-
ΣΗΜΕΡΑ,επρεπε να παω στην Ν.ΕΠΙΔΑΥΡΟ για καποια προσωπικη δουλεια μου.ΔΙΑΒΑΖΑ,τοσεs μερεs αρθρα για το ΑΝΥΔΡΟ ΑΣΕΤΟΝ.ειπα λοιπον να το δοκιμασω και εγω.το αμαξι ΝΙΣΣΑΝ ΜΙΚΡΑ Κ11 1000 κυβικα μοντελο 94,απο τη μαννα του,εχει ψεκασμο- 2 εκεντροφορουs- 16 βαλβιδεs. φιλτρα - εξατμιση τηs μανναs του.με 161000 χλμ.σε πολυ καλη κατασταση για την ηλικια του- και για τα χιλιομετρα του.χθεs απογευμα πηγα φαρμακειο ζητησα ασετον καθαρο 100%- πηρα ενα μπουκαλακι με 0,80 λεπτα με 100ml περιεχομενο, τηs eco....... .ειχε συμφωνα με δεικτη βενζινηs στο ταμπλω περιπου στη μεση καυσιμα,πηρα ενα κομματι μικρο λαστιχο ποτισματοs προσαρμοσα στην μια ακρη του ενα μικρο χωνι,ενω η αλλη ακρη μπηκε στην εισοδο τηs εισοδου βενζινηs,εριξα μεσα oλο το μπουκαλακι 100ml ασετον,και πηγα αμεσωs σε βενζιναδικο πολυ κοντα σπιτι μου,και το γεμισα με αμολυβδη απλη 95 οκτανιων,παντα τετοια βαζω και δεν ειχα ποτε προβλημα ,αφου ελεγξα πιεσειs ελαστικων-φυσημα φιλτρου αεροs-κλπ.το ντεποζιτο χωρα 42 litra καυσιμα.πληρωσα και ηρθα σπιτι.ΕΒΓΑΛΑ,αρνητικο πολο μπαταριαs,για 1 ωρα.κατα τιs 6 πρωι εφυγα απο ΑΘΗΝΑ, 1η εντυπωση λιγο αυξημενο ρελαντι,αφησα λιγο να ζεσταθει μεχρι να βαλω ζωνη-κλπ ξεκινησα 2η εντυπωση κυριολεκτικα αλλο αμαξι-χωριs υπερβολη-αφου περασα απο κεντρο επιασα παλια εθνικη ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ,να γλυτωσω και τα διοδια....το αμαξι τραβαγε περισσοτερο απο καθε αλλη φορα-το ενιωθα στο ποδι-και στιs χαμηλεs-και στιs μεσσαιεs-αλλα και στιs ψιλεs στροφεs-αφου περασα τα ισθμια-επιασα τον ωραιο δρομο-για μενα-που παει για Ν.ΕΠΙΔΑΥΡΟ,καλη ασφαλτο-ωραιεs στροφεs-ειχε και πολυ καλη μερα σημερα.ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ οδηγουσα αλλο αμαξι-την διαδρομη αυτη την κανω αρκετα συχνα-ξερονταs σε ποια σημεια ανηφορεs κλπ-το αμαξι αλλεs φορεs κομποιαζε -αλλωστε 1000 κυβικα ειναι με 55 αλογα-σημερα ειχε αλλη αισθηση το γκαζι -κυριολεκτω- σε κανενα σημειο του δρομου δεν ενιωσα οτι μου λειπει το γκαζι.με μεση ταχυτητα 110-120 χλμ.εφθασα στον προορισμο μου.το αμαξι εχει βενζινομετρο απο τη μαννα του,αρκετα αξιοπιστο θα ελεγα.και εχει ενδειξη 4 γραμμων,υπολογιζω 1 γραμμη για καθε 10 λιτρα-στο περιπου αφου χωρα 42 λιτρα.σιγουρα ειχα κανει πιο οικονομικο ταξειδι απο αλλεs φορεs-αφου ο δεικτηs ηταν πιο ψηλα -κανονταs την ιδια ακριβωs διαδρομη.αφου τελειωσα τιs εκει δουλειεs-το απογευμα ξεκινησα για ΑΘΗΝΑ-παλι στο δρομο-ειχα αλλο αμαξι-πρεπει να σημειωσω κατα την επιστροφη-ειχα προσθετο βαροs 100 κιλα-αλλα και παλι ειχε γκαζι το αμαξι.τελοs παντων εφθασα σπιτι-αφου το γεμισα παλι-στο ιδιο βενζιναδικο-ειδα οτι εκαψε λιγωτερο βενζινα απο αλλεs φορεs -το ποσο ακριβωs δεν ξερω αλλα αισθητη διαφορα-δε μπορω να υπολογισω με ακριβεια-αλλα με τον δεικτη βενζινηs να ειναι απο αλλεs φορεs πιο πανω .ΜΟΥ εκανε μεγαλη εντυπωση-το τραβηγμα σε ολεs τιs στροφεs-παντα ειχα γκαζι.ΑΥΤΗ ηταν η πρωτη μου εμπειρια με το ΑΣΕΤΟΝ.ΝΑΙ εμεινα πολυ ευχαριστημενοs-ενιωθα οτι ειχα η βενζινη με πιο πολλα οκτανια η πιο πολλα αλογα στον κινητηρα,αν δεν εχει καποιεs παρενεργειεs στο συστημα τροφοδοσιαs η κινητηρα ΣΙΓΟΥΡΑ θα το χρησιμοποιουσα τουλαχιστον στα ταξιδια.
-
Άλλο η πλάκα και άλλο να προσβάλουμε κάποιον!!! Ελπίζω να μην επαναληφθεί, δεν υπάρχει καν λόγος!!! (Emmanoyhl)
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σκέφτηκα και εγώ να βάλω ασετόν στο ρεζερβουάρ αλλά φοβάμαι μήπως κατά την πλήρωση στάξει στα χέρια μου και μου ξεβάψουν τα νύχια.... -
Όπως επίσης καλό είναι να έχουμε ανοχή στο πείραγμα και ας μην είναι το ποιο πετυχημένο!! (Emmanoyhl)
-
Επειδή δεν ήμουν online για να δω τη συνέχεια της συζήτησης, να πω οτι σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.
Περιοριζόμενος στις απλές γνώσεις που πήρα απο τη σχολή οδηγών και από αυτά που μαθαίνω κάθε μέρα απο το φόρουμ, μου φάνηκε περίεργη η επιλογή ασετόν για βελτιωτικό καυσίμου. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διάθεση για χαβαλέ που είχα λόγω του κλίματος εδώ στο σπίτι οδήγησε στο χιουμοριστικό και λίγο πειραχτικό πόστ μου. Σε περίπτωση που ενόχλησα κάποιον, όπως τον alexisk11 ζητώ συγνώμη.
Όμηρος. -
Ρε mod, δεν εχεις αισθηση του χιουμορ! Τι το σβησες το ποστ του φεστονερο? Οποιος χαλιεται απο το χιουμορ, προβλημα του...
Και φυσικα festonero, δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη. Μην τρελλαθουμε κιολας!
-
Και 'γω που το'χα βάλει στα funniest......
-
ΕΓΩ ,το δοκιμασα και εμεινα πολυ ευχαριστημενοs, ουτε ασετων πουλαω,ουτε φαρμακοποιοs ειμαι.οσο για τα χαζογελακια,και τιs ειρωνειεs ... τι να πω....
-
Ολοι αυτοι που βαζετε ασετον,χρησιμοποιειτε 95αρα βενζινη ή και 100αρα?
Στην 100αρα κανει παραπανω διαφορα? -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Στην 100αρα κανει παραπανω διαφορα?το καθαρο ασετον διαθετει 130 knobs...δηλαδη σκεψου να βαζεις βενζινη 130 οκτανιων! για αυτο χρησιμοποιηται σε αναλογια 2-3ml/lt καυσιμου! σε αυτη την αναλογια καυσιμου η τελικη αυξηση των οκτανιων ειναι ελαχιστη..τωρα αν εσυ θες στην 100αρα να βαλεις και ασετον..βαλε..παντως μη φανταζεσαι οτι η 'Ευλογημενη' 100 αρα που σου πουλαει ο βενζινας εχει καμια τρελλη μαγικη 'Συνταγη'...95αρα ειναι με διαφορες προσμηξεις(μια εκ των οποιων ακετονη ανυδρη...) για αυξηση οκτανιων!
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
Στην 100αρα κανει παραπανω διαφορα?το καθαρο ασετον διαθετει 130 knobs...δηλαδη σκεψου να βαζεις βενζινη 130 οκτανιων! για αυτο χρησιμοποιηται σε αναλογια 2-3ml/lt καυσιμου! σε αυτη την αναλογια καυσιμου η τελικη αυξηση των οκτανιων ειναι ελαχιστη..τωρα αν εσυ θες στην 100αρα να βαλεις και ασετον..βαλε..παντως μη φανταζεσαι οτι** η 'Ευλογημενη' 100 αρα που σου πουλαει ο βενζινας εχει καμια τρελλη μαγικη 'Συνταγη'...95αρα ειναι με διαφορες προσμηξεις(μια εκ των οποιων ακετονη ανυδρη...) για αυξηση οκτανιων!**
Αυτο το γνωριζω,απλα ρωτησα αν κανει διαφορα και στην 100αρα
-
Εβαλα πριν 3 μερες,δεν ειδα τεραστια διαφορα αλλα στο ρελαντι ειναι σαφως πιο ησυχο.Δεν ξαναβαζω παντως βαριεμαι
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε mod, δεν εχεις αισθηση του χιουμορ! Τι το σβησες το ποστ του φεστονερο? Οποιος χαλιεται απο το χιουμορ, προβλημα του...Και φυσικα festonero, δεν υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη. Μην τρελλαθουμε κιολας!
Φίλε μου δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι αίσθησης του χιούμορ!!! Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι!!! Έχουμε δει να ξεκινούν καυγάδες και αντιπαλότητες για λιγότερα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να ζητάει κανείς συγνώμη. Αν η δημοσίευση γίνονταν κατευθείαν στο θέμα που ταίριαζε είμαι σίγουρος ότι θα είχε αντιμετωπιστεί καλύτερα. Χαίρομαι που όλα είναι οκ και πάμε παρακάτω.
-
ΜΕΧΡΙ ,στιγμηs παει μια χαρα το ΜΙΚRA,χωριs το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.το δοκιμασαμε σε honda civic 15ετιαs,ο ανθρωποs νομισε οτι μπηκε σε αλλο αμαξι.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Στην 100αρα κανει παραπανω διαφορα?Σκοπιμως απο το 2006 που αρχισα τα πειραματα με κορυφωση το 2007 χρησιμοποιω 95 οκτανιων.
Φυσικα & κανει για 100σταρα οπως & για πετρελαιο,ο βασικος σκοπος χρησης της ΔΕΝ ειναι η αυξηση των RON αλλα η οσο γινεται πληρης καυση με οτι ευεργετικα επακολουθα εχει σε οικονομια,αποδοση,καταπολεμηση υγρασιας κλπ.
-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έβαλα υγρή τολουόλη,( που την βρήκα?, πρόβλημα μου!!) με επιβραδυντή, αραιωμένη σε κατάλληλο διαλύτη, σε ανάμιξη με βενζίνη 2%. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.6 μπιέλες από τα πλευρά του κινητήρα…..Μπορείς να χρησιμοποιείς 100% τολουόλη στον κινητήρα, μόνο που θα δουλεύει πολύ πλούσιο (χωρίς ρύθμιση θα σου μαυρίζει τα μπουζί και θα σου χαλάει τα λάδια).
Για καύσιμα κοίτα εδώ: http://vpracingfuels.com/fuels_unleaded.aspΥΓ
Δεν μπορώ να καταλάβω πως έφυγαν 6 μπιέλες μαζί από τον κινητήρα. -
Αφού δεν είσαι τόσο επιστημονικά κατηρτησμένος, καλά να πάθεις που δεν μπορείς να καταλάβεις πως έφυγαν και οι 6 μπιέλες μαζί.
-
Ρώτα το πόσο των στοιχημάτων στης ‘κόντρες’, και θα ‘σαλτάρεις’. Το Δόλομα για μεγάλο ψάρι, πουλιέται ακριβά!!για πες
_
-
30000e, ειναι ο πατος στα στιχιματα, των επαγγελματιων!!
Ένας κινητήρας μπορεί να κοστίσει και 60000ε . και ο χρόνος ζωής του είναι το πολύ 6 κόντρες!!
Antonis-team._
ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΤΟΝ.....