-
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,σε ολουs. ΕΧΩ,ενα ΝΙSSAN MIKRA 1000 k11 94 μοντελο.ακουγονται παρασιτα απο την μηχανη στα ηχεια,και πατωνταs το γκαζι,αυξανεται και η εντασιs.το κανει και στα fm και στα μεσσαια.στο cd-player δεν το κανει.εχω αλλαξει το radio-cd,με αλλο το ιδιο προβλημα, αλλαξα το αντιπαρασιτικο,τηs φισσαs,το ιδιο προβλημα,πηρα κατευθειαν απο τη μπαταρια,με εξωτερικα καλωδια,το ιδιο προβλημα,με αλλη μπαταρια τα ιδια.πηγα σε 2 ηλεκτρολογουs δεν μπορουν να βρουν τι φταιει.ΚΑΙ,ετσι ηρθα εδω,για ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.πρεπει,να σαs πω,οτι κανει το ιδιο,οταν μεσα στο αμαξι εχω ραδιοφωνο, φορητο με μπαταριεs.εννοειται οταν δεν δουλευει η μηχανη ολα ωραια και καλα.μεσα στο δυναμο,υπαρχει εναs πυκνωτησ,αλλα δεν χαλαει ποτε μου ειπαν οι ηλεκτρολογοι που πηγα.η NISSAN,προτεινει μπαταρια 45AH,εγω εχω επανω 60 AH.ΔΕΝ ΕΧΩ πανω ηχοσυστημα,ενα radio-cd pioneer,υπαρχει.κεραια ειναι τηs μανναs του.τα μπουζι ειναι αντιπαρασιτικα,τα αλλαξα προσφατα παλι τα ιδια. ΒΟΗΘΕΙΑ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....
-
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,σε ολουs. ΕΧΩ,ενα ΝΙSSAN MIKRA 1000 k11 94 μοντελο.ακουγονται παρασιτα απο την μηχανη στα ηχεια,και πατωνταs το γκαζι,αυξανεται και η εντασιs.το κανει και στα fm και στα μεσσαια.στο cd-player δεν το κανει.εχω αλλαξει το radio-cd,με αλλο το ιδιο προβλημα, αλλαξα το αντιπαρασιτικο,τηs φισσαs,το ιδιο προβλημα,πηρα κατευθειαν απο τη μπαταρια,με εξωτερικα καλωδια,το ιδιο προβλημα,με αλλη μπαταρια τα ιδια.πηγα σε 2 ηλεκτρολογουs δεν μπορουν να βρουν τι φταιει.ΚΑΙ,ετσι ηρθα εδω,για ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.πρεπει,να σαs πω,οτι κανει το ιδιο,οταν μεσα στο αμαξι εχω ραδιοφωνο, φορητο με μπαταριεs.εννοειται οταν δεν δουλευει η μηχανη ολα ωραια και καλα.μεσα στο δυναμο,υπαρχει εναs πυκνωτησ,αλλα δεν χαλαει ποτε μου ειπαν οι ηλεκτρολογοι που πηγα.η NISSAN,προτεινει μπαταρια 45AH,εγω εχω επανω 60 AH.ΔΕΝ ΕΧΩ πανω ηχοσυστημα,ενα radio-cd pioneer,υπαρχει.κεραια ειναι τηs μανναs του.τα μπουζι ειναι αντιπαρασιτικα,τα αλλαξα προσφατα παλι τα ιδια. ΒΟΗΘΕΙΑ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....
-
-
Αν σου κάνει παράσιτα και σε ξεχωριστό ραδιόφωνο,τότε θα κάνεις παράσιτα και στα διπλανά αυτοκίνητα!
Λοιπόν σοβαρά τώρα,νομίζω η κύρια γεννήτρια παρασίτων είναι διανομέας και μπουζοκαλώδια.
Μήπως έχεις εκεί το πρόβλημα;
Όταν άλλαξες τη πηγή,έβαλες άλλη μάρκα-μοντέλο ή την ίδια; -
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,bassstarlet,που απαντησεs,λοιπον εχω βαλει,2 διαφορετικα,cdplayer-1 kenwood-1 alpine φιλων μου,αλλα το ιδιο.ΔΙΑΝΟΜΕΑ αλλαξα προσφατα,εβαλα ιμιτασιον,ο ηλεκτρολογοs ειπε δεν ειναι απο εκει,αλλα μαλλον μεσα στο δυναμο υπαρχει εναs πυκνωτηs ο οποιοs ειναι για αντιπαρασιτικα,αλλα σπανια χαλαει μου ειπε.ΕΒΑΛΑ,δυο σε σειρα αντιπαρασιτικα φιλτρα,πριν το ρευμα στο radiocd,αλλα τα ιδια.... το εκανε και πριν αλλαξω τον διανομεα.....
-
Μέρα-νύχτα υπάρχει το πρόβλημα; Δεν πιστεύω να έχεις βάλει τίποτα xenon στα φώτα..;
-
Παρόμοιο πρόβλημα σε Ascona B '79 λύθηκε με έχτρα γείωση της συσκευής. Ενώθηκε καλώδιο που περιείχε η συσκευασία του Sony στο πίσω μέρος της συσκευής με ένα καλό σημείο γείωσης στο σασί. Θυμάμαι το ανέφερε και το εγχειρίδιο του ραδιοφώνου αφού είχε και το extra καλώδιο. Δε χάνεις να το δοκιμάσεις.
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,για τιs απαντησειs,το κανει και μερα και νυχτα,οχι δεν εχει xenon,TA ΜΑΜΜΙΣΙΑ ΦΩΤΑ ΕΧΕΙ.σημερα μαλιστα του εβαλα νεα γειωση με χοντρο καλωδιο,σασι με κινητηρα -τα ιδια.
-
Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσεις μπουζί με αντιπαρασιτική αντίσταση;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσεις μπουζί με αντιπαρασιτική αντίσταση;Απ΄ότι γράφει, στο πρώτο ποστ, φοράει αντιπαρασιτικά μπουζί.
-
Τα επόμενα βήματα που μπορώ να σκεφτώ είναι:
1.Να πάρεις έναν μικρό πυκνωτή (0,5-0,2 farad) και να τον συνδέσεις στη πηγή.
2.Να κοιτάξεις το καλώδιο της κεραίας και το βύσμα μήπως είναι φθαρμένα.
3.Να τυλίξεις τη πηγή με αλουμινόχαρτο!Αυτό το λέω επειδή μάλλον το παράσιτο μετεφέρεται από.. αέρος και όχι από καλώδια,οπότε τα 1 & 2 ίσως είναι τσάμπα κόπος. -
ΝΑΙ,εχω βαλει αντιπαρασιτικα μπουζι,παντα τετοια εβαζα,σιγουρα τα παρασιτα μεσω αερα ερχονται και οχι μεσω καλωδιων,αφου βαζονταs πολυ καλο ραδιοφωνο οχι τηs πλακαs με μπαταριεs το ξανακανει.και μεσα στο αυτοκινητο,αλλα και γυρω-γυρω απο το αμαξι και πιο πολυ βεβαια,ανοιγονταs το καπω,πανω απο τον χωρο τηs μηχανηs.BASSSTARLET εννοειs να καλυψω τα radio-cd,με αλουμινοχαρτο? αν καταλαβα καλα.ΥΠΟΜΟΝΗ,μαγικα πραγματα γινονται...
-
Ναι αυτό εννοώ.
-
Η κεραία σου περνάει κοντα στο καλώδιο του ρευματος.
Απομάκρυνε την αν μπορείς.. -
Ο χρήστης rapid_fast έγραψε:
Η κεραία σου περνάει κοντα στο καλώδιο του ρευματος.
Απομάκρυνε την αν μπορείς..ωραία παρατήρηση (δεν είχε πάει το μυαλό μου εκεί), αλλά το παλικάρι που ζήτησε τη βοήθειά μας (και το τελευταίο post) είναι 1ος του 2009, δηλαδή ~8 μήνες πριν.
Προφανώς δεν το πρόσεξες (νέος στο forum).
Μην ανησυχείς, στην αρχή όλοι την πατάμε μέχρι να συνηθίσουμε
ΠΑΡΑΣΙΤΑ στο ραδιοφωνο.