-
Αυτο προσπαθω να πω και εγω...
Τα νεα RS εχουν λιγο πιο
μακριες τις δυο τελευταιες ακριβως
για τους λογους που λες αλλα και παλι
ειναι κοντες.
Σιγουρα παντως στις πρωτες
σχεσεις που ειναι αρκετα κοντες,
επιτυχγχανεται το καλυτερο δυνατο
αποτελεσμα σε επιταχυνση
με αυτο τον κινητηρα. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτο προσπαθω να πω και εγω...
Τα νεα RS εχουν λιγο πιο
μακριες τις δυο τελευταιες ακριβως
για τους λογους που λες αλλα και παλι
ειναι κοντες.
Σιγουρα παντως στις πρωτες
σχεσεις που ειναι αρκετα κοντες,
επιτυχγχανεται το καλυτερο δυνατο
αποτελεσμα σε επιταχυνση
με αυτο τον κινητηρα.για να εχεις καλο 0-100 πρεπει η πρωτη να ειναι μακρυα για να αποτρεπει οσο γινεται το σπινιαρισμα και η δευτερη λιγο πιο κοντη για καλυτερη επιταγχυνση.
-
Αυτο ειναι σωστο γενικα, αλλα ουτως ή αλλως στο clio ειναι τοσο μελετημενη
η αναρτηση (ειδικα σχεδιασμενη για να ελαχιστοποιει ακομα και το φαινομενο torque steering) που ενδεχομενως να 'δινει' το περιθωριο στον κατασκευαστη να μην εχει επιλεξει κατι τετοιο.
Οπως και να εχει η γενικοτερη κλιμακωση του clio ειναι κοντη και αυτο σε γενικες γραμμες βοηθαει τον κινητηρα να φτανει πιο γρηγορα στα κοκκινα ισορροπωντας κατα καποιο τροπο την μετρια ροπη για τις δυνατοτητες του πλαισιου, και κατα συνεπεια βελτιωνοντας την επιταχυνση του. -
Μακρια-κοντα κιβωτιο πολυς λογος γινεται. Εμενα μου αρεσουν τα κοντα. Γενικα παντως για να κανεις καλο 0-100 θες μια πρωτη γυρω στα 55-60 χλμ και τη δευτερα να περναει οριακα τα 100 χλμ ωστε να μη χρειαζεται να αλλαξεις σε τριτη πριν τα πιασεις. Η κλιμακωση του RS ταιριαζει γαντι στο χαρακτηρα του οπως και του Scirocco στο δικο του.
-
Πρακτικα οταν αλλαζεις ταχυτητα σε 3τη πριν τα 100 εχεις χασει σε χρονο για 0-100 .Αυτη ειναι η αληθεια.Απ'οτι καταλαβα το κλιο οντος αλλαζει πριν τα 100 οποτε στα 7 δευτερα που χρειαζεται ισως στα 0-100 με λιγο πιο μακρια δευτερα με ιδιο φορτιο στην χαρτογραφηση και λιγο μεγαλυτερο κοφτη θα εκανε 0,5 λιγοτερο με μια αλλαγη .Η εμπειρια μου αυτο λεει.Δεν αρκει η μεγαλη ευστροφια να καλυψει το χαμενο χρονο της αλλαγης.
Για το κλιο θα ελεγα οτι στερειται σωστης χαρτογραφησης απο τον κατασκευαστη και αυτο εσκεμενα για λογους αξιοπιστιας και πιο πολυ νομιζω ασφαλειας . -
ναι μονο που και το σιροκκο θελει 2 αλλαγες για να παει στα 100
-
Με την ροπη που εχει τοτε αδικειται παρα πολυ σε επιδοση!
-
Καθολου! Ειδικα με +120 κιλα διαφορα και συμφωνα
με μετρησεις των 4τροχων που ειχα παραθεσει σε προηγουμενες σελιδες
πετυχαινει πολυ καλες επιδοσεις.
Και να μην ξεχναμε οτι η ροπη αναδεικνυει
τις ρεπριζ κυριως και οχι απαραιτητα το 0-100. -
Καθολου! Ειδικα με +120 κιλα διαφορα και συμφωνα
με μετρησεις των 4τροχωνμπραβο ρε Γρηγορη,γιατι εγω ειχα μεινει στους αριθμους που παρεθεσε ο angel...
viewtopic.php?f=15&t=33758&st=0&sk=t&sd=a&start=120' target='_blank' target='_blankλεω και γω?μονο 58 κιλα διαφορα βαρους...
ποιος λεει(περισσοτερο) ψεματα μαθαμε???
-
TO σιροκο 1300κιλα ???
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ
-
εχεις νουμερα για το διλιτρο συγκεκριμενα και μιλας με τοση σιγουρια ή μιλας για το tsi με τα 122 και τσαμπα χαχανιζεις???
τα 1244 κιλα ειναι το βαρος του 1.4(122)ή μηπως σου φαινεται λογικο να εχουν τοσο μικρη διαφορα βαρους ενα μικρομεσαιο με ενα σουπερμινι και τα 2 με 2λιτρους κινητηρες???
στους τιμοκαταλογους των 4τ το 2.0 tfsi το δινει 1318
στο επισημο site της vw το δινει 1298
οποτε μαλλον και υπαρχουν τετοια νουμερα και πολυ σοβαροι ειμαστε... -
Βαρος που προκυπτει απο μετρηση 4τροχων Νοεμβριου 2008:
scirocco 2.0 Tsi - 1362kg
scirocco 1.4 Tsi 160 - 1317kg -
Βαρος που προκυπτει απο μετρηση 4τροχων Νοεμβριου 2008:
scirocco 2.0 Tsi - 1362kg
scirocco 1.4 Tsi 160 - 1317kgλες να μετρανε σε χαλασμενη ζυγαρια?
-
Πολυ ανετα clio , εφοσον ζητας ενα driver's car, απο εμφανιση ειναι πολυ καλυτερο το scirocco αλλα απο ικανοτητες κ κινητηρα νομιζω το clio ειναι αρκετα ανωτερο κ δεν καταφευγει σε λυσεις πατεντες του γκρουπ.Επισης απαιτει κ περισσοτερη συμμετοχη απο το vw που ουσιαστικα εχει ολα τα γνωρισματα της μαρκας τιμονι κλπ..
-
Και τα δυο ειναι οδηγοκεντρικα (driver's car) οπως λες.
Το clio ειναι πιο σκληροπυρηνικο με αγωνιστικο χαρακτηρα, το
scirocco ειναι πιο low profile αλλα εξισου αποτελεσματικο
και αρκετα διασκεδαστικο.
Επισης αδικεις λιγο το vw group με την εκφραση λυσεις πατεντες,
την στιγμη τουλαχιστον που αποδεδειγμενα φοραει τον
καλυτερο 2λιτρο παραγωγης.
Οσο για την εμφανιση, και τα δυο ειναι ομορφα,
το καθενα με το δικο του τροπο και στυλ. -
Ο καλυτερος διλιτρος παραγωγης?? Απο που προκυπτει αυτο? Επειδη εχω κ το passat tfsi με αυτο ακριβως τον κινητηρα μπορω να σου αναφερω πραγματα που σιγουρα δεν τον κανουν το καλυτερο κινητηρα στα 2000κ. Μπορει να επεσα στην περιπτωση δε λεω , αλλα υπαρχουν κ αλλοι με τα ιδια πανω κατω προβληματα. Απο κει κ περα δεν εχει σχεση το τιμονι του clio με του vw. Κ σε καμια περιπτωση δεν θα χαρακτηριζα το vw οδηγοκεντρικο , σιγουρα πολυ εκκεντρικο εμφανισιακα αλλα περα απο αυτο σε αλλη κατηγορια σε σχεση με το clio κατα την γνωμη μου.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Ο καλυτερος διλιτρος παραγωγης?? Απο που προκυπτει αυτο? Επειδη εχω κ το passat tfsi με αυτο ακριβως τον κινητηρα μπορω να σου αναφερω πραγματα που σιγουρα δεν τον κανουν το καλυτερο κινητηρα στα 2000κ. Μπορει να επεσα στην περιπτωση δε λεω , αλλα υπαρχουν κ αλλοι με τα ιδια πανω κατω προβληματα. Απο κει κ περα δεν εχει σχεση το τιμονι του clio με του vw. Κ σε καμια περιπτωση δεν θα χαρακτηριζα το vw οδηγοκεντρικο , σιγουρα πολυ εκκεντρικο εμφανισιακα αλλα περα απο αυτο σε αλλη κατηγορια σε σχεση με το clio κατα την γνωμη μου.Ναι, ψηφιστηκε απο το 2005-2007.
http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html.
oσο για το τιμονι του clio ειναι οντως καλυτερο, αλλα και αυτο του scirocco εχει βελτιωθει παρα πολυ με το νεο ηλεκτρομηχανικο μοτερακι, δινωντας πολυ καλυτερη αισθηση απο το αναμενομενο.
Η κατηγορια ειναι σιγουρα διαφορετικη, το ενα ειναι μικρη βομβα (η πιο καλοστημενη
της κατηγοριας) και το αλλο μικρομεσαιο κουπε-χατς με σπορ καταβολες.
Απλα ειναι σχετικα κοντα σε τιμη (περιπου 2.500ευρω φθηνοτερο το clio) τουλαχιστον το F1 Team R27 με το χειροκινητο 2.0 Tsi. -
-Σε άγνωστη διαδρομή ή δημόσιο δρόμο πρέπει να είσαι πολύ μάγκας για να νικήσεις την λειτουργία του TFSI, ακόμα και ο άλλος κουβαλάει και την πεθερά μαζί. Παράγοντας οδηγική απόλαυση παίζει ρόλο σε τέτοιες κατασκευές και όχι επιδείξεις ανδρισμού σε δημόσιο δρόμο...
-Το Clio είναι αλλού!!! γι αυτόν που ζει το αυτοκίνητο από μέσα...το Scirocco εξυπηρετεί την κουλτούρα του σήμερα, με εξαιρετικές δυνατότητες στο δρόμο.
-Πιστεύω πάντως πως αυτός που θα επιλέξει συνειδητά το Clio, θα προσπεράσει μεμιάς το εξαιρετικό κατά άλλα Scirocco. Αυτός που θα γλυκαθεί από το γερμανικό coupe, ίσως παρκάρει το Smart του έξω από τη Mini, αφού το Cooper S μοιάζει να μαρκάρει πιο καλά το Scirocco στο μυαλό του σημερινού Έλληνα(σε 2-3 χρόνια ποιος ξέρει?) αγοραστή.
Υ.Γ Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις
-
Το σιρροκο αν ειχε μακρυτερο σαζμαν θα ειχε καλυτερο 0-100 σιγουρα.Τους λογους τους εχω γραψει.
Κατα τα αλλα συμφωνουμε ολοι νομιζω οτι ειναι πιο γρηγορο το κλιο σε 'κλειστα κομματια' οποτε δεν μπορει το σιρροκο να συγκρινεται σε αγωνιστικο στυλ με αυτο.
Επισης επαναλαμβανω οτι το σιρροκο κερδιζει σε δυναμη με μικρη διαφορα σε ρεμπριζ ενω θα περιμενε καποιος να δει πανω απο 1 δευτερο παντου διαφορες και αυτο ειναι οχι πλεονεκτημα αλλα μειονεκτημα σε σχεση με το κλιο που λειτουργει ατμοσφαιρικα.
Αν το τουρμπισμα του αρχιζει και χαμηλα τοτε αδικειται απο τις σχεσεις του!
Αποψη μου! -
Αυτο το θεμα με το κοντο και μακρυ σαζμαν εχει τοσες διαφορετικες παραμετρους
που χρειαζομαστε ενα ολοκληρο topic για να το αναλυσουμε με παραδειγματα
και αποδειξεις...
Για το θεμα των ρεπριζ, το ενδεικτικο 80-110km/h με 4η
με το scirocco στα 2,9sec, και το clio στα 5,5sec δεν σου λεει τιποτα?
Στην 3η και 5η οι διαφορες ειναι λιγοτερο απο 1sec αλλα και παλι
ειναι μπροστα, και εχει το υπενθυμιζω παλι +120κιλα στην πλατη του.
Τελος ειναι φυσιολογικο και συνηθισμενο σε κινητηρες που εχουν περισσεια ροπη
απο χαμηλα οι σχεσεις τους να ειναι 'απλωμενες' ωστε να περναει η δυναμη
καλυτερα στο δρομο και να μην εχει συντομα ξεσπασματα, κατι που θα συνεβαινε
αν ειχε κοντες σχεσεις και θα δυσκολευε κατα συνεπεια την ομαλοτερη μεταφορα
της δυναμης στο δρομο.
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;