-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αυτο λεω κι εγω ρε κιουση,για την lambo δεν το ειχα ψαξει,ηξερα για τις φερραρι. Γι αυτο ειπα και πριν οτι το Α8 και το Α2 εχουν απλα περιορισμενη χρηση της μεθοδου σε μερη του σασι που τους βοηθαει να αυξησουν την στρεπτικη ακαμψια,τον βαθμο προστασιας απο συγκρουση κλπ. Τωρα που το σκεφτομαι αν τρακαρει ενα Α2 (απ τα 10 εστω που κυκλοφορουν) που θα επισκευαστει; Επισης τωρα μου ρθε φλασια,και η λοτους χρησιμοποιει τη μεθοδο,γι αυτο και αν τρακαρεις πετας το εμπρος κομματι κομματι πχ,παραγγελνεις αλλο και το κολλας με εποξικες κολλες κλπ μεθοδους.
Υγ:Ρε παιδια με λιγο ρεγουλα τα ποστ..
η murcielago 1000% εχει χωροδικτυωμα απλα δε βρισκω προχειρη φωτο το εχω δει ομως..
η gallardo θεωρειται αυτοφερομενο , οπως και τα περισσοτερ σημερινα supercarsειχα διαβασει νομιζω οτι παλιοτερα το χωροδικτυωμα ηταν η μονη λυση για μεγαλη ακαμψια , ομως απο αποψη ασφαλειας ηταν δολοφονικο.τωρα που τα αυτοφερομενα με τις ζωνες παραμορφωσης κτλ εχουν γινει πολυ καλα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε υπεραυτοκινητα
αμα εχεις αλουμινενιο πλαισιο και το στραβωσεις τη γ@μισες , αλλα εδω που τα λεμε αυτο ισχυει για καθε παραμορφωση στο σασι
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eσεις συμφωνειτε, εγω οχι. Το πατωμα του ΤΤ δεν ειναι ενα 'πατωμα Golf'.
Εχει ενα μερος το και μεχρι εκει...
Το οτι δεν ειναι 100% με αλουμινενιο space frame αλλα με 70% δεν αλλαζει την ουσια.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΩΜΑ GOLF!
To οτι δεν αλλαζει για εσας κατι, δεν σημαινει οτι οντως δεν αλλαζει...
Οσο για τους 'Ιταλοφιλους', 'οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια'...Ασε αν ειναι πατωμα γκολφ ή οχι.Εγω προσωπικα δεν το εξεταζω τωρα αυτο γιατι δε με νοιαζει κιολας,δεν εχει σημασια ρε παιδι μου. Συμφωνεις μετα απο τις φωτο οτι δεν μιλαμε για σχεδιασμο με τη μεθοδο του χωροδικτυωματος; Χωροδικτυωμα ειναι ΜΟΝΟ το σασι που εβαλε ο κιουσης.Οχι το ΤΤ,οχι το Α2 οχι το Α8.-
-
γρηγορη ηρεμησε ουτε εγω συμφωνω
το οτι εχει ιδια διαταξη μοτερ, ιδιο μεταξονιο και ιδιες αναρτησεις ειναι τα μονα κοινα...
απο κει και περα (βαρος , κατανομη) μιλαμε για τελειως διαφορετικα αυτοκινητα -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Χωροδικτυωμα ειναι ΜΟΝΟ το σασι που εβαλε ο κιουσης.Οχι το ΤΤ,οχι το Α2 οχι το Α8.-το χωροδικτυωμα το ειπε ο busso..
εσεις κολλατε στη ακριβη μεταφραση του spaceframe?
ελατε ρε παιδια τωρα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σε report της Audi όταν παρουσιάστηκε το ΤΤ, έλεγαν πως χρησιμοποίησαν 2/3 αλουμίνιο και 1/3 χάλυβα για να έχει ιδανική κατανομή βάρους και πως η συγκόληση του αλουμινίου με τον χάλυβα είναι πολύ ακριβή μέθοδος. Επίσης πως θα έβγαινε συνολικά φτηνότερη η κατασκευή του πατώματος από αλουμίνιο εξ ολοκλήρου [url]αλλά και πάλι το αμάξι θα ήταν μπροστόβαρο, κάτι που ήθελαν να αποφύγουν.[/url]
Αν ήθελαν να το αποφύγουν τότε ας χρησιμοποιούσαν μια εκδοχή του νέου πατώματος MLB του ομίλου VAG, που έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα. Αυτό το πάτωμα χρησιμοποιείται από το D-seg ως το F-seg στον όμιλο....Αλλά αντί αυτού φέρει ένα τροποποιημένο πάτωμα του Golf V με τον κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια....
Για να μην πω το πόσο αστείο είναι να αναφέρεται ότι θα μπορούσε να κερδίσει επιπλέον βάρος, γιατί ουσιαστικά αυτό εννοείται, από την ολική χρήση αλουμινίου αλλά δεν το έπραξαν επικαλλούμμενοι την οδική συμπεριφορά.... -
Εχει ενα μερος του και μεχρι εκει...
Το οτι δεν ειναι 100% με αλουμινενιο space frame αλλα με 70% δεν αλλαζει την ουσια.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΩΜΑ GOLF!
To οτι δεν αλλαζει για εσας κατι, δεν σημαινει οτι οντως δεν αλλαζει...
Οσο για τους 'Ιταλοφιλους', 'οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια'...Γρηγόρη βλέπω ότι πέφτεις από τα σύννεφα?
Δεν εκπλήσσομαι, πολύ απλά γιατί αυτά δεν τα βρίσκεις δημόσια γραμμένα και μάλιστα από επίσημα χέρια.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αν ήθελαν να το αποφύγουν τότε ας χρησιμοποιούσαν μια εκδοχή του νέου πατώματος MLB του ομίλου VAG, που έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα. Αυτό το πάτωμα χρησιμοποιείται από το D-seg ως το F-seg στον όμιλο....Αλλά αντί αυτού φέρει ένα τροποποιημένο πάτωμα του Golf V με τον κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια....
Για να μην πω το πόσο αστείο είναι να αναφέρεται ότι θα μπορούσε να κερδίσει επιπλέον βάρος, γιατί ουσιαστικά αυτό εννοείται, από την ολική χρήση αλουμινίου αλλά δεν το έπραξαν επικαλλούμμενοι την οδική συμπεριφορά....εχουν το Α5 για παραπανω κατηγορια busso, απλα για ποικιλια ηθελαν και στη μικρομεσαια κατηγορια , πού ειναι το προβλημα..?
δηλαδη για να καταλαβω, το οτι αφησαν το χαλυβα πισω δε βελτιωνει την οδικη συμπεριφορα???
-
κιουσης εγω εννοουσα αν ηταν το ιδιο ακριβως πατωμα,απλως με διαφορετικα υλικα(δηλαδη το ενα πληρως χαλυβδινο κ το αλλο πληρως αλουμινενιο,οποτε η κατανομη βαρους θα ηταν παρομοια,αν οχι ιδια).τοτε δεν θα καταλαβαινα ιδιαιτερη διαφορα,παρα μονο ισως οτι θα το αισθανομουν ολιγον ελαφρυτερο.δεν μιλαω για του ττ,που ουσιαστηκα μοιαζει υβριδιο-μειγμα.
αυτο που πιστευω κανει διαφορα στην αισθηση που αποκομιζουμε πισω απο τα χειριστηρια,ειναι η κατανομη βαρους,μιας κ αυτη ειναι που διαφερει μεταξυ ττ κ γκολφ-α3-σιροκο.ελπιζω να συμφωνεις..
για μενα το ττ εχει πατωμα γκολφ (σε σχεδιασμο) με διαφορετικα υλικα κατασκευης κατα τα 2/3.με οτι αυτο συνεπαγεται σε αισθηση.το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ως παραδειγμα ειναι 2 παντελονια τα οποια εχουν το ιδιο σχεδιο-κοψιμο,αλλα το ενα ειναι υφασματινο κ το αλλο τζινς.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Χωροδικτυωμα ειναι ΜΟΝΟ το σασι που εβαλε ο κιουσης.Οχι το ΤΤ,οχι το Α2 οχι το Α8.-
το χωροδικτυωμα το ειπε ο busso..
ελατε ρε παιδια τωρα
Τι λες ρε μλκ;Εγω συμφωνω μαζι σου τοση ωρα στο συγκεκριμενο θεμα. Μαζι μιλαμε χωρια κατ λαβαινομαστε; Η ακριβης μεταφραση του spaceframe ειναι χωροδικτυωμα.Δεν καταλαβαινω που κολλας.
Πανω κατω τα ιδια λεμε ολοι βεβαια.. Στην ουσια συμφωνουμε απλα εσεις οι γερμανοι εχετε ξεκουτιανει εντελως με τις μαρκετινιστικες αηδιες που σας πλασαρουν..περαστικα σας..
-
AUDI SPACE FRAME=(ΤΗς) ΑΟΥΝΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ .-
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι λες ρε μλκ;Εγω συμφωνω μαζι σου τοση ωρα στο συγκεκριμενο θεμα. Μαζι μιλαμε χωρια κατ λαβαινομαστε; Η ακριβης μεταφραση του spaceframe ειναι χωροδικτυωμα.Δεν καταλαβαινω που κολλας.
Πανω κατω τα ιδια λεμε ολοι βεβαια.. Στην ουσια συμφωνουμε απλα εσεις οι γερμανοι εχετε ξεκουτιανει εντελως με τις μαρκετινιστικες αηδιες που σας πλασαρουν..περαστικα σας..
πανω που πας να λογικευτεις ξανακυλας
σου θυμιζω ποσο πολυ χαιροσασταν που βαλατε αλουμινενια ψαλιδια στο πατωμα της 159
δε θα απαξιωσετε τη δουλεια που εχει γινει στο ΤΤ , γιατι κατι αντιστοιχο δεν εχετε κανει -
Καλα κοιμησου τωρα και παιζει να το πιστεψεις κι εσυ ο ιδιος..
-
Σε report της Audi όταν παρουσιάστηκε το ΤΤ, έλεγαν πως χρησιμοποίησαν 2/3 αλουμίνιο και 1/3 χάλυβα για να έχει ιδανική κατανομή βάρους και πως η συγκόληση του αλουμινίου με τον χάλυβα είναι πολύ ακριβή μέθοδος. Επίσης πως θα έβγαινε συνολικά φτηνότερη η κατασκευή του πατώματος από αλουμίνιο εξ ολοκλήρου [url]αλλά και πάλι το αμάξι θα ήταν μπροστόβαρο, κάτι που ήθελαν να αποφύγουν.[/url]
Για να μην πω το πόσο αστείο είναι να αναφέρεται ότι θα μπορούσε να κερδίσει επιπλέον βάρος, γιατί ουσιαστικά αυτό εννοείται, από την ολική χρήση αλουμινίου αλλά δεν το έπραξαν επικαλλούμμενοι την οδική συμπεριφορά....Ολικη χρηση αλουμινιου δεν εγινε για να υπαρχει καλυτερη συμπεριφορα στην αποσβεση
σε περιπτωση συγκρουσης, σε συνδυασμο φυσικα με την καλυτερη κατανομη που επιτευθηκε
στην συγκεκριμενη περιπτωση...
Λες οι Γερμανοι να σπαταλησαν τοσο χρονο και χρημα για να 'κοροιδεψουν'
με το ποσοστο χρησης αλουμινιου?
Αναφερεις τωρα πραγματα περι segment ασχετα με τις πρωτες σου επισημανσεις, για να 'θολωσεις το τοπιο'
Εγω ομως δεν 'μασαω'.
Το πατωμα του ΤΤ δεν ειναι Golf και χρησιμοποιει την μεθοδο Audi Space Frame, οπως το χρησιμοποιουν το Α8 και παλαιοτερα το Α2 ασχετως ποσοστου διελασης αλουμινιου... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Χωροδικτυωμα ειναι ΜΟΝΟ το σασι που εβαλε ο κιουσης.Οχι το ΤΤ,οχι το Α2 οχι το Α8.-
[url]το χωροδικτυωμα το ειπε ο busso..[/url]
ελατε ρε παιδια τωρα
Ναι φυσικά και το είπα εγώ γιατί έτσι είναι.
Αντίθετα το ΤΤ, όπως μας έδειξες και από την φωτογραφία με τα ποσοστά% έχει στο πίσω μέρος ζώνες
ελεγχόμενης παραμόρφωσης με ενισχυμένα φύλλα χάλυβα έτσι ώστε να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μιας σύγκρουσης και παράλληλα να παραμορφώνονται σταδιακά. Η δομή τους πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι πολύ σκληρή, γιατί καταπονούνται οι επιβάτες, αλλά ούτε ιδιαίτερα μαλακή γιατί παραμορφώνεται έντονα σε ενδεχόμενα σύγκρουσης.
Ουσιαστικά έχει το κύριο χαρακτηριστικό που έχουν τα αυτοφερόμενα αμαξώματα, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΪΝΑΙ ALUMINIUM SPACE FRAME ..... -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
κιουσης εγω εννοουσα αν ηταν το ιδιο ακριβως πατωμα,απλως με διαφορετικα υλικα(δηλαδη το ενα πληρως χαλυβδινο κ το αλλο πληρως αλουμινενιο,οποτε η κατανομη βαρους θα ηταν παρομοια,αν οχι ιδια).τοτε δεν θα καταλαβαινα ιδιαιτερη διαφορα,παρα μονο ισως οτι θα το αισθανομουν ολιγον ελαφρυτερο.δεν μιλαω για του ττ,που ουσιαστηκα μοιαζει υβριδιο-μειγμα.
αυτο που πιστευω κανει διαφορα στην αισθηση που αποκομιζουμε πισω απο τα χειριστηρια,ειναι η κατανομη βαρους,μιας κ αυτη ειναι που διαφερει μεταξυ ττ κ γκολφ-α3-σιροκο.ελπιζω να συμφωνεις..
για μενα το ττ εχει πατωμα γκολφ (σε σχεδιασμο) με διαφορετικα υλικα κατασκευης κατα τα 2/3.με οτι αυτο συνεπαγεται σε αισθηση.το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ως παραδειγμα ειναι 2 παντελονια τα οποια εχουν το ιδιο σχεδιο-κοψιμο,αλλα το ενα ειναι υφασματινο κ το αλλο τζινς..το ΤΤ οταν το οδηγεις αμεσως καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ πιο ελαφρυ απο γκολφω/Α3
αυτο ειναι το πρωτο που σου μενει, νιωθεις καλυτερη επιταχυνση. στη συνεχεια στις στροφες θα νιωσεις οτι εισαι πιο αναλαφρος λογω μικροτερου βαρους, αλλα και λογω του οτι η ουρα δεν ειναι τοσο βαριεστημενη οπως πριν..το αυτοκινητο γινεται πιο νευρικο και πιο υπακουο στις εντολες σου
αυτο ομως που καταλαβαινεις με την πρωτη ακομα και στην ευθεια ειναι η διαφορα βαρους
-
Ολικη χρηση αλουμινιου δεν εγινε για να υπαρχει καλυτερη συμπεριφορα στην αποσβεση
σε περιπτωση συγκρουσης, σε συνδυασμο φυσικα με την καλυτερη κατανομη που επιτευθηκε
στην συγκεκριμενη περιπτωση...
Λες οι Γερμανοι να σπαταλησαν τοσο χρονο και χρημα για να 'κοροιδεψουν'
με το ποσοστο χρησης αλουμινιου?
Αναφερεις τωρα πραγματα περι segment ασχετα με τις πρωτες σου επισημανσεις, για να 'θολωσεις το τοπιο'
Εγω ομως δεν 'μασαω'.
Το πατωμα του ΤΤ δεν ειναι Golf και χρησιμοποιει την μεθοδο Audi Space Frame, οπως το χρησιμοποιουν το Α8 και παλαιοτερα το Α2 ασχετως ποσοστου διελασης αλουμινιου...Να ΄χαμε να λέγαμε Γρηγόρη
Δυστυχώς δεν λέω κάτι το οποίο δεν αληθεύει....όλα μου τα ποστ είναι για να ξεδιαλύνουν το τοπίο -
Παρτε και και αυτο το αρθρο, και την αλλη φορα, οσοι δεν ειναι διαβασμενοι, να ερθουν με τον κηδεμονα τους...
(οταν γραφτηκε το αρθρο, δεν ειχε παρουσιαστει ακομα το νεο ΤΤ)
http://www.scribd.com/doc/7365821/Allum ... pace-frame
-
[url]το χωροδικτυωμα το ειπε ο busso..[/url]
ελατε ρε παιδια τωρα
Ναι φυσικά και το είπα εγώ γιατί έτσι είναι.
Αντίθετα το ΤΤ, όπως μας έδειξες και από την φωτογραφία με τα ποσοστά% έχει στο πίσω μέρος ζώνες
ελεγχόμενης παραμόρφωσης με ενισχυμένα φύλλα χάλυβα έτσι ώστε να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μιας σύγκρουσης και παράλληλα να παραμορφώνονται σταδιακά. Η δομή τους πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι πολύ σκληρή, γιατί καταπονούνται οι επιβάτες, αλλά ούτε ιδιαίτερα μαλακή γιατί παραμορφώνεται έντονα σε ενδεχόμενα σύγκρουσης.
Ουσιαστικά έχει το κύριο χαρακτηριστικό που έχουν τα αυτοφερόμενα αμαξώματα, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΪΝΑΙ ALUMINIUM SPACE FRAME .....μα ουτε και Α8 και Α2 που ειναι εξολοκληρου αλουμινενια τα πλαισια τους δεν ειναι χωροδικτυωμα
εκει διαφωνουμε εγω και ο πασχοςειναι αλουμινενια αυτοφερομενα , οπως και η gallardo
καμια φωτο με το σασι της 430 εχεις γιατι με εχει φαει η περιεργεια?
-
ρεπαιδια ειναι απλο.το πατωμα του γκολφ ειναι ιδιο σχεδιαστικα(κ μονο,δεν αναφερομαι σε υλικα) με το πατωμα του ττ?αν ναι,τοτε το ττ χρησιμοποιει πατωμα του γκολφ.η αλλιως να το πουμε εξελιγμενο πατωμα του γκολφ για οσους αισθανονται οτι θιγονται.με λιγα λογια δεν ειναι ξεχωριστο,σχεδιασμενο απο λευκο χαρτι,αλλα βασιζεται σε αλλο.
αν ομως διαφερει κ σχεδιαστικα(δηλαδη οχι μονο στα υλικα),τοτε ποιος ο λογος που αναφερουμε συνεχως το πατωμα του γκολφ?
δηλαδη αν παρω το καπο του γκολφ για παραδειγμα κ φτιαξω απο το καλουπι του ενα ιδιο καπο απο ανθρακονηματα,δεν ειναι καπο του γκολφ?ειναι αλλου μοντελου?επειδη αλλαζουν τα υλικα?καταλαβαινετε τι εννοω? -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρεπαιδια ειναι απλο.το πατωμα του γκολφ ειναι ιδιο σχεδιαστικα(κ μονο,δεν αναφερομαι σε υλικα) με το πατωμα του ττ?αν ναι,τοτε το ττ χρησιμοποιει πατωμα του γκολφ.η αλλιως να το πουμε εξελιγμενο πατωμα του γκολφ για οσους αισθανονται οτι θιγονται.με λιγα λογια δεν ειναι ξεχωριστο,σχεδιασμενο απο λευκο χαρτι,αλλα βασιζεται σε αλλο.
αν ομως διαφερει κ σχεδιαστικα(δηλαδη οχι μονο στα υλικα),τοτε ποιος ο λογος που αναφερουμε συνεχως το πατωμα του γκολφ?
δηλαδη αν παρω το καπο του γκολφ για παραδειγμα κ φτιαξω απο το καλουπι του ενα ιδιο καπο απο ανθρακονηματα,δεν ειναι καπο του γκολφ?ειναι αλλου μοντελου?επειδη αλλαζουν τα υλικα?καταλαβαινετε τι εννοω?Mα να τους το λες και να το ξαναλες τόσο απλά, και αυτοί να θέλουν να σε διαψεύδουν
@Γρηγόρη σε ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις περί Aluminium Space Frame....
Και αν διάβασες στα Applications θα είδες ότι κανένα Golf-ωειδή δεν αναφέρει ο αρθρογράφος παρά μόνο το Α8, το Α2 και την Λίζα
AUDI S3