-
Ε ρε drdino δε σου ειπανε οτι οι λιγο γληγοροι πατουν λιγο φρενο,
οι πολυ γληγοροι πατουν πολυ φρενο...Ρε με μποτακι ορειβασιας οδηγας?
-
Για να σου πω τι εκανα εγω στα τεστ ντραιβ της εταιρειας που δουλευα πριν 3 χρονια, θελω 5-6 σελιδες
Εταιρικο με ΔΟΚ....και κοντα 10.000 χλμ...όχι απλα βρομαει....μιλαμε εχω ανοιξει το παραθυρο να φυγει η μποχα (οχι ρε αλητες δεν εκλ@σα για το αμαξι μιλάω )
Ντίνε οι Σέρρες δεν θέλουν και πολυ φρενο....ρωτα και εμας στα κοτετσομεγαρα
Τακακια απο τότε που αρχισα να βαζω DS2500 ψιλοβρηκ τν υγεια μου, αλλιως βία να μου βγαζανε 15.000 χλμ, στα 17.000 (αν θυμαμαι καλα) πηγα στην αντιπροσωπεια φρεναροντας με χειροφρενο γιατι ακουμπουσε το ¨πλακακι¨στην δαγκανα πλεον
Το καλο φρεναρισμα παντως ειναι δυνατο και για λιγη διαρκεια αρκει να μην ερχεται κανεις απο πισω
-
Εφοσον θελει ντε και καλα γερμανικο ας παρει το Golf VI με τον TSI των 120 ιππων και ειναι αρχοντας. Δεν θα εχει κανενα αγχος για το ποσα πραγματικα χλμ εχει κανει και επισης οι επιδοσεις τους δεν συγκρινονται, γιατι η 116 ειναι ψοφια. Πες του ανθρωπου να χτυπησει το Golfακι και να πει στην αντιπροχωπια να ψαξει για αλλο μακακα.
-
Γιατί όλοι λέτε ότι το 1600άρι σέρνεται;
Οι επιδόσεις που παρουσιάζουν ο κατασκευαστής, περιοδικά, internet είναι 'μούφα'; Ψεύτικα είναι;Και εγώ γιατί θεωρώ ότι για τα Ελληνικά δεδομένα έχει μία χαρά επιδόσεις;;
Εκτός αν αποκτήσαμε και στην Ελλάδα, τους περίφημους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, στους οποίους δεν το κρύβω ότι και με ένα A140 (το μακρύ) πέρασα θαυμάσιες στιγμές και δεν είδα πουθενα να αγκομαχεί... και όπου μπορούσα το πάταγα και έφευγε ...
Στην Ελλάδα και να το πατήσεις που θα πας;
-
θα το πατήσεις για να προσπεράσεις τις κάθε λογής νταλίκες στους ελληνικούς δόμους με την 1+1 λωρίδα με την διπλή γραμμή.
Όσο και να φαίνεται περίεργο οι ελληνικοί δρόμοι απαιτούν αυτοκίνητα με καλές ρεπρίζ, για να εκτεθείς λιγότερο στον κίνδυνο πράγμα που δεν νομίζω να μπορεί να καταφέρει η 116. Οι δρόμοι της γερμανίας είναι τέτοιοι που και με μια merc B150 (95hp) που οδηγούσα πήγαινα αξιοπρεπώς. Δεξιά ..άντε μεσαία λωρίδα και 110-140 χλμ.
-
Κλασσικό θέμα, τα ίδια αντιμετωπίζω με τους γονείς μου.
Δυνατό μοτέρ δεν σημαίνει μόνο μεγάλες τελικές.
-
Μισό λεπτό παιδιά.
Δεν είναι και σκοτώστρα το αυτοκίνητο. Έχει 122 άλογα και με λίγο ξεζούμισμα προσπερνάς.
Δηλαδή όσοι έχουν 1600άρι με 120 άλογα ή 1400άρι με 90, να το πετάξουν?
Προσπερνάς, απλά είσαι μια ταχύτητα κάτω...δε προσπερνάς με άνεση χωρίς να ανεβοκατεβάζεις ταχύτητες.
-
Μια χαρά ειναι τα 122 άλογα!
Απλά με 20τόσες χιλιάδες ευρώ, παίρνεις κάτι πολύ πιο δυνατό!Συν οτι βάλε και τα πόσα άλογα κάνουν φτερά λόγο της πίσω κίνησης...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μισό λεπτό παιδιά.Δεν είναι και σκοτώστρα το αυτοκίνητο. Έχει 122 άλογα και με λίγο ξεζούμισμα προσπερνάς.
Προσπερνάς, απλά είσαι μια ταχύτητα κάτω...δε προσπερνάς με άνεση χωρίς να ανεβοκατεβάζεις ταχύτητες.
στο περιπου ναι...να τα πεταξουν...οταν σου προσφερονται πια 20 κιλα ροπης απο ολους τους νεους κινητηρες στυλ τουμπο σε χαμηλα κυβικα και οι ρεπριζ τους ειναι κομμενες κατα 4-5 δευτερα τοτε τι να πεις για τα παλια...
με τα νεα εχεις δυναμη οποτε χρειαστεις, οικονομια αν ξες να δουλεψεις τον κινητηρα! οποτε τα 122 ατμοσφαιρικα της μπιμμερ ειναι μια αρκετα καλη προσπαθεια για να λεει η bmw οτι εβγαλε ατμοσφαιρα με τοσα αλογα και για τους μεσογειακους καταναλωτες να λενε οτι εχουν μπιμμερ...
γενικα δε καταλαβαινω γιατι να ταλαιπωρειται καποιος με τετοια αυτοκινητα πια...
-
Το αυτοκίνητο το έχω 3,5 χρόνια - 50000 χλμ και στο προηγούμενο σέρβις που τα κοιτάξαμε ήτανε κάπου στη μέση...
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε?
Ford Fiesta 1.4
-
Μισό λεπτό παιδιά.Δεν είναι και σκοτώστρα το αυτοκίνητο. Έχει 122 άλογα και με λίγο ξεζούμισμα προσπερνάς.
Ακριβώς αυτό.
122 άλογα είναι μια χαρά.
Αλλωστε η πλειοψηφία των Ελληνικών αυτοκινήτων είναι κάτω από 100 άλογα... για να μη πω ότι τα περισσότερο είναι και κάτω από 90...Οσο για την προσπέραση από νταλίκες , απαραίτητη προϋπόθεση είναι πρώτα να τις έχουν προσπεράσει όλοι οι μπροστινοί. Και τις περισσότερες φορές οι μπροστινοί 'αδυνατούν' να προσπεράσουν, για διαφόρους λόγους, οπότε περιμένεις και εσύ στο επιτόπιο μποτιλιάρισμα...
α! είναι και το άλλο που σκέφτηκα τώρα...
Μπορεί να μην χρειάζεται να προσπερνά νταλίκες γιατί ίσως αυτές να πηγαίνουν ποιο γρήγορα... χα!χα! οπότε κανένα πρόβλημα...Θεωρώ ότι η 116 είναι μια χαρά αυτοκίνητο για την Ελλάδα. Σίγουρα ακριβό (για τους γνωστούς λόγους) αλλά μηχανικά δεν βλέπω να υστερεί ως ένα τυπικό ατμοσφαιρικό 1600άρι...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μια χαρά ειναι τα 122 άλογα!
Απλά με 20τόσες χιλιάδες ευρώ, παίρνεις κάτι πολύ πιο δυνατό!Συν οτι βάλε και τα πόσα άλογα κάνουν φτερά λόγο της πίσω κίνησης...
Συμφωνω απολυτα.
Τα 122 αλογα κινουν αξιοπρεπως το αμαξι των 1300 κιλων αλλα μεχρι εκει...
Εμενα θα μου αρκουσαν για την πλειοψηφια των μετακινησεων μου.
Αλλα με τα ιδια €, εχεις επιλογες να αποκτησεις κατι αρκετα γρηγορο αν αυτο θες... -
Πάντως κι εγώ συμφωνώ πως 120 άλογα δεν είναι σίγουρα για πέταμα!
Απλά έχουν ανεβάσει τα turbo πολύ τον πήχη και επίσης ας μην ξεχνάμε πως πλέον στην Ευρώπη παίζουν μπάλλα τα turbo diesel και θερίζουν σε πωλήσεις (για τα οποία turbo περιέργως δεν βλέπω να μιλάει κανείς για αξιοπιστία με τον τρόπο που μιλάνε για τα turbo βενζίνης... ) τα οποία είναι κι αυτά τρακτέρ από άποψη ροπής.
Ούτως ή άλλως πληροφορούμαι πως και η BMW ετοιμάζεται να περάσει στην turbo εποχή (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, κοιτάξτε την τιμή της 316 σε σχέση με τους πολύ δυνατότερους ανταγωνιστές της... Μάλλον τόσο καιρό προβληματίζεται με το τι θα κάνει για τα μεγαλύτερα 2λιτρα μοτέρ της που θα πρέπει να τα πετάξει στα σκουπίδια, τόσα χρόνια εξέλιξης που θα χαθεί άδικα κτλ κτλ ) και με τον πολύ καλό 1.6 150 που έφτιαξε μαζί με την Peugeot αλλά και με μικρότερου κυβισμού μοτέρ για την καινούρια σειρά 1. -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Το αυτοκίνητο το έχω 3,5 χρόνια - 50000 χλμ και στο προηγούμενο σέρβις που τα κοιτάξαμε ήτανε κάπου στη μέση...
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε?
Ford Fiesta 1.4
...ε λογικό τότε ρε συ. Παίζουν ρόλο οι δίσκοι, το σύστημα πέδησης και το βάρος του αυτοκινήτου.
Μισό λεπτό παιδιά.
Δεν είναι και σκοτώστρα το αυτοκίνητο. Έχει 122 άλογα και με λίγο ξεζούμισμα προσπερνάς.
στο περιπου ναι...να τα πεταξουν...οταν σου προσφερονται πια 20 κιλα ροπης απο ολους τους νεους κινητηρες στυλ τουμπο σε χαμηλα κυβικα και οι ρεπριζ τους ειναι κομμενες κατα 4-5 δευτερα τοτε τι να πεις για τα παλια...
με τα νεα εχεις δυναμη οποτε χρειαστεις, οικονομια αν ξες να δουλεψεις τον κινητηρα! οποτε τα 122 ατμοσφαιρικα της μπιμμερ ειναι μια αρκετα καλη προσπαθεια για να λεει η bmw οτι εβγαλε ατμοσφαιρα με τοσα αλογα και για τους μεσογειακους καταναλωτες να λενε οτι εχουν μπιμμερ...
γενικα δε καταλαβαινω γιατι να ταλαιπωρειται καποιος με τετοια αυτοκινητα πια...
Σωστό σε γενικές γραμμές...και μαζί σου ότι η 116i είναι αργή, θέλει να το δουλέψεις ψηλά και είναι μια ουσιαστικά άκυρη αγορά κυρίως λόγω κόστους, εκεί συμφωνούμε.
Τώρα βέβαια που τέλος ο 1600άρης και η 116i θα φοράει 2λτ μοτέρ να δω τι αγορά θα είναι
Αλλά...μπορεί κάποιος να μη θέλει να πάρει Golf όμως και ας είναι πιο αργό.
Στην Εθνική πάντως βλέπω αρκετά 1000άρια, δε βλέπω να κυκλοφορούν 1400άρια Turbo και τα συναφή. Ας μάθουν αυτοί πρώτα να οδηγάνε και θα βγάλουμε μετά τα 122 άλογα άχρηστα
-
Τώρα βέβαια που τέλος ο 1600άρης και η 116i θα φοράει 2λτ μοτέρ να δω τι αγορά θα είναι
Δεν το έπιασα;
-
Δεν το έπιασα;
Ααα δε το ξέρεις ε?
Τέλος το 1600άρι μοτέρ για τη BMW και η 116i θα φοράει 2λτ με 122 άλογα, αλλά 18.5 κιλά ροπή...σε τι τιμή δε ξέρουμε ακόμα. Βλέπεις ο πολιτισμός στην Ευρώπη 'κοιτάει' τα diesel (έβγαλε και 116d μοτέρ), αλλά εμείς στην Αθήνα/Σαλλόνικα τα θεωρούμε βλαβερά προς το περιβάλλον.
Τέσπα...αν θέλεις, κοίτα αυτό το ποστ: viewtopic.php?p=1408274#p1408274
-
Και σκεφτόμουνα να την έπαιρνα!!!!
Τώρα δεν παίζει με τίποτα τη μπανανία μου μέσα!!! -
:yikes:
Και σκεφτόμουνα να την έπαιρνα!!!!
Τώρα δεν παίζει με τίποτα τη μπανανία μου μέσα!!!Κοίτα...να σου πω την άποψή μου. Η 116i είχε θέμα ροπής. Με το νέο μοτέρ θα έχει ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις. Θα έχει 18.5 κιλά και παραπλήσιες επιδόσεις με 118i.
Η διαφορά είναι περίπου 200 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ σε τέλη. Σιγά τη διαφορά όταν θα δώσεις 25Κ ευρώ για ένα αυτοκίνητο
Τα έχεις βγάλει από την οικονομία σε καύσιμο και με το παραπάνω...
-
Γενικα το προβλημα της 116 δεν ειναι το γκαζι, αρκει ο αγοραστης να ξερει τι αγορασε και αρκει να μην εχει την αισθηση οτι πηρε κανα γρηγορο αμαξι που του δινει το δικαιωμα να κατασκηνωνει στην αριστερη και μπλα μπλα.
Τα πραγματικα προβληματα της για μενα ειναι τα εξης:-
Το οικονομικο. Βαλτε εδω οχι μονο την αγορα της, αλλα και την συντηρηση. Συνηθως οποιος σκεφτεται για 316 δεν του τρεχουν κ απ'τα μπατζακια. Μπορει λοιπον να'ναι σαπια bmw οσον αφορα επιδοσεις, αλλα παραμενει μια BMW και δεν πληρωνεις για BMW μονο οταν την αγορασεις, αλλα και στα service
-
Δεν πουλαει οση μουρη χρειαζεται. Ναι, ειναι BMW. Ομως ολοι θα ξερουν τι γυφτουλας εισαι που αγορασες την 116 και οχι πχ την 120.
-
Υπαρχει premium ανταγωνισμος στα ιδια λεφτα, που παταει κατω την 116. Πχ το A3 1.4 TSI. Ακομα καλυτερα (αν και της μικροτερης κατηγοριας τυπικα) η MiTo.
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- Το οικονομικο. Βαλτε εδω οχι μονο την αγορα της, αλλα και την συντηρηση. Συνηθως οποιος σκεφτεται για 316 δεν του τρεχουν κ απ'τα μπατζακια. Μπορει λοιπον να'ναι σαπια bmw οσον αφορα επιδοσεις, αλλα παραμενει μια BMW και δεν πληρωνεις για BMW μονο οταν την αγορασεις, αλλα και στα service
Εγώ πάλι λέω ότι ξεχνάς το service
Έχω το αυτοκίνητο από τον Αύγουστο 2007 και μόνο λάδια έχω αλλάξει. Ούτε φίλτρα, ούτε τακάκια (αυτά κι αν αργούν ακόμα) ούτε τίποτε άλλο. Συνεργείο για προβλήματα είναι μια εντελώς άγνωστη λέξη. Είναι φοβερό να μη σε γνωρίζει ο μηχανικόςΗ αγορά είναι όντως ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ για 1600άρι, αλλά συντήρηση, κατανάλωση κλπ...ίσως λιγότερο από ένα Α3 1.4Τ.
Αυτό που θα 'πονέσει' κάποιον βεβαίως είναι τα λάστιχα που επειδή είναι runflat είναι ένα 1000άκο περίπου η 4άδα.
- Υπαρχει premium ανταγωνισμος στα ιδια λεφτα, που παταει κατω την 116. Πχ το A3 1.4 TSI. Ακομα καλυτερα (αν και της μικροτερης κατηγοριας τυπικα) η MiTo.
Ουουου...καλά...από επιλογές στα 25Κ άλλο τίποτα
Διαλέγεις τι σου αρέσει και παίρνεις.
bmw116, μεταχειρισμένη