-
Χαίρομαι που συμφωνούμε.
-
πατερ, στην επομενη συναντηση να ερθεις με το 60αρι
να υπαρχει και ενας πιο αργος απο μενα...
-
Θα έρθω τέκνο μου. Και εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις ποια αυτοκίνητα κινδύνευσαν περισσότερο στη Διεθνή του Λιτοχώρου. Τα τέρατα evo, ψορόλλα ts, ψαγιέν ή το Ίμπιζα, το Φόκους, τα 307;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω ακομα δε καταλαβα γιατι στο νεο civic καταργηθηκε ο 1.6 δεν εχει καποια λογικη εξηγηση αυτη η κινηση...Δεν καταργήθηκε γενικά, υπάρχει και βγάζει 125 άλογα. Επειδή όμως ο 1800 έχει την ίδια κατανάλωση και κατασκευαστικά κοστίζει το ίδιο δεν θεωρήθηκε ότι υπάρχει λόγος να κυκλοφορήσει ευρέως οπότε δεν το έχουμε εδώ (και η κάθε εταιρεία επειδή δεν θέλει να πάει για φούντο δίνει λίγη σημασία στα γούστα της μικρής διαστρεβλωμένης ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και μεγαλύτερη σε άλλες αγορές...). Αντίθετα ο 1400 είναι και οικονομικός και πιο φιλικός φορολογικά ειδικά σε κάποιες χώρες οπότε με τα 2 μοντέλα καλύπτεται καλύτερα η αγορά...
Συμφωνώ με το ότι μπορείς να κυκλοφορείς με ασφάλεια ακόμα και με λιγότερους ίππους. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και τα premium γερμανικά αυτοκίνητα μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν αστείους λόγους ισχύος/βάρους αλλά δεν τα λέγαμε επικίνδυνα αργά.... Ακόμα και αυτοκίνητα με 0-100 πάνω από 13-14'' δεν έχουν πρόβλημα. Ενώ οι χαμηλές ροπές πολλαπλασιάζονται με τα κιβώτια ταχυτήτων...
-
Τα 13-14 δευτερόλεπτα φυσικά δεν λένε τίποτα για τους κινητήρες. Ενώ οι ρεπρίζ (συνδυασμός κινητήρα+κιβωτίου) είναι αυτά που μετράνε. Και τα γερμανικά premium και μη δεν πήγαιναν άσχημα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θα έρθω τέκνο μου. Και εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις ποια αυτοκίνητα κινδύνευσαν περισσότερο στη Διεθνή του Λιτοχώρου. Τα τέρατα evo, ψορόλλα ts, ψαγιέν ή το Ίμπιζα, το Φόκους, τα 307;νομιζω κανενα
-
Τα 13-14 δευτερόλεπτα φυσικά δεν λένε τίποτα για τους κινητήρες. Ενώ οι ρεπρίζ (συνδυασμός κινητήρα+κιβωτίου) είναι αυτά που μετράνε. Και τα γερμανικά premium και μη δεν πήγαιναν άσχημα.Σαφέστατα. Γιαυτό και στο τελευταίο autobild η 316 στις περισσότερες ρεπρίζ ρίχνει στην 159 1,8.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα έρθω τέκνο μου. Και εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις ποια αυτοκίνητα κινδύνευσαν περισσότερο στη Διεθνή του Λιτοχώρου. Τα τέρατα evo, ψορόλλα ts, ψαγιέν ή το Ίμπιζα, το Φόκους, τα 307;
νομιζω κανενα
Δεν βλέπατε τι γινόταν μπροστά τότε!!!
-
νομιζω κανενα
Δεν βλέπατε τι γινόταν μπροστά τότε!!!
να δωσεις το λεον τοτε
δε ξερω τι γινοταν παντου, ημουν πολυ απασχολημενος να ανακατευω τα λαδια για να ειμαι στις 5-6500 μπας και δεν γινομουν κινητο εμποδιο.
-
8.500€ ασημί Leon 20VT με 92.000km, μονίμως στην πένα. Τα λέω εγώ να αγοράσουν μερικοί, αλλά σκαλώνουν στον ημιάκαμπτο...λες και θα τον καταλάβουν.
Να ένα παράδειγμα αυτοκινήτου που οι παραπάνω ίπποι μάλλον υποβαθμίζουν την ασφάλεια.
-
Έχει παραγίνει το κακό με την άμεση σύνδεση ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ίσον ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Γιατί η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ. Ακόμα και φορτωμένος με αποσκευές (γενικά πάνω από 4 άτομα δεν κουβαλάω ποτέ), και τις προσπεράσεις μου σε ανηφόρες έχω και δεν είμαι εμπόδιο σε δρόμους δύσκολους. Στο κάτω-κάτω της γραφής, με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, δεν υπάρχουν δύσκολες διαδρομές πλέον.
Τώρα, για αυτήν την (στα μάτια μου κατακριτέα) επίθεση μερικών μελών του 4tf, μάλλον vj θα πρέπει να τη σταθμίσεις διαφορετικά. Μια καλή αναζήτηση σε θέματα για τα Λιμανάκια και τις διάφορες νυχτερινές εξορμήσεις των δήθεν underpowered μελών στη Θεσσαλονίκη θα σε πείσει.
Καλοτάξιδο το 1.4 100hp, μην ξεχνάμε ότι τα 112 ευρώ στα τέλη και η χαμηλότερη κατανάλωση μετράνε πολύ περισσότερο από την κόντρα στο φανάρι ή τις deathwish προσπεράσεις.Επιτέλους άλλη μία 'φωνή' με λογική! Αυτό με τα λιμανάκια δεν το κατάλαβα....
Να σαι καλά για τις ευχές σου! -
ενεργητικη ασφαλεια δεν ειναι μονο οι επιδοσεις ειναι τε φρενα και το κρατημα .
-
Φίλε μου, άμα σου αρέσει το αμάξι πάρ' το και άσε όλους εμάς να λέμε τα δικά μας...
-
Θεωρω οτι οποιος ξερει τι αγοραζει δεν θα το μετανιωσει...
Αφου σου αρεσει καλοταξιδο φιλε μου!!! -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Θεωρω οτι οποιος ξερει τι αγοραζει δεν θα το μετανιωσει...σε αντιθεση με αυτον που νομιζει οτι ξερει τι αγοραζει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θεωρω οτι οποιος ξερει τι αγοραζει δεν θα το μετανιωσει...
σε αντιθεση με αυτον που νομιζει οτι ξερει τι αγοραζει.
...
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Φίλε μου, άμα σου αρέσει το αμάξι πάρ' το και άσε όλους εμάς να λέμε τα δικά μας...Σωστά!!!
Καλοτάξιδο!
Πάντως επειδή ειπώθηκε πως η ενεργητική ασφάλεια δεν συνδέεται με τις επιδόσεις, έχω να πω πως διαφωνώ τελείως και κάθετα. Όπως και με αυτό που είπε φίλος ότι οι επιδόσεις σε παρασύρουν να οδηγείς επικίνδυνα ως ένα βαθμό πιστεύω πως είναι λάθος. Δεν σε κάνει το αυτοκίνητο να οδηγείς σαν κάγκουρας αλλά η οδηγική σου παιδεία.
Κι αν βρεθείτε σε καμιά κατάρα ή στα Ιωάννινα φορτωμένοι ή όχι πίσω απο νταλίκες σας εύχομαι καλή τύχη! (επειδή το έχω ζήσει σας το λέω!!!)
Καλύτερα το 1.8
Αααα!!! Ξέχασα!! Αν σας αρέσει να παίζετε με το κιβώτιο πάω πάσο! -
αν τα θελει ο κωλος σου παντως και εχεις βαρυ ποδι,εγω προσωπικα το θεωρω μονοδρομο να πας σε οσο το δυνατον πιο γρηγορο αυτοκινητο.δεν ειναι μονο το γκαζι,ειναι και τα καλυτερα φρενα και η καλυτερη αναρτηση(κρατημα στις στροφες)
το να πηγαινει καποιος στην εθνικη με 180 δεν ειναι απαραιτητα επικινδυνο αν εχει αυτοκινητο που τα 'σηκωνει' ανετα αυτα τα χλμ,ενω υπαρχουν αυτοκινητα τα οποια ειναι επικινδυνα ακομα κι οταν ξεπερασουν τα 120!
(δεν αναφερομαι στο 1.4 civic συγκεκριμενα,γενικολογω)το ζητημα ειναι ο οδηγος να αντιλαμβανεται τι οδηγει και να εχει αυτοσυγκρατηση,γιατι κακα τα ψεματα και ενα απλο 1400αρι μπορει καποια στιγμη να φτασει τα 170-180 και καπως ετσι πεθαινει ο κοσμος..
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Καλοτάξιδο!
Πάντως επειδή ειπώθηκε πως η ενεργητική ασφάλεια δεν συνδέεται με τις επιδόσεις, έχω να πω πως διαφωνώ τελείως και κάθετα. Όπως και με αυτό που είπε φίλος ότι οι επιδόσεις σε παρασύρουν να οδηγείς επικίνδυνα ως ένα βαθμό πιστεύω πως είναι λάθος. Δεν σε κάνει το αυτοκίνητο να οδηγείς σαν κάγκουρας αλλά η οδηγική σου παιδεία.
Κι αν βρεθείτε σε καμιά κατάρα ή στα Ιωάννινα φορτωμένοι ή όχι πίσω απο νταλίκες σας εύχομαι καλή τύχη! (επειδή το έχω ζήσει σας το λέω!!!)
Καλύτερα το 1.8
Αααα!!! Ξέχασα!! Αν σας αρέσει να παίζετε με το κιβώτιο πάω πάσο!Να είσαι καλά για τις ευχές σου.
Είπες και άλλη μία μεγάλη αλήθεια. Το ότι μου δίνει την ροπή ψηλά η ατμόσφαιρα (σε σχέση με το τούρμπο) δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω ( για αυτό υπάρχει και το κιβώτιο). Απλώς θέλει μεγαλύτερη εμπειρία και προνοητικότητα στις προσπεράσεις... (φαντάσου όμως να σε κρεμάσει η τουρμπίνα... ).
Σε κάποιο άλλο ποστ διάβαζα ότι πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα στην οδήγηση και να μάθουμε την τεχνική 'μύτη-τακούνι' (για να κρατάμε τον κινητήρα στις ωφέλιμες στροφές συνέχεια). Εντάξει δεν θα μπούμε σε καμία ειδική για να οδηγούμε έτσι... το πολύ πολύ να κάνουμε κανένα κατέβασμα παραπάνω σε σχέση με τους τουρμπάτους φίλους μας... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν τα θελει ο κωλος σου παντως και εχεις βαρυ ποδι,εγω προσωπικα το θεωρω μονοδρομο να πας σε οσο το δυνατον πιο γρηγορο αυτοκινητο.δεν ειναι μονο το γκαζι,ειναι και τα καλυτερα φρενα και η καλυτερη αναρτηση(κρατημα στις στροφες)
το να πηγαινει καποιος στην εθνικη με 180 δεν ειναι απαραιτητα επικινδυνο αν εχει αυτοκινητο που τα 'σηκωνει' ανετα αυτα τα χλμ,ενω υπαρχουν αυτοκινητα τα οποια ειναι επικινδυνα ακομα κι οταν ξεπερασουν τα 120!
(δεν αναφερομαι στο 1.4 civic συγκεκριμενα,γενικολογω)το ζητημα ειναι ο οδηγος να αντιλαμβανεται τι οδηγει και να εχει αυτοσυγκρατηση,γιατι κακα τα ψεματα και ενα απλο 1400αρι μπορει καποια στιγμη να φτασει τα 170-180 και καπως ετσι πεθαινει ο κοσμος..
Άρα όλα καταλήγουν στον οδηγό...(στην παιδεία του, στην εμπειρία του και στις γνώσεις του). Όλα τα μηχανολογικά κατασκευάσματα υπακούουν στη φυσική. Και για να παρερμηνεύσω λίγο τον 'συνάδελφο' μου Αϊνστάιν άπειρη είναι η προνοητικότητα του ανθρώπου.
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)