-
Στην περιοχή μου, αρχές του έτους, πωλητήριο σε BMW 315 (1983) η οποία είχε και 2 εμφανέστατα σαπίσματα σε φτερό-πορτμπαγκάζ : 4.000 € !!!
Δεν άντεξα, πήρα τηλέφωνο, απάντησε 'παππούς':
-Παιδί μου, το έχω φέρει απο Γερμανία, όπου δούλευα και ειναι 'προσεγμένο' με χλμ 280.000!!!- Ξέρετε, τόσο δεν πρόκειται να πουληθεί ποτέ. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι, αλλά αν θέλετε να το δώσετε, ίσως με 1000 € max (δεν του είπα 200-500 €, μην πέσει και ξερός και έχω τύψεις... )
-Σοβαρά? Δεν έχω ιδέα απο τιμές , έτσι νόμιζα ! Τότε, επειδή τόσα δεν μου λείπουν, θα το κρατήσω να φορτώνω ελιές στο κτήμα στο χωριό!
-Το καλύτερο που θα κάνετε!!!
Συμπέρασμα: Ο καθένας ζητάει όσα του λείπουν . Απο την άλλη μεριά όμως, δεν ειναι και σίγουρο ότι θέλει να το πουλήσει οπωσδήποτε ή άμμεσα . Μπορεί και να 'ψαρεύει'...
- Ξέρετε, τόσο δεν πρόκειται να πουληθεί ποτέ. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι, αλλά αν θέλετε να το δώσετε, ίσως με 1000 € max (δεν του είπα 200-500 €, μην πέσει και ξερός και έχω τύψεις... )
-
πριν απο 1 χρονο παιρνει τηλ φιλος εναν ιδιωτη για μια αγγελια που ειχε βαλει, και ζητουσε 17Κ για 3ετιας αυτοκινητο, οταν καινουργιο εκεινη την εποχη εκανε 19
- γεια σου, ενδιαφερομαι για το αυτοκινητο...
- ναι
- ξερεις η τιμη του ειναι καπως υψηλη!
- γιατι?
- γιατι καινουργιο εχει 19...
- ναι, αλλα ξερεις, δεν καιγομαι να το πουλησω, αμα πιασω τα λεφτα που θελω θα το δωσω, αλλιως θα το κρατησω...
- θελεις να το πουλησεις ή οχι τελικα? Γιατι οσο το κρατας πεφτει η αξια του...
- θελω, αλλα δεν βιαζομαι...
- καλημερα τοτε...
-
Μου θυμιζει το κολπο με τις αδειες ταξι,κολλανε ενα πωλειται στο ταξι χωρις να εχουν σκοπο να το δωσουν ,απλα βολιδοσκοπουν την αγορα .
-
ξεχασα να πω για το προηγουμενο, οτι συμφωνα με τον ιδιοκτητη η τιμη ηταν αυξημενη επειδη ειχε αλλαξει τελικο καζανακι και ειχε βαλει και φιλτρο ελευθερας...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πριν απο 1 χρονο παιρνει τηλ φιλος εναν ιδιωτη για μια αγγελια που ειχε βαλει...Για αυτό δεν έχω πάρει μεταχειρισμένο ποτέ από ιδιώτη... Πολύ μπλα-μπλα και φούμαρα...
Τους βαριέμαι πολύ τους ιδιώτες.Αυτό το σκηνικό πλέον το κάνουν και πολλές μάντρες με αυτοκίνητα που τους έχει φορτώσει η Πειραιώς και πρέπει να τα πουλήσουν σε συγκεκριμένες τιμές ή σε 'χιλιάδες δόσεις'...
Οπότε κάθονται και τα λιβανίζουν...
υ.γ. έχω πάρει μεταχειρισμένα από μάντρες μόνο και μόνο, επειδή οι μαντράδες ήταν εξυπηρετικότατοι, ιδιαίτερα γρήγοροι σε διαδικασίες και κυρίως ξηγημένοι τύποι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
πριν απο 1 χρονο παιρνει τηλ φιλος εναν ιδιωτη για μια αγγελια που ειχε βαλει...
Για αυτό δεν έχω πάρει μεταχειρισμένο ποτέ από ιδιώτη... Πολύ μπλα-μπλα και φούμαρα...
Τους βαριέμαι πολύ τους ιδιώτες.Αυτό το σκηνικό πλέον το κάνουν και πολλές μάντρες με αυτοκίνητα που τους έχει φορτώσει η Πειραιώς και πρέπει να τα πουλήσουν σε συγκεκριμένες τιμές ή σε 'χιλιάδες δόσεις'...
Οπότε κάθονται και τα λιβανίζουν...
υ.γ. έχω πάρει μεταχειρισμένα από μάντρες μόνο και μόνο, επειδή οι μαντράδες ήταν εξυπηρετικότατοι, ιδιαίτερα γρήγοροι σε διαδικασίες και κυρίως ξηγημένοι τύποι...
αυτά τα δύο δεν πάνε στην ίδια πρόταση...
-
Eγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω τις απόπειρες νουθεσίας προς τους πωλητές (από την πλευρά του αγοραστή). Τόσο γούσταρει να το πουλήσει, τόσο το βάζει... Αν ενδιαφέρεσαι κάνεις την προσφορά σου, γίνεται το παζάρι και είτε δίνετε τα χέρια είτε όχι... Απλά.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Eγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω τις απόπειρες νουθεσίας προς τους πωλητές (από την πλευρά του αγοραστή). Τόσο γούσταρει να το πουλήσει, τόσο το βάζει... Αν ενδιαφέρεσαι κάνεις την προσφορά σου, γίνεται το παζάρι και είτε δίνετε τα χέρια είτε όχι... Απλά.Αγγελε, αν σε ενδιαφερει ενα αυτοκινητο, τι πιο λογικο απο το να συζητησεις τη τιμη του ή να κανεις ενα παζαρι?
μη το βλεπεις σα νουθεσια, δες το σαν παζαρι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αυτά τα δύο δεν πάνε στην ίδια πρόταση...Στη δική μου πρόταση πάνε και παραπάνε....
Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχουν όλοι οι υπόλοιποι.
Εγώ πάντως αρνητική δεν είχα καμιά.Κάποια μεταχειρισμένα μου έχουν βγει καλύτερα από κάποια καινούρια που έχω πάρει ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αγγελε, αν σε ενδιαφερει ενα αυτοκινητο, τι πιο λογικο απο το να συζητησεις τη τιμη του ή να κανεις ενα παζαρι?μη το βλεπεις σα νουθεσια, δες το σαν παζαρι
Σαφέστατα. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να πάρεις τηλ. για να νουθετήσεις τον πωλητή, χωρίς να ενδιαφέρεσαι. Θα μου πεις ο καθένας όπως την βρίσκει...
-
Αγγελε, αν σε ενδιαφερει ενα αυτοκινητο, τι πιο λογικο απο το να συζητησεις τη τιμη του ή να κανεις ενα παζαρι?
μη το βλεπεις σα νουθεσια, δες το σαν παζαρι
Σαφέστατα. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να πάρεις τηλ. για να νουθετήσεις τον πωλητή, χωρίς να ενδιαφέρεσαι. Θα μου πεις ο καθένας όπως την βρίσκει...
στη περιπτωση που αναφερω εγω, ο φιλος πραγματι ενδιαφεροταν, δεν ηθελε να περασει την ωρα του. Και επειδη του εκανε εντυπωση η υψηλη τιμη, πηρε τηλ για να δει τι ιδιετερο ειχε το αυτοκινητο.
-
Καταρχήν θα πρέπει ο ίδιος ο πωλητής να θέλει να πουλήσει πραγματικά...και όχι απλά να 'έχουμε να λέμε' και 'σε δουλειά να βρισκόμαστε'.
Γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (ειδικά στο ίντερνετ) σαν και αυτή:
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μου θυμιζει το κολπο με τις αδειες ταξι,κολλανε ενα πωλειται στο ταξι χωρις να εχουν σκοπο να το δωσουν ,απλα βολιδοσκοπουν την αγορα .Θα έπρεπε να υπάρχει ένα 'ποινικό' σύστημα γι' αυτούς με βαθμολόγηση και αιτιολόγηση με τα στοιχεία του διαπραγματευθέντος. Στις μικρές αγορές γίνεται αυτόματα επειδή είναι μικρή Ιερουσαλήμ και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο σκάρτος, ο άσχετος, ο τουρίστας κλπ. Στις μεγαλύτερες αγορές θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα site Κάτι σαν το ebay...
-
...... είναι διαφορετικό από το να πάρεις τηλ. για να νουθετήσεις τον πωλητή, χωρίς να ενδιαφέρεσαι. Θα μου πεις ο καθένας όπως την βρίσκει...Να κάνω μία παρεμφερή ερώτηση:
Οταν βάζουμε αγγελία και ειδικά όταν επικολλάμε 'ΠΩΛΕΙΤΑΙ' στο ΙΧ μας, (ισχύει βέβαια και σε κάθε αγοραπωλησία), να αναγράφουμε και την τιμή ή όχι ? ....
Απαντάω πρώτος: De facto ΝΑΙ. Και όποιος θέλει ας με 'νουθετήσει', που προφανώς για να το κάνει είδε την υπερβολή-υπερεκτίμηση, αλλιώς να μην με ενοχλεί ρωτώντας τουλάχιστον την τιμή. Ας με ρωτήσει άλλες λεπτομέρειες. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Να κάνω μία παρεμφερή ερώτηση:
Οταν βάζουμε αγγελία και ειδικά όταν επικολλάμε 'ΠΩΛΕΙΤΑΙ' στο ΙΧ μας, (ισχύει βέβαια και σε κάθε αγοραπωλησία), να αναγράφουμε και την τιμή ή όχι;Στο ΙΧ είμαι υπέρ, όπως και σε πολλές άλλες λιανικές. Αλλά δεν πάει σε όλες τις 'αγοραπωλησίες'. Γενικά πουλάω χωρίς αναγραφόμενη τιμή σημαίνει θέλω μπίρι μπίρι.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...... είναι διαφορετικό από το να πάρεις τηλ. για να νουθετήσεις τον πωλητή, χωρίς να ενδιαφέρεσαι. Θα μου πεις ο καθένας όπως την βρίσκει...
Να κάνω μία παρεμφερή ερώτηση:
Οταν βάζουμε αγγελία και ειδικά όταν επικολλάμε 'ΠΩΛΕΙΤΑΙ' στο ΙΧ μας, (ισχύει βέβαια και σε κάθε αγοραπωλησία), να αναγράφουμε και την τιμή ή όχι ? ....
Απαντάω πρώτος: De facto ΝΑΙ. Και όποιος θέλει ας με 'νουθετήσει', που προφανώς για να το κάνει είδε την υπερβολή-υπερεκτίμηση, αλλιώς να μην με ενοχλεί ρωτώντας τουλάχιστον την τιμή. Ας με ρωτήσει άλλες λεπτομέρειες.Εννοείται αυτό και απορώ με όσους δεν βαζουν την τιμή.
Πάντα βάζω, οπότε όποιος παρει τουλάχιστον θα μιλησει για τις 'λεπτομέρειες'Δεν ξερω αν υπάρχουν σελίδες που είναι υποχρεωτική η τιμή και γι'αυτο βλέπουμε κατι τιμες 1 €...
-
Αν γράψεις όμως 'το κλιάκι μας' δικαιολογείται και τιμή 14Κ!
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
τι θέλει να πει στην αγγελία τιμή 1Ε συζητήσιμη: κατάλαβα κάτι λάθος; Η συντόμευση για την αγγελία BMW e39, 530 diesel combi: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/703189/Το κάνουν αυτό ώστε η αγγελία τους να εμφανίζεται πρώτη όταν κάνεις sort με βάση την τιμή.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν γράψεις όμως 'το κλιάκι μας' δικαιολογείται και τιμή 14Κ!Μα γιατί δεν το παίρνει κανείς; Έχουμε τόσο ευχάριστες αναμνήσεις από το αυτοκινητάκι μας. Ο πρώτος μας έρωτας, οι πρώτες βόλτες μας, οι πρώτες εξερευνήσεις μας.
(Δικαίωμα του καθενός να βάζει ότι τιμή θέλει, δικαίωμα δικό μας να κάνουμε ό,τι σχόλιο θέλουμε. Μήπως γίνομαι πολύ κακός;) -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
τι θέλει να πει στην αγγελία τιμή 1Ε συζητήσιμη: κατάλαβα κάτι λάθος; Η συντόμευση για την αγγελία BMW e39, 530 diesel combi: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/703189/
Το κάνουν αυτό ώστε η αγγελία τους να εμφανίζεται πρώτη όταν κάνεις sort με βάση την τιμή.
Σαν το ΑΑΑΒΑΔΙΣΤΑ που γραφουν στις εφημεριδες;
Τιμες μεταχειρισμενων