-
Οι Hondαίοι για να μην πουν ότι έχουν τούρμπο είναι ικανοί να κλείσουν την τουρμπίνα σε κούτα με σχήμα ηλεκτρικού μοτέρ και να το ονομάσουν υβριδικό
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Οι Hondαίοι για να μην πουν ότι έχουν τούρμπο είναι ικανοί να κλείσουν την τουρμπίνα σε κούτα με σχήμα ηλεκτρικού μοτέρ και να το ονομάσουν υβριδικόοι ιαπωνες τωρα νομιζουν οτι ανακαλυψαν τον τροχο με τα υβριδικα και οτι ολοι θελουν να τους αντιγραψουν.. ευχομαι συντομα παρουν ενα καλο μαθημα ποσο θα ψαρωνουν ακομα οι αμερικανοι με την οικολογια..
-
fuck fuck υβριδικό , σίγουρα οι ρόπες των turbo δεν παίζονται αλλά είναι ωραία φάση ατμοσφαιρικό να ακούγεται στον κόφτη πχ 318is αλλά τα σημερινά αυτοκίνητα λόγο βάρους το θέλουν το σαλιγκάρι τους.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
fk fk υβριδικό , σίγουρα οι ρόπες των turbo δεν παίζονται αλλά είναι ωραία φάση ατμοσφαιρικό να ακούγεται στον κόφτη πχ 318is αλλά τα σημερινά αυτοκίνητα λόγο βάρους το θέλουν το σαλιγκάρι τους.ενταξει και τα τουρμπο πανε ψηλα , στις 7000 δε λες οτι στροφαρουν χαμηλα
δεν ειναι ταπερ, αλλα σε σχεση με μια 318 μια χαρα κρατιουνται σε αυτον τον τομεα
παντως και το σφυριγμα της τουρμπινας εχει τη δικη του χαρη, οπως και σκαστρα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
fk fk υβριδικό , σίγουρα οι ρόπες των turbo δεν παίζονται αλλά είναι ωραία φάση ατμοσφαιρικό να ακούγεται στον κόφτη πχ 318is αλλά τα σημερινά αυτοκίνητα λόγο βάρους το θέλουν το σαλιγκάρι τους.
ενταξει και τα τουρμπο πανε ψηλα , στις 7000 δε λες οτι στροφαρουν χαμηλα
δεν ειναι ταπερ, αλλα σε σχεση με μια 318 μια χαρα κρατιουνται σε αυτον τον τομεα
παντως και το σφυριγμα της τουρμπινας εχει τη δικη του χαρη, οπως και σκαστρα
Ο 1,8 tfsi μέχρι που έχει ακόμα δύναμη; στο s3 μετά τις 6500 δεν ''λαχανιάζει'' το μοτέρ ;
τάπερ λέγοντας εννοείς ότι η 318 στην ε30 αναφερόμουν είναι κακοφτιαγμένη ή ότι το τάπερ κάνει ότι και η ε30 αλλά είναι πιο φιλικό;
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ο 1,8 tfsi μέχρι που έχει ακόμα δύναμη; στο s3 μετά τις 6500 δεν ''λαχανιάζει'' το μοτέρ;Θα σου πω για τον 1.8 tfsi 160 που ξέρω... από τις 4500 μέχρι τις 6200 έχει 160 άλογα... τι άλλο θέλεις από ένα light-turbo 1800άρη?
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Ο 1,8 tfsi μέχρι που έχει ακόμα δύναμη; στο s3 μετά τις 6500 δεν ''λαχανιάζει'' το μοτέρ;
Θα σου πω για τον 1.8 tfsi 160 που ξέρω... από τις 4500 μέχρι τις 6200 έχει 160 άλογα... τι άλλο θέλεις από ένα light-turbo 1800άρη?
το s3 δινει τα αλογα του στις 6100 , μετα και να θελει δε μπορει/προλαβαινει να λαχανιασει
σε αντιθεση με τον 20vt ο tfsi (και πιο συγκεκριμενα των s3/tts) ειναι μοτερ που διχως σκεψη το πας κοφτη αν θες να το εκμεταλλευτεις πληρως
μαλιστα δεν ειναι τοσο γραμμικο οσο το 200αρι, εχει lag και στις 3000+ στροφες ξυπναει πραγματικα και λυσσαει
πιο πριν εχει δυναμη (μπορεις να κινεισαι ανετα με 2000σαλ) , αλλα καμια σχεση με ψηλα που γινεται χαμος , ειναι ξεκαθαρα σπορ μοτερ και πιστευω οτι ειναι τελεια ρυθμισμενο για τη χρηση που προοριζεται
και βεβαια ειναι πιο ελαστικο και all around απο αυτο του evo..δεν ειναι τελειως hardcore και καλα κανει
-
Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα και ουτε έχω όρεξη να το κάνω, απλα ας κατάθέσω την άποψξ μου και εγώ.
Ζώντας τον τελευταίο καιρό με 2lt turbo θα πώ πως αν μιλάμε για σπορ οδήγηση προτιμώ ενα καλό 2 lt (k20) ατμοσφαιρικό παρά αυτον που έχω.
Σε καθε άλλη περιπτωση ο turbo ειναι καλύτερος.
Το λάθος ειναι οτι ήθελα σπορ αμάξι...
-
γιατι το λες αυτο?
περιμενα μεχρι τωρα να ειχες δει το φως το αληθινο
-
Κιούση είσαι μικρός ακόμα. Θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κιούση είσαι μικρός ακόμα. Θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις...με κανα v8 ή v10 ναι αν ειναι μονο να μαθω... αλλιως προτιμω το σαλιγκαρι
παντως ο dimgster ειναι ο μονος που πηγε σε τουρμπο και καλο μαλιστα και δεν αλλαξοπιστησε
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα και ουτε έχω όρεξη να το κάνω, απλα ας κατάθέσω την άποψξ μου και εγώ.Ζώντας τον τελευταίο καιρό με 2lt turbo θα πώ πως αν μιλάμε για σπορ οδήγηση προτιμώ ενα καλό 2 lt (k20) ατμοσφαιρικό παρά αυτον που έχω.
Σε καθε άλλη περιπτωση ο turbo ειναι καλύτερος.
Το λάθος ειναι οτι ήθελα σπορ αμάξι...
σε χαλάει το lag ?
κάθε άλλη περίπτωση ? ταξιδάκι ?με το καλό να το δώσεις το gti ..... και μετά τι ?
-
να δεν εχει λαγκ το μοτερ του (σε σχεση με αλλα τουρμπο)
μηπως σε χαλαει που ειναι golf (= διαβολικο αυτοκινητο? )
πες μας
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε χαλάει το lag ?
κάθε άλλη περίπτωση ? ταξιδάκι ?με το καλό να το δώσεις το gti ..... και μετά τι ?
lag δεν υπάρχει (απο 1500 και πάνω ολα οκ... )
ταξίδι, κίνηση, μποτιλιάρισμα... είναι απίστευτο το μοτέρ
πας αέρα και δεν καίει τίποτα γι΄αυτο που είναι και αυτά που βγάζειείμαι υπο σκέψη...μάλλον για type-r ep3
-
μηπως σε χαλαει που ειναι golf (= διαβολικο αυτοκινητο? )πες μας
θα το περιγράψω παρακάτω, αλλα η ουσια ειναι οτι με χαλάει που είναι GOLF
για την ακρίβεια το GTI ειναι ενα γρήγορο και στημένο GOLF και οχι ενα σπορ αμάξι
-
Ξεχνας κ μενα κιουση ...με το πασσατ ... Οτι κ να κανει το σαλιγκαρι για μενα δεν συγκρινεται με την ατμοσφαιρα (στο θεμα της σπορ συμπεριφορας κ της αξιοπιστειας) κ ας εχω παραπανω αλογα απο τι στο honda...Bεβαια ολα αυτα ειναι θεμα γουστου κ προτεραιοτητων. K σιγουρα δεν εχει σχεση ο 2λιτρος turbo με τους προβληματικους 1.4 tsi. Eιναι σαφως ανωτερος κινητηρας , πολυ λιγοτερο πιεσμενος κ για μενα μια αρκετα καλη προταση στα μεγαλα κυβικα απεναντι στην ατμοσφαιρα των γιαπωνεζων. Αλλα τα 1.4 tsi δεν θα τα παιρνα κ ας ειχαν κ 200 αλογα , προτιμω τον 1.33 της toyota , honda , που εχει κ 100 αλογακια ..
-
Γιώργο σε χαλάει ένας 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός υψηλόστροφος δηλαδή;
-
γιατι το λες αυτο?περιμενα μεχρι τωρα να ειχες δει το φως το αληθινο
οσο αφορά το μοτερ
δεν έχει τη γραμμικότητα που χρειάζεσαι οταν στρίβεις οριακά και ζυγισμένα
απλο παράδειγμα...μπαινω σε μια κλειστή παρατεταμένη στροφή (μέτριο οδόστρωμα), αρχίζω και επιταχύνω...φουσκώνει, αρχίζει και τραβάει μούτρα, δεν έχεις την απαράιτητη γραμμικη απόκριση να το ζυγίσεις, το κρατας (όπως όπως) και κάποια στιγμή ξεφουσκώνει (έχει δύναμη, αλλα τη βγαζει σταθερά μέχρι τον κόφτη) και πρέπει να αλλάξεις
για το αμάξι...ειναι άλλη περίπτωση
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιώργο σε χαλάει ένας 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός υψηλόστροφος δηλαδή;μιλας για gt3?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Ξεχνας κ μενα κιουση ...με το πασσατ ... Οτι κ να κανει το σαλιγκαρι για μενα δεν συγκρινεται με την ατμοσφαιρα (στο θεμα της σπορ συμπεριφορας κ της αξιοπιστειας) κ ας εχω παραπανω αλογα απο τι στο honda...Bεβαια ολα αυτα ειναι θεμα γουστου κ προτεραιοτητων. K σιγουρα δεν εχει σχεση ο 2λιτρος turbo με τους προβληματικους 1.4 tsi. Eιναι σαφως ανωτερος κινητηρας , πολυ λιγοτερο πιεσμενος κ για μενα μια αρκετα καλη προταση στα μεγαλα κυβικα απεναντι στην ατμοσφαιρα των γιαπωνεζων. Αλλα τα 1.4 tsi δεν θα τα παιρνα κ ας ειχαν κ 200 αλογα , προτιμω τον 1.33 της toyota , honda , που εχει κ 100 αλογακια ..ρε παιδια δεν ειναι πιεσμενος ο 1400αρης ο,τι δινουν και τα αλλα μοτερ της αγορας (πλεον ) δινει και αυτος..
πού την ειδατε την πιεση?
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?