-
Αγορά ΙΧ: Βόμβα 7 δισ. ευρώ έτοιμη να σκάσει!
Η τεράστια πτώση των πωλήσεων οδηγεί σε αδυναμία πληρωμών εισαγωγείς, αντιπροσώπους και εμπόρους. Το 50% των δανειακών συμβάσεων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται, δυσοίωνες οι προβλέψεις αναλυτών.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=112709457 -
δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τους αριθμούς, αλλά το πινακάκι τελών στο τέλος δείχνει οτι κινήσεις κατάθεσης πινακίδων θα έχουν κάτι παραπάνω απο ορατή διαφορά στα συνολικά έσοδα.
τώρα πιο πολύ απο ποτέ αξίζει να διαμαρτυρηθεί κάποιος. -
Είναι δύσκολο να κρίνει κανείς. Από τη στιγμή που τα τέλη κυκλοφορίας συνδέθηκανμε το διοξείδιο για τα πρόσφατα ΙΧ, έπεσε δραστικά το οφειλόμενο ποσό αφού οι πίνακες πωλήσεων βρίθουν από μοντέλα με λίγα κυβικά και χαμηλότατες εκπομπές, άρα τα ποσά που συλλέγονται είναι ψίχουλα. Τώρα που θα πάει ο κοσμάκης στο πετρέλαιο, που έχει ακόμη λιγότερα διοξείδια, βράσε όρυζα για τα τέλη.
Ουδείς λόγος ανησυχίας όμως. Το βαθύ κράτος έχει πάρει το μήνυμα και ψάχνει για ευκαιρία να τα ανεβάσει πάλι. -
Το θέμα είναι ότι καταθέτουν πινακίδες από οχήματα και μετά το 2005 και μερικές φορές και κάτω από τα 2000κ.εκ.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αγορά ΙΧ: Βόμβα 7 δισ. ευρώ έτοιμη να σκάσει!
Η τεράστια πτώση των πωλήσεων οδηγεί σε αδυναμία πληρωμών εισαγωγείς, αντιπροσώπους και εμπόρους. Το 50% των δανειακών συμβάσεων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται, δυσοίωνες οι προβλέψεις αναλυτών.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=112709457Το 1,2 δις που γραφει για 2010 και 2011 μου φαίνεται τεράστιο λάθος
Πως με τα μισα αυτοκίνητα εβγαλε κοντά στα έσοδα του 2009? -
τα τέλη κυκλοφορίας είναι απο αυτά που κυκλοφορούνε
τα τέλη ταξινόμησης απο αυτά που ταξινομούνται.
οι ταξινομήσεις υποδιπλασιάστηκαν όχι τα κυκλοφορούντα.
το 2009 είχαμε το άλμα ασυνέχειας με τα πολλά κυβικά της απόσυρσης Σουφλιά, άρα τα έσοδα του 2010 απο τ. κυκλοφ. είναι δυσανάλογα αυξημένα λόγω ταξινομήσεων μεγάλων κινητήρων. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τα τέλη κυκλοφορίας είναι απο αυτά που κυκλοφορούνε
τα τέλη ταξινόμησης απο αυτά που ταξινομούνται.
οι ταξινομήσεις υποδιπλασιάστηκαν όχι τα κυκλοφορούντα.
το 2009 είχαμε το άλμα ασυνέχειας με τα πολλά κυβικά της απόσυρσης Σουφλιά, άρα τα έσοδα του 2010 απο τ. κυκλοφ. είναι δυσανάλογα αυξημένα λόγω ταξινομήσεων μεγάλων κινητήρων.ναι αλλά τωρα ταξινομουν μικρά κυβικά που σημαίνει πολύ λιγότερα
Και με την κατάθεση πινακίδων επρεπε να ειναι στα μισα?γιατί από το 2009 εμεις 600 ευρω πληρώνουμε... σχεδόν τα ίδια... Την έκτακτη δεν την έχει μεσα
-
http://www.stoubos.gr/
Πάει κι αυτόςΑπ'τους 2-3 των νοτίων προαστιων με αποκλειστικά 'βαριά χαρτιά' (τίγκα στις Gallardo, California, Aston κλπ η χαρά του παιδιού ήταν η μάντρα του)
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πάει κι αυτόςΑπ'τους 2-3 των νοτίων προαστιων με αποκλειστικά 'βαριά χαρτιά' (τίγκα στις Gallardo, California, Aston κλπ η χαρά του παιδιού ήταν η μάντρα του)
Με τα αμάξια που πούλαγε είναι λογικό.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πάει κι αυτόςTι ειπες τωρα!!!
Θυμαμαι οτι κατεβαινα βολτα βραδια μονο και μονο για να χαζεψω αυτα που ειχε... gallardo, murcielago ,ferrari 360 spider, lotus, 911 ολα αυτα και αλλα πολλα εκει μπροστα παρατεταγμενα....απλωνες το χερι και τα χαϊδευεςΚαι ειχα ακουσει οτι δεν ειχε σκαρτο πραγμα
-
και μετά πηγαίναμε για majorette...
-
Ομοίως κι εγώ χάζευα καθότι στο δρόμο μου.. όταν δε ήταν κλειστά είχε και φύλακα που έκοβε βόλτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα !
-
“Ελεύθερη πτώση” σημειώνουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων
Κάθετη πτώση 43,8% σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, παρά τις προσφορές από τις αντιπροσωπείες, λόγω της συνεχής συρρίκνωσης του εισοδήματος.
Αναλυτικά το α΄ δίμηνο, η μείωση στις πωλήσεις να ανέρχεται σε** 27,4%** σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όταν και πάλι η κατάσταση ήταν δραματική.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 5.341 αυτοκίνητα και καταγράφηκε μείωση 43,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2011 (μείωση 46,8% είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010). Στα επιβατηγά, η πτώση στις πωλήσεις άγγιξε φέτος σε 44,5%, ενώ τον Φεβρουάριο 2011 ήταν 47,2%.
Το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 16.736 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 27,4 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011 (στα επιβατηγά η μείωση είναι 26,3%). Μείωση 54,5% είχε παρουσιαστεί το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.
Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 1.253 τον αριθμό και παρουσίασε μείωση 53,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2011 (πέρυσι η μείωση στις πωλήσεις ήταν 7,5%). Το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012 πωλήθηκαν 3.379 μοτοσικλέτες και σημειώθηκε μείωση 45% σε σχέση με το α΄ δίμηνο 2011. Μείωση 10,9% είχε παρουσιαστεί το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
παντως δεν εξαφανιστηκε οπως μερικοι αλλοι...προς τιμην του νομιζω. Εκτος και αν η ανακοινωση ειναι μουφα
-
Κάθετη πτώση 43,8% σημείωσαν τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, παρά τις προσφορές από τις αντιπροσωπείες, λόγω της συνεχής συρρίκνωσης του εισοδήματος.
Περίμενε κανείς να υπάρξει αύξηση ή σταθεροποίηση των πωλήσεων;
Ποιες προσφορές και ποιες εκπτώσεις; Μας δουλεύουν;Δεν έχουν πάρει πρέφα ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες (και οι μετανάστες) έχουν αυτοκίνητα πλέον;
Αυτά που έχουν τι θα τα κάνουν; Θα τα ρίξουν στο Σούνιο για να πάρουν καινούρια με προσφορά και έκπτωση;Πλάκα έχουν...
Και να θέλει κάποιος να αγοράσει αυτοκίνητο θα πρέπει πρωτίστως να 'ξεφορτωθεί' με κάποιο τρόπο αυτό που έχει... Αυτό το αντιλαμβάνονται; Μάλλον όχι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Περίμενε κανείς να υπάρξει αύξηση ή σταθεροποίηση των πωλήσεων;
Ποιες προσφορές και ποιες εκπτώσεις; Μας δουλεύουν;Δεν έχουν πάρει πρέφα ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες (και οι μετανάστες) έχουν αυτοκίνητα πλέον;
Αυτά που έχουν τι θα τα κάνουν; Θα τα ρίξουν στο Σούνιο για να πάρουν καινούρια με προσφορά και έκπτωση;Πλάκα έχουν...
Και να θέλει κάποιος να αγοράσει αυτοκίνητο θα πρέπει πρωτίστως να 'ξεφορτωθεί' με κάποιο τρόπο αυτό που έχει... Αυτό το αντιλαμβάνονται; Μάλλον όχι...
Μαλλον λεφτα δεν υπαρχουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον λεφτα δεν υπαρχουν.Κάποιος που δεν έχει χρήματα είναι φυσιολογικό να μην ασχολείται με αγορά αυτοκινήτου.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο αυτοκίνητο.
Βασική όμως προϋπόθεση είναι η πώληση ή ανταλλαγή του αυτοκινήτου που ήδη κατέχουν.
Σε αυτό το σημείο όμως, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην Ελλάδα.Εκτός αν φθάσουμε στο σημείο να συλλέγουμε αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Βασική όμως προϋπόθεση είναι η πώληση ή ανταλλαγή του αυτοκινήτου που ήδη κατέχουν.Πέρα από το πρόβλημα της μεταπώλησης, το θέμα είναι ότι με όσα βλέπεις καθημερινά γύρω σου, το καινούριο αυτοκίνητο έχει γίνει όχι απλώς περιττή πολυτέλεια αλλά και liability (ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσει αύριο το πρωί ο Βενιζέλος). Οπότε λες 'δεν κάθομαι στα αυγά μου καλύτερα;'. Ακόμη κι αν *χρειάζεσαι *αυτοκίνητο, πας σε μεταχειρισμένο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ακόμη κι αν *χρειάζεσαι *αυτοκίνητο, πας σε μεταχειρισμένο.Μωρέ ούτε σε μεταχειρισμένο δεν σε 'αφήνουν' να πας.
Έχω πάει σε εμπορίες για ανταλλαγή (το 207 με κάποια μεταχειρισμένα που έχω βρει στο car.gr) και ούτε αυτό δεν θέλουν. (φυσικά και με πολλά μετρητά στο χέρι μου!)
Ούτε που έχω καταλάβει τι σκ@τά θέλουν.
Εγώ βλέπω μία απίστευτη αδιαφορία, από όλους όσους εργάζονται στο κλάδο αυτοκινήτων. Είτε σε εμπορίες, είτε σε ανταλλακτικά, είτε στα συνεργεία. Παντού μία βαρεμάρα και αδιαφορία.Άλλο παράδειγμα του άρρωστου χώρου;
Έστειλα email στην TOTAL HELLAS (Total/Elf προϊόντα) να μου πουν μερικούς εμπόρους για να πάω να αγοράσω ΓΝΗΣΙΑ λάδια (όχι μόνο για μένα αλλά και για δύο ακόμη παιδιά που έχουν Peugeot/Citroen) και για να αποφύγουν την γραπτή απάντηση μου είπαν να πάρω έναν άγνωστο τύπο στο κινητό του και να ρωτήσω εκείνον.Πάλι καλά, που δεν μου είπαν να πάρω στο 11880... Λέλος Πινέλος...
-
Προσφατα φιλικο μου προσωπο εψαχνε για μτχ αυτοκινητο καθως το παλιο του καηκε. Οι περισσοτεροι εμποροι ηταν σα να ειχαν πεσει σε καταθλιψη. Βαριοντουσαν ακομα και να του δειξουν τα αυτοκινητα.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου