-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Κικίζας
Και ποιος είπε πως η 'ατίθαση' ουρά του 106 και των υπόλοιπων είναι κακό ???Καταρχας ειναι ατιθαση με συγκεκριμενους χειρισμους. Αν 'μεινεις' στο γκαζι δεν 'παιζει'.
Τωρα για αυτο που λες, στα 'λιγα' μια χαρα ειναι. Στα 'πολλα', πιστεψε με δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ...
(εχω δει εξοδο με ικανοτατο οδηγο μπροστα στα ματια μου, να το 'χανει'... )Μην παιρνεις και ορκο...
Στα 1300αρια ανοιγει παντα και παντου,μονον στα 1600 κραταει καλυτερη γραμμη.
Αν ομως μαθεις σε 1300αρι ,το 1600αρι σου φαινεται παιχνιδι οποτε ναι,και στα 120 μπορεις να πεις οτι κανεις εστω και λιιιιγο αναποδο(1/4 της στροφης,μην φανταστεις κανενα full lock).
Γενικα παντως ουτε εγω βασιζομαι στον κωλο του,ειναι ιδιομορφα επικινδυνος... -
Παιδες στα 120 χλμ 1/4 της στροφης αναποδο δεν ειναι λιγο. Μιλαμε για 120 χλμ την ωρα!
-
αυτο που λετε ειναι τρομακτικο
-
ξέρω κόσμο, που τον αντέχει αυτό τον τρόμο, καθημερινά
αν πάντως θέλεις να σταθεροποιήσεις αρκετά το πίσω μέρος σε 106, βάζεις ράβδους 21,22,23 mm -
Δηλαδη εχυ συχνα εκανες αναποδα με το 106 με τριψηφια νουμερο στο κοντερ; Απο τη μια RESPECT, απο την αλλη ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ!!!
-
εγω οταν ειμαι με 120 σε μια στροφη θελω να ειμαι τρενο , ή αντε το πολυ να γλιστρισω λιγο με τα 4
οτιδηποτε αλλο θα το εκανα αν ειχα πολλα λεφτα και με καποιο μαγικο τροπο δε φοβομουν (δλδ ημουν μεθυσμενος )
-
Γι'αυτο δεν υπαρχει ατρακαριστο Rallye
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω οταν ειμαι με 120 σε μια στροφη θελω να ειμαι τρενο , ή αντε το πολυ να γλιστρισω λιγο με τα 4οτιδηποτε αλλο θα το εκανα αν ειχα πολλα λεφτα και με καποιο μαγικο τροπο δε φοβομουν (δλδ ημουν μεθυσμενος )
Ρε συ τρελε συμπατριωτη ειδες σε αυτο συμφωνουμε. Γι'αυτο εγω παω και κανω αναβαση Ασσου που δεν ειναι πολυ γρηγορη.
-
εγω δε περναω πολυ συχνα απο κει, μιας και ειμαι ληξουρι μερια
αλλα κι εμεις εχουμε κατι ωραιους δρομους ανεβαινοντας προς χωριο, αλλα και κατεβαινοντας πετανους
επισης ληξουρι αργοστολι, παντα το γυρο ποτε φερρυ
σε ολοκληρο το νησι παντως δεν εχει και δρομους να τρεξεις με πολλα χλμ εδω που τα λεμε
(αν και σε σχεση με αλλα δολοφονικα νησια πχ σαντορινη, μυκονος εχει τελειους δρομους που δε σε κανουν μαλιστα να βαριεσαι, αλλα ουτε και να ανησυχεις )δε νομιζω να εχω ξεπερασει τα 150-160 και αυτο μονο προς λιβαδι μερια
το μονο μερος που εχω δει και ρανταρ φυσικα
-
Ξερω ξερω και απο Ληξουρι μερια, Κηπουρια, Πλατια Αμμος, Πετανους, εκει γυρω εχει πολυ καλες διαδρομες. Αλλα το καλυτερο νησι ΜΑΚΡΑΝ σε διαδρομες ειναι η Καρπαθος μιλαμε για ΤΙΣ διαδρομες, στριφτερες με απειρες στροφες, καλης ασφαλτου, των 50-80 χλμ και με μικρες ευθειες ενδιαμεσα.Συνηθως με πολυ καλη ορατοτητα... Εφαγα τα μπροστινα goodyear που φορουσα σε 5 μερες και 600 χιλιομετρα!!!
-
εχει ομως ανεξαρτητη αναρτηση που δεν εχει κανενα αλλο μινι ή σουπερμινι
Και το 206+( ) ανεξάρτητη έχει πίσω.
το 207 ομως οχι, εννουσα τα συχρονα, αλλιως και το ραλλυ εχει
παντως οσο αχρηστη και να τη θεωρουν καποιοι ειναι κριμα να την βγαζουν για να εχουμε 35 αεροσακους (πες παει αυτο στο διαολο) στανταρ κλιμα,με αισθηρες παρκαρισματος , χειριστηρια στο τιμονι
ρε κιούσι...
τι σχέση έχουν οι αερόσακοι με την πίσω ανάρτηση? -
ρε κοκκινο τερας, λεω οτι δε βαζουν μια αναρτηση της προκοπης για να σου βαλουν ενα σωρο αλλες παπ@ριες μες στο αυτοκινητο σου
αμφιβαλλεις?
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Δηλαδη εχυ συχνα εκανες αναποδα με το 106 με τριψηφια νουμερο στο κοντερ; Απο τη μια RESPECT, απο την αλλη ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ!!!εγώ όχι, είμαι κουλός .... μια φορά έκανα ένα πολύ καλό τετακε στην πίστα .... και με σεμι και με ανάρτηση PS και με 22ρες ράβδους .... Απλά είπα ότι ξέρω κόσμο που το κατέχει ... και τι κάνει αν χρειαστεί, όχι ότι το κάνει πάντα επίτηδες ....
-
Καλώς ή κακώς τον τύπο της ανάρτησης που έχει το 106 δεν τον έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο από τα αυτοκίνητα του θέματος. Και την ίδια να είχαν, παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα μας και όχι στο πόσο ικανό ή επικίνδυνο είναι το 106 Rallye.
-
ρε κοκκινο τερας, λεω οτι δε βαζουν μια αναρτηση της προκοπης για να σου βαλουν ενα σωρο αλλες παπ@ριες μες στο αυτοκινητο σουαμφιβαλλεις?
μάθαν όλοι μια τυπολογία ανάρτησης και την κοτσάρουν όπου βρουν...
ξανά...υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρησιμοποιείται ο ημιάκαμπτος , και δεν είναι μόνο οικονομικός
-
καλα ρε καθεστε τωρα κα ισυζητατε για το ραλλυ.
ειπαμε καλο ειναι για ναστριβει με πρωτη -δευτερα αντε βαρια τριτη αλλα απο κει και περα δεν εχει να πει τιποτα . -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ρε κοκκινο τερας, λεω οτι δε βαζουν μια αναρτηση της προκοπης για να σου βαλουν ενα σωρο αλλες παπ@ριες μες στο αυτοκινητο σου
αμφιβαλλεις?
μάθαν όλοι μια τυπολογία ανάρτησης και την κοτσάρουν όπου βρουν...
ξανά...υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρησιμοποιείται ο ημιάκαμπτος , και δεν είναι μόνο οικονομικός
ναι υπαρχουν (να εχεις μεγαλο χωρο αποσκευων για παραδειγμα ) και δεν ειναι μονο οικονομικος, συμφωνω και ας μη τα ξερω τοσο καλα οσο εσυ
ειναι ομως πιο φθηνη λυση απο ανεξαρτητη ναι ή ου?
δεχομαι οτι ειναι αποτελεσματικοτατη, στα σπορ αυτοκινητα χανεις ομως σε ανεση ναι ή ου?
στη gilulietta δεν διατηρησαν παντως τον ημιακαμπτο του φθηνου Bravo και κατα τα λεγομενα του/της alba δεν θα το ειχαν κανει ουτε στη Δελτα, αλλα τους πιεζε ο χρονος
επισης 159, brera δεν εχουν τετοια αναρτηση
αρα τι υποθετει ο απλος ανθρωπος?
οτι ειναι φθηνη λυση που εφαρμοζεται κυριως σε μικρες/φθηνοτερες κατηγοριες και οταν εφαρμοζεται σε ακριβοτερες σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο θα πρεπει να το τονιζουμε και να το κατακρινουμεκαι απο τη στιγμη που σε παλιοτερα ταπεινοτερα αυτοκινητα απο την μιτο σου εβλεπες ανεξαρτητη αναρτηση μπορεις να υποθεσεις
α) οτι ο ημιακαμπτος ξαναγεννηθηκε, τελειοποιηθηκε και εφτασε σε τετοιο επιπεδο που κανει τις αλλες λυσεις περιττεςή
β) οτι για να σου βαλουν ενα σωρο μ@λακιες στον στανταρ εξοπλισμο μεσα σε ενα σουπερμινι, αλλα να συνεχισουν να στο πουλανε σε 'λογικες' τιμες αντιστοιχες του προκατοχου του ή ανταγωνιστικες σε σχεση με των υπολοιπων απο καπου μειωνουν το κοστος
και επειδη οι περισσοτεροι θελουν να ακουνε το Mp3 τους και να εχουν κλιματιστικο και μαλλον δε θα σκυψουν ποτε να δουν πώς ειναι η αναρτηση τους (το πολυ πολυ να παραπονεθουν οτι χτυπαει, ισα ισα μπορει να το θεωρησουν πιο ζμπορ μετα απο αυτο ) οι κατασκευαστες επελεξαν να μειωσουν το κοστος και απο την αναρτηση
και λεω 'και' , γιατι το κοστος μειωνεται και απο αλλα πραγματα σε πολλα αυτοκινητα, αν τα συγκρινεις με τους προκατοχους τους
αλλα οι προκατοχοι τους δεν ειχαν τον ιδιο εξοπλισμοεγω φυσικα θεωρω τον 'στανταρ πλουσιο εξοπλισμο' το τυρακι στη φακα
αλλα αν καποιος το γνωριζει και θελει αυτο το τυρακι, τοτε δικαιωμα τουκαι δεν εχω την απαιτηση αυτοκινητα μικρων κατηγοριων ειδικα να εχουν ψαγμενες αναρτησεις, αλλα πιστευω οτι για τον β) λογο γινεται η χρηση του και οχι γιατι ειναι η καλυτερη
-
δεχομαι οτι ειναι αποτελεσματικοτατη, στα σπορ αυτοκινητα χανεις ομως σε ανεση ναι ή ου?
Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Τίθεται και θέμα ρυθμίσεων όμως και μιας και μιλάμε και για το Clio RS, μακάρι την άνεσή του και την αποτελεσματικότητά του να την είχαν όλα τα σπορ και μη αυτοκίνητα. Είναι ο ορισμος της σπορ ανάρτησης για εμένα, όπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.
-
ναι το ειπε και ο Γρηγορης πριν οτι δεν ειναι τοσο κατσικι, αλλα υπαρχουν πολλα κατσικια που ειναι ετσι λογω του ημιακαμπτου, οπως υπαρχουν και κατσικια που εχουν ανεξαρτητες για να ειμαστε δικαιοι
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
όπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.αυτο ειναι για μενα το ζητουμενο, να μην κοπαναει αλλα να μην παιρνει κλισεις
καποιοι θεωρουν οτι αυτο δε γινεται (δεν το λεω για τον red monster που φανταζομαι οτι ξερει καλυτερα απο τους περισσοτερους απο μας) , ομως γινεται
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτή η τυπολατρία θα σε φάει.
Στον δρόμο κάνει παπάδες, είτε σου αρέσει είτε όχι. Αν αυτό το κάνει με πλαίσιο από ξύλο τικ ή από ανθρακόνημα, ποσώς με ενδιαφέρει. Πλαίσιο δεν είναι μόνο οι τιμές ακαμψίας, είναι όλα αυτά που συντελούν εν τέλη σε σωστά driving dynamics. Κάτι ανάλογο με τα 106, μπορεί να έχουν ακαμψία τσίχλας και να τα ανοίγεις με το κονσερβοκούτι που ανοίγεις το σβανάκι, αλλά στον δρόμο σπέρνουν ράγες λόγω μελετημένων αναρτήσεων, μετατροχίων κλπ κλπ. ΚΑΙ αυτά είναι 'πλαίσιο'.Και η 911 έχει το μοτέρ εκεί που εγώ βάζω τις βαλίτσες αλλά στον δρόμο (πλέον ) κάνει πατριάρχες και αρχιεπισκόπους. So what που είναι εκεί πίσω;
+911
σαν κατασκευή το πλαίσιο του είναι αρχαίο...
αλλά δουλεύει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, οποτε προσωπικά στα @@ μου, δεν παν να είναι από την εποχή του Νοε...η ducati με μοτερ σχεδιασμένο από τον ταγκλιονι την δεκαετία του '70 έχει χάσει μόλις 3 πρωταθλήματα κατασκευαστών τα τελευταία 20χρόνια...
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;