξαγωγης, σε συνδυασμο με turbo! Αν ειναι παρομοιο με το Vtec τοτε ειναι κατι που υπαρχει ηδη στην παραγωγη.VolvoZeus
Τα διάφορα CVVT, Vtec, Vanos, vvt-i, mivec κ.α. είναι εμπορικές ονομασίες για διάφορες εκδοχές μεταβλητού χρονισμού που έχουν πολλές εταιρείες εδώ και χρόνια. Ο μεταβλητός χρονισμός επιτυγχάνεται με παραπλήσιους τρόπους για τον καθένα από αυτούς.
Αν και συνήθως παίζει σε ατμοσφαιρικούς κινητήρες, υπάρχουν και παραδείγματα που συνδυάζεται με turbo εκτός από αυτό που ανέφερες. Στο μυαλό μου μου έρχονται τα Nissan Skyline 300 zx, Evo IX, Subaru Imrezza (κάποιο απ' τα τελευταία), Acura RDX (είναι το Honda CRV για την ιαπωνική, αμερικανική και καναδική αγορά και έχει 2.400 κυβικά vtec + turbo αλλά δεν έχει έρθει στην ευρώπη). Πρέπει να παίζει και σε κάποια Porsche 911 (996?) και σίγουρα και σε άλλα.Οκ...χωρις να γνωριζω για ολα τα υπολοιπα παραδειγματα που ανεφερες απαντουσα σε ενα φιλο πιο πανω που ζητουσε VTec+turbo θεωροντας οτι ειναι κατι που δεν υπαρχει ακομα. Νομιζω το ποστ σου το αποσαφινιζει πληρως!
-
Να ξέρεις υπάρχει και μεταβλητός χρονισμός με συμπιεστή roots (κομπρεσσέρ).
Είναι το μοτέρ της Toyota (και Yamaha) των 1.800 κυβικών που μπαίνει στο Lotus Exige και αποδίδει από 218-270 αλόγατα, ενώ το ατμοσφαιρικό του ...μόλις 192.
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?