-
Καλησπέρα.
Πιστεύετε οτι πρέπει να αφήνουμε τη βάση του GPS μέσα στο αυτοκίνητο ή να την ξεκολλάμε από το τζάμι κάθε φορά που βγαίνουμε απ'αυτό;
Πιστεύετε οτι είναι στόχος διαρρηκτών (που ψάχνουν για συσκευή GPS);
Κινδυνεύουμε τελικά να μας σπάσουν το αυτοκίνητο εξαιτίας της βάσης του GPS;
Περιμένω τις γνώμες και εμπειρίες σας πάνω στο θέμα.
ΕυχαριστώΥ.Γ. Ελπίζω να έθεσα το θέμα στο σωστό τμήμα του forum. Σε αντίθετη περίπτωση ας μεταφερθεί όπου νομίζει ο moderator οτι πρέπει.
-
Καλησπέρα.
Πιστεύετε οτι πρέπει να αφήνουμε τη βάση του GPS μέσα στο αυτοκίνητο ή να την ξεκολλάμε από το τζάμι κάθε φορά που βγαίνουμε απ'αυτό;
ΕυχαριστώΥ.Γ. Ελπίζω να έθεσα το θέμα στο σωστό τμήμα του forum. Σε αντίθετη περίπτωση ας μεταφερθεί όπου νομίζει ο moderator οτι πρέπει.
-
Καλησπέρα.
-
όσο κινδυνεύεις αν αφήσεις ένα κουτί τσίχλες ή έναν φορτιστή αυτοκινήτου
-
Απλά μήπως η βάση βάζει σε σκέψη τους υποψήφιους διαρρήκτες οτι η συσκευή GPS είναι κάπου μέσα στο αυτοκίνητο;
-
Εγω αμα εβλεπα παντως μια βαση gps θα υπεθετα οτι καπου μεσα υπαρχει και το gps. αν εβλεπα ενα φορτιστη κινητου δε θα μπορουσα να υποθεσω το ιδιο αφου το κινητο πιθανοτατα θα το χε μαζι του ο χρηστης
-
προχθες διαρήξανε renault 307 φιλου στο ν.ηράκλειο και η αστυνομία τους είπε οτι πιθανότατα λογω της βάσης gps που είχε αφήσει κολημένη.. εγω πάντως την βγάζω.. ψιλοταλαιπωρία αλλα τι να κάνεις..
-
Εννοειται οτι ειναι κουτο να αφηνουμε τη βαση του gps πανω στο τζαμι. Προσωπικα τη βγαζω και τη βαζω κατω απο το καθισμα ωστε να μη φαινεται. Πανω απο 5 δευτερολεπτα δεν χρειαζεται.
-
Aπορώ όταν βλέπω αυτοκίνητα παρκαρισμένα με το gps πάνω στη βάση.Δε ξέρουν πως είναι πρόκληση για το κάθε πρεζόνι;
Και μάλιστα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί από ραδιο-cd. -
χεχεεε εχω δει κορυφαιο εδω στην ιταλια.Πολυ αγοραζουν αποσμητικα,ΝΑΙ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ αυτοκινητου που ειναι ολοιδια με ipod nano!Τα κοτσαρουνε στους αεραγογους και ...κοιμουνται ησυχα...τα ζωα!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Εννοειται οτι ειναι κουτο να αφηνουμε τη βαση του gps πανω στο τζαμι. Προσωπικα τη βγαζω και τη βαζω κατω απο το καθισμα ωστε να μη φαινεται. Πανω απο 5 δευτερολεπτα δεν χρειαζεται.OYTE ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
κάνω ακριβώς το ίδιο, μαζί με τη πρόσοψη. Δεν υπάρχει λόγος να δείνεις στόχο.
Είναι και το πρώτο σχόλιο που μου έκανε φίλος όταν μπήκε μες στο αμάξι μου εδώ, γιατί στην αρχή δεν την έβγαζα. -
Δεν ξέρω εις Αθήνας, αλλά εις Βρυξέλλας η βεντούζα στο παρμπρίζ σημαίνει 'παρακαλώ σπάστε το' προς τους ευγενείς Μαγκρεμπίνους και Ρουμάνους γύφτους που ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα.
Όπως είχε πει και ο Μπίσμαρκ στο συνέδριο του Βερολίνου, σε σχέση με τους εθνικούς πόθους των Ρουμάνων: 'μα νόμιζα πως δεν πρόκειται για εθνικότητα, αλλά για επάγγελμα!'
Η δε βελγική αστυνομία είναι (όπως τα πάντα στο Βέλγιο) πιο αργή κι απ' το θάνατο. Αν τους πιάσει όμως, δέρνει πάρα πολύ άσχημα... -
Καλα ειστε εκει!Εδω η αστυνομια δεν ασχολειται,ειναι στο αιμα τους και στην κουλτουρα τους λενε.
Τωρα αν εισαι τυχερος και το πιασεις εσυ και τον σπασεις στο ξυλο,δεν σου λενε τιποτα -
Σίγουρα είναι πρόκληση για να σου σπάσουν το τζάμι....
Όμως πέρα από το βαρετό βάλε-βγάλε, δε θα χαλάσει η βεντούζα από το κόλλα-ξεκόλλα;;;
Πάντως κι εγώ συμφωνώ ότι είναι καλύτερο να μη δίνεις στόχο με κολλημένες βεντούζες, πόσο μάλλον με το GPS πάνω στη βάση του!!!
Μήπως είναι καλύτερες οι μαγνητικές βάσεις και ειδικά αυτές που τοποθετούνται στον αεραγωγό; Φαντάζομαι ότι δίνουν λιγότερο στόχο και δε φθείρονται από το βάλε-βγάλε (δε ξέρω βέβαια πόσο γερά κολλάνε...) -
18 μηνες μονιμα βεντουζα πανω + GPS ντουλαπακι, δεν μου το εχουν σπασει ποτε. Παρκαρω παντα βεβαια σε φωτισμένα και οχι απομερα σημεία... Αλλά, με 90 ευρώ που εχουν καινουργια τα GPS (τα ψιλοχλιμπικα), ποσο να πιασει κλεμμενο? Με ενα συναγερμο με λαμπακι σε εμφανες σημειο, δύσκολα στο σπαει ο αλλος για να ψαξει μετα το GPS (my opinion). Ποιο πολυ κινδυνο εχεις να στο σπασει random κανα ζακιπρε μπας και εχεις κανα ψιλό μέσα 'να παρει καμμια τυροπιτα'.
Ξεθαρεψα πλεον και εχω και δευτερη βεντουζα για το ιφον.... -
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
18 μηνες μονιμα βεντουζα πανω + GPS ντουλαπακι, δεν μου το εχουν σπασει ποτε. Παρκαρω παντα βεβαια σε φωτισμένα και οχι απομερα σημεία... Αλλά, με 90 ευρώ που εχουν καινουργια τα GPS (τα ψιλοχλιμπικα), ποσο να πιασει κλεμμενο? Με ενα συναγερμο με λαμπακι σε εμφανες σημειο, δύσκολα στο σπαει ο αλλος για να ψαξει μετα το GPS (my opinion). Ποιο πολυ κινδυνο εχεις να στο σπασει random κανα ζακιπρε μπας και εχεις κανα ψιλό μέσα 'να παρει καμμια τυροπιτα'.
Ξεθαρεψα πλεον και εχω και δευτερη βεντουζα για το ιφον....Τίποτα απ αυτά δεν έχουν σημασία για ένα ζάκι, που ψάχνει απελπισμένο 5 ευρώ.
Γιατί όποιος σπάει αυτοκίνητο για πάρει από μέσα ένα gps ή player ή ζάκι είναι ή ηλίθιος. -
Και εγώ αφήνω τη βεντούζα αλλά κάνει μπαμ ότι είναι για κινητό...
Με βάζετε σε σκέψεις..._
-
εξαρταται σε ποια μερη αφηνεις το αυτοκινητο
αν ζεις σε μια μικρη επαρχιακη πολη(Ξανθη,Κομοτηνη) οι πιθανοτητες ειναι πιο μικρες απο οτι αν παρκαρεις στο Βαρδαρη στη ΘεσσαλονικηΟταν ειμαι στην Ξανθη πλλες φορες τυγχανει να αφηνω μεσα το μπουφαν μου,λαπτοπ χωρις να εχω ποτε προβλημα στα 5 χρονια τωρα,αλλα οταν παρκαρω σπιτι μου στο Βαρδαρη στη θεσσαλονικη,δεν αφηνω να φαινεται ουτε τσιχλα
(σημειωτεον 2 φορες εχουν σπασει του πατερα μου και 1 φορα το δικο μου)
Αν παρκαρεις επι της αγιου Δημητριου ,στα πανεπιστημια πρεπει να το ξανασκεφτεις
Φιλο του το σπασανε μεσημερι,ειχε την προσοψη και το gps στο πορτ μπαγκαζ και του τα πηρανε, αφου ψαξανε ντουλαπακι,κατω απο καθισματα,ανοιξαν πορτ μπαγκαζ,προσπαθησαν να του παρουν και την εταζερα μαζι με τα ηχεια που ειχε πανω,αλλα μαλλον καποιος τους φωναξε και την παρατησαν οπως οπως μεσα στο αυτοκινητο ,αφου την ξηλωσαν) -
Γιατί το κάνετε περίπλοκο το θέμα?(που είσαι, που πάρκαρες, πόσο ακριβό είναι το αμάξι, για πόση ώρα το άφησες κτλ-κτλ)
Έχουμε 2 αμάξια παρκαρισμένα και είστε ο κλέφτης.Και τα 2 αμάξια είναι παρόμοιας αξίας.Το ένα έχει βεντούζα κολλημένη στο τζάμι (άσχετα για τι πράγμα είναι - άλλωστε δεν ξεχωρίζουν όλοι για τι πράγμα προορίζεται) και το άλλο όχι.
Ποιό θα αποφασίσετε να 'σπάσετε'/διαρρήξετε?Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα έσπαγα αυτό με την βεντούζα καθώς εκτός από το GPS που μάλλον θα έβρισκα (και θα έσπρωχνα για 50 και 100 ευρώ στην μαύρη αγορά που ειδικά αν είναι PDA θα έφευγε πολύ άνετα με τόσα λεφτά) και θα είχα σίγουρα περισσότερες πιθανότητες (γενικότερα) να πετύχω κάτι αξίας μέσα στο αμάξι και να το 'τσιμπήσω'.
Καλό είναι να μην αφήνουμε τίποτα μέσα στο αμάξι που να υποδηλώνει το οτιδήποτε...Δεν αφήνουμε τίποτα σε κοινή θέα.Γενικά αφήνουμε το αμάξι τόσο γυμνό στον άλλο που το βλέπει από έξω ώστε να μην προκαλεί καθόλου.
Ακόμα κι αν πούμε 'χέστηκα αν μου το κλέψουν' ή 'δε θα μπουν στον κόπο να μου το κλέψουν' (που πραγματικά αυτα μου ακούγονται σαν δικαιολογίες και όχι γιατί τα πιστεύει κάποιος πραγματικά αλλά γιατί απλά βαριέται τη διαδικασία του βγάλε-βάλε), απλά σκεφτείτε ότι:
1)για να σας το πάρουν μέσα από το αμάξι, κατά πάσα πιθανότητα σας έχουν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου.Εκείνη τη μέρα παρακαλάτε πραγματικά το Θεό μην βρέξει...
2)αυτός που θα σας κλέψει το GPS πχ, είτε το 'σκοτώσει' για 50€ είτε για 200€, δεν τον πολυπειράζει αφού αν ξεχάσουμε τον κόπο που έκανε για να το κλέψει, αυτουνού μια χαρά θα του πέσουν και τα 50€ από την 'μπάζα'.Γιατί τα είχε και πριν?
3)Μέχρι να το πάρετε πρέφα ότι σας κλέψανε, το αμάξι βρίσκεται στο έλεος του κάθε περαστικού που πραγματικά άνετα μπορεί να πάρει οτιδήποτε του γυαλίσει...(για να μην αρχίσω να λέω για πιάτσικο γύφτων και μου πείτε ότι τα παραλέω )Οπότε η δική μου απάντηση είναι αν μπορείς, καλό είναι να τη βγάζεις πάντα και να την βάζεις μόνο όταν θες να χρησιμοποιήσεις το GPS.Επιπλέον όχι απλά στο πατάκι του συνοδηγού αλλά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή πίσω στο πορτπαγκάζ.
-
εγω ουτε μπλουζακι δεν αφηνω σε κοινη θεα μεσα στο αυτοκινητο, ποσο μαλλον τη βεντουζα του gps...
και για gps εγω εχω το κινητο μου, δλδ και να μου το σπασουν δε θα παρουν και τιποτα,αλλα ειμαστε τωρα να τρεχουμε για τζαμια...?
Κινδυνεύει το αμάξι από διάρρηξη λόγω ύπαρξης βάσης GPS;