-
Με τα πλαστικά να μην είσαι ποτέ σίγουρος. Ανάλογα πως έχουν φτιαχτεί μπορεί να χαλάνε ή όχι - μοιάζουν όμως ολόιδια.
Χρησιμοποιώ κομμένα μπουκάλια νερού (PVC - τα μαλακά γαλάζια) σαν χωνιά για να βάζω βενζίνη. Δεν βλέπω να χαλάνε από τη βενζίνη αλλά σχεδόν όλα τα PVC πλαστικά λιώνουν από το ασετόν. Χωρίς δοκιμή τίποτε δεν είναι σίγουρο.
Ακόμα, έχει σημασία το ποσοστό του ασετόν στη βενζίνη. Μπορεί να χαλάει το πλαστικό με 100% ασετόν και να μη παθαίνει τίποτε με 1% ασετόν.
-
Επιμένω, τα πλαστικά που μπαίνουν στο μηχανοστάσιο και στην τροφοδοσία δεν είναι κοινά πλαστικά, δεν μιλάω για τα πλαστικά που βρίσκονται στην καμπίνα και στα εξωτερικά διακοσμητικά, προφυλακτήρες, καθρέφτες, στις πόρτες κλπ.
Τα πλαστικά του αυτοκινήτου που έρχονται σε επαφή με υδρογονάνθρακες είναι Πολυπροπυλένιο, Delrin, teflon, και τα ελαστικά μέρη είναι βουλκανισμένο καουτσούκ, σιλικόνες, BNR.
-
Εγώ ξεκινώ σήμερα τη δοκιμή στο NEXUS – scooter 500cc - & θα σας γράψω εντυπώσεις σε -1-2 ημέρες.
Ευτυχώς έχει ένα πολυόργανο όπου δείχνει στιγμιαία & μέσο όρο κατανάλωσης οπότε δεν θα περιμένω να αδειάσει το ρεζερβουάρ θα ξέρω νωρίτερα. -
Σωληνάκι υποπίεσης μέσα σε σκέτο ασετόν δεν παθαίνει απολύτως τίποτε.
Πάντως μη το δοκιμάστε στο λάστιχο που ποτίζετε γιατί το διαλύει - αρχίζει να κολλάει αμέσως.
1ο στάδιο επιτυχές. Μόλις πάω στο βενζινάδικο θα βάλω το ασετόν και αμέσως μετά θα γεμίσω με βενζίνη.
-
Σελι πηγαμε τελικα?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σελι πηγαμε τελικα?Πήγα και είδα μέλη των φόρα 4Τ και snowclub, αφού έβαλα ασετόν το πρωί και γέμισα με βενζίνη. Δεν μπορώ να καταλάβω διαφορές γιατί τώρα έχει κρύο και το αμάξι δουλεύει έτσι κι αλλιώς διαφορετικά (και καίει περισσότερο από το καλοκαίρι). Όμως έχω την εντύπωση ότι δουλεύει πιο ήσυχα, για τη κατανάλωση θα περιμένω να γεμίσω.
Πάντως θέλει προσοχή στο γέμισμα. Αν ξεβάφει το αμάξι όπως ξεβάφουν τα νύχια των γυναικών...
Άκουσα ότι ο Χρήστος σταμάτησε να βάλει βενζίνη, του είπε ο βενζινάς ότι τα λάστιχά του είναι φαγωμένα και μαζί με τη βενζίνη του έβαλε και 4 καινούρια λάστιχα.
-
Welcome to the acetone club leonp
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Welcome to the acetone club leonpΓέμισα ένα μπουκάλι κρασί και έχω άφθονο.
-
Μην καπνίζεις πίνοντας, υπάρχει κύνδυνος να εκραγείς.
-
Στη Θεσσαλονικη που μπορω να βρω ανυδρο ασετον? Ρωτησα σε αρκετα φαρμακεια αλλα ολοι με παραπεμπουν σε καποια εταιρια εμποριας χημικων στο κεντρο...
-
Στη Σαλαμίνος 10 (λιμάνι) μου γέμισε (γνωστό μου) χρωματοπωλείο ένα μπουκάλι 0,75λ με 2 ευρώ γιατί χύσαμε άλλο τόσο έξω (πάρε μαζί σου μπουκάλι με βιδωτό κατά προτίμηση πώμα γιατί ο φελλός ξεραίνεται). Έχει τενεκέδες 17 λίτρων.
-
Και στο πράκτικερ πουλάνε Ασετόν 100% ...
-
Στα χρωματοπωλεία που πουλάνε προϊόντα της Καρμύκο
http://www.carmyco.gr -
θεσσαλονίκη, Χαλκοκονδύλη-4(ξηροκρήνη, κάτω από την Κολωνιάρη, πίσω από τις εργατικές) για ασετόν της Κάρμυκο, ολόιδιο με αυτό που βάζει ο Quadra
-
Ρε σεις μη μας λέτε που να αγοράσουμε ασετόν, αν έχει αποτέλεσμα ή αν έσκασε η μηχανή να μας πείτε
-
Ρε άμα δεν σκάσει τι να σου πούμε ? Και γιατί να σκάσει ? ΤΝΤ βάζουμε ? Εσύ περίμενε καμμιά 10 χρόνια και άμα σκασει θα το μάθεις.
Αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες εδώ, στο GTC, και στο Greekrenaultclub θα μάθεις αν έχει αποτέλεσμα.
-
Ρε άμα δεν σκάσει τι να σου πούμε ? Και γιατί να σκάσει ? ΤΝΤ βάζουμε ? Εσύ περίμενε καμμιά 10 χρόνια και άμα σκασει θα το μάθεις.Αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες εδώ, στο GTC, και στο Greekrenaultclub θα μάθεις αν έχει αποτέλεσμα.
Ωπ, μύγα τσετσέ σε τσίμπησε;
Το ' ' δε σε έκανε να καταλάβεις ότι κάνω πλάκα;
Τις έχω διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες, απλά περιμένω σχόλια όσον αφορά το αν έχει ή όχι αποτέλεσμα και από νέους χρήστες
-
Στα χρωματοπωλεία που πουλάνε προϊόντα της Καρμύκο
http://www.carmyco.grΕμεις ποιο θελουμε?Διαλυτικο νιτρου?
Μπορεις να στελεις ακριβως το Link?Mπαινει σε αναλογια 500μλ σε 50λτ?
Σε ευχαριστω -
ΟΚ sorry
-
Ασετόν άνυδρο με καθαρότητα 99.5%, όχι διαλυτικό νίτρου. Η αναλογία είναι 3ml ανά λίτρο καυσίμου. Ισχύει για όλες τις βενζίνες 95-98-100 Racing.
ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΤΟΝ.....