-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Συμβαίνει στα περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες.
και το κανουν κυριως αυτοι με τις μερκες
Και είναι μια χαρα επιλογή αν παρκαρεις σε σκοτεινό σημείο που μπορει να πέσει κανένας πάνω σου.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και είναι μια χαρα επιλογή αν παρκαρεις σε σκοτεινό σημείο που μπορει να πέσει κανένας πάνω σου.
Δεν καίει μπαταρία αυτό;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Δεν καίει μπαταρία αυτό;
Καποιος μου ειχε πει οτι η μπαταρια αντεχει για 2 μερες μ'αυτη τη λειτουργεια...
-
Αυτό που σου είπε μου θύμισε το 'ένα τσιγάρο δρόμος'. Σε τι κατάσταση η μπαταρία; Σε τι θερμοκρασιακές συνθήκες; Τι άλλη ηλεκτρική κατανάλωση μπορεί να έχει το αυτοκίνητο (π.χ. συναγερμό);
-
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους!! Θα ηθελα την βοηθεια του ostvarivanje σε μια ερωτηση που μου δημιουργηθηκε μετα απο οταν διαβασα το manual του αυτοκινητου. Το start-stop με το αυτοματο κιβωτιο ,πως το χειριζεσαι? Γιατι απο οτι καταλαβα , θα πρεπει να το βαλεις αφου σταματησεις στο P και μετα για να ξεκινησεις, να το βαλεις στο D
PS.Δεν εχω παραλαβει το αυτοκινητο ακομη, αλλα εχω βγαλει φωτοτυπια to manual
-
Χρόνια πολλά και από εμένα. Πολύ ευχαρίστως να σου απαντούσα στην απορία σου, αλλά έχω το χειροκίνητο και όχι το αυτόματο. Τον Άρη πρέπει να ρωτήσεις που έχει αυτόματο. Άρης ακούει...;
Πότε το παραλαμβάνεις; Δε θυμάμαι αν το έχεις αναφέρει και πες και καμιά άλλη λεπτομέρεια. -
Όταν πατάς φρένο σβήνει. Όταν το αφήνεις ανάβει.
-
Ο χρήστης darede έγραψε:
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους!! Θα ηθελα την βοηθεια του ostvarivanje σε μια ερωτηση που μου δημιουργηθηκε μετα απο οταν διαβασα το manual του αυτοκινητου. Το start-stop με το αυτοματο κιβωτιο ,πως το χειριζεσαι? Γιατι απο οτι καταλαβα , θα πρεπει να το βαλεις αφου σταματησεις στο P και μετα για να ξεκινησεις, να το βαλεις στο DPS.Δεν εχω παραλαβει το αυτοκινητο ακομη, αλλα εχω βγαλει φωτοτυπια to manual
Οχι δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Στο Ρ το βαζεις οταν εχεις φτασει στον προορισμο σου και αμεσως αφου παρκαρεις.
Στο D το εχεις οσο εισαι καθ οδον ειτε εν κινησει ειτε ακινητοποιημενος πχ σε φαναρι.
Το start stop κατ αρχην δουλευει μονο οταν φορας την ζωνη. ενω το αυτοκινητο επιβραδυνει πατωντας το φρενο την στιγμη που σταματαει εντελως εαν κρατησεις πατημενο το φρενο τοτε σβηνει η μηχανη και μενει σβηστη, μεχρι να παρεις το ποδι απο το φρενο προκειμενου να πατησεις γκαζι.
εαν την στιγμη ακινητοποιησης του αυτοκινητου μολις αυτο κοκκαλωσει παρεις αμεσως το ποδι απο το φρενο τοτε δεν δουλευει το start stop. το οχημα μενει σταματημενο με ενα μηχανισμο σαν να ειναι πατημενο το φρενο.
Βοηθησα? -
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου αλλα γνωριζω πως δουλευει το συστημα με το χειροκινητο κιβωτιο. Αυτο που με εχει μπερδεψει ειναι οι δυο εικονες στο manual με το αυτοματο, που δειχνουν στην μια την επιλογη P και στην αλλη την επιλογη D. Και συνεχιζει λεγοντας πως οταν ακινητοποιηθεις πχ σε φαναρι, τοτε επιλεγεις το P και για να ξεκινησεις μετα το βαζεις στο D. Το δυστυχημα ειναι οτι εχω ξεχασει το manual στο εξοχικο και δεν μπορω να κανω upload ,αυτο που προσπαθω να πω.
-
Δεν έχω start-stop αλλά έχω DSG.
To P σημαίνει 'Park'... enough said.
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
λαδια 5-40 μου εβαλαν αλλα** δεν μου ειπαν** απο ποια εταιριαγιατι?? αν θες την γνωμη μου απο την επομενη φορα αγοραζε εσυ τα λαδια σου και βαλε οτι θες. στις αντιπροσωπιες αν δεν το ψαχνεις και πολυ βαζουν οτι να ναι
-
Ο χρήστης darede έγραψε:
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου αλλα γνωριζω πως δουλευει το συστημα με το χειροκινητο κιβωτιο. Αυτο που με εχει μπερδεψει ειναι οι δυο εικονες στο manual με το αυτοματο, που δειχνουν στην μια την επιλογη P και στην αλλη την επιλογη D. Και συνεχιζει λεγοντας πως οταν ακινητοποιηθεις πχ σε φαναρι, τοτε επιλεγεις το P και για να ξεκινησεις μετα το βαζεις στο D. Το δυστυχημα ειναι οτι εχω ξεχασει το manual στο εξοχικο και δεν μπορω να κανω upload ,αυτο που προσπαθω να πω.Μόλις τσεκαρα αυτό που είπες. Έχεις δίκιο για αυτό που λέει στο βιβλίο. ΚΑΤ αρχήν είναι βλάκες γιατί τα γράφουν έτσι λες και απευθύνονται σε αμυαλους αγράμματους και τελικά σε μπερδεύουν περισσότερο. Ασε που το βιβλίο είναι πίστη αντιγραφή του πρωτότυπου γερμανικού και πάντα έτσι η μετάφραση βγαίνει παράξενη. Κοιτά πως το εννοούν. Κινείσαι και θέλεις να σταματήσεις στο περίπτερο για δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με αυτούς βάζεις το Ρ σαν να ήθελες να παρκαρεις και δεν σβηνεις την μηχανή Απο το κλειδί τότε ενεργοποιείται το σταρτ στοπ. Βγαίνεις Απο το αυτοκίνητο κανείς την δουλειά σου, επιστρέφεις μπαίνεις μέσα βάζεις ζώνη και τότε πατώντας το γκάζι ενώ είναι στο Ρ ξαναενεργοποιειται η μηχανή. Το βάζεις στο D και φεύγεις. Ελπίζω να ήμουν ικανοποιητικά περιγραφικός.
-
Πάντως, σε εμένα με το χειροκίνητο, αν ανοίξεις την πόρτα και βγεις έξω, μετά δεν ανάβει μόνο του, πρέπει να το βάλεις μπρος εσύ με το κλειδί. Και μάλιστα, στην ένδειξη του autostop το Α το έχει με έναν κύκλο και μια γραμμή από πάνω όπως τα απαγορευτικά σήματα κυκλοφορίας.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!
-
Παιδια,
καλησπερα και καλη χρονια σε ολους με υγεια , οικογενειακη ευτυχια και προσωπικες επιτυχιες!
Εχει υπολογισει κανενας ποσο του καει το αυτοκινητο??Δεν χρειαζεται να αναφερουμε οτι η καταναλωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες...κτλ. Πιστευω οτι οι περισσοτεροι κανουμε μια νορμαλ οδηγηση και θα μπλεξουμε και σε κινηση καποιες φορες,θα το ανοιξουμε καποιες αλλες,κτλ.
Παντως εγω με απλη αμολυβδη απο φουλαρισμενος,εκανα 585χλμ,με τιμη κοστους 1.599 το λιτρο και φουλαρα ξανα με 100 ευρω. Θα ηθελα να δω και τις δικες καταναλωσεις. Έχω κανει περιπου 4,500 χλμ..μου ειπαν οτι η καταναλωση θα μειωθει αισθητα μετα τα 17.000 χλμ (κρατω επιφυλλαξεις).ΕΣΕΙΣ???
-
-
-
διαφορά είδα αλλα οχι μεγάλη. Περιπου 1lt
-
Χαιρετε!!!
Απο χθες ειμαι κι εγω ενθουσιασμενος οδηγος passat, το παρελαβα μετα απο ατελειωτους 3,5 μηνες 'κυησης'. 1.4 TSI, DSG, Comfortline. Δεν εκανα test drive οποτε το forum εδω μου εδωσε πολυτιμες πληροφοριες και μου κρατησε παρεα στην 'κυοφορια'.
Πρωτες εντυπωσεις... Χλιδη. Αν και μεχρι τωρα ειχα το τελευταιο Jetta και εκτιμουσα την αισθηση ανεσης, ασφαλειας και στιβαροτητας που ειχε, το νεο Passat ειναι μια κλαση πιο πανω (και 2, και 3 ). Πραγματικα νιωθω οτι το αυτοκινητο παει μονο του, ειναι οτι πιο ανετο εχω οδηγησει (και εχω δοκιμασει μερσεντοβεμβεδες...) φυσικα το μεγαλυτερο ρολο παιζει σε αυτο το DSG που οντως ανταποκρινεται σε οσα εχω διαβασει.
Το μονο που ελαχιστα μειωνει την ευτυχια μου ειναι η ελλειψη καποιων εξτρα. Ως εταιρικο (leasing) το μοντελο που παραγγελνεται ειναι το συγκεκριμενο και βασει πολιτικης δεν επιτρεπεται η προσθηκη εξτρα στην παραγγελια, ακομα κι αν τα πληρωνα ξεχωριστα απο την τσεπη μου. Το comfortline ειναι καλο, αλλα εμενα μου λειπουν, cruise control, πολυλειτουργικο τιμονι, bluetooth, αισθητηρες πισω.
Κι ερχομαι στην 1η μου ερωτηση: εχει κανεις ιδεα αν αυτα μπαινουν μετα την παραδοση απο αντιπροσωπεια? δεν εννοω aftermarket απομιμησεις αλλα original vw. Και αν μπαινουν, τιμες? φανταζομαι μιλαμε για ακριβο σπορ!!
Εχω και μια 2η ερωτηση: διαβαζω στο manual για παρα πολλα μενου και settings που υπαρχουν στην ενδειξη board computer, αλλα δεν εχω καταλαβει πως μπαινω σε αυτα. Το βιβλιο λεει οτι πατας το οΚ στο λεβιε των υαλοκαθαριστηρων αλλα σε εμενα δεν γινεται τιποτα. Τι χανω?Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Το Cruise Control μπαινει στην αντιπροσωπεια
Αισθητηρες κατευθειαν απο τη VW δεν μπαινουν... Aftermarket βεβαιως (αρκει να το θελει η εταιρια leasing γιατι εχω ακουσει και περιπτωσεις που απαγορευεται δια ροπαλου η οποια επεμβαση στο αυτοκινητο..)
Aftermarket bluetooth μπαινει.. Νομιζω οτι στα VW μπορει να τοποθετηθει εργοστασιακο bluetooth απλα τοποθετώντας μια πλακετα.. Δεν βλεπω ομως καπου στον καταλογο το Bluetooth... Διατιθεται σαν προαιρετικος εξοπλισμος?Ολες σου οι αποριες θα λυθουν κανοντας μια βολτα απο την αντιπροσωπεια παντως... Καλοταξιδο..
(Μπορει απο εμφανιση να μη μου λεει πολλα, με μια ματια ομως στον καταλογο ειδα οτι εχει πλουσιο εξοπλισμο ακομα και στην Comfortline )
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Το Cruise Control μπαινει στην αντιπροσωπεια
Αισθητηρες κατευθειαν απο τη VW δεν μπαινουν... Aftermarket βεβαιως (αρκει να το θελει η εταιρια leasing γιατι εχω ακουσει και περιπτωσεις που απαγορευεται δια ροπαλου η οποια επεμβαση στο αυτοκινητο..)
Aftermarket bluetooth μπαινει.. Νομιζω οτι στα VW μπορει να τοποθετηθει εργοστασιακο bluetooth απλα τοποθετώντας μια πλακετα.. Δεν βλεπω ομως καπου στον καταλογο το Bluetooth... Διατιθεται σαν προαιρετικος εξοπλισμος?Ολες σου οι αποριες θα λυθουν κανοντας μια βολτα απο την αντιπροσωπεια παντως... Καλοταξιδο..
(Μπορει απο εμφανιση να μη μου λεει πολλα, με μια ματια ομως στον καταλογο ειδα οτι εχει πλουσιο εξοπλισμο ακομα και στην Comfortline )
Ευχαριστω. Σιγουρα θα περασω απο την αντιπροσωπεια οταν βρω λιγο χρονο. Προς το παρον θα παω μια εκδρομη το ΣΚ για να το στρωσω.
Καποιος με γνωσεις για τα μενου???
VW Passat 2010