Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Peugeot 207 cc Turbo VS VW Scirocco 122ps
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Peugeot 207 cc Turbo VS VW Scirocco 122ps
    • 1
    • 2
    • 1 / 2
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    12
    30
    251
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      djrimokbp last edited by

Γεια σας...
      Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω θέλοντας να σας ρωτήσω τη γνώμη σας. Διαθέτω γύρω στα 20.000-23.000 ευρώ για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου.
      Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά. Ενώ αρχικά πίστευα πως η επιλογή του αυτοκινήτου μου θα ήταν ευχάριστη, τελικά κατέληξε σε εφιάλτη και ο μόνος λόγος είναι η διαφορετικότητα αυτών.
      Έτσι λοιπόν από τη μια έχουμε το Scirocco το οποίο είναι τρένο (πολύ σημαντικό για εμένα στις στροφές και μετά από κάποια χιλιόμετρα το αυτοκινητό σου να μην είναι σαν βαρκούλα στο γυαλό) στο δρόμο, σου χαρίζει απίστευτη οδηγική απόλαυση, τέλεια θέση οδήγησης, ασφάλεια και θέλω να πιστεύω αξιοπιστία. Κοστίζει λιγότερο από το cc αλλά με τη γυάλινη οροφή και ίσως το dsg (θέλω αν γίνεται να μου δώσετε και κάποιες πληροφορίες πάνω σε αυτό... αξίζουν τα 2000 ευρώ παραπάνω για να το προσθέσεις στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου;) φτάνουν στα ίδια χρήματα. Από την άλλη έχουμε το peugeot cabrio με τα 150 άλογα τα οποία σε κινούν λίγο ταχύτερα απ'ότι το scirocco (ρεπριζ δεν έχω κοιτάξει ακόμη βέβαια...) και συν το ότι είναι cabrio...και ξέρω πως αν δεν το πάρω τώρα, δεν θα το πάρω ποτέ. Γνωρίζουμε όμως ότι ούτε την οδηγική συμπεριφορά του scirocco έχει, και κατά τη γνώμη μου ούτε την αξιοπιστία του. Έτσι λοιπόν έπεσα σε αυτό το ¨εφιαλτικό δίλλημα¨. Η λογική λέει VW και η καρδιά (μαζί με την ηλικία... είμαι 22) PEUGEOT. Αν η Peugeot δεν είχε βγάλει το 207 cc αυτή τη στιγμή θα ήμουν ήδη κάτοχος του Scirocco (Στα χαρτιά μόνο γιατί με τον επίσημο αντιπρόσωπο θες ένα πεντάμηνο απ' ότι έχω δει για να σου φέρουν το αυτοκίνητο ) ...

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξα μετά από αρκετό ψάξιμο και αν δεν συμφωνείτε με κάτι θα ήθελα πραγματικά να μου το αναφέρετε για να το ερευνήσω περισσότερο... Δώστε μου τα φώτα σας!!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
      Γιώργος

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        djrimokbp last edited by

Γεια σας...
        Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω θέλοντας να σας ρωτήσω τη γνώμη σας. Διαθέτω γύρω στα 20.000-23.000 ευρώ για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου.
        Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε δυο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά. Ενώ αρχικά πίστευα πως η επιλογή του αυτοκινήτου μου θα ήταν ευχάριστη, τελικά κατέληξε σε εφιάλτη και ο μόνος λόγος είναι η διαφορετικότητα αυτών.
        Έτσι λοιπόν από τη μια έχουμε το Scirocco το οποίο είναι τρένο (πολύ σημαντικό για εμένα στις στροφές και μετά από κάποια χιλιόμετρα το αυτοκινητό σου να μην είναι σαν βαρκούλα στο γυαλό) στο δρόμο, σου χαρίζει απίστευτη οδηγική απόλαυση, τέλεια θέση οδήγησης, ασφάλεια και θέλω να πιστεύω αξιοπιστία. Κοστίζει λιγότερο από το cc αλλά με τη γυάλινη οροφή και ίσως το dsg (θέλω αν γίνεται να μου δώσετε και κάποιες πληροφορίες πάνω σε αυτό... αξίζουν τα 2000 ευρώ παραπάνω για να το προσθέσεις στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου;) φτάνουν στα ίδια χρήματα. Από την άλλη έχουμε το peugeot cabrio με τα 150 άλογα τα οποία σε κινούν λίγο ταχύτερα απ'ότι το scirocco (ρεπριζ δεν έχω κοιτάξει ακόμη βέβαια...) και συν το ότι είναι cabrio...και ξέρω πως αν δεν το πάρω τώρα, δεν θα το πάρω ποτέ. Γνωρίζουμε όμως ότι ούτε την οδηγική συμπεριφορά του scirocco έχει, και κατά τη γνώμη μου ούτε την αξιοπιστία του. Έτσι λοιπόν έπεσα σε αυτό το ¨εφιαλτικό δίλλημα¨. Η λογική λέει VW και η καρδιά (μαζί με την ηλικία... είμαι 22) PEUGEOT. Αν η Peugeot δεν είχε βγάλει το 207 cc αυτή τη στιγμή θα ήμουν ήδη κάτοχος του Scirocco (Στα χαρτιά μόνο γιατί με τον επίσημο αντιπρόσωπο θες ένα πεντάμηνο απ' ότι έχω δει για να σου φέρουν το αυτοκίνητο ) ...

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξα μετά από αρκετό ψάξιμο και αν δεν συμφωνείτε με κάτι θα ήθελα πραγματικά να μου το αναφέρετε για να το ερευνήσω περισσότερο... Δώστε μου τα φώτα σας!!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
        Γιώργος

• D
          djrimokbp last edited by

Γεια σας...

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
          Γιώργος

• N
            neos last edited by

Hola Γιώργο,

εγώ θα σου πρότεινα να συγκρίνεις το Scirocco με το κλειστό 207 GT που έχει πολύ λογική τιμή και πρακτικά τα πάντα από εξοπλισμό. Αυτό το λέω γιατί η επαφή μου με το 207cc δεν είναι πολύ ενθαρρυντική (το έχει γνωστό μου άτομο), όχι από άποψη αξιοπιστίας όπου 1.5 χρόνο τώρα δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα εκτός από κάτι που έτριζε στην ανάρτηση (;) αλλά από συνολική εικόνα. Η άνεση δεν είναι σπουδαία (17' + σκληρή ανάρτηση στην Ελλάδα trade-off ), ο ημιάκαμπτος είναι αισθητός στις έντονες λακούβες όπου αντιλαμβάνεσαι τον γνωστό ενιαίο 'γκουπ' από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι υπαρκτοί, το επιπλέον βάρος από την οροφή και τον μηχανισμό είναι αισθητό ενώ η θέση της οροφής επηρεάζει έντονα την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου (όπως σε όλα τα cc βέβαια). Γενικά είναι λεπτομέρειες με τις οποίες πρέπει να συμβιβαστείς αν θες να έχεις την πολυτέλεια του κάμπριο.

Το εσωτερικό του 207 έχει περισσότερες τσιγγουνιές στα πλαστικά σε σχέση με το Scirocco αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι τέλειο στον τομέα αυτό.
            Το μοτόρι του 207 είναι σαφώς πιο δυνατό και ροπάτο από το 122 TSΙ αλλά το τελευταίο έχει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση (είναι κάπου 1.5 λίτρο κάτω από το peugeot) και μπορεί να συνδυαστεί με DSG το οποίο αν το θες είναι μονόδρομος. Αντίθετα ο λεβιές του 207 είναι κάπως σούπα με πολύ μακρυές διαδρομές (δεν ξέρω τι έγινε και αν έχουν βάλει 6άρι τώρα). Από την άλλη το Scirocco το θεωρώ παράλογα ακριβό και προσωπικά θα προτιμούσα να πάρω 3θυρο Golf γιατί δεν θα έδινα ποτέ τόσα χρήματα παραπάνω μόνο για τη σχεδίαση κάνοντας και έκπτωση σε ποιότητα εσωτερικού μάλιστα.

Εγώ που είμαι πιο πολύ του... value for money θα πήγαινα είτε για Golf 3d 122 είτε για 207 Rallye

Η επιλογή είναι δική σου πάντως και ό,τι και να πάρεις θα το χαρείς γιατί είναι καλά αμάξια και τα δύο.

• A
              adis4gr last edited by

22 εισαι? αρα λεφτα υπαρχουν...

αρα προτεινω μοστρα και 207 καμπριο..για σιροκο και αλλα υπαρχει απλετος χρονος ακομα..

• P
                pavlos23 last edited by

Το Scirocco τώρα και ένα σωστό ανοικτό αυτοκίνητο όταν θα έχεις τα χρήματα.

• D
                  djrimokbp last edited by

εγώ θα σου πρότεινα να συγκρίνεις το Scirocco με το κλειστό 207 GT

Μπορεί να σου ακουστεί λίγο τρελό μιας και βλέπεις πως σκέφτομαι για το 207cc, αλλά το κλειστο 207 GT δεν μου αρέσει εξωτερικά... Γενικά μου αρέσει πολύ το scirocco σε εμφάνιση, και το cc το προτιμώ όταν δεν φοράει το 'καπέλο' του... απλά κάνω μια μικρή υποχώρηση στο τελευταίο στην εμφάνιση επειδή είναι cabrio και μου αρέσει πολύ ο πισινός του .

Neos τι έχεις να πεις γενικά για την οδηγική συμπεριφορά του 207cc σε δρόμο με στροφές;
                  Επίσης μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το dsg. Απ'ότι έχω διαβάσει είναι κάτι σαν αυτόματο κιβώτιο... αλλά είναι μηχανικό!!! Δεν υπάρχει ένας αλλά δύο συμπλέκτες αλλά δεν απασχολεί τον οδηγό καθόλου καθώς αυτό γίνεται ¨εσωτερικά¨. Και επίσης για αλλαγή ταχυτήτων χρησιμοποιείς τα χειριστήρια στο τιμόνι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ακριβώς είναι, τι ουσιαστική διαφορά έχει πρακτικά από ένα κλασσικό ημιαυτόματο κιβώτιο;

Επίσης σε ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντηση σου.

22 εισαι? αρα λεφτα υπαρχουν...

Βασικά επειδή υπάρχουν (όχι από εμένα φυσικά) και μόνο ένα μέρος (πολύ μικρό... θα μου εξασφαλίσει ή το TURBO στο 207 ή τα επιπλέον έξτρα στο scirocco) αυτών είναι δικό μου γι'αυτό το λόγο θέλω να προσέξω ακόμη περισσότερο για να κάνω την καλύτερη επιλογή !!!!
                  Απλά έπρεπε επιτέλους να πάει για απόσυρση το αγαπημένο μας 23ων ετών (μεγαλύτερο από εμένα) Nissan Sunny 1.3 (απίστευτο αυτοκίνητο... η απόλυτη αξιοπιστία ), και δημιουργήθηκε η ανάγκη για αγορά αυτοκινήτου και μάλιστα καινούριου (άσχημες εμπειρίες από μεταχειρισμένο Γάλλο... ένα xsara για την ακρίβεια) το οποίο θα οδηγώ εγώ.

pavlos23

pavlo γιατί επιλέγεις scirocco έναντι 207 cc;

• P
                    pavlos23 last edited by

Γιατί εκτιμώ πως θα ευχαριστηθείς περισσότερο το Scirocco μιας και το θεωρώ πιο ολοκληρωμένο από το 207CC. Το 207 είναι ημίμετρο για εμένα, όπως και όλα τα CC της κατηγορίας αυτής. Δεν είναι αρμονικά στο μάτι, έχουν γίνει δεκάδες παραχωρήσεις στη κατασκευή τους(παρατήρησε πόσο κοντά στο παρπρίζ βρίσκεται το κεφάλι σου) και τα οφέλη από το δεύτερο 'C' περιορίζονται μονάχα στην ανοικτή οροφή. Αντιθέτως, αν σου αρέσουν τα ανοικτά αυτοκίνητα, καλύτερα να αποκτήσεις κάποια στιγμή ένα roadster.
                    Επειδή προς το παρόν, ο προϋπολογισμός σου περιορίζεται στο ποσό που αναφέρεις, πιστεύω πως το Scirocco ικανοποιεί πολλά περισσότερα ως αυτοκίνητο. Τουλάχιστον αυτό θα επέλεγα μεταξύ αυτών των δύο αν ήμουν 22. Επειδή εσύ όμως θα το οδηγείς, βάλε τα στη ζυγαριά και αποφάσισε.

• Q
                      qsisvts last edited by

αν δωσεις το sunny στην Alfa romeo για αποσυρση θα σου κανουν 800 ευρω εκπτωση και με 21Κ μπορεις να παρεις μια καλοεξοπλισμενη ΜΙΤΟ(sport pack με 17ρες ζαντες).
                      το εκανε ενας φιλος μου αυτο το σκηνικο προσφατα και ειπα να το πεταξω ως εναλλακτικη ιδεα..

(που εφτασα.. να προτεινω στον κοσμο ΑΡ )

• giuseppe-busso
                        giuseppe-busso last edited by

• A
                          adis4gr last edited by

το σανυ μη το δωσετε πουθενα... αυτο ειναι το τελευταιο αμαξι που δε θα σε απασχολησει με προβληματα...

με τα 2 που λες ετοιμασου σιγα σιγα

υποθετω οτι δεν εχεις παει να δεις κανενα απο τα 2?

το σιροκο στα 122 δε μου πολυλεει...παρολο που ειμαι φαν του συγκεκριμενου μοντελου...βασικα με τα λεφτα που λεει και ο παυλος ισως βρεις μχ5 με λιγα χλμ αλλα δε ξερω τι γινεται και με αυτη την αγορα, θελει ψαξιμο...

το dsg τι να σου πω...αν μπορεις να το παρεις, παρτο γιατι ειναι η οψη του μελλοντος..

διαπιστωνω οτι το 207 σαρεσει μονο οταν ειναι κατεβασμενη η οροφη αρα κακως το προτεινα!

• Y
                            yosebu last edited by

Βεβαιως βεβαιως θα κανεις και τα 2 τεστ ντραιβ να δεις τι σου ταιριαζει. Απο κει και επειτα το σιροκο μου φαινεται πως θα ειναι καπως αργο με τα κιλα που θα χει- αλλα θα στριβει ωραια και γλυκα αυτο ειναι σιγουρο. Το 207 και αυτο θα ειναι παιχνιδιαρικο και καπως πιο γρηγορο αλλα θα κανεις καποιες παραχωρησεις με το κιβωτιο και και τα τριξιματα της οροφης. Σε θεματα αξιοπιστιας και οι 2 κινητηρες δεν δειχνουν τιποτα μεπτο στο διαστημα που κυκλοφορουν- 2 χρονια περιπου. Εγω θα σου προτεινα το 207 gt

• N
                              neos last edited by

Ο χρήστης djrimokbp έγραψε:

Neos τι έχεις να πεις γενικά για την οδηγική συμπεριφορά του 207cc σε δρόμο με στροφές;
                              Επίσης μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το dsg. Απ'ότι έχω διαβάσει είναι κάτι σαν αυτόματο κιβώτιο... αλλά είναι μηχανικό!!! Δεν υπάρχει ένας αλλά δύο συμπλέκτες αλλά δεν απασχολεί τον οδηγό καθόλου καθώς αυτό γίνεται ¨εσωτερικά¨. Και επίσης για αλλαγή ταχυτήτων χρησιμοποιείς τα χειριστήρια στο τιμόνι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ακριβώς είναι, τι ουσιαστική διαφορά έχει πρακτικά από ένα κλασσικό ημιαυτόματο κιβώτιο;

Καλημέρες,

το 207cc στρίβει πολύ καλά** για την κατηγορία του**. Δεν παίρνει μεγάλες κλίσεις, έχει σφιχτό set-up και μεγάλη ζάντα οπότε κρατάει αρκετά καλά. Βέβαια πρέπει να έχεις στο νου σου ότι είσαι μέσα σε ένα αμάξι του οποίου η οροφή μετατοπίζει το κέντρο βάρους ανάλογα με τη θέση που την έχεις (όταν είναι κατεβασμένη πίσω αισθάνεσαι τη μεταφορά βάρους της σε γρήγορες στροφές). Πάντως σε καμπές της εθνικής οδού μπορεί να στρίψει με πραγματικά πολλά χιλιόμετρα - η 'γενναία' (για να μην πω άμυαλη ) γυναίκα οδηγός που το έχει είχε στρίψει με 160χλμ μια σχετικά σφιχτή καμπή όπου το αμάξι υπέστρεψε αλλά το (μη απενεργοποιούμενο) ESP το έσωσε εύκολα. Επομένως και τα όρια της πρόσφυσης να ξεπεράσεις υπάρχει το ΕSP που σε ξελασπώνει, σε λογικά πλαίσια πάντα. Μπορεί το φυσικό περιβάλλον του συγκεκριμένου αμαξιού να μην είναι τα λιμανάκια αλλά σε ρυθμούς -ακόμα και αρκετά γρήγορης- βόλτας πάει μια χαρά.
                              Αυτό που δε μου πολυαρέσει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι όπως ξαναείπα το 'κλασσικό' γαλλικό κιβώτιο.

Όσο για το DSG που εφοδιάζει το Scirocco 122 είναι ένα κιβώτιο 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη όπως είπες. Έχει τη δυνατότητα χάρη στην ύπαρξη των 2 συμπλεκτών να προεπιλέγει την σχέση στην οποία προβλέπεται ότι θα ανεβάσεις ή θα κατεβάσεις στην επόμενη αλλαγή. Πρακτικά αλλάζει σφαίρα πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορεί να αλλάξει άνθρωπος σχέση, χωρίς να χτυπάει ποτέ η αλλαγή και συνήθως χωρίς να γίνεται καν αντιληπτή στην καμπίνα. Εγώ οδήγησα DSG αφού πήρα το αμάξι και μετάνιωσα που δεν το έβαλα. Ειδικά το 7άρι DSG έχοντας κάπως πιο κοντές σχέσεις και αλλάζοντάς τες ακαριαία σου 'κερδίζει' χρόνο σε 0-100 και ρεπρίζ κάνοντας τα 122άρια Golf και Scirocco να πηγαίνουν στο δρόμο πρακτικά σαν το 140άρι μοτέρ. Το DSG σίγουρα αξίζει τα λεφτά του αν σου αρέσουν τα αυτόματα κιβώτια

• ?
                                A Former User last edited by

Πρέπει να πας να τα δοκιμάσεις και τα δύο. Εσύ θα αποφασίσεις πόσο θέλεις να έχεις ανοιχτό αυτοκίνητο ή όχι. Αν, σαν κι εμένα, στο ανοιχτό βρίσκεις κάτι πολύ καλό που δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο τότε θα ξεχάσεις όλα τα κλειστά. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως αξίζει να πας να δοκιμάσεις και το Mazda MX-5...
                                Αλλιώς το Sciroccο με το καλό κιβώτιο είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.

• D
                                  djrimokbp last edited by

Κατ' αρχήν ευχαριστώ ακόμη μια φορά όλους για τις απαντήσεις σας!!!

βασικα με τα λεφτα που λεει και ο παυλος ισως βρεις μχ5 με λιγα χλμ αλλα δε ξερω τι γινεται και με αυτη την αγορα, θελει ψαξιμο...

την είχα πάθει τόσο άσχημα με το xsara που είχα πάρει μεταχειρισμένο που δεν θέλω να το ξαναδοκιμάσω!

αν δωσεις το sunny στην Alfa romeo...

το σανυ μη το δωσετε πουθενα... αυτο ειναι το τελευταιο αμαξι που δε θα σε απασχολησει με προβληματα...

κανονικά έπρεπε να το κρατήσουμε. Σε λίγα χρόνια θα ήταν αντίκα. ... και θα μπορούσε να γίνει και cabrio τώρα που το σκέφτομαι με τις σκουριές που είχε στην οροφή.

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως αξίζει να πας να δοκιμάσεις και το Mazda MX-5

όχι ακόμη... είναι πισωκίνητο με περίεργο κέντρο βάρους... και σε συνδυασμό με την ηλικία μου και το ανώριμο μυαλό μου είναι λίγο επικίνδυνο ακόμη.

βεβαιως βεβαιως θα κανεις και τα 2 τεστ ντραιβ να δεις τι σου ταιριαζει.

προς το παρόν δεν είμαι ελλάδα, αλλά σε ένα μήνα περίπου που θα επιστρέψω είναι μέσα στις προτεραιότητες μου... το ένα στην VW....και το 207 θα το ζητήσω από μια φίλη (με τα 150 πήρε... τι τρελααρααααα...) που μόλις το παρέλαβε... ελπίζω να το έχει στρώσει μέχρι τότε

Αν και πόσο θα καταλάβεις ποιο σου ταιριάζει με ένα 20λεπτο που θα μου δώσουν για test drive το scirocco; Υπάρχει η δυνατότητα να το κρατήσω παραπάνω;

βάλε τα στη ζυγαριά και αποφάσισε.

Η ζυγαριά δεν κλίνει πουθενά... ελπίζω τη χρονική στιγμή μετά τη δοκιμή και των δύο... να έχω το χαζό χαμόγελο του μελλοντικού αγοραστή σε μόνο μια από τις δύο περιπτώσεις!!!

Μάλλον θα δοκιμάσω και το νέο golf όπως πρότεινε ο NEOS.

• F
                                    ftskamins last edited by

ε οχι και γκολφ....Στα 22 χρονια σου χωρις να εχεις αναγκη την ανεση και τους χωρους....κριμα θα ειναι!
                                    Αμα πηγαινες για 160 αλογα θα ελεγα τον γερμανο ομως τωρα καλυτερα για μενα να παρεις το καμπριο που νομιζω οτι θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο!

• P
                                      pavlos23 last edited by

Ο χρήστης djrimokbp έγραψε:

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως αξίζει να πας να δοκιμάσεις και το Mazda MX-5

όχι ακόμη... είναι πισωκίνητο με περίεργο κέντρο βάρους... και σε συνδυασμό με την ηλικία μου και το ανώριμο μυαλό μου είναι λίγο επικίνδυνο ακόμη.

Τι εννοείς;

Με σωστά κατανεμημένο βάρος είναι το σωστό. Το «περίεργο» κολλάει περισσότερο στο 207CC.

Κοίταξε, επειδή βλέπω οτι περισσότερο φιλολογικό είναι το ενδιαφέρον σου στη φάση αυτή που είσαι, διάβασε αν θέλεις ορισμένα από τα θέματα που θα βρείς εδώ μέσα όπως αυτό του Scirocco, του MX-5 και του 207CC για να μάθεις ορισμένα πράγματα ώστε να νιώσεις, αργότερα όταν θα κληθείς να επιλέξεις, πιο σίγουρος για την επιλογή σου.

• D
                                        djrimokbp last edited by

:hmmm: Τι εννοείς;
                                        Με σωστά κατανεμημένο βάρος είναι το σωστό. Το «περίεργο» κολλάει περισσότερο στο 207CC.

Κοίταξε, επειδή βλέπω οτι περισσότερο φιλολογικό είναι το ενδιαφέρον σου στη φάση αυτή που είσαι, διάβασε αν θέλεις ορισμένα από τα θέματα που θα βρείς εδώ μέσα όπως αυτό του Scirocco, του MX-5 και του 207CC για να μάθεις ορισμένα πράγματα ώστε να νιώσεις, αργότερα όταν θα κληθείς να επιλέξεις, πιο σίγουρος για την επιλογή σου.

Το περίεργο αναφερόταν για τα δικά μου στανταρ και με τα αυτοκίνητα που εχω οδηγήσει ως τώρα. Δεν το εξέφρασα σωστά όντως.

Βασικά αν μη τι άλλο απο φιλολογικό είναι επειδή σε ένα μήνα περίπου πρέπει να το παραγγείλω... Εχώ διαβάσει ό,τι υπάρχει στο φόρουμ για Scirocco και 207cc...Ενώ για το πρώτο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, για το δεύτερο μόνο ένα άτομο είδα να το συζητάει. Απλά πιστέυω ότι το MX5 και γενικά ένα καλό roadster είναι για αργότερα... σε καμια περίπτωση δεν θίγω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο... Περισσότερο θα έλεγα ότι θίγω τις οδηγικές μου ικανότητες!Και κρίνω από όσα μου έχουν πει άλλοι όσον αφορά τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο δρόμο... Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ MX5...

• N
                                          nikolas78 last edited by

Καλησπέρα και από μένα φίλε.
                                          Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα ποστ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Onyx που έγραψε ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσεις εάν θέλεις οπωσδήποτε cabrio ή όχι. Διότι σε περίπτωση που η απάντηση στο ερώτημα είναι καταφατική, μεταξύ των 2 το 207cc είναι μονόδρομος.
                                          Έχοντας εδώ και μερικούς μήνες το 207cc turbo καθώς και άλλο cabrio παλιότερα, δεν μπορώ να διανοηθώ πια για παράδειγμα μια βόλτα έξω από την πόλη με λιακάδα έχοντας σκεπή από πάνω μου.
                                          Απλά η αίσθηση του ανοιχτού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα αν τη ζήσεις για λίγο καιρό και κάθε φορά που θα σταθείς σε κάποιο φανάρι δίπλα στο 207cc ή κάποιο άλλο όμορφο ανοιχτό θα μελαγχολείς.
                                          Μιας και είσαι 22 ακόμα έχεις άνετα τα περιθώρια ν' αφήσεις τη λογική και να επιλέξεις με την καρδιά, ωστόσο θα σε συμβούλευα και εγώ να τα οδηγήσεις πρώτα.

Λίγα σχόλια για το 207cc turbo μιας και είμαι κάτοχος αν και ο Neos τα έγραψε πολύ σωστα:

Το 207cc θα το τοποθετούσα μεταξύ των καθαρόαιμων roadsters (ΜΧ 5, Ζ3, Ζ4) και των κλασσικών 4θέσιων τύπου Megane cc, Focus cc κτλ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την οδική συμπεριφορά του, καθώς μπορώ να κινηθώ αρκετά σβέλτα και σε ευθείες και σε καμπές, ενώ το μικρό του μήκος το καθιστά και πολύ ευέλικτο. Φανταστικός και ο κινητήρας. Σε στροφές δεν είναι το ίδιο fun to drive όσο ένα roadster φυσικά αλλά δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Για Peugeot πρόκειται εξάλλου , εταιρία δηλαδή που κατασκευάζει οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (είναι και το βασικό σλόγκαν της). Δεν θα το χαρακτήριζα μαούνα ή βάρκα όπως θα μπορούσε να πει κάποιος για μεγαλύτερα cc.
                                          Δεν συμφωνώ καθόλου με τον pavlos23 ότι δεν είναι αρμονικό, πιστεύω πως πλάι και ειδικά πίσω είναι πανέμορφο τόσο κλειστό όσο και ανοιχτό. Ούτε το κεκλιμένο τζάμι μου έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα (αλλά δεν είμαι και ψηλός, γύρω στο 1.75)
                                          Κάποια μειονεκτήματα:

• Θα περιμενα μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης σε κακο οδόστρωμα αλλά ας όψεται ο ημιάκαμπτος και κυρίως οι 17άρες ζάντες όπως τα γραψε ο Νέος στο πρώτο του post. Αν δεις την περιοχή που μένω θα με καταλάβεις.
                                          • Ελαφρύ τιμόνι για τα γούστα μου, όχι ότι δεν είναι ακριβές όμως
                                            Για το κιβώτιο που γράφουν οι περισσότερες κριτικές εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω τόσο τραγικό, ενώ υπάρχει και η κλασσική λύση των 30-40 ευρώ που θα σου προτείνουν όλοι οι Πεζάκηδες και βελτιώνει αρκετά τα πράγματα δηλαδή 2 λίτρα βαλβολίνης ELF TRP.

To Scirocco είναι και αυτό πολυ δελεαστική πρόταση για αυτά που προσφέρει. Έχοντας οδηγήσει Golf V με DSG συμφωνώ πως σίγουρα αξίζει το λεφτά του το κιβώτιο αυτό. Το ντιζάιν του προσωπικά δε μου αρέσει αλλά σίγουρα ξεχωρίζει (σε αντίθεση με το νέο Golf VΙ)
                                          Επίσης αν και δεν είναι πολύ άνετο πίσω, χωράει 4 ενήλικες...ενώ στο 207cc με το ζόρι μπαίνουν 3 και μόνο με την καλή θέληση του συνοδηγού.
                                          Κρίμα για το εσωτερικό που επέλεξαν (συντηρητικό, ίδο με το EOS) ενώ το GOLF VI στις φωτογραφίες έστω φαίνεται πολύ καλύτερο. Οδηγικά δεν μπορώ να το κρίνω καθώς δεν το έχω οδηγήσει, μόνο σε έκθεση έχω μπει μέσα.

Θα συμφωνήσω με τον pavlos23 και τους άλλους όμως στο εξής:
                                          Επειδή είσαι μόνο 22 και μπορείς να συμβιβαστείς σε θέματα πρακτικότητας θα σου έλεγα να μην απορρίψεις εξαρχής τo MX5, μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα, ειδικά εάν δεν θα κρατήσεις για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που θα πάρεις τώρα. Σε αξιοπιστία άλλο Mazda και άλλο η παλιά Xanthia.
                                          Εγώ αμφιταλαντεύτηκα μήνες μεταξύ MX5 και 207cc.
                                          Από τη μία είχα το 207cc που full extra που με δερμάτινο σαλόνι είχε 25000 και από την άλλη το ΜΧ5 με μεταλλική οροφή και δερμάτινο σαλόνι (έκδοση high) στα 31000.
                                          Παρόλη την υπεροχή του MX5 στην οδική συμεριφορά υπερίσχυσε τελικά για μένα το Peugeot κυρίως λόγω εμφάνισης, καθημερινής πρακτικότητας αλλά και της διαφοράς των 6000 ευρώ (περίπου 25% ακριβότερο) . Roadster και αυστηρά 2θέσιο το miata ταιριάζει μάλλον περισσότερο για 2ο αυτοκίνητο παρά σαν κύριο και καθημερινό αλλά εγώ είμαι 30 και πιθανότατα έχω άλλες ανάγκες από σένα οπότε εξέτασέ το και αυτό το αυτοκίνητο. Θα σε μάθει να οδηγείς και καλύτερα πιστεύω.
                                          Δεν θα περνα ποτέ cabrio με πάνινη οροφή to 2009, μεταχειρισμένο όμως για 3 χρονάκια χρήσης θα το σκεφτόμουν. Αλλά πρώτα ξεκαθαρίζεις το θέμα cabrio ή μη.

Είχα λίγο χρόνο και έγραψα πολλά -σόρρυ για τη φλυαρία, ελπίζω να σε βοήθησα.

• D
                                            djrimokbp last edited by

Καλησπέρα και από μένα φίλε.
                                            Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα ποστ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Onyx που έγραψε ότι πρέπει πρώτα να αποφασίσεις εάν θέλεις οπωσδήποτε cabrio ή όχι. Διότι σε περίπτωση που η απάντηση στο ερώτημα είναι καταφατική, μεταξύ των 2 το 207cc είναι μονόδρομος.
                                            Έχοντας εδώ και μερικούς μήνες το 207cc turbo καθώς και άλλο cabrio παλιότερα, δεν μπορώ να διανοηθώ πια για παράδειγμα μια βόλτα έξω από την πόλη με λιακάδα έχοντας σκεπή από πάνω μου.
                                            Απλά η αίσθηση του ανοιχτού δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα αν τη ζήσεις για λίγο καιρό και κάθε φορά που θα σταθείς σε κάποιο φανάρι δίπλα στο 207cc ή κάποιο άλλο όμορφο ανοιχτό θα μελαγχολείς.
                                            Μιας και είσαι 22 ακόμα έχεις άνετα τα περιθώρια ν' αφήσεις τη λογική και να επιλέξεις με την καρδιά, ωστόσο θα σε συμβούλευα και εγώ να τα οδηγήσεις πρώτα.

Λίγα σχόλια για το 207cc turbo μιας και είμαι κάτοχος αν και ο Neos τα έγραψε πολύ σωστα:

Το 207cc θα το τοποθετούσα μεταξύ των καθαρόαιμων roadsters (ΜΧ 5, Ζ3, Ζ4) και των κλασσικών 4θέσιων τύπου Megane cc, Focus cc κτλ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την οδική συμπεριφορά του, καθώς μπορώ να κινηθώ αρκετά σβέλτα και σε ευθείες και σε καμπές, ενώ το μικρό του μήκος το καθιστά και πολύ ευέλικτο. Φανταστικός και ο κινητήρας. Σε στροφές δεν είναι το ίδιο fun to drive όσο ένα roadster φυσικά αλλά δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Για Peugeot πρόκειται εξάλλου , εταιρία δηλαδή που κατασκευάζει οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (είναι και το βασικό σλόγκαν της). Δεν θα το χαρακτήριζα μαούνα ή βάρκα όπως θα μπορούσε να πει κάποιος για μεγαλύτερα cc.
                                            Δεν συμφωνώ καθόλου με τον pavlos23 ότι δεν είναι αρμονικό, πιστεύω πως πλάι και ειδικά πίσω είναι πανέμορφο τόσο κλειστό όσο και ανοιχτό. Ούτε το κεκλιμένο τζάμι μου έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα (αλλά δεν είμαι και ψηλός, γύρω στο 1.75)
                                            Κάποια μειονεκτήματα:

• Θα περιμενα μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης σε κακο οδόστρωμα αλλά ας όψεται ο ημιάκαμπτος και κυρίως οι 17άρες ζάντες όπως τα γραψε ο Νέος στο πρώτο του post. Αν δεις την περιοχή που μένω θα με καταλάβεις.
                                            • Ελαφρύ τιμόνι για τα γούστα μου, όχι ότι δεν είναι ακριβές όμως
                                              Για το κιβώτιο που γράφουν οι περισσότερες κριτικές εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω τόσο τραγικό, ενώ υπάρχει και η κλασσική λύση των 30-40 ευρώ που θα σου προτείνουν όλοι οι Πεζάκηδες και βελτιώνει αρκετά τα πράγματα δηλαδή 2 λίτρα βαλβολίνης ELF TRP.

To Scirocco είναι και αυτό πολυ δελεαστική πρόταση για αυτά που προσφέρει. Έχοντας οδηγήσει Golf V με DSG συμφωνώ πως σίγουρα αξίζει το λεφτά του το κιβώτιο αυτό. Το ντιζάιν του προσωπικά δε μου αρέσει αλλά σίγουρα ξεχωρίζει (σε αντίθεση με το νέο Golf VΙ)
                                            Επίσης αν και δεν είναι πολύ άνετο πίσω, χωράει 4 ενήλικες...ενώ στο 207cc με το ζόρι μπαίνουν 3 και μόνο με την καλή θέληση του συνοδηγού.
                                            Κρίμα για το εσωτερικό που επέλεξαν (συντηρητικό, ίδο με το EOS) ενώ το GOLF VI στις φωτογραφίες έστω φαίνεται πολύ καλύτερο. Οδηγικά δεν μπορώ να το κρίνω καθώς δεν το έχω οδηγήσει, μόνο σε έκθεση έχω μπει μέσα.

Θα συμφωνήσω με τον pavlos23 και τους άλλους όμως στο εξής:
                                            Επειδή είσαι μόνο 22 και μπορείς να συμβιβαστείς σε θέματα πρακτικότητας θα σου έλεγα να μην απορρίψεις εξαρχής τo MX5, μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα, ειδικά εάν δεν θα κρατήσεις για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που θα πάρεις τώρα. Σε αξιοπιστία άλλο Mazda και άλλο η παλιά Xanthia.
                                            Εγώ αμφιταλαντεύτηκα μήνες μεταξύ MX5 και 207cc.
                                            Από τη μία είχα το 207cc που full extra που με δερμάτινο σαλόνι είχε 25000 και από την άλλη το ΜΧ5 με μεταλλική οροφή και δερμάτινο σαλόνι (έκδοση high) στα 31000.
                                            Παρόλη την υπεροχή του MX5 στην οδική συμεριφορά υπερίσχυσε τελικά για μένα το Peugeot κυρίως λόγω εμφάνισης, καθημερινής πρακτικότητας αλλά και της διαφοράς των 6000 ευρώ (περίπου 25% ακριβότερο) . Roadster και αυστηρά 2θέσιο το miata ταιριάζει μάλλον περισσότερο για 2ο αυτοκίνητο παρά σαν κύριο και καθημερινό αλλά εγώ είμαι 30 και πιθανότατα έχω άλλες ανάγκες από σένα οπότε εξέτασέ το και αυτό το αυτοκίνητο. Θα σε μάθει να οδηγείς και καλύτερα πιστεύω.
                                            Δεν θα περνα ποτέ cabrio με πάνινη οροφή to 2009, μεταχειρισμένο όμως για 3 χρονάκια χρήσης θα το σκεφτόμουν. Αλλά πρώτα ξεκαθαρίζεις το θέμα cabrio ή μη.

Είχα λίγο χρόνο και έγραψα πολλά -σόρρυ για τη φλυαρία, ελπίζω να σε βοήθησα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Νικόλα. Πιστεύω ότι είσαι από τα πιο κατάλληλα άτομα για να με συμβουλεύσουν καθώς ήδη συζείς με το 207cc. Διάβασα με προσοχή όλα αυτά που είπες και με χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο. Ενώ το Scirocco είναι πιο όμορφο, πιο σταθερό, καιει λιγότερο και και και ... δεν είναι cabrio...  και σε καμια περίπτωση δεν θα ήθελα να οδηγώ το VW και να βλέπω δίπλα μου μελαγχολικά το 207cc. Πιστεύω ότι η μέρα που θα πάρω την οριστική απόφαση θα είναι όταν οδηγήσω και τα δυο. Ήδη έχω πληροφορηθεί χαρη σε εσάς, αλλά και γενικά για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του κάθε ενός οπότε παραμένει μόνο ο υποκειμενικός παράγοντας... το γνωστό σε όλους 'κλικ'.

Νικόλα και κάτι άλλο... από θέματα αξιοπιστίας όλα καλα μέχρι στιγμής;

Και κατι τελευταίο που ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έλεγα και θα χαιρόμουν, είμαι γύρω στο 1.71 οπότε μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα όσον αφορά το παρμπριζ. σωστα;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ