-
Αυτό...
Ο ΣΟΑΙΣΤΑ ...έχει τεράστια έως καί αποκλειστική ευθύνη γιά τήν ματαίωση του 9΄ ιστορικού ράλλυ ακρόπολις.
έχει άμεση σχέση μέ αυτό..
.......... ότι αυτά τα στελέχη παραιτήθηκαν μήν αντέχωντας άλλο τά καμώματα καί τήν διαπλοκή τής 'βαθιας ελπα' ......
αποψή μου πάντα ετσι..;
Nα σέ ξεμπερδέψω κιάλλο..
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Αυτό...Ο ΣΟΑΙΣΤΑ ...έχει τεράστια έως καί αποκλειστική ευθύνη γιά τήν ματαίωση του 9΄ ιστορικού ράλλυ ακρόπολις.
..........Ξέχασε όμως νά αναφέρει (εκ παραδρομής φαντάζομαι, όπως έκ παραδρομής άλλο καταστατικο συμφώνησε μέ τις λέσχες καί άλλο κατέθεσε στό πρωτοδικείο..) ότι αυτά τα στελέχη παραιτήθηκαν μήν αντέχωντας άλλο τά καμώματα καί τήν διαπλοκή τής 'βαθιας ελπα' ......
αποψή μου πάντα ετσι..;
Στασου γιατι με μπερδεψες .....
Δηλαδη ** Ο ΣΟΑΙΣΤΑ ...έχει τεράστια έως καί αποκλειστική ευθύνη γιά τήν ματαίωση του 9΄ ιστορικού ράλλυακρόπολις.**
επειδη η ΕΛΠΑ άλλο καταστατικο συμφώνησε μέ τις λέσχες καί άλλο κατέθεσε στό πρωτοδικείοκαι
**τα στελέχη παραιτήθηκαν μήν αντέχωντας άλλο τά καμώματα καί τήν διαπλοκήή τής 'βαθιας ελπα'**καιαυτο ειχε Αποτέλεσμα νά αρουν τήν βοήθεια τους προς τήν έλπα οι εταιρειες ;;;;;;;;Και για ολα αυτα φταιει ο ....ΣΟΑΙΣΤΑ ;
-
Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς....Σε όλα τα εγκλήματα υπάρχει ο φυσικός αυτουργός, αλλά συχνά πυκνά υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί....Για σκεφτείτε το λιγάκι....
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Αυτό...Ο ΣΟΑΙΣΤΑ ...έχει τεράστια έως καί αποκλειστική ευθύνη γιά τήν ματαίωση του 9΄ ιστορικού ράλλυ ακρόπολις.
.......... ότι αυτά τα στελέχη παραιτήθηκαν μήν αντέχωντας άλλο τά καμώματα καί τήν διαπλοκή τής 'βαθιας ελπα' ......
νά σε ξεμπερδέψω κιάλλο... γιατί έχει πλάκα η συρραφή αλλά δέν λέει γιά τήν περίπτωση
-
Μωρε Καρολε, αντι ν αναζητουμε ενοχους, μηπως να ξεκινησουμε παλι απο μια συγκεκριμενη αρχή? Δηλαδη να ξεκαθαρισουμε αν : O ΣΟΑΙΣΤΑ ειναι συνδεσμος ΟΔΗΓΩΝ ΑΓΩΝΩΝ η συνδεσμος ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ?
Λιγο πικροχολο, περισσοτερο χιουμοριστικο, ΜΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ το σχολιο-διλημμα.
Επιτελους, πως πας να παντρεψεις τη Βαβδο, τον Ταρζαν, τον Χολομωντα και τον Μερκουρη με το 'Παναθηναικο Σταδιο-Καβοκολωνες Σουνιου'?
Οταν ξεκαθαρισετε αυτο, τοτε, οσοι ιστορικοι κανετε ΑΓΩΝΕΣ θα διαπιστωσετε οτι αυτος η ενας καλυτερος ΣΟΑΑ ειναι ο φυσικος σας χωρος. Και μετα θα δειτε οτι σε περιοδο κρισης, η μονη ενδεδειγμενη ενεργεια ειναι η συσπειρωση.
Ετσι, μπορει ο ΣΟΑΙΣΤΑ να μην φταιει για το ηφαιστειο, αλλά για την 'κλιματικη' αλλαγη εβαλε κι αυτος ενα χερακι.
Ο φιλος σου ο Χρηστος... -
Το Παναθηναικο Σταδιο-Καβοκολωνες εχει μεσα εναν Αγ. Κωνσταντινο μουρλια! Και στην επιστροφη μια Συντερινα ονειρο...
Παντως ο συνειρμος 'συνδεσμος ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ' ειναι πετυχημενο... Μην χανουμε και το χιουμορ μας
-
Αρα το ζήτημα είναι ποιό είναι το άθλημα που υπηρετείται
Αν είναι οι αγώνες ταχύτητας (ας πούμε οι 'παραδοσιακοί' αγώνες, αυτοί στους οποίους το κριτήριο είναι η επίτευξη του ελάχιστου δυνατού χρόνου) τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για σύνδεσμος οδηγών 'κανονικών', 'ιστορικών', '4χ4' κτλ. ούτε καν για περιοχές 'Βόρειας Ελλάδας', 'Κρήτης', 'Δωδεκαννήσου' κτλ. Ενας ΣΟΑΑ πανελαδικός αρκεί. Και περιλαμβάνει και τα 'sporting' ιστορικά, δε βλέπω τι διαφορά έχει το ιστορικό από το 'Ε' ή το 'WRC' όταν τρέχουν σε ένα πχ. ράλι ή μία ανάβαση για να 'δικαιούται' ξεχωριστό σύνδεσμο. Αν ο ΣΟΑΑ έκανε λάθη που αποξένωσαν τους συγκεκριμένους οδηγούς, πρέπει να τα παραδεχτεί και να κάτσουν κάτω να τα βρουν, όχι να φτιάξει ο καθένας το δικό του σύνδεσμο. Η ισχύς εν τη ενώσει.
Αν είναι οι αγώνες regularity (αυτοί στους οποίους το κριτήριο είναι η επίτευξη συγκεκριμένου χρόνου) τότε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι ξεχωριστό άθλημα και άρα 'δικαιούται' διαφορετικό σύνδεσμο αθλητών ή και ομοσπονδία. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ισχύει κάτι τέτοιο, motorsport το ένα, motorsport και το άλλο (όπως πχ. δεν είναι άλλο άθλημα το βόλει σάλας και άλλο το μπιτς βόλει και έχουν μία ομοσπονδία), αλλά είναι θέμα ερμηνείας.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΟΑΙΣΤΑ δεν προτάσει το ό,τι ενδεχομένως το 'regularity' είναι διαφορετικό άθλημα αλλά προσπαθεί να εντάξει και το 'sporting' με άκυρο (ΙΜΗΟ) κριτήριο το είδος του αυτοκινήτου. Κάτι σαν 'Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Κατηγορίας Ε', το οποίο είναι αστείο. Αν ήταν σαφές ότι μιλάμε για τα regularity τότε δεν θα υπήρχε τόση αντίδραση.
-
Απο μεριας σου καλα τα λες αλλα για καποιο λογο (εκτος της συνυπαρξης με τα ρεγκιουλαριτυ που ουτως ή αλλως δεν ειχαν σχεση με Σοαα) οδηγηθηκαν οι σπορτινγκ ιστορικοι στο να κανουν δικο τους συνδεσμο. Τωρα αν γι αυτο φταει ο Σοαα, αν φταινε οι λεσχες που τους 'εγραφαν' ή αν φταει απλα η ιδιαιτεροτητα του ιστορικου αυτοκινητου, δεν ξερω και δεν ειμαι ουτε αρμοδιος να σου απαντησω. Ας μιλησει καποιος απο Σοαιστα που ξερει.
Να κανω ως ασχετος μια ερωτηση? Ο Σοοα με το Σοαβε εχουν μεταξυ τους καποια σχεση? Μιλαω σαν σωματεια και σαν καταστατικα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα το ζήτημα είναι ποιό είναι το άθλημα που υπηρετείταιΤο πρόβλημα είναι ότι ο ΣΟΑΙΣΤΑ δεν προτάσει το ό,τι ενδεχομένως το 'regularity' είναι διαφορετικό άθλημα αλλά προσπαθεί να εντάξει και το 'sporting' με άκυρο (ΙΜΗΟ) κριτήριο το είδος του αυτοκινήτου. Κάτι σαν 'Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Κατηγορίας Ε', το οποίο είναι αστείο. Αν ήταν σαφές ότι μιλάμε για τα regularity τότε δεν θα υπήρχε τόση αντίδραση.
KAMMIA ANTIΔΡΑΣΗ...
-
Kυριοι (Χριστο , Αγγελε , Nass κλπ)
Επειδη πραγματικα εχω κουραστει να επαναλαμβανομαι , και δυστυχως οι περισσοτεροι απο ΔΣ του ΣΟΑΙΣΤΑ (εγω δεν ειμαι μελος του ΔΣ) ,δεν παρακολουθουν το forum για να σας απαντησουν , θα παρακολουσα να διαβασετε ΠΡΟΣΕΚΤΚΑ , τι ειχα γραψει στον Αγγελο οταν μ'ειχε ρωτησει σχετικα με το λογω ιδρυσης , σκοπους και 'διαχωρισμο' του ΣΟΑΙΣΤΑ .Παρακαλω διαβασστε το προσεκτικα και καντε ενα κοπο να εντρυφησετε στο link της FIA .Ο λογος της δημιουργιας του ΣΟΑΙΣΤΑ , ξεκινησε απο την ελλειψη “στεγης” για τους οδηγους αγωνων ιστορικων αυτοκινητων. Το μονο σωματειο μελη του οποιου τρεχαν ενεργα σε αγωνες ιστορικων ειναι ο ΣΒΟΑ , ο οποιος δυστυχως δεν επετρεπε την εγγραφη μελων που δεν ειχαν licence το λιγοτερο (αν δεν κανω λαθος) 30 χρονια .
Ο ΣΟΑΑ παλι δεν θα μπορουσε να καλυψει και της αναγκες των οδηγων regularity , που ειναι το ενα μισο του χωρου που λεγεται ιστορικο αυτοκινητο. Σ’αυτο θα αναφερθω παρακατω .
Οσο αφορα τους σκοπους απλα παραθετω τα σχετικα αρθρα του καταστατικου,ΑΡΘΡΟ 2ο
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του Σωματείου είναι:
Α) Η συσπείρωση, η ανάπτυξη των δεσμών των ατόμων που αγαπούν το παλαιό το κλασσικό και το μηχανοκίνητο όχημα, καθώς και η προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με παλαιά, κλασσικά και ιστορικά μηχανοκίνητα οχήματα, με συμμετοχή ή συνδιοργάνωση αγώνων, εκδηλώσεων, ράλλυ (sporting, regularity), Sprint, δεξιοτεχνίας και παντός είδους εκδηλώσεων , υπό την άμεση εποπτεία και συνεργασία του εκπροσώπου της ΔΟΑ (FIA) η της FIVA στην Ελλάδα όπως αυτό ορίζεται επί του παρόντος στο άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ. ή όπως αυτό τροποποιηθεί εις το μέλλον, καθώς και από τα ισχύοντα ΦΕΚ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μεταξύ μελών του Σωματείου, καθώς επίσης και μεταξύ μελών αντιστοίχων σωματείων της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Επί πλέον την διοργάνωση ή συνδιοργάνωση με τοπικούς φορείς ή Υπουργεία και οργανισμούς εκδηλώσεων πολιτιστικου-τουριστικού-ιστορικού ενδιαφέροντος, διαλέξεων, διαγωνισμών, προβολών,σεμιναρίων,εκθέσων,ψυχαγωγικού-πολιτιστικού-κοινωνικού-φιλανθρωπικού περιεχομένου δια την προώθηση της πολιτιστικής προσφοράς του παλαιού,κλασσικου και ιστορικου οχηματος.
Β) Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του και η ανταλλαγή γνώσεων, σχετικα με την οδηγηση ,συντηρηση και χρηση ιστορικων αυτοκινητων. Η εκπαιδευση και επιμορφωση των μελων του Σωματειου αλλα και ομοειδων σωματειων και λεσχων, σε θεματα οδηγικης και αγωνιστικης ασφαλειας, συμμετοχης και οργανωσης αγωνων ιστορικων αυτοκινητων. . Η επίτευξη του σκοπού αυτού, θα επιδιώκεται με την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, προβολή ταινιών και έκδοση εντύπων με θέματα κυρίως τεχνικής ενημέρωσης, με τη δημοσιοποίηση των αρχών του Σωματείου μας στα ημερήσια ή περιοδικά έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με την έκδοση περιοδικού, ταινιών video και γενικά με κάθε νόμιμο και ειδικό μέσο, πρόσφορο για την ανάπτυξη του σκοπού του Σωματείου.Η κυριαρχη διαφορα που συνηθως παρουσιαζεται στις σχετικες συζητησεις ειναι η σχεση Sporting – Regularity . Eιναι πολυ φυσικο ενας οδηγος που οδηγουσε παντα μονο ενα συγχρονο αγωνιστικο αυτοκινητο και δεν εχει καμμια τριβη με της δυσκολιες της ιδιοκτησιας , συντηρησης και αγωνιστικης χρησης ενος ιστορικου αυτοκινητου (sporting ή regularity) να δυσκολευεται να καταλαβει της κοινες αναγκες και να επικεντρωνεται μονο στο κρανος,τη φορμα και ...τον ιδρωτα.
**
Το χειροτερο δε ειναι , οτι φτασαμε στο σημειο πολλοι να νομιζουν οτι τα ιστορικα της sporting ειναι μια ακομα κατηγορια οπως η Ν , η Α, η Ε κλπ**. Θα παραπεμψω παλι στη FIA , αφου καλως ή κακως τρεχουμε με τους κανονισμους της .Tα Ιστορικα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη FIA xωριζονται σε Historic Hill Climb, Historic Racing και Historic Rally το οποιο Historic Rally χωριζεται σε Sporting Κ Α Ι Regularity.
http://www.fia.com/en-GB/sport/regulati ... ships.aspx
Τωρα , αν αυτο δεν βρισκει καποιους συμφωνους ειναι πια θεμα αλλαγης των κανονισμων απο την FIA. Επιπροσθετως να πω οτι σε ολες τις χωρες υπαρχει ξεχωριστη εκπροσωπηση των οδηγων συγχρονων και ιστορικων ,μεσω διαφορετικων λεσχων.
Aυτο που δυσκολευομαι να καταλαβω ειναι η ξαφνικη αντιδραση ,που φτανει μεχρι εχθρικη αντιμετωπιση, απο ατομα στο χωρο των « συχγρονων» . Οταν ξεκινησαμε μια ομαδα την κινηση για τον ΣΟΑΙΣΤΑ , ο πρωτος που επισκεφτηκαμε ηταν ο ΣΟΑΑ. Εξηγησαμε το θεμα της regularity και γιναν συζητησεις για συνεργασια , για συστεγαση κλπ και παντα προσβλεπαμε στην κοινη πορεια και στην αναγκη που ειχαμε εμεις απο την εμπειρια και μαζικοτητα του ΣΟΑΑ. Νομιζω δε οτι υπηρξε απολυτη συμφωνια σε ολα .Τουλαχιστον αυτο ειχα εισπραξει σε προσωπικο επιπεδο .
Αυτα ειχα γραψει στον Αγγελο τον περασμενο Γεναρη.
Οσο λοιπον δεν ειναι απο την μια πλευρα κατανοητο οτι το ιστορικο αυτοκινητο ,τοσο για την FIA οσο και για τους ενασχολουμενους , ειναι ΕΝΙΑΙΟ KAI ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ,τοτε δεν θα μπορεσουμε να προχωρησουμε παρακατω .
Τοσο εγω προσωπικα, οσο και το ΔΣ του ΣΟΑΙΣΤΑ (και το γνωριζω αυτο) δεν αμφισβητουμε σε τιποτα την πρωτοκαθεδρια του ΣΟΑΑ -ΣΟΑΒΕσε οτιδηποτε εχει να κανει με θεματα , αγωνιστικα , ασφαλειας , ελεγχου οργανωτων κλπ σε οτι αφορα αγωνες συγχρονων 'η με κοινη συμμετοχη . Ακομα και τα σεμιναρια νεων οδηγων , κατα την γνωμη μου θαπρεπε να γινωνται απο τον ΣΟΑΑ -ΣΟΑΒΕ αντι για το 'παραμυθι' που γινεται καθε χρονο για 2-3 ωρες στην ΕΛΠΑ.
Αυτο που απαιτουμε ειναι το δικαιωμα αυτοδιαχειρισης και το ενιαιο του ιστορικου , σε θεματα καθαρα του Κ . (Ελπιζω να μην εκτεθει καποιος απο σας ρωτωντας τι ειναι ο Κ )
Υπαρχουν κι αλλα που θαθελα να πω αλλα δυστυχως πρεπει να φυγω τωρα . Μακαρι να τα πουμε κι απο κοντα .Φιλικα
Καρολοςplatis εγραψε:
Και μετα θα δειτε οτι σε περιοδο κρισης, η μονη ενδεδειγμενη ενεργεια ειναι η συσπειρωση.Ποιος το αρνειται αυτο ;
-
Οταν μας βολεύει θυμόμαστε τη FIA και το 'ενιαίο ιστορικό αυτοκίνητο' αλλά όταν δε μας βολεύει την ξεχνάμε και τρέχουμε σε αγώνες της FIVA (ΦΙΛΠΑ).
Εν πάσει περιπτώσει, αν συμφωνούμε 'κάτω από τη σκέπη της FIA' τότε να υπάρχει ένας ενιαίος σύνδεσμος οδηγών αγώνων και για μοντέρνα και για ιστορικά και για ταχύτητες και για regularity. Καμία αντίρρηση, το motorsport είναι ενιαίο έτσι δεν είναι ? Το να υπάρχει σύνδεσμος οδηγών ιστορικών είναι σα να υπάρχει 'σύνδεσμος οδηγών 4x4' (πρωταθλήματα cross country της FIA), 'σύνδεσμος οδηγών εναλλακτικών ενεργειών' (πρωταθλήματα alternative energies της FIA) κοκ. Δεν απαγορεύεται αλλά είναι 'κάπως' (στα μάτια μου τουλάχιστον).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν μας βολεύει θυμόμαστε τη FIA και το 'ενιαίο ιστορικό αυτοκίνητο' αλλά όταν δε μας βολεύει την ξεχνάμε και τρέχουμε σε αγώνες της FIVA (ΦΙΛΠΑ).Εν πάσει περιπτώσει, αν συμφωνούμε 'κάτω από τη σκέπη της FIA' τότε να υπάρχει ένας ενιαίος σύνδεσμος οδηγών αγώνων και για μοντέρνα και για ιστορικά και για ταχύτητες και για regularity. Καμία αντίρρηση, το motorsport είναι ενιαίο έτσι δεν είναι ? Το να υπάρχει σύνδεσμος οδηγών ιστορικών είναι σα να υπάρχει 'σύνδεσμος οδηγών 4x4' (πρωταθλήματα cross country της FIA), 'σύνδεσμος οδηγών εναλλακτικών ενεργειών' (πρωταθλήματα alternative energies της FIA) κοκ. Δεν απαγορεύεται αλλά είναι 'κάπως' (στα μάτια μου τουλάχιστον).
ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!
Ο κατακερματισμός του χώρου ρίχνει νερό στο μύλο που χρόνια τώρα γυρνάει στην πλάτη μας.
Και ο σύνδεσμος αυτός αυτό κάνει. Η πορεία του και το εκκολαπτήριό του το δείχνουν.
ΜΠΕΚΑΣ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν μας βολεύει θυμόμαστε τη FIA και το 'ενιαίο ιστορικό αυτοκίνητο' αλλά όταν δε μας βολεύει την ξεχνάμε και τρέχουμε σε αγώνες της FIVA (ΦΙΛΠΑ).ΔΙΑΦΩΝΩ.
Για εμας τους ιστορικους υπαρχουν και οι 2 ομοσπονδιες και δεν θυμομαστε οποιαν μας συμφερει. Fia & Fiva εχουν υπογραψει μνημονιο συνεργασιας. ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Ο Σοαιστα αντιπροσωπευει και τα 2 ρευματα οδηγων, Fia & Fiva. Γι αυτο ιδρυθηκε.
-
Να ρωτήσω κάτι?
Ποιό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα του ΣΟΑΑ με τον ΣΟΑΙΣΤΑ?Συμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων εδώ περί κοινής αντιμετώπησης ασφάλειας αγώνων κλπ γιατί υπάρχει ο Σοαα και ο Σοαβε?
Προσωπικά δεν με ενοχλεί να υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι αρκεί σε βασικά θέματα να υπάρχει συνεργασία.
-
@ chala
Καρολε, Να σκεφτουμε ομως και λιγο διαφορετικα?
Ερωτημα 1ο. Η FIA εχει το αλαθητο του Παπα και την επικαλουμαστε? Οχι βεβαια, και θα ηταν κουραστικο να απαριθμησω 'γκαφες' και πρακτικες που εχουν οδηγησει σε κρισεις.
Ερωτημα 2ο. Τα ιστορικα ειναι μια σχετικα προσφατη κατασταση που δημιουργηθηκε για πολυ συγκεκριμενους και γνωστους λογους . Αυτη η κατασταση δεν θα εχει εξελιξη, θα μεινει στασιμη? Δεν διαφαινονται ηδη οι διαφοροποιησεις, που τελικα θα αναγκασουν σε ξεκαθαρισμα? Ρε παιδια, ψαρεμα το τσαπαρι, ψαρεμα και η ελευθερη καταδυση. Τους ιδιους κανονες (και οχι μονο) εχουν?
Ρε Καρολε, δεν ειναι δυνατον να κανει και να αισθανεται ο Βελανης το ιδιο πραγμα στον γυρο της Ανδρου με μαγιώ μεσα στη Παγοδα, και το ιδιο με το BDG στο Ελευθεροχωρι. Πως να το κανουμε! Ο Φαντης με το ρετσινολαδο ειναι! Καταλαβε το, οσο κι αν αυτο σας χαλαει τη μαγιονεζα.
Συνεπως, ενα κομματι του Κ που επικαλεισαι φερνει κατα J μερια, κι ενα αλλο κατα μπριτζ μερια. Ε, δεν ειχε ο ΣΟΑΑ , ή η επιτροπη ιστορικου του καλυτερα ( μια και πιστευω οτι μεσα στον ΣΟΑΑ πρεπει να λειτουργουν επιτροπες για καθε ειδος αγωνα) παρα να διαβασει λιγο απο τον Κ σας. Σιγα τα ωα!
Και στο κατω κατω ρε καλε μου φιλε, για πες μου ποια ειναι η ουσιαστικη διαφορα στην εμπλοκη, την προετοιμασια και την οδηγηση ενος ΜΚ1 της 'ιστορικης' κι ενος ΜΚ2 της Ε, οταν και τα δυό κυνηγουν τον απολυτο χρονο? Εγω προσωπικα την προσδιοριζω μονο σε χρονικο επιπεδο, αντε 2-3 χρονια εξελιξης που εχουν καθορισθει απο την αγαπημενη σου FIA.
Και τωρα πες μου τις ομοιοτητες που εχουν τα παραπανω με την Mustang (?) του Κατσαουνη με τον Μανσολα διπλα του? Οι ανθρωποι διασκεδαζουν, με γεια τους και χαρα τους, τους χαιρομαι,τους σεβομαι, δεν τους ζηλευω, αλλά κανουν ΑΓΩΝΑ αυτοκινητου? Το αυτοκινητο παιζει καποιο ρολο στην επιδοση, η ειναι η πλατφορμα που κουβαλαει τα χρονομετρα και τα κομπιουτερακια?Φτιαξτε εναν συνδεσμο 'πυροβολητων ιστορικου', κι εναν αλλο 'οδηγων χρονικης ακριβειας', και τοτε θα δουμε κατα που τραβαει ο καθενας. Ως τοτε, ΣΟΑΙΣΤΑ=Αχταρμας? Στο δικο μου φτωχο μυαλο τουλαχιστον.
Σε στεναχωρησα?
Ελπιζω οχι τοσο οσο στεναχωρηθηκα εγω που δεν θα γινει φετος το ιστορικο Ακροπολις. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Οταν μας βολεύει θυμόμαστε τη FIA και το 'ενιαίο ιστορικό αυτοκίνητο' αλλά όταν δε μας βολεύει την ξεχνάμε και τρέχουμε σε αγώνες της FIVA (ΦΙΛΠΑ).
ΔΙΑΦΩΝΩ.
Για εμας τους ιστορικους υπαρχουν και οι 2 ομοσπονδιες και δεν θυμομαστε οποιαν μας συμφερει. Fia & Fiva εχουν υπογραψει μνημονιο συνεργασιας. ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Ο Σοαιστα αντιπροσωπευει και τα 2 ρευματα οδηγων, Fia & Fiva. Γι αυτο ιδρυθηκε.
Παρακάμπτεις την ουσία της δημοσίευσής μου: δεν μπορεί να 'θυμάσαι' ότι για τη FIA τα ιστορικά (sporting & regularity) είναι ενιαία (ΟΚ μέχρι εδώ...) αλλά να ξεχνάς βολικά ότι όλα είναι κάτω από τη σκέπη της FIA, μαζί με όλα τα άλλα, από Formula 1 έως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δηλαδή ότι (το ξαναγράφω) το motorsport είναι ενιαίο και άρα δεν έχει νόημα ξεχωριστός σύνδεσμος οδηγών 'μοντέρνων' και 'ιστορικών' (και '4χ4' και 'ηλεκτρικών' και και και). Ή δέχεσαι ότι όλοι πρέπει να είναι παρέα, εφ΄όσον είναι το ίδιο άθλημα (motorsport), ή δέχεσαι ότι δεν είναι το ίδιο άθλημα ('motorsport ταχύτητας' και 'motorsport ακρίβειας'), οπότε μπορεί και να είναι ξεχωριστά. Δηλαδή ή 'όλοι κάτω από το ΣΟΑΑ' ή 'ΣΟΑΑ για ταχύτητες και ΣΟΑΙΣΤΑ για ακρίβειες', δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.
-
Μιλας στο 2ο ενικο αλλα μαλλον δεν αναφερεσαι σε μενα, γιατι εγω (κοι το ρευμα των οδηγων που ανηκω) δεν αναγνωριζω οτι ολο το μοτορσπορτ ειναι κατω ακο τη σκεπη της FIA. Εμεις ειμαστε κατω απο τη σκεπη της FIVA και εκει επρεπε να ειναι και ολο το ρεγκιουλαριτυ. Καλως ή κακως δεν ειναι και ενα μερος του ανηκει και στην FIA. Αυτο ειναι δεδομενο και σεβομενος το φορουμ δεν εχει νοημα να ανοιξουμε μια συζητηση χιλιοσυζητημενη και που δεν καταληγει πουθενα. Υπαρχουν 2 ομσπονδιες που συνεργαζονται. Τελος...
Παμε τωρα στον Σοαα - Σοαιστα. Εγω ειμαι ετοιμος να δεχτω ολα σου τα επιχειρηματα αν μου ελεγες οτι υπήρχε ή υπάρχει ενα τμημα ιστορικου στο Σοοα που να περιλαμβανει το ιστορικο σπορτινγκ και το ρεγκιουλαριτυ. Αν μπεις στο site της Fia θα δεις ξεχωριστα πρωταθληματα Historic Regularity, Historic Hillclimb & Historic Regularity. Αρα δεμ μιλαμε για μια ξεχωριστη κατηγορια τυπου Ε αλλα εντελως για αλλου τυπθ πρωταθλημα με δικες του ιδιαιτεροτητες.
Σε προηγουμενο ποστ ρωτησα με αφελεια, ποια η σχεση Σοαα & Σοαβε αλλα δεν απαντησε κανεις. Μαλλον δεν θα το ειδαν. Θα σου πω γιατι ρωταω γιατι πραγματικα δεν γνωριζω. Αν ειναι αλλο ο Σοαα και αλλο ο Σοαβε τοτε τι τους ενοχλει να υπαρχει και αλλος 3ος συνδεσμος πχ Σοαιστα? Αν ομως ειναι το ιδιο πραγμα βασει καταστατικων κλπ τοτε (αν και αναρμοδιος) προτεινω να κατσουν τα ΔΣ να συζητησουν μια πιθανη ενοποιηση Σοαα-Σοιστα.
-
Μιλας στο 2ο ενικο αλλα μαλλον δεν αναφερεσαι σε μενα, γιατι εγω (κοι το ρευμα των οδηγων που ανηκω) δεν αναγνωριζω οτι ολο το μοτορσπορτ ειναι κατω ακο τη σκεπη της FIA. Εμεις ειμαστε κατω απο τη σκεπη της FIVA και εκει επρεπε να ειναι και ολο το ρεγκιουλαριτυ. Καλως ή κακως δεν ειναι και ενα μερος του ανηκει και στην FIA. Αυτο ειναι δεδομενο και σεβομενος το φορουμ δεν εχει νοημα να ανοιξουμε μια συζητηση χιλιοσυζητημενη και που δεν καταληγει πουθενα. Υπαρχουν 2 ομσπονδιες που συνεργαζονται. Τελος...Εσύ χρησιμοποίησες ως επιχείρημα την 'ενοποίηση' της FIA, εξ΄ου και το 2ο ενικό.
Για μένα είναι απλό: Αν όλο το motorsport είναι ενιαίο (που έτσι νομίζω...), τότε χρειάζεται ένας μόνο σύνδεσμος -ο ΣΟΑΑ (και θα έλεγα και μία ομοσπονδία, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Αν πάλι το motorsport δεν είναι ενιαίο (όπως λες εν τέλει), τότε χρειάζεται ένας σύνδεσμος για την 'ταχύτητα', -ο ΣΟΑΑ- και ένας άλλος σύνδεσμος για την 'ακρίβεια' -ο ΣΟΑΙΣΤΑ. Και με τα 2 είμαι ΟΚ. Αυτό που διαφωνώ είναι το ΣΟΑΙΣΤΑ = και ταχύτητας και ακρίβειας, γιατί είναι 'και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ'.Παμε τωρα στον Σοαα - Σοαιστα. Εγω ειμαι ετοιμος να δεχτω ολα σου τα επιχειρηματα αν μου ελεγες οτι υπήρχε ή υπάρχει ενα τμημα ιστορικου στο Σοοα που να περιλαμβανει το ιστορικο σπορτινγκ και το ρεγκιουλαριτυ. Αν μπεις στο site της Fia θα δεις ξεχωριστα πρωταθληματα Historic Regularity, Historic Hillclimb & Historic Regularity. Αρα δεμ μιλαμε για μια ξεχωριστη κατηγορια τυπου Ε αλλα εντελως για αλλου τυπθ πρωταθλημα με δικες του ιδιαιτεροτητες.
Κακώς δεν υπήρχε 'τμήμα ιστορικού' του ΣΟΑΑ. Αλλά δεν υπήρχε ούτε 'τμήμα αναβάσεων'. Είναι άλλη αντιμετώπιση.
Και, ότι και να λέει η FIA, για τους δικούς της λόγους (*) ΔΕΝ δέχομαι ότι μια ανάβαση ή ένα ράλι sporting ιστορικών 'έχει τις δικές ιδιαιτερότητες' σε σχέση με μια ανάβαση ή ένα ράλι κατηγορίας Ε. Για τα regularity το δέχομαι, αλλά όχι για τα sporting.Για να το πούμε διαφορετικά, ποιές είναι οι βασικές αρχές - επιδιώξεις του ΣΟΑΑ ?
Η προβολή και η ασφάλεια.
Σε τι διαφοροποιείται ο ΣΟΑΙΣΤΑ ως προς αυτά για το sporting σκέλος του ?
Για το regularity θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ασφάλεια, λόγω του είδους των αγώνων, δεν είναι τόσο μεγάλη επιδίωξη και εδώ μπορεί να έχει κανείς 'ιδιαιτερότητες'. Που μας φέρνει πίσω στη συζήτηση για τα sporting και τα regularity.(*) Αν λοιδωρείται η ΕΛΠΑ ότι στα ιστορικά και δη τα regularity 'είδε φως (= €€€) και μπήκε' γιατί να γίνεται δεκτή η αντίστοιχη αντιμετώπιση της FIA και μάλιστα να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα εναντίον της άλλης άποψης ?
Σε προηγουμενο ποστ ρωτησα με αφελεια, ποια η σχεση Σοαα & Σοαβε αλλα δεν απαντησε κανεις. Μαλλον δεν θα το ειδαν. Θα σου πω γιατι ρωταω γιατι πραγματικα δεν γνωριζω. Αν ειναι αλλο ο Σοαα και αλλο ο Σοαβε τοτε τι τους ενοχλει να υπαρχει και αλλος 3ος συνδεσμος πχ Σοαιστα? Αν ομως ειναι το ιδιο πραγμα βασει καταστατικων κλπ τοτε (αν και αναρμοδιος) προτεινω να κατσουν τα ΔΣ να συζητησουν μια πιθανη ενοποιηση Σοαα-Σοιστα.
Ενοχλεί διότι και ο ΣΟΑΑΒΕ είναι λάθος! Σαφέστατα και δεν έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστός 'ΣΟΑΑ Βόρειας Ελλάδας' αλλά ο ίδιος ο ΣΟΑΑ θα έπρεπε να έχει μια 'ομοσπονδιακή' δομή, που να εκπροσωπεί και όλες τις περιοχές και όλες τις κατηγορίες αγώνων (ράλι, αναβάσεις, ταχύτητες).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εσύ χρησιμοποίησες ως επιχείρημα την 'ενοποίηση' της FIA, εξ΄ου και το 2ο ενικό.
Δεν θυμαμαι να εχω γραψει κατι τετοιο και μαλλον με μπερδευεις με καποιον αλλον αλλα δεν υπαρχει προβλημα.
Σε ολα τα αλλα κατα πλειοψηφεια συμφωνουμε. Μενει να τα βρουνε και οι Σοαα - Σοαιστα.
Παντως με την απαντηση που μου εδωσες για τον Σοααβε, εχει μια λογικη (μας αρεσει δεν μας αρεσει) και η ιδρυση του Σοαιστα. Αφου υπαρχει και 2ος συνδεσμος, γιατι να μην κανουμε και εναν 3ο? Ετσι δεν ειναι?
-
Παντως με την απαντηση που μου εδωσες για τον Σοααβε, εχει μια λογικη (μας αρεσει δεν μας αρεσει) και η ιδρυση του Σοαιστα. Αφου υπαρχει και 2ος συνδεσμος, γιατι να μην κανουμε και εναν 3ο? Ετσι δεν ειναι?
Giati an synexistei ayto kai synexistei me ton idio wxaderfismo afoy eginan 2 giati na mhn yparxei kai 3os, 8a dhmioyrgh8ei kai 4os 5os 6os kai sto telos 8a ginoyme san ta kommata sthn boylh poy ginetai ths pophs kai sto telos anti na phgainoyme mprosta pame pisw.
Sorry gia ayto poy 8a pw kai isws na akoystei la8os alla opws eipe kai o Nasos kalytera 8a ta katafername me 1 para me 2-3-4 klp. Alla ksexasa..... Den 8a yparxoyn lefta kai eisfores se oloys aytoys poy 8eloyne na einai xalifhdes sthn 8esh toy xalifh.... To exw ksanapei kai se allo post moy pio palia..... Sthn epomenh anabash/rally/taxythta fwnakse mesa sto plh8os 'PROEDRE' kai koita posoi 8a gyrisoyn na soy apanthsoyn....
Ksekollhste epiteloys SOAA, SOABE, SOAISTA klp klp kai ka8iste katw. Den xreiazetai na sfazeste. Allakste ta katasthka sas oloi kai ftiakste epiteloys ena enniaio gamwsyndesmo poy na ta kalyptei ola.... ELEOS dld.... Dhladh to onoma sas xalaei? Ksypnate reeeeeeeeeee. Egw pleon poy zw monima sto ekswteriko kai trexw sto ekswteriko eida to fws to alh8ino (xwris na yparxoyn syndesmoi).... Sthn psorokwstena akoma synexizetai kai tsakwneste kai sto telos agwnes den ginonte.....
Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.