-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στο δικο μου εχω παρατηρησει πως με cruise control ανεβαζει λιγο θερμοκρασια λαδιου.
Αυτο νομιζω δεν ειναι παραλογο μιας και με αυτο ενεργοποιημενο καιει λιγοτερο οποτε εχει πιο φτωχο μειγμα (για ιδια ποσοτητα αερα) οποτς αυξημενες θερμοκρασιες.
Αρα δε μου φαινεται και πολυ παραλογο αυτο που λεει το μανουαλι!
ειδικα σε ενα τουρμπο μοτερ!
Πετα και λιγη βενζινουλα μεσα που και που να κρυωνει το εργαλειοσε μ ένα δεν συμβαίνει αυτό πάντως ακόμα και μετά απο παρατεταμένη χρήση (220km Αθήνα-Πάτρα σχεδόν σε όλο το διάστημα της εθνικής οδού που είναι καμιά 190km ).
cruise control στα 220 βαζεις?
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Στο δικο μου εχω παρατηρησει πως με cruise control ανεβαζει λιγο θερμοκρασια λαδιου.
Αυτο νομιζω δεν ειναι παραλογο μιας και με αυτο ενεργοποιημενο καιει λιγοτερο οποτε εχει πιο φτωχο μειγμα (για ιδια ποσοτητα αερα) οποτς αυξημενες θερμοκρασιες.
Αρα δε μου φαινεται και πολυ παραλογο αυτο που λεει το μανουαλι!
ειδικα σε ενα τουρμπο μοτερ!
Πετα και λιγη βενζινουλα μεσα που και που να κρυωνει το εργαλειοσε μ ένα δεν συμβαίνει αυτό πάντως ακόμα και μετά απο παρατεταμένη χρήση (220km Αθήνα-Πάτρα σχεδόν σε όλο το διάστημα της εθνικής οδού που είναι καμιά 190km ).
cruise control στα 220 βαζεις?
όχι ρε συ...220km => απόσταση !!!όχι km/h => ταχύτητα!!!
Δηλαδή επί περίπου 190 χιλιόμετρα (απόσταση επαναλαμβάνω) χρησιμοποιούσα συνέχεια το CC που σημαίνει ότι πρακτικά πήγαινα για πάρα μα πάρα πολύ ώρα με σταθερή ταχύτητα (km/h).Το CC (γενικότερα) το βάζω ελάχιστα κάτω από το μέσο ρυθμό κίνησης (~120km/h με 130km/h ανάλογα με το πόσο άδειος είναι ο δρόμος και πόσο γρήγορα πάνε και οι άλλοι).
-
...επίσης, αν για κάποιο λόγο φρενάρατε (βγαίνει το cc), είσασταν με καμμία 6η, βάλε και λίγο ανηφορούλα, ε, πέσαν και λίγο οι στροφές (που ισως ηταν και πεσμένες λόγω 6ης και cc για οικονομία), ΜΗΝ πατάτε το κουμπάκι επαναφοράς στην αποθηκευμένη ταχύτητα αμέσως.... ανεβάστε λίγο στροφές/ταχύτητα....
Υπάρχουν περιπτώσεις (ειδικά σε turbo με έντονο over) που πήραν τον κινητήρα στο χέρι! -
συγγνωμη για το οφφ τοπικ αλλα νομιζω οτι οπιος θεωρει οτι βαζει το cc για οικονομια ειναι λαθος . στην εθνικη αμα δεν παιξεις με το γκαζι δεν κανεις τπτ ...οταν πας να στριψεις με το cc τι γινετε? βγενει μονο του?αρα εχει ος συναιπεια αυξηση τις καταναλωσης και μονο + φθορα σε διαφορικα και λαστιχα κανω λαθος? (δεν το λεω ηρωνικα απλα εχω απωρια και το συμπερασμα που εβγαλα ειναι με απλη λογικη οτι το cc διατηρει μια σταθερη ταχυτητα
) -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
συγγνωμη για το οφφ τοπικ αλλα νομιζω οτι οπιος θεωρει οτι βαζει το cc για οικονομια ειναι λαθος . στην εθνικη αμα δεν παιξεις με το γκαζι δεν κανεις τπτ ...οταν πας να στριψεις με το cc τι γινετε? βγενει μονο του?αρα εχει ος συναιπεια αυξηση τις καταναλωσης και μονο + φθορα σε διαφορικα και λαστιχα κανω λαθος? (δεν το λεω ηρωνικα απλα εχω απωρια και το συμπερασμα που εβγαλα ειναι με απλη λογικη οτι το cc διατηρει μια σταθερη ταχυτητα
)- 1 για την οικονομία!!
Δεν ξέρω αν μιλάτε για σιγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντως αυτό που έχω διαπιστώσει στο δικό μου δεν μπορεί να διαβάσει τον δρόμο όπως τα μάτια μας, αν ακολουθεί έντονη ανηφόρα, απότομη στροφή ή κατηφόρα κλπ κλπ ... παρά μόνο στιγμιαία!!
Πολύ χρήσιμο βέβαια για ξεκούραση σε αυτοκινητόδρομο, αλλά για οικονομία δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο ο ίδιος ο οδηγός!!
- 1 για την οικονομία!!
-
4 φορές που πήγα Αθήνα το cc με έσωσε. Άνεση και οικονομία.
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?