-
Δεν ανάβει λαμπάκι του esp όταν λειτουργεί το ebd. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε το λαμπάκι θα ήταν μόνιμα αναμμένο κάθε φορά που θα φρενάραμε.
Sent from my Htc Desire using smoke signals.
-
ναι δε μου αναψε λαμπακι
-
παλι τα ιδια...
το abs ενεργοποιηθηκε, αφου το χες σκισει qsis.
το κοψιμο στα φρενα σε ποιους τροχους το ενιωσες; μπροστα η πισω;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι δε με νοιαζειειναι ιδια λεμε
oκ τον κατανεμητη πιεσης τον εχουμε ξανασυζητησει (τωρα το θυμηθηκα ) , ναι αυτο ειναι διαφορετικο
τα αλλα ομως ειναι ιδια
Ντάξει...το έπιασα...
Κάποια 'παπαρδέλα' λειτούργησε και σε 'έσωσε'.
Καλύτερα τώρα? -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
παλι τα ιδια...το abs ενεργοποιηθηκε, αφου το χες σκισει qsis.
παντου και πισω (πιο πολυ απο οτι συνηθως) για να μη φυγει η ουρα μου που ηταν το ζητουμενο εκεινη την ωρα
και για να ειμαι οσο πιο ακριβης μπορω, δεν μπηκε αφου το σκισα, μπηκε αφου το 'εσκισα' (γιατι οπως ειπα ηταν ελεγχομενο) , αλλα πατησα το φρενο
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αυτο εννοω , καλα καταλαβες
ααααα....πάλι τα ίδια! ρε νεολέοι! δεν μπαίνει το ESP απλά ενεργοποιείται άγρια το EBD, δηλαδή το electronic brake distribution! εννοείται ότι χρησιμοποιούν έναν εγκέφαλο όλα αυτά αλλά δεν μα ΔΕΝ ξαναμπαίνει το ESP ούτε και μένει αναμμένο μετά από αυτό...
δεν ειπα οτι μενει τιποτα αναμμενο μετα απο αυτο μπαινει μονο για τη συγκεκριμενη στιγμη
οσο για esp, ebd, ψευτομπλοκε και σια... κλαιν μαιν για μενα ολα αυτα ειναι ΕΝΑ πραγμα
ο τροπος λειτουργιας μπορει να αλλαζει συμφωνοι , αλλα στην ουσια ολες αυτες οι ονομασιες ειναι παραλλαγη του ιδιου πραγματος ==> διαφημιστικο τρικ
EBD = κατανεμητής πέδησης δηλαδή ρυθμίζει πόσο % της δύναμης πάει στον εμπρός και πόση στον πίσω άξονα.
Καμία σχέση με ESP, ψευτομπλοκέ κτλ...ΥΓ:γεμίσαμε αρτικόλεξα...
όχι μόνο μπρος πίσω αλλά και αριστερά δεξιά φίλτατε... είναι προγραμμάτακι που μέσω του ΑBS ρυθμίζει πόσο θα φρενάρει η κάθε ρόδα ξεχωριστά. Υπολογίζει την δυναμική κατεύθυνση του αυτοκινήτου και φρενάρει ανάλογα για να μην βγείς εκτός επιλεγμένης με το φρένο ή γενικότερα να μην αποσταθεροποιηθεί.
-
παλι τα ιδια...
το abs ενεργοποιηθηκε, αφου το χες σκισει qsis.
παντου και πισω (πιο πολυ απο οτι συνηθως) για να μη φυγει η ουρα μου που ηταν το ζητουμενο εκεινη την ωρα
και για να ειμαι οσο πιο ακριβης μπορω, δεν μπηκε αφου το σκισα, μπηκε αφου το 'εσκισα' (γιατι οπως ειπα ηταν ελεγχομενο) , αλλα πατησα το φρενο
ακουσες/ενιωσες τους τροχους να γλιστρανε και μετα πατησες το φρενο;
-
ναι ανοιξε πρωτα η ουρα και μετα πατησα φρενο και το αυτοκινητο ισιωσε
οσο δεν πατας φρενο δεν γινεται τιποτα, αλλα αμα το 'χασεις' και πατησεις εχεις πολυ μεγαλες πιθανοτητες να σε ισιωσειεπισης τα φρενα τα εχω δει μια φορα να εμπλεκονται και μονα τους σε αντιστοιχη περιπτωση (και παλι να ισιωνουν το αυτοκινητο), εκει ομως η ουρα ειχε παρα-ανοιξει πρεπει να ειχα περασει κατα πολυ τις 90
ομως επειδη μου χει τυχει (μονο μια φορα που ειχα εμπνευση) να πεταξω κωλο 'σχεδον' 180 μοιρες ακολουθωντας μια Ζ4 , σου λεω με βεβαιοτητα οτι οσο πατας γκαζι δεν μπαινει τιποτα
με φρενο και χωρις φρενο εφοσον δε πατας γκαζι(αλλα το αυτοκινητο εχει κρινει οτι εχεις φτασει υπερβολικο βαθμο βεβαια ), θα επεμβει το αυτοκινητο να σε σωσει
οσο πατας γκαζι πας με πορτες μεχρι να φυγεις σε κανα γκρεμο
-
να ένας καλός λόγος να το πάρω το αμάξι του vell.
-
επρεπε να το χες παρει εδω και χρονια
-
επρεπε να το χες παρει εδω και χρονιαΡε...πριν σας γνωρίσω δεν έψαχνα κάτι τέτοιο.Ήμουν πιο relaxed guy.Κοινώς, εσείς με χαλάσατε
Αν αγόραζα σήμερα αμάξι μάλλον S3 θα έπαιρνα. (κάνε πώς δεν το διάβασες )ΥΓ: η επόμενη αγορά έχει κλείσει ήδη πάντως, εκτός αν κάποια άλλη εταιρεία βγάλει αμάξι που με ικανοποιεί περισσότερο.
ΥΓ2: Δεν είμαι κολλημένος με καμία μάρκα. -
χαιρομαι που εστω και μετα απο χρονια επιτελους το παραδεχτηκες
για πες εντυπωσεις απο του vell?
για πες για την επομενη αγορα? -
Κοίτα...επειδή είναι αμάξι άλλου αλλά και επειδή είναι κι άλλος μέσα, δεν μπορώ να πω ότι εξάντλησα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.Γενικά όσο είμαι με άλλον μέσα στο αμάξι, είμαι πολύ επιφυλακτικός στην οδήγηση.Συν του ότι δεν μπορώ να μπω μέσα σε ένα αμάξι και μετά από 2-3-5-10 λεπτά να αρχίζω να πηγαίνω τάπα.Θέλω να 'συνδεθώ' με το αμάξι, να μάθω τα χούγια του.Κοινώς είμαι 'αργός' μαθητής.
Προσωπικά το αμάξι του vellerefonti μου φαίνεται πολύ προσεγμένο.Επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ ψείρας σε πάρα πολλά θέματα και πράγματα, μπορώ να πω ότι με πλησιάζει σε ανησυχητικό βαθμό ( ).
Η ανάρτηση προσωπικά μου άρεσε κι ας λέει ότι του φαίνεται σκληρή (άρχισαν λες τα γηρατειά? ).
Το τράβηγμα είναι πολύ καλό και σχεδόν ομοιόμορφο ως τον κόφτη. Αυτή τη φορά έκανα κάτι χαζο-ανοίγματα (χωρίς να πλησιάζω στον κόφτη) οπότε σου γράφω με βάση την προηγούμενη εμπειρία μου.
Από τα extra, το μόνο που μου λείπει είναι το bose sound system, τους φωτοχρωμικούς καθρέφτες (μέσα-έξω) και τα AFL xenon φώτα που έχει το δικό μου αμάξι, αλλά έχει την ηλιοροφοή που δεν έχω εγώ οπότε...μάλλον μία τράμπα την έκανα άνετα. Κατά τα άλλα το αμάξι έχει τα πάντα 'πάνω' σαν εξοπλισμό.
Πολύ καλοσυντηρημένο (με εξαίρεση 1-2 χτυπήματα στον πίσω προφυλακτήρα που με 200-300€ το λύνεις το πρόβλημά σου ) και για μένα αξιοζήλευτο για όποιον το έχει.Απλά τωρα (για να το πούμε ωμά το θέμα) υπάρχουν 2 σοβαροί λόγοι που δεν του πρότεινα καν να το δω:
- στη νέα δουλειά τα λεφτά είναι (για μένα) οριακά και
- για 3 μήνες ήμουν χωρίς εισόδημα (κι έφυγε κάποιο μέρος από το budget που είχα μαζέψει),
οπότε δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να βγάλω τώρα λεφτά από την τσέπη μου.
Κατά τα άλλα, αν έπαιρνα (ας πούμε) αυτά τα 300€ παραπάνω (το μήνα) που είχα στην προηγούμενη δουλειά μου, άνετα το 'χτυπούσα'... αν και... ο vell θέλει μετρητά, οπότε ίσως έπρεπε να έχω ένα μικρό διάστημα 2 αμάξια παράλληλα. Ίσως να έκανα και 'τράμπα' τις ζάντες.
Ρε μήπως να το ξανασκεφτώ?ΥΓ:υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μάθεις συγκεκριμένα? Πες το τώρα που δε μας διαβάζει ο **vellerfontis **και θα είμαι ειλικρινής.
ΥΓ2: να πω επίσης ότι ο vellerefontis μου έκανε μία πολύ σωστή παρατήρηση που δεν την είχα σκεφτεί: μην αλλάζεις χαμηλά τις ταχύτητες γιατί τα συγχρονιζέ δεν λειτουργούν. (μου το είπε γιατί σε ρυθμό βόλτας, άλλαζα την πρώτη στο αμάξι του στις ~2000rpm) Τελικά σε κάθε βόλτα με τον vellerefonti, μαθαίνω και κάτι. -
ναι αυτη τη κοινη διαπιστωση την εχουμε αναφερει ξανα με τον vel, τα συγχρονιζε χαμηλα μαλακιζονται -προσωπικα νιωθω οτι το κιβωτιο ειναι χαλασμενο - , ενω στον κοφτη πχ λειτουργουν υποδειγματικα
αυτο συμβαινει και στο δικο μου
εγω βεβαια αλλαζω και χαμηλα παρα πολυ συχνα (τις περισσοτερες φορες δηλαδη) , δε γινεται αλλιως, θα στουκαρω καπου διαφορετικα
-
ναι ανοιξε πρωτα η ουρα και μετα πατησα φρενο και το αυτοκινητο ισιωσε
οσο δεν πατας φρενο δεν γινεται τιποτα, αλλα αμα το 'χασεις' και πατησεις εχεις πολυ μεγαλες πιθανοτητες να σε ισιωσειεπισης τα φρενα τα εχω δει μια φορα να εμπλεκονται και μονα τους σε αντιστοιχη περιπτωση (και παλι να ισιωνουν το αυτοκινητο), εκει ομως η ουρα ειχε παρα-ανοιξει πρεπει να ειχα περασει κατα πολυ τις 90
ομως επειδη μου χει τυχει (μονο μια φορα που ειχα εμπνευση) να πεταξω κωλο 'σχεδον' 180 μοιρες ακολουθωντας μια Ζ4 , σου λεω με βεβαιοτητα οτι οσο πατας γκαζι δεν μπαινει τιποτα
με φρενο και χωρις φρενο εφοσον δε πατας γκαζι(αλλα το αυτοκινητο εχει κρινει οτι εχεις φτασει υπερβολικο βαθμο βεβαια ), θα επεμβει το αυτοκινητο να σε σωσει
εγω το ξερω οτι δεν μπαινει τιποτα, αλλοι επιμενουν οτι μπαινει το esp με το φρεναρισμα. ουτε στην περιπτωση σου μπηκε το esp. το abs μπηκε, αφου διεγνωσε διαφορα ταχυτητας στους τροχους. πατησες φρενο, φρεναρε επιλεκτικα τον (τους τροχους) που ειχαν μεγαλυτερη διαφορα ταχυτητας απο τους αλλους και ισιωσε
αν δεν το πατουσες το φρενο θα ειχες παει σε κτηματομεσιτικο γραφειο
τα αυτοκινητα που δεν απενργοποιειται το esp εχουν τελειωσ διαφορετικη λειτουργαι
-
κατι λειτουργησε ομως αυτο ειναι το ρεζουμε.. τι να σου πω απο κει και περα..?
ισως φταιει οτι ειναι καλοστημενο και τα φρενα του και τα ηλεκτρονικα του σωστα ρυθμισμενα , γιατι σε παλιοτερα αυτοκινητα που ειχα επρεπε να παλεψεις με τιμονια κτλ και ειναι ζητημα αν τελικα θα τα καταφερνες
σε αυτο εχει χρειαστει να φρεναρω (το χω αναφερει και σε καποια παιδια απο δω, και μιλαω για φρεναρισμα απολυτου πανικου) στο πεταλο στα λιμανακια επανω στη κορυφη της στροφης -επειδη ενας παπαρας ειχε σταματησει μες στη μεση στην εξοδο της στροφης για να μπει στο παρκινγκ - εχοντας καμια 90αρια χλμ/ω στο κοντερ μου και το αυτοκινητο εμεινε στη θεση του
εγω ημουν ετοιμος να το παλεψω με αναποδα και αλλα τετοια χαρωπα (βασικα ημουν σχεδον βεβαιος οτι θα το κλαψω και θα τρεχω σε φαναρτζηδες στη καλυτερη) , ομως αυτο εμεινε βραχος στη πορεια του σα να μη τρεχει τιποτα και ακινητοποιηθηκε εγκαιρως
abs, θες να το πεις? πες το ετσι.. βασικα πειτε το οπως θελετε..
εγω ξερω οτι με προστατεψε απο τη μαλακια μου και απο τεραστια καταστροφηουτε περα δωθε η αναρτηση, ουτε μου ανοιξε η ουρα (παρα το τσαρουχωμα στα φρενα), ουτε χρειαστηκε να κανω αναποδο, απλα εμεινε στη λωριδα του βραχος
ε αυτα δε γινονται γιατι μιλαμε για κατηφορικη στροφη με ο,τι να ναι κλιση, με σκατα οδοστρωμα και πολλα για τα δεδομενα της χλμ
-
Γιώργο, μήπως μέσα στην πόλη να το ενεργοποιούσες κανονικά το ESP; Δεν λέει να το ρισκάρεις φίλε.
-
κοιτα συνηθως παω οσο με παιρνει, τοσο που πολλοι λενε οτι φοβαμαι το αυτοκινητο μου
απλα θελω να εχω οσο το δυνατον τον ελεγχο της καταστασης εγω και μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει μια χαρα θα ελεγα, αν κρινω απο την κατασταση του αυτοκινητου μου που ειναι ουσιαστικα αγρατζουνιστο
δεν παιρνω ανουσια ρισκα, απολαμβανω την οδηγηση με βαση τα δικα μου κριτηρια και πανω απο ολα δυνατοτητες.. δεν εχω καβαλησει το καλαμι νομιζοντας οτι ειμαι οδηγαρα, ουτε εχω να αποδειξω κατι σε καποιον
επισης επειδη εχω κανει καποια μεγαλα ατυχηματα στο παρελθον , γνωριζω πολυ καλα τις συνεπειες για αυτο φυλαω τα ρουχα μου.
οταν βγαινω εξω το πρωτο πραγμα που εχω στο μυαλο μου ειναι να γυρισω πισω σωος και απο κει και περα σκεφτομαι τη διασκεδασηαπο κει και περα η ενεργητικη ασφαλεια (περαν του esp) ειναι σε κορυφαια επιπεδα , δε νιωθω οτι χρειαζομαι κατι παραπανω
με το esp προσωπικα δε τα πηγαινα ποτε καλα, αρχικα λογω 'ιδεολογιας' , πλεον λογω συνηθειας
αν το ανοιξω αλλαζει η συμπεριφορα του αυτοκινητου , οχι τοσο στη γρηγορη οδηγηση με γραμμες , αλλα στα χαζογλιστριματα που συχνα πυκνα κανω
θα ειναι σα να πρεπει να μαθω το αυτοκινητο απο την αρχη και λογω του στυλ οδηγησης μου συχνα θα μου σπανε τα νευρα, γιατι καλως ή κακως εδω και 50.000 χλμ με το s3 και αλλα 200.000 περιπου με τα υπολοιπα εχω μαθει χωρις αυτοεχω μαθει χωρις αυτο σε αυτοκινητα που συγκριτικα ειναι μπουρδελα
ξαναλεω δε θεωρω οτι ειμαι οδηγαρα και δεν το χρειαζομαι, ξερω απλα οτι δεν ειμαι οδηγαρα και προσεχω
η ατυχη στιγμη φυσικα θα σου κατσει, για αυτο προσεχω πλεον ακομα περισσοτερο (αν δε βλεπω τι γινεται τουλαχιστον καποια πολλα μετρα μπροστα μαζευομαι )
-
Το haldex performance αξιζει τα λεφτα του? Εχει οντως μεγαλη διαφορα με το μαμα?
-
μιλας για το πρωτο haldex, γιατι το ΙΙ και μετα δε νομιζω οτι θελουν καποια παρεμβαση
για το Ι αυτο που ξερω ειναι οτι παιζει να την ακουσει συντομα το πισω διαφορικο εφοσον στελνει μονιμα αρκετη ροπη πισω , το οποιο ειναι σημαντικα μικροτερο του εμπρος
AUDI S3