-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Σίγουρα το 80% των προϊόντων εισάγεται αλλά αυτό με τη μεγαλύτερη αξία είναι το αυτοκίνητο . Άλλο το κινητό των 150e και άλλο το αμαξάκι με τα 20,000 e.
Απ'ότι δείχνουν τα πράγματα είναι πολλοί αυτοί αυτοί που τα δίνουν στο νέο αυτοκίνητο και μετά δεν τους περισσεύουν χρήματα για όλα τα υπόλοιπα που κινούν την αγορά.μονο που κινητα πωλουνται εκατομμυρια ετησιως κι αυτοκινητα 150000 μαλλον φετος. αποκωδικοποιητες να μην παρει κανεις (αλλα εκατομμυρια εκει) φευγουν λεφτα εξω. ουτε υπολογιστες να αγορασει κανεις, ουτε εξαρτηματα υπολογιστων κι εκει φευουν ευρω εξω.
μην τυχον και παρει κανεις λαστιχα η ανταλλακτικα για το αυτοκινητο, δεν πρεπει να το συντηρει, φευγουν ευρω εξω. κατι σαν την.. Κουβα με τα αυτοκινητα του 50
με την προσφατη αποσυρση των κλιματιστικων θα πρεπε στο αναλογο φορουμ οπου τσακωνονται για τα daikin και τα μιτσουμπισι να εκραζαν γιατι φευγουν ευρω εξω επειδη δοθηκαν κινητρα για την ααλλαγη των αρχαιων μηχανηματων.
τα χιλιαδες σαπακια (ντεμεκ κλασικα) να παραμεινουν σαπακια και να μην αλλαχτουν ποτε, θα φυγουν ευρω εξω. αν σωθει καποιος απο τροχαιο δεν μετραει. το κοστος της ανθρωπινης ζωης δεν υπολογιζεται, ρωτηστε το ικα για τους διαβητικους, ξερει αυτο
ουτε το κοστος των ρυπων που βγαζουν τα σαπακια, αρκει να μην φυγουν ευρω εξω
να μην δοθει κανενα κινητρο, αυτο ειναι το ενα θεμα. το αλλο ειναι να μην αποτελειωνεις την ηδη τελειωμενη αγορα, με φορους πολυτελειας, φορους κατοχης κυβικων και ρυπων και ηλιθια τεκμηρια.
οπως κανει το ηλιθιο κρατος με την οικοδομη, ακομα και για την πρωτη κατοικια, φοροι φοροι φοροι, στον πατο η οικοδομη. ποσα επαγγελματα και κλαδοι στηριζουνται στην οικοδομη αραγε;
2 βασικοι αιμοδοτες του κρατους σκοτωνονται απο το ιδιο το κρατος και μετα προσπαθει να βγαλει λεφτα (καποιο χαμογελακι ταιριαζει εδω)
-
papatza άνοιξες μια επιχείρηση και έπεσες έξω προφανώς. Αυτά έχουν οι επιχειρήσεις, έχουν τα ρίσκα τους.
Εσύ δεν έχεις πελατεία, ο άλλος με τα κινητά έχει. Άνοιξε και εσύ μαγαζί με ηλεκτρονικά.Εγώ περιμένω να πεθάνει κι'άλλο ο κλάδος σας και να παρακαλάτε ακόμη περισσότερο τους πελάτες.
Επειδή ο πελάτης όποιος και αν είναι αυτός πρέπει να τον σέβεσαι και για χρόνια δε συνέβαινε αυτό. -
τι εχω;;;;;; μακαρι να 'χα, θα την εκανα με εδρα βουλγαρια
παπατζασ ο επιχειρηματιας
πατε καλα ορισμενοι;
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
παπατζασ ο επιχειρηματιας
πλεονασμός.
χιούμορ χιούμορ.
-
Η όλη κατασταση μου θυμίζει εποχές Video Club. Σε κάθε γωνία και ένα Video club μέχρι που βγήκαν τα DVD και έκλαιγαν για τις χαμένες επενδύσεις τους και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων/ενοικιάσεων τους γιατί κοίταζαν την αρπαχτή και όχι ότι ... υπάρχει εξέλιξη στην τεχνολογία και δεν θα μείνουμε στα VHS.
Και επειδή πλήγματα δέχονται διάφοροι κλάδοι και όχι μόνο ο χώρος του αυτοκινήτου, στο χέρι του καθένα επιχειρηματία είναι να προσπαθήσει να τα καταφερει, μόνος του και όχι παρακαλώντας το κράτος για ... δάνεια/ενισχύσεις. Εξάλλου πέρασαν πολύ καλές εποχές πριν φτάσουμε στην 'κρίση' και θα έπρεπε να κάνουν το κουμάντο τους. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η όλη κατασταση μου θυμίζει εποχές Video Club. Σε κάθε γωνία και ένα Video club μέχρι που βγήκαν τα DVD και έκλαιγαν για τις χαμένες επενδύσεις τους και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων/ενοικιάσεων τους γιατί κοίταζαν την αρπαχτή και όχι ότι ... η τεχνολογία προσχωράει μπροστά.
Και επειδή πλήγματα δέχονται διάφοροι κλάδοι και όχι μόνο ο χώρος του αυτοκινήτου, στο χέρι του καθένα επιχειρηματία είναι να προσπαθήσει να τα καταφερει, μόνος του και όχι παρακαλώντας το κράτος για ... δάνεια/ενισχύσεις. Εξάλλου πέρασαν πολύ καλές εποχές πριν φτάσουμε στην 'κρίση' και θα έπρεπε να κάνουν το κουμάντο τους.αφου το κρατος γ@μ@ει τα παντα, βενζινες, φοροι,τελη γιατι να μην διαμαρτυρονται? Κι εγω μαζευα λεφτα τα προηγουμενα 5-10 χρονια αλλα οχι για να τους τα χαρισω.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η όλη κατασταση μου θυμίζει εποχές Video Club. Σε κάθε γωνία και ένα Video club μέχρι που βγήκαν τα DVD και έκλαιγαν για τις χαμένες επενδύσεις τους και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων/ενοικιάσεων τους γιατί κοίταζαν την αρπαχτή και όχι ότι ... υπάρχει εξέλιξη στην τεχνολογία και δεν θα μείνουμε στα VHS.
Και επειδή πλήγματα δέχονται διάφοροι κλάδοι και όχι μόνο ο χώρος του αυτοκινήτου, στο χέρι του καθένα επιχειρηματία είναι να προσπαθήσει να τα καταφερει, μόνος του και όχι παρακαλώντας το κράτος για ... δάνεια/ενισχύσεις. Εξάλλου πέρασαν πολύ καλές εποχές πριν φτάσουμε στην 'κρίση' και θα έπρεπε να κάνουν το κουμάντο τους.Εξαιρετική η αναλογία και η ανάλυση σου - μέσα σε δυο γραμμές τα είπες όλα. Το ζητούμενο δεν είναι γενικώς και αορίστως η 'τόνωση της αγοράς' με το γέμισμα της τσέπης, για μια ακόμα φορά, των κλαψομουνιδων αυτοκινητάδων. Το ζήτημα είναι η αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου στην αγορά αυτοκινήτου - ιδίως στα αστικά κέντρα - και ο περιορισμός/εκσυγχρονισμός του αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων.
Προσωπικά νιώθω ρίγη χαράς στο άκουσμα του περιορισμού μέχρι εξαφανίσεως των πωλήσεων πχ των Jeep, Porsche καθώς και των ακριβότερων Segments (=>D + SUV) της αγοράς.
-
Πιστεύω οτι η αγορά με την ισχύουσα φορολογία έχει διαστρεβλωθεί.Στερεί το δικαίωμα από έναν οικογενειάρχη να πάρει έν μεγάλο αυτοκίνητο για να μετακινεί με άνεση και ασφάλεια την οικογένειά του.Επίσης πιστεύω ότι αρκετός κόσμος τηρεί στάση αναμονής.Αν θεωωρούμε ότι τα μεγάλα αυτοκίνητα είναι το πρόβλημα στα αστικά κέντρα τότε να φτιαχτούν τα ΜΜΜ και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων τελείως.Μόνο τα ΜΜΜ μηχανές και ταξί.Έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό.
-
δεν έχεις πετύχει απεργία ταξί να δεις αν λύνεται το κυκλοφοριακό?
-
Καλημέρα. Έχω πετύχει.Το ιδανικό για μένα μόνο ΜΜΜ και μηχανές.Αυτοκίνητα να απογορεύονται δια ροπάλου στο κέντρο.Τα ταξί τα ανέφερα για μετακινήσεις που πιθανον να μην καλύπτονται από το δίκτυο των ΜΜΜ.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
.
Προσωπικά νιώθω ρίγη χαράς στο άκουσμα του περιορισμού μέχρι εξαφανίσεως των πωλήσεων πχ των Jeep, Porsche καθώς και των ακριβότερων Segments (=>D + SUV) της αγοράς.
Tι κακια ειναι αυτη?Γιατι τοση ζηλια και φθονος μεταξυ μας ? Γιατι δηλ. να μην κυκλοφορουν ολοι οι Ελληνες με Πορσικα κτλ? Μηπως ειναι ωραιο να κυκλοφορουν με σκατουλες τυπου Γιαρις? μηπως να το γυρισουμε στο Ινδικο στυλ και να κυκλοφορουμε με τρικυκλα Piaggio?
Ενα Καγιεν στη Γερμανια ενοικιαζεται για 30 ευρω τη μερα, οσο ενα Ματιζ στην Ελλαδα.Δεν ειναι θλιβερο?
Το αυτοκινητο χωριζεται για μενα σε 2 κατηγοριες: Στα 'εργαλεια' που ειναι για να κανουν τη δουλεια τους και σ αυτα τα οποια ειναι παθος, αρρωστια, παρανοια και ερωτας και των οποιων η αποκτηση ειναι βασικη προτεραιοτητα στη ζωη ανεξαρτητου κοστους -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
.
Tι κακια ειναι αυτη?Γιατι τοση ζηλια και φθονος μεταξυ μας ? Γιατι δηλ. να μην κυκλοφορουν ολοι οι Ελληνες με Πορσικα κτλ? Μηπως ειναι ωραιο να κυκλοφορουν με σκατουλες τυπου Γιαρις? μηπως να το γυρισουμε στο Ινδικο στυλ και να κυκλοφορουμε με τρικυκλα Piaggio?
Ενα Καγιεν στη Γερμανια ενοικιαζεται για 30 ευρω τη μερα, οσο ενα Ματιζ στην Ελλαδα.Δεν ειναι θλιβερο?
Το αυτοκινητο χωριζεται για μενα σε 2 κατηγοριες: Στα 'εργαλεια' που ειναι για να κανουν τη δουλεια τους και σ αυτα τα οποια ειναι παθος, αρρωστια, παρανοια και ερωτας και των οποιων η αποκτηση ειναι βασικη προτεραιοτητα στη ζωη ανεξαρτητου κοστουςΓιατί στην Ελλάδα είμαστε ένθερμη υποστηρικτές της φιλοσοφίας ' να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα' να μη δούμε άνθρωπο να προκόψει .
Το πρώτο μεταφορικό μέσο της οικογένειας μου ήταν ένα sacs 50 cc .O πατέρας μου με αυτό κουβάλαγε τετραμελή οικογένεια την 10ετία του εβδομήντα, στα πενήντα του πήρε το πρώτο του αμάξι ένα οπελ καντετ 100άρι οπού έμεινε με αυτό όλοι την υπόλοιπη ζωή του, εγώ από την άλλη τ αυτοκίνητα που είχα μέχρι τα 37 μου καλύτερα να μην τα περιγράψω, αγαπούσα τα αυτοκίνητα, ήθελα να έχω ένα ωραίο αυτοκίνητο αλλά οι προτεραιότητες ήταν άλλες Ποτέ μου δεν φθόνησα κανέναν, μόνο κοίταζα εγώ πως θα τα καταφέρω, και τα κατάφερα τελικά
Αυτό το μένος δεν βγάζει πουθενά, δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να ηρεμήσουμε, να κουβαλάει ο κόσμος πάλι την οικογένεια του με 50άρι, η με τάφους των 50 αλόγων, για να μην προκαλούμε το δημόσιο αίσθημα. Φίλοι μου όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όταν καίγεται στο σπίτι του του γείτονα και εμείς κοιτάμε, κάποια στιγμή θα καεί και το δικό μας, και για να τελειώνω το ότι έχει ένας ένα καλό αυτοκίνητα δεν σημαίνει τίποτα πάρα μόνο ότι έχει ένα καλό αυτοκίνητο. Είναι λίγα τα αυτοκίνητα που είναι πια 'status symbol' δεν ξέρουμε αν είναι πλούσιος η φτωχός δεν ξέρουμε αν είναι δικό του αν το χρωστάει η απλά αγαπάει τα αυτοκίνητα πάρα πολύ ώστε να κόβει από αλλού για να κάνει το γούστο του -
Ο χρήστης orpheus έγραψε:
.
Το αυτοκινητο χωριζεται για μενα σε 2 κατηγοριες: Στα 'εργαλεια' που ειναι για να κανουν τη δουλεια τους και σ αυτα τα οποια ειναι παθος, αρρωστια, παρανοια και ερωτας και των οποιων η αποκτηση ειναι βασικη προτεραιοτητα στη ζωη ανεξαρτητου κοστουςΓιατί στην Ελλάδα είμαστε ένθερμη υποστηρικτές της φιλοσοφίας ' να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα' να μη δούμε άνθρωπο να προκόψει .
Το πρώτο μεταφορικό μέσο της οικογένειας μου ήταν ένα sacs 50 cc .O πατέρας μου με αυτό κουβάλαγε τετραμελή οικογένεια την 10ετία του εβδομήντα, στα πενήντα του πήρε το πρώτο του αμάξι ένα οπελ καντετ 100άρι οπού έμεινε με αυτό όλοι την υπόλοιπη ζωή του, εγώ από την άλλη τ αυτοκίνητα που είχα μέχρι τα 37 μου καλύτερα να μην τα περιγράψω, αγαπούσα τα αυτοκίνητα, ήθελα να έχω ένα ωραίο αυτοκίνητο αλλά οι προτεραιότητες ήταν άλλες Ποτέ μου δεν φθόνησα κανέναν, μόνο κοίταζα εγώ πως θα τα καταφέρω, και τα κατάφερα τελικά
Αυτό το μένος δεν βγάζει πουθενά, δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να ηρεμήσουμε, να κουβαλάει ο κόσμος πάλι την οικογένεια του με 50άρι, η με τάφους των 50 αλόγων, για να μην προκαλούμε το δημόσιο αίσθημα. Φίλοι μου όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όταν καίγεται στο σπίτι του του γείτονα και εμείς κοιτάμε, κάποια στιγμή θα καεί και το δικό μας, και για να τελειώνω το ότι έχει ένας ένα καλό αυτοκίνητα δεν σημαίνει τίποτα πάρα μόνο ότι έχει ένα καλό αυτοκίνητο. Είναι λίγα τα αυτοκίνητα που είναι πια 'status symbol' δεν ξέρουμε αν είναι πλούσιος η φτωχός δεν ξέρουμε αν είναι δικό του αν το χρωστάει η απλά αγαπάει τα αυτοκίνητα πάρα πολύ ώστε να κόβει από αλλού για να κάνει το γούστο τουΘα συμφωνήσω απόλυτα. Το ζητούμενο δεν είναι να μειωθούν τα porsche, τα jaguar και τα maserati. Αυτός που έχει μεγάλες τσέπες καλά κάνει που μπορεί και τα αγοράζει και αυτός που δανείζεται και πεινάει για να τα αγοράσει δικό του το πρόβλημα. Προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό. Το θέμα είναι ότι η αγορά έχει βαλτώσει γενικότερα και δεν αρκούν οι προσφορές για να την συνεφέρουν. Το είπα και παραπάνω και το ξαναλέω... Ο κόσμος κατά πλειοψηφία έχει να λύσει και να διαχειρισθεί πολύ βασικότερα προβλήματα. Σίγουρα οι έμποροι αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Δεν είναι όμως μόνο αυτοί στην κοινωνία που δυσκολεύονται... Άλλωστε, είναι οι ίδιοι που μέχρι πριν λίγο καιρό απαξίωναν το οποιοδήποτε όχημα, ανταλλάσοντάς το σε εξευτελιστικές τιμές... Σαν χθες θυμάμαι την απάθεια τοπικού αντιπροσώπου, όταν το πρότεινα να ανταλλάξω το 4ετίας τότε megane και να πάρω 2 καινούρια αυτοκίνητα, δίνοντάς του μάλιστα την διαφορά σε μετρητά... Το megane το έπαιρνε σκοτωμένο και όσο για τα μετρητά (πάνω από 20.000€) ήταν αποστομωτικός... 'Δεν λέει τίποτα φίλε... και με δόσεις να το πάρεις, εγώ το χρήμα θα το πάρω από την τράπεζα'... Έλα όμως που στέρεψαν οι στρόφιγγες και γύρισε ο τροχός...
Εν κατακλείδι, σαφώς και πρέπει να σταματήσει η ηλίθια κρατική αφαίμαξη του αυτοκινήτου, με όλους αυτούς τους παράλογους και υπερβολικούς φόρους, αλλά ο κλάδος έχει την δυνατότητα να επιβιώσει εάν εναρμονισθεί στα σημερινά δεδομένα (δηλαδή: λιγότερες πωλήσεις => λιγότερα κέρδη από αυτές, αλλά και: περισσότερα παλαιότερα αυτοκίνητα σε λειτουργία => περισσότερα κέρδη από το after sales)... -
Εργάζομαι στο χώρο των επιχειρήσεων και των τραπεζών πολλά χρόνια.
Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και καθημερινά ζω και συζητώ με ανθρώπους που 'πρόκοψαν' ... οπότε απέκτησαν και μερικά ακριβούτσικα αυτοκινητάκια μερικά σπιτάκια, εξοχικούλια, οικοπεδάκια, θεσούλες κλπ...Όποιος λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που 'προκόβουν' χωρίς να ποδοπατήσουν τους διπλανούς τους, μάλλον αναφέρεται σε εξαιρέσεις ανθρώπων.
Με τον 'σταυρό στο χέρι' πολύ δύσκολα 'προκόβει' κάποιος σε αυτή τη χώρα...
Και όχι, δεν υπάρχει ούτε ισονομία, ούτε αξιοκρατία, ούτε αντικειμενικότητα, ώστε να ισχυριζόμαστε (τόσο εύκολα) ότι δεν θα πρέπει να δυσανασχετούμε που ο 'φτιαγμένος' διπλανός μας, πρόκοψε ξαφνικά από το πουθενά.
Λογικότατο να υπάρχει αντίδραση και μάλιστα ακραία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εξαιρουνται οι ρασοφόροι φυσικα
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
bill είσαι ένας μικρός θεούλης
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
α!ναι! Έχουμε και αυτούς. Αυτούς τους ξέχασα ...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
.
Το αυτοκινητο χωριζεται για μενα σε 2 κατηγοριες: Στα 'εργαλεια' που ειναι για να κανουν τη δουλεια τους και σ αυτα τα οποια ειναι παθος, αρρωστια, παρανοια και ερωτας και των οποιων η αποκτηση ειναι βασικη προτεραιοτητα στη ζωη ανεξαρτητου κοστουςΖήλια και φθόνος!? Κανένα από τα δύο σε διαβεβαιώ ...
Απλά η κυκλοφορία τόσων SUV και Sports Cars (σε τελείως ακατάλληλους χώρους και στιγμές) στην μηδέν παράγουσα και κατ ουσίαν χρεωκοπημένη Ελλάδα είναι η υπέρτατη εκδήλωση του στρεβλού αγοραστικου μοντέλου ανάπτυξης της αγοράς αυτοκινήτου που παπαγαλάκια και αυτοκινητάδες κόπτονται να προστατευθεί ... Όσο για τα 'Γιατί' στα οποία αναφέρεσαι οι απαντήσεις είναι πολλές πχ:
-
Γιατί ο ηλίθιος οικογενειάρχης που αγόρασε ένα SUV 2.5 τόνων για να κάνει την διαδρομή Γλυφάδα-Κέντρο και εννοεί να το χρησιμοποιεί καθημερινά σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα θα λιθοβολούνταν παραδειγματικά.
-
Γιατί ο ηλίθιος υπερήλικας που αγόρασε land cruiser και εννοεί να φρενάρει πρίν από τις γραμμές του τράμ με 20χλμ για να μην το ταλαιπωρήσει είναι όχι μόνον άσχετος αλλά και κοινωνικά επικίνδυνος.
-
Γιατί ο ηλίθιος κουτσαβάκης που δεν έχει γράψει ποτέ ούτε κάν 0.5g στιγμιαίας πλευρικής με την 997 Carrera αποτελεί μνημειώδη επιτομή της κατάντιας της σημερινής ελληνικής κοινωνίας και της πολιτισμικής υποστάθμης της.
Η εναλλακτική στα Land Cruiser και Καγιέν ΔΕΝ είναι το γιάρις (εξαιρετικό για την κατηγορία του παρεπιμπτόντως) ... η εναλλακτική είναι η ίδια με αυτή που εφαρμόζεται σε όλο των πολιτισμένο κόσμο πλήν ΗΠΑ: Οικογενειακά στέισον-βάγκον (κάποια από αυτά 4κίνητα) και εξειδικευμένα track day cars ή γενικής χρήσης sports cars εκεί που οι συνθήκες είναι δόκιμες.
Τέλος τα 'εργαλεία' στα οποία αναφέρεσαι θέλουν χέρια, ένα σοβαρό σετ υπογάστριων αδένων και ένα συγκεκριμένο πολιτισμικό επίπεδο υψηλότερο του 1ου υπόγειου - χαρακτηριστικά που στερείτε το 99% των νεοελλήνων ιδιοκτητών τους ... 'Εργαλείο' είναι τόσο το Χάμερ όσο και το Νίβα, τόσο το i10 όσο και το καϊμάν ΜΟΝΟΝ όμως όταν χρησιμοποιούνται για τις συνθήκες που κατασκευάστηκαν ... όταν αυτό δεν συμβαίνει είναι είτε κοινωνική πρόκληση, είτε επίδειξη ηλιθιότητας την οποία το κράτος έχει την υποχρέωση να πατάξει με κάθε διαθέσιμο μέσο.
-
-
Δεν μπορεί μια χώρα με νεόπτωχους σε έξαρση, με τόσο άσχημα οικονομικά να έχει αναλογικά τις περισσότερες καγιέν. Δεν είναι θέμα φθόνου κλπ. Μακάρι όλος ο κόσμος να χαίρεται ωραία - ακριβά αυτοκίνητα. Όμως άσχημα οικονομικά - ανάπτυξη υπό το μηδέν - στα πρόθυρα αν όχι σε πτώχευση και συμπεριφορές επιδειξιομανίας που βλέπαμε συχνά το προηγούμενο ιδίως διάστημα κάπου δεν στέκουν. Απλή λογική.
Όποιοι έχουν την δυνατότητα και τα απέκτησαν νομίμως καλώς τα αποκτούν δεν το συζητάμε.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου