-
το θέμα είναι να είσαι συνειδητοποιημένος του τι αγοράζεις.. αν είσαι έχει καλώς αν δεν είσαι τότε είσαι επικίνδυνος..
γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρα, να αγοράσεις αμάξι turbo με γκάζια και να νομίσεις ξαφνικά οτι αγόρασες renault williams ή 106 rallye.. ξεχνώντας πως δεν είναι ετσι απλά τα πράγματα.. και μην το γελάτε έχω δει τέτοιες περιπτώσεις.
αν ξέρεις το αμάξι σου και το γκάζι σου τότε θεωρώ πως είσαι οκ.
περισσότερο πιστευω πως το θέμα δεν είναι θεμα ασφάλειας αλλά αν θα το μετανιώσεις ή οχι αργότερα..
πάντως επειδή σιγά σιγά το turbo το βλέπω να γίνεται κανόνας στην μεσαία κατηγορία λόγω βάρους νομίζω πως θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για εναν σημαντικό κανταποντισμό της αξίας μεταπώλησης του αργότερα.
-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Καλη τυχη αν ποτε επιχειρησεις να προσπερασεις... και ευχομαι και δυνατα φρενα για τον απεναντι σου Εδω ο κουβας μου δεν κανει για προσπεραση με ενα περιπου ιδιας αποδοσης κινητηρα πλην πολυ ελαφρυτερου αμαξωματος... Φανταζομαι στο Σιβικ μιλαμε για την προσωποιηση της τραγωδιας! (και για το καθε αμαξι αυτης της κατηγοριας με αναλογο κινητηρα).
Underpowered αμαξι εχω... και ΟΧΙ δεν προκειτε να το ξανακανω το σφαλμα. Βεβαια μπορει να μην σου φτανει ο λογος μου... ισως πρεπει και συ ο ιδιος να κανεις το λαθος για να το μαθεις απο πρωτο χερι.
Και ΟΧΙ το να αναγκαζεσε να σπας τον κινητηρα για να κουνηθει... ουτε οικονομια κανεις σε καυσιμο, ουτε βοηθας την αξιοπιστια σου, ουτε την ανεση σου... ποσο δε μαλλον την ηρεμια σου. Οπως σωστα μιλησε και ο Ντινος... ειναι αλλη αισθηση να οδηγεις εχοντας περιθωρια αντιδρασης.Αρκετά άκουσα, αλλά κάτι τέτοιο δεν το ανέχομαι... Εκτός αν είσαι κανένας πιτσιρικάς και δεν ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα πράγματα που αναφέρεις μόνο σοβαρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πόσο μάλλον να σου απαντήσω κι όλας! Είναι δυνατόν να μιλάς για προσπέραση και τύχη; Τότε έχεις πλήρη άγνοια από αυτοκίνηση. Εγώ πάλι εύχομαι να μην σε συναντήσω σε κανέναν δρόμο που κινείσαι γιατί με τα λεγόμενα σου αποτελείς δημόσιο κίνδυνο. Και ελπίζω να ξανακάνεις το 'ίδιο λάθος', γιατί με πιο γρήγορο αυτοκίνητο θα αποτελείς και μεγαλύτερο κίνδυνο για τους γύρω σου!
Απο εκει και περα... επειδη ισως εισαι σφιχτα οικονομικως... με 19κ (τελικη τιμη) καθαριζεις ενα Bravo Dynamic 120αρι με κανα 2-3 ουσιωδη εξτρα (και Xenon μεσα), καλυτερη ποιοτητα μεσα, καλυτερη ανεση-ηχομονωση, καλη εγγυηση & ποιο σωστη υποστηριξη.... ααα και εχεις ενα απειρως ποιο δυνατο και relaxing αυτοκινητο!
Ενναλακτικα, αν δεν σου αρεσουν τα ιταλικα... μπορεις να παρεις με 15500 ενα 1.6 Ceed με πολυ καλο εξοπλισμο, σαφως πολυ ποιο ζωντανο κινητηρα που θα το κινει με αξιοπρεπια και θα γλυτωσεις και μερικα χιλιαρικα.
Σε χαλαει το κορεατικο... παρε γαλλικο! Το 308 με ενα καλο κινητηρα στα 1.6 θα κινησει αρκετα καλα το οχημα, με κλασσεις ανωτερη ποιοτητα στην καμπινα απο το Civic και σαφως καλυτερους χωρους. Δεν εχει μεν τοσα πολλα μπλιμπλικια αλλα ειναι πολυ ποιο σοβαρο στα ουσιωδη... και εν τελει την ζωη σου δεν θα στην κανει καλυτερη το bluetooth αλλα μια προσπεραση trouble free, το να σε παει ταξιδι ατσαλακωτο!
Βασικα... στα 19κ ΤΕΛΙΚΗ τιμη... εχεις απειρες επιλογες και ειναι ΟΛΕΣ καλυτερες... πολυ καλυτερες απο το Civic. Και μενα που λες μου αρεσουν τα μπλιμπλικια, αλλα με ΜΕΤΡΟ! Δεν θα βαλω σε κινδυνο την ασφαλεια μου/ξενοιαστη μετακινηση μου για χαρη του bluetooth! Δεν θα βγαινω απο ταξιδι με νευρα τσαταλια επειδη το ενα ειχε ενεργα προσκεφαλα... πλην ομως ειχε και 3-4db παραπανω θορυβο και κοπανημα!
Ορθολογικα οπως και να το δεις, απλα δεν διακρινετε για τιποτα απολυτως το Civic. Ακομα και τα μικροτερα τελη κυκλοφοριας που επικαλεισε θα τα πληρωνεις και με το παραπανω χαρης στα 6μηνα service του. Ανθρακες ο θησαυρος απο οπου και να το πιασεις το πραγμα.Το bravo που λες με τον ίδιο περίπου εξοπλισμό του civic έχω γράψει παραπάνω πόσο βγαίνει. Μην βλέπουμε μόνο την τιμή, αλλά και τι περιλαμβάνεται σε αυτή! Για το ceed έχω πει ξανά ότι είναι μία πολύ τίμια επιλογή, αλλά πολύ απλά δεν μου άρεσε. Όπως και το 308 δεν μου άρεσε και δεν πήγα καν στην αντιπροσωπία.
Τώρα πώς κατάφερες να πεις ότι δεν διακρίνετε για τίποτα το civic τί να πω; Ούτε καν για την εμφάνιση του; Μάλλον διακρίνω μία προκατάληψη!
Για τον θόρυβο που λες... μπορεί να είναι πιο θορυβώδες (εγώ δεν το κατάλαβα) αλλά κανένας δεν θα είναι με το όργανο στο χέρι και να μετράει τα db!Αν θες να μας πεις πως σου γυαλισε το design... εχει καλως και γουστα ειναι αυτα. Απο εκει και περα στηριζεσε σε καποια επιφανειακα πραγματα προκειμενου να αιτιολογησεις την επιλογη σου και να απορρψεις τα υπολοιπα. Απλα ειδες το Civic και love from the first sight... το οδηγησες και το βρηκες και ικανοποιητικο (σε σχεση με τι βεβαια?). Αν δεν οδηγησεις τον ανταγωνισμο, αν δεν δεις τι προσφερουν οι αλλοι δεν εχει νοημα...
To πες τώρα τουλάχιστον τώρα για την σχεδίαση...
Για να ξέρεις τι είδα... Το civic το δα τελευταίο και αφού είχα σχεδόν αποφασίσει για το focus. Όλα τα αμάξια που αναφέρω τα οδήγησα (εκτός απο i30) και μου άφησαν την ίδια άποψη για την άνεση της ανάρτησης και για τον θόρυβο. Σαν οδηγική αίσθηση μου άρεσε πιο πολύ το leon. Σαν πάτημα focus, leon, civic με μικρή διαφορά (τα οδήγησα σε ίσια κομμάτια αλλά με αρκετά χμ).Hint: Αν δεν πας με σοβαρο σκοπο να κλεισεις αμαξι να τους στριμωξεις και λιγο για καλυτερη τιμη... δεν θα μαθεις ποτε ποσο μπορουν να κατεβουν! Οι τιμες που εδωσες ειναι τιμες καταλογου και σιγουρα κατεβαινουν (ειδικα τωρα) αρκετα παρακατω αμα το κυνηγησεις λιγο.
Με συγχωρείς αλλά δεν περίμενα εσένα... Αυτό έκανα, αλλά κάποιοι ήταν ανένδοτοι με την τιμή και μόνο σε δώρα αρκέστηκαν. Οι τιμές που έδωσα ήταν τιμές καταλόγου από τις αντιπροσωπίες (όχι όλες) και ήταν οι τελικές τιμές (με το κλειδί στο χέρι και μετρητά).
Μάλιστα... εγω που σου μιλαω για ενεργητικη ασφαλεια ειμαι δημοσιος κινδυνος! Και δεν θα με ανεχθεις κιολας Μην με ανεχεσαι λοιπον... αμα σε κανει να νοιωθεις καλυτερα βρισε με κιολας Ελα μεταξυ μας τωρα... σου χαλαω την ζαχαρενια και πισω απο το πληκτρολογιο μου χεις αραδειασει ποιος ξερει ποσα... Παραυτα... καλη τυχη! Θα την χρειαστεις ολη με αυτα που αναφερεις
Ααα για την ιστορια... εχω και ενα αμαξακι με παρα πολλα αλογα και τεραστιες ροπες. Φυσικα εχω κανει συμφωνια με το διαολο γι αυτο ακομα με βλεπεις να γραφω εδω και δεν κοιταω τα ραδικια αναποδαΣου αρεσει! Παρτο... και καλοταξιδο!Ρωτησες ομως γιατι ΟΧΙ... αν δεν ηθελες να ακουσεις γιατι ΟΧΙ, ας μην ρωτουσες. Ας εβγαζες μια λιτη ανακοινωση οτι επελεξες το Χ αμαξι.
Αν σου φανηκαν ολα το ιδιο πανω κατω... χρειαζεται να τα ξαναοδηγησεις και οχι σε ευθειες! Πηγαινε και ζητα τα για τουλαχιστον 1 ωρα... μονος σου!
Περιμενες, δεν περιμενες εμενα... οι τιμες που εδωσες ειναι φουσκωμενες και δεν στο ειπα μονο εγω. Εχω παρει σαφως χαμηλοτερες τελικες τιμες για μερικα απο τα αμαξια που ανεφερες. Πηγαινε ρωτα και αλλου...
-
Για το αμάξι δεν έχω προσωπική άποψη. Οτιδήποτε πάντος με 7 άντε 8 κιλά ανά ίππο με βρίσκει αδιάφορο. Για τους λόγους που ανέφεραν οι προηγούμενοι.
Θα αναφερθώ μόνο σε κάτι που γράφτηκε αλλά μάλλον δεν του δόθηκε η πρέπουσα προσοχή....
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ... Αν δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο σου εύχομαι να μην τρακάρεις ούτε για προφυλακτήρα. Θα περιμένεις μήνες. Και μην σκέφτεσαι: 'Δεν το θέλω για να το τρακάρω', γιατί κανείς δε θέλει απλά τυχαίνει....
Όσο για τους αντιπροσώπους στη Θεσ/νίκη... Για τα ανάθεμα και οι δυο.... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H καραμέλα για τον οδηγό που κάνει την διαφορά κλπ είναι πολύ ωραία, ουτοπική κιόλας. Γιατί με τον συλλογισμό αυτό ένα Yugo 45 είναι εξίσου ασφαλές με μια 335d με 70434 κιλά ροπής. Ε δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, το ανέλυσα και στην δημοσίευσή μου παραπάνω αλλά πάλι το γυρίσαμε στην ειδοποιό διαφορά του οδηγού.Γιατί το πας στα άκρα; Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές στην ασφάλεια μεταξύ των αυτοκινήτων που συζητάμε. Και να σου πω την αλήθεια ο ιδιοκτήτης του Yugo δεν φαντάζομαι να κινηθεί (όχι ότι θα μπορεί) σαν τον ιδιοκτήτη της 335. Άρα καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή. Κινήσε όπως μπορείς με αυτό που χεις.
Αμάξια συγκρίνουμε, αν είναι να βάλουμε και τον οδηγό μέσα τότε εγώ με το 304 και τα 50 μουλάρια μου είμαι πιο ασφαλής από την φίλη μου που πήρε ένα civic 1,8. Πάρτε 304 λοιπόν. Δεν πάει έτσι.
Φυσικά και η φίλη σου είναι πιο ασφαλής από σένα (όπως και οποιοσδήποτε με αυτοκίνητο 2-3 χρόνων), αλλά όχι γιατί έχει χ άλογα παραπάνω. Πολύ απλά με τα χ άλογα παραπάνω μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα και ίσως πιο ευχάριστα.
οπως ξαναειπα καλοταξιδο το σιβικ...αλλα αυτα 'τον φαγατε' 'καλοθελητες' μου χτυπανε πολυ ασχημα γιατι ειναι απο τις λιγες φορες που νομιζω οτι η πλειοψηφια του φορουμ συμφωνει σε κατι και αυτο κατι σημαινει...
Να σαι καλά. Το φόρουμ συμφωνεί σε κάτι, αλλά δυστυχώς λέει άλλα. Για να εξηγηθώ... Το κατάλαβα (και πριν γράψω εδώ) ότι το civic υπολείπεται σε επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού, αλλά δεν είναι δυνατόν να θεωρείται επικίνδυνο αυτοκίνητο για αυτό το λόγο. Το ότι μπορεί να μετανιώσω την αγορά μου μετά από κανένα χρόνο λόγω επιδόσεων είναι πολύ πιθανό και να αποζητώ 20-30 άλογα παραπάνω, αλλά να μετανιώσω λόγω ασφάλειας δεν περνάει καθόλου από το μυαλό μου.
Πρέπει να αγοράσει μόνο κοιτώντας τα νούμερα των επιδόσεων;
Ακριβώς. Το λέω για πολλοστή φορά. Ότι κι εγώ (όποιος κι οποιοσδήποτε άλλος) θα ήθελα +10... +50... +++ άλογα, ΑΛΛΑ... Τα λεφτά είναι συγκεκριμένα , τα άλλα αυτοκίνητα με ΤΟΝ ΙΔΙΟ εξοπλισμό φεύγουν 2000 € (κι ας λέτε ότι είναι φουσκωμένες, εγώ δυστυχώς αυτές τις τιμές έχω - και μάλιστα στην σέατ πήγα και με γνωστό... ), σαν πακέτο εμφάνισης μου αρέσει περισσότερο από όλα, σαν χώρους το θεωρώ μια χαρά... ΑΡΑ κάνω αναγκαστικά λίγο πίσω στο θέμα των επιδόσεων . Αν υπήρχαν τα χρήματα θα ανέβαινα προς τα πάνω και θα τελείωνε κι αυτό το πρόβλημα.
Tέσπα, αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα, όλοι θα παίρναμε αμάξια με μικρά, ακατάλληλα μοτέρ (για το σκάφος αλλά και για την χρήση του οχήματος). Αλλά δεν είναι έτσι, και ακόμα και ο καλύτερος οδηγός μπορεί να υποπέσει σε λάθος εκτίμηση μιας κατάστασης.
Συμφωνώ. Αλλά αυτό που λες δεν αντισταθμίζεται με ένα ισχυρότερο μοτέρ. Κάτι μπορεί να προσφέρει, αλλά όχι την σωτηρία. Εδώ τόσα ηλεκτρονικά (abs, ebd, esp, trc...) δεν μπορούν να σε σώσουν αν κάνεις την μ@λ@κι@.
το θέμα είναι να είσαι συνειδητοποιημένος του τι αγοράζεις.. αν είσαι έχει καλώς αν δεν είσαι τότε είσαι επικίνδυνος..
αν ξέρεις το αμάξι σου και το γκάζι σου τότε θεωρώ πως είσαι οκ.
περισσότερο πιστευω πως το θέμα δεν είναι θεμα ασφάλειας αλλά αν θα το μετανιώσεις ή οχι αργότερα...Αυτό ακριβώς είπα παραπάνω.
Μάλιστα... εγω που σου μιλαω για ενεργητικη ασφαλεια ειμαι δημοσιος κινδυνος! Και δεν θα με ανεχθεις κιολας. Μην με ανεχεσαι λοιπον... αμα σε κανει να νοιωθεις καλυτερα βρισε με κιολας Ελα μεταξυ μας τωρα... σου χαλαω την ζαχαρενια και πισω απο το πληκτρολογιο μου χεις αραδειασει ποιος ξερει ποσα... Παραυτα... καλη τυχη! Θα την χρειαστεις ολη με αυτα που αναφερεις
Ααα για την ιστορια... εχω και ενα αμαξακι με παρα πολλα αλογα και τεραστιες ροπες. Φυσικα εχω κανει συμφωνια με το διαολο γι αυτο ακομα με βλεπεις να γραφω εδω και δεν κοιταω τα ραδικια αναποδα.Ούτε σε έβρισα, ούτε αράδιασα κάτι το 'ιδιαίτερο' καθώς έγραφα Απλώς συμφωνούμε όλοι στο αρνητικό του αυτοκινήτου (επιδόσεις), αλλά οι περισσότεροι από δω μέσα έχετε αναγάγει τις επιδόσεις στο 1ο και μοναδικό κριτήριο για αγορά αυτοκινήτου. Πού ξέρεις ότι εγώ δεν έβγαλα δίπλωμα πριν 1 μήνα και είμαι εντελώς άχρηστος πίσω από το τιμόνι. Θα με προτιμούσες στο τιμόνι ενός αργού αυτοκινήτου ή ενός δαίμονα;
Για να σου πω και κάτι προσωπικό. Έχω φίλο που δουλεύει και στο τμήμα service εταιρίας αυτοκινήτων και έχει ένα rover 214;;; νομίζω. Πάει σχεδόν του σκοτωμού και δεν τον θεωρώ καλό οδηγό (και κανένας γνωστός μας), όχι γιατί πάει όπως πάει αλλά γιατί δεν το κατέχει (απλά πατάει το γκάζι). Σκέφτεται να πάρει το Bravo 150. Ειλικρινά σου μιλάω, προτιμώ 1000 φορές να μείνει σε αυτό που χει. Για το καλό όλων!Σου αρεσει! Παρτο... και καλοταξιδο!Ρωτησες ομως γιατι ΟΧΙ... αν δεν ηθελες να ακουσεις γιατι ΟΧΙ, ας μην ρωτουσες. Ας εβγαζες μια λιτη ανακοινωση οτι επελεξες το Χ αμαξι.
Να σαι καλά για τις ευχές σου (δεν ειρωνεύομαι). Ρώτησα τα όχι και καλά κάνατε και μου τα είπατε. Αλλά με αυτά που γράφετε εγώ καταλαβαίνω ότι απορρίπτεται το αυτοκίνητο γιατί δεν έχει δύναμη. Ε, αυτός δεν είναι λόγος για εμένα να το απορρίψω αφού μου κάνει σε όλα τα υπόλοιπα. Μην μου το πάτε όμως αποκλειστικά στην ασφάλεια. Δεν είναι με τπτ έτσι.
Αν σου φανηκαν ολα το ιδιο πανω κατω... χρειαζεται να τα ξαναοδηγησεις και οχι σε ευθειες! Πηγαινε και ζητα τα για τουλαχιστον 1 ωρα... μονος σου!
Περιμενες, δεν περιμενες εμενα... οι τιμες που εδωσες ειναι φουσκωμενες και δεν στο ειπα μονο εγω. Εχω παρει σαφως χαμηλοτερες τελικες τιμες για μερικα απο τα αμαξια που ανεφερες. Πηγαινε ρωτα και αλλου...Εδώ τι να πω; Μήπως είμαι μ@λ@κ@ς;;;; Γιατί όπου και να πήγα το αμάξι δεν μου το δώσανε μόνο μου (βέβαια σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το ζόρισα - επιταχύνσεις - φρένα - αργές στροφές). Από την άλλη για την τιμή πάλι το ίδιο νοιώθω με αυτά που λες γιατί οι τιμές (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) ήταν στα ίδια επίπεδα. Να πάω κι αλλού που λες δεν έμεινε. Πήγα σε όλους τους αντιπροσώπους (και 2 και 3 από κάθε μάρκα) στην Θεσσαλονίκη και σε γειτονική πόλη. Η τιμολογιακή πολιτική στα ίδια.
Θα αναφερθώ μόνο σε κάτι που γράφτηκε αλλά μάλλον δεν του δόθηκε η πρέπουσα προσοχή....
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ... Αν δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο σου εύχομαι να μην τρακάρεις ούτε για προφυλακτήρα. Θα περιμένεις μήνες. Και μην σκέφτεσαι: 'Δεν το θέλω για να το τρακάρω', γιατί κανείς δε θέλει απλά τυχαίνει....
Όσο για τους αντιπροσώπους στη Θεσ/νίκη... Για τα ανάθεμα και οι δυο....Αυτό ναι είναι το μεγάλο αγκάθι για μένα. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα το σκεφτόμουν και θα το έψαχνα τόσο. Είναι να μην σου κάτσει μάλλον με τους 'κυρίους' αντιπροσώπους.
Αυτά είχα να πω... Πάω να το κλείσω και να είναι καλοτάξιδο.
Σας ευχαριστώ όλους για τις όποιες διαφωνίες είχαμε.υ.γ. corsair μπορείς να μου λύσεις την απορία για την ηλικία σου, έστω και με pm;
-
ο corsair δεν εχει ηλικια.....
-
.....Θα αναφερθώ μόνο σε κάτι που γράφτηκε αλλά μάλλον δεν του δόθηκε η πρέπουσα προσοχή....
Όσο για τους αντιπροσώπους στη Θεσ/νίκη... Για τα ανάθεμα και οι δυο....Αυτό ναι είναι το μεγάλο αγκάθι για μένα. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα το σκεφτόμουν και θα το έψαχνα τόσο. Είναι να μην σου κάτσει μάλλον με τους 'κυρίους' αντιπροσώπους.
Αυτά είχα να πω... Πάω να το κλείσω και να είναι καλοτάξιδο.
Σας ευχαριστώ όλους για τις όποιες διαφωνίες είχαμε.υ.γ. corsair μπορείς να μου λύσεις την απορία για την ηλικία σου, έστω και με pm;
Εδώ σου λέμε για τον ίδιο αντιπρόσωπο. Όχι για όλους. Κάνε μια βόλτα πριν το κλείσεις από τα forum των αυτοκινήτων του ομίλου.... Δε θα βρεις ούτε έναν ευχαριστημένο. Το αυτοκίνητο δεν είναι τηλεόραση, να σου χαλάσει και να χάσεις τις μπουτάρες της Ελενης το πρωί.
Anyway, από ότι φαίνεται είσαι κατασταλαγμένος και ότι και να σου πει κάποιος δεν το δίνεις σημασία.
Καλοτάξιδο λοιπόν και ειδικά με τον Σ να σου ευχηθώ απροβλημάτιστο, ατρακάριστο και να μην χρεαστείς ποτέ τίποτα εκτός από λάδια... -
Ειδα σε διαφημιση εχθες οτι εχουν εκπτωση 1500 € στο civic...στην εδωσαν?
-
Ίσως έχω χάσει κάτι λόγο πολλών σελίδων!!
Για το ASTRA 1.6 έχει υποθεί κάτι;;; -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ειδα σε διαφημιση εχθες οτι εχουν εκπτωση 1500 € στο civic...στην εδωσαν?Η έκπτωση αφορά το προηγούμενο μοντέλο... Δυστυχώς
-
To προηγούμενο; Γιατί στην διαφήμιση έχω την εντύπωση ότι έχουν το f/l;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To προηγούμενο; Γιατί στην διαφήμιση έχω την εντύπωση ότι έχουν το f/l;Μάλλον είναι διαφημιστικό τρικ... Ααχχ
-
To προηγούμενο; Γιατί στην διαφήμιση έχω την εντύπωση ότι έχουν το f/l;
Μάλλον είναι διαφημιστικό τρικ... Ααχχ
Aυτο ειναι παραπλανηση .
-
Σαφέστατα.
-
Έχει παραγίνει το κακό με την άμεση σύνδεση ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ίσον ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Και εγώ φίλε vjshadow, έχω ένα αυτοκίνητο με 60 ίππους και 860 κιλά, περίπου την ίδια αναλογία και την ίδια ενεργητική ασφάλεια με το Civic 1.4 με τα 100 άλογα. Παρά τις αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα που κάνω σε παντός τύπου δρόμους (χαρακτηριστικά μέσα σε ένα ΣΚ έκανα 800km στην ορεινή Χαλκιδική), βρίσκω αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι δεν έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Μεγάλη κουβέντα δεν θα πω, αλλά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βρεθώ ποτέ, γιατί η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ. Ακόμα και φορτωμένος με αποσκευές (γενικά πάνω από 4 άτομα δεν κουβαλάω ποτέ), και τις προσπεράσεις μου σε ανηφόρες έχω και δεν είμαι εμπόδιο σε δρόμους δύσκολους. Στο κάτω-κάτω της γραφής, με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, δεν υπάρχουν δύσκολες διαδρομές πλέον.
Με μια BMW 335i δεν βρίσκω το πλεονέκτημα σε ασφάλεια. Ίσα ίσα, για να κάνουμε και το δικηγόρο του Διαβόλου, η πίσω κίνηση και η περίσσεια ροπής μάλλον υποβαθμίζουν την ασφάλεια σε στροφές και σε χαμηλό συντελεστή οδοστρώματος. Εδώ τα 10kgm ροπής ξεφτιλίζουν την πρόσφυση σε μερικές αργές στροφές, φαντάσου τι κάνουν τα 25kgm.
Τώρα, για αυτήν την (στα μάτια μου κατακριτέα) επίθεση μερικών μελών του 4tf, μάλλον vj θα πρέπει να τη σταθμίσεις διαφορετικά. Μια καλή αναζήτηση σε θέματα για τα Λιμανάκια και τις διάφορες νυχτερινές εξορμήσεις των δήθεν underpowered μελών στη Θεσσαλονίκη θα σε πείσει.
Καλοτάξιδο το 1.4 100hp, μην ξεχνάμε ότι τα 112 ευρώ στα τέλη και η χαμηλότερη κατανάλωση μετράνε πολύ περισσότερο από την κόντρα στο φανάρι ή τις deathwish προσπεράσεις.
-
επέτρεψε μου να διαφωνήσω .... έχοντας κάνει πάνω από 400.000 χλμ με
- Audi 100 1977 ----- 75hp
- Starlet 1.0 1.3 1985 ------- 55hp 75hp
- corolla 1.4 2002 ------- 97hp
- 106 1.6 2000 ------- 122hp
- Volvo V50 1.8 (ούτε 1000χλμ ακόμα) ------ 125hp
άποψη μου είναι ότι όσα περισσότερα άλογα/kg έχεις ... αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου, οδηγείς με περισσότερη ασφάλεια και με λιγότερο άγχος, αφού εκτίθεσαι 'λιγότερο' χρόνο σε κινδύνους και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά έχεις όσο αφορά την οδηγική συμπεριφορά ...
-
Με 106 Rallye πάντως, δεν πιστεύω ότι δεν εκτέθης περισσότερο σε κίνδυνο από ότι με το V50 που μια χαρά αργό είναι.
Τυχαίο είναι που το 95% των επικίνδυνων ελιγμών στους ελληνικούς δρόμους τις κάνουν αυτοκίνητα πολλών ίππων ανά κιλό;
[edit]Τώρα είδα ότι το V50 το έχεις κάνει λίγα χιλιόμετρα. Δεν αλλάζει κάτι, δεν πιστεύω ότι θα εκτεθείς παραπάνω από ό,τι με το 106.[/edit]
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Με 106 Rallye πάντως, δεν πιστεύω ότι δεν εκτέθης περισσότερο σε κίνδυνο από ότι με το V50 που μια χαρά αργό είναι.Τυχαίο είναι που το 95% των επικίνδυνων ελιγμών στους ελληνικούς δρόμους τις κάνουν αυτοκίνητα πολλών ίππων ανά κιλό;
[edit]Τώρα είδα ότι το V50 το έχεις κάνει λίγα χιλιόμετρα. Δεν αλλάζει κάτι, δεν πιστεύω ότι θα εκτεθείς παραπάνω από ό,τι με το 106.[/edit]
Δεν τις κάνουν τα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους τα κάνουν.... Αν έχεις το μυαλό σου στις ταρζανιές θα τις κάνεις και με 'τάφους'.
-
Έχεις δίκιο, οι οδηγοί όμως είναι που διαλέγουν τα αυτοκίνητα. Και δεν είναι ίδια η ταρζανιά που θα κάνεις με το δικό μου με την ταρζανιά που θα κάνεις με το Leon TSI (με 60km/h το ένα και με 160km/h το άλλο).
Το civic και το v50 (με τις volvo αξίες της ασφάλειας και της οικογένειας) είναι αυτοκίνητα που λόγω της έλλειψης δύναμης θα σε κάνουν να πηγαίνεις συνετά. Με τα Ραλλί και τα πούντο τζιτι και τις ε30 με τα 140 άλογα και τα φαγωμένα πίσω λάστιχα, δεν νομίζω.-
-
εγω ακομα δε καταλαβα γιατι στο νεο civic καταργηθηκε ο 1.6 δεν εχει καποια λογικη εξηγηση αυτη η κινηση...
οι ανθρωποι το χουν βαλει στοχο να πανε για φουντο... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχεις δίκιο, οι οδηγοί όμως είναι που διαλέγουν τα αυτοκίνητα. Και δεν είναι ίδια η ταρζανιά που θα κάνεις με το δικό μου με την ταρζανιά που θα κάνεις με το Leon TSI (με 60km/h το ένα και με 160km/h το άλλο).Το civic και το v50 (με τις volvo αξίες της ασφάλειας και της οικογένειας) είναι αυτοκίνητα που λόγω της έλλειψης δύναμης θα σε κάνουν να πηγαίνεις συνετά. Με τα Ραλλί και τα πούντο τζιτι και τις ε30 με τα 140 άλογα και τα φαγωμένα πίσω λάστιχα, δεν νομίζω.-
μιας ο ίδιος είμαι που είχα το 106 και ο ίδιος που αποφάσισα να έχω το V50, έχω να πω ότι με το V50 πρέπει να έχεις υπ όψιν σου ότι τα όρια 'ρεπριζ' είναι πιο χαμηλά και ανάλογα να 'μην' κάνεις προσπεράσεις όπου δεν σε παίρνει .... Σε αυτή την φάση της ζωής μου οι 'αξιες' της volvo ήταν πιο σημαντικές από αυτές του αγαπημένου μου 106 και το επέλεξα. Μακάρι να μπορούσα να πάρω ένα V50 T5 ..... αλλά στο Ελλάδα χλωμό.
Στο θέμα μας τώρα για το Civic 1.4 , θα έλεγα ότι όσο μου αρέσει το jazz και το Nsx της Honda τόσο δεν μου αρέσει το civic 1.4 , αλλά όλα αυτά είναι προσωπικές επιλογές του καθενός μας ....
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)